Hirdetés

2020. szeptember 21., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Loha


Loha
(veterán)

Mostanában sokat olvasgattam a témáról, mégpedig, a sumérok és a magyarok kapcsolatáról, ami számomra már bizonyított, hogy a magyarok a sumérok leszármazottai, mindenestre az biztos, hogy az összes többi nép közül messze a nekük van a legtöbb közünk hozzájuk :)
Akit érdekel a téma bővebben: Bővebben: link

A sumérok tudtak arról, hogy van egy 10. bolygó a naprendszerben, az pedig a Nibiru, amit ők Marduk főistenként emlegetnek. A sumérok tudták, hogy 3600-évente tér vissza a föld közelébe a Nibiru(ugyanis egy elnyújtott ellipszis pályán mozog), ami ilyenkor nagyon jól látható szabad szemmel is, vörös égitest formályában. Mellesleg az egyiptomiak is tudtak a nibiruról. Az egésznek az a lényege, hogy ezt a dolgot most nagyon titikolják, sehol sem lehet sokat hallani felőle, hogy lenne egy 10. bolygó. Ami érdekessé teszi az egészet, hogy amikor a nibiru itt járt a föld közelében akkor mindig érdekes dolgok történtek. Pl. könnyen elképzelhető, hogy a bibliai özönvizet a Nibiru gravitációs tere(földnél jóval nagyobb) okozta. Sőt az is érdekes, hogy sok cizilizáció felvirágzása egybeesik a nibiru ittjártával. A Nibirut a sumérok _keresztel_ jelölték az égen ami megmagyarázná a sok vallásban megtalálható keresztet, vmint mint már mondtam istennek lakhelyének tekintették, mert úgy gondolták, hogy onnan jönnek az istenek, akik figyelmeztették őket az özönvízre, amiből egyébbként több is volt.

A sumér emlékeket a USA hadserege egész véletlenül lebombázta az iraki háborúk alatt. Az USA kormányzata 3szorosára emelte a NASA anyagi támogatását, ami az ürsíklók állapotán nem nagyon látszik meg... :U
Akkor vajon mire megy el a pénz? Egész véletlenül az ionhajtóművekre és a ''Marsra irányuló programra'', ami valójában nem is a Marsra irányul hanem a Nibiru a cél, tudni illik 30-50év múlva egész közel lesz, és a NASA még jóval előtte szeretne oda eljutni és körülnézni, gondolmom kiváncsiak, hogy mi van az istenek lakhelyén... Az oké, hogy kiváncsiak, de az az érdekes, hogy a csoró oroszok előbb akarnak odaérni a napszél hajtású űrhajójukkal. Állítólag, most bontakozik ki a 2. űrverseny. Na most ha a nibirun nincs semmi, akkor miért olyan fontos elsőnek odaérni? :U
Az tény , hogy a Nibiru jön, és érkezésével komolyan meg fogja változtatni a föld éghajlatát, és természeti katasztrófákat fog okozni.

Akit bővebben érdekel: Bővebben: link


Én sem hiszek el mindent, de szerintem mindekinek érdemes legalább a második linket nagyjából végigolvasni... :U[Szerkesztve]

(#2) szegedi válasza Loha (#1) üzenetére


szegedi
(tag)

huu:)
Érdekes téma:DDD
Nekiállok olvasgatni;)

Just roll:)

(#3) zsiga667


zsiga667
(addikt)

LOL. :D
a 10. bolygót nem titkolja el senki, nemrég még távcsővel is észrevette valami csillagász, még a Magyar Királyi Híradó is bemondta...

Szerk.: Ennyire van eltitkolva a dolog:
Bővebben: link
Bővebben: link

A sumér-magyar rokonság pedig baromság. Ennek ellenére kíváncsi lennék az érveidre.

[Szerkesztve]

(#4) Sipi válasza Loha (#1) üzenetére


Sipi
(addikt)

Te, ezt a rettenetes idióta maszlagot te beveszed? Egyszerűen leír dolgokat, hogy így van, és kész - neked ez bizonyítás? Ez rettenetes! Ennél nagyobb baromságot tényleg nem olvastam, még Eric von Daniken is próbálja legalább a látszatot fenntartan, hogy bebizonyít dolgokat...

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#5) Loha válasza zsiga667 (#3) üzenetére


Loha
(veterán)

A második linket olvasd el, ennél jobb érveket én nem tudok mondani...
A NASA 1982-ben tanulmányt készített, ahol pontos számításokat és igen precíz elemzést találhatunk. Nevezett mû megtalálható a NASA Astrophysical Data System - 1988AJ.....96.1476H kódjelzés alatt. Pontos képletet találhatunk a Planet X, azaz a tizedik bolygó legvalószínûbb feltalálási helyére vonatkozóan - R.S. Harrington munkája nyomán. Mindössze egy évvel késõbb bocsátották fel az IRAS (infravörös távcsõvel felszerelt csillagászati mesterséges holdat) és szinte azonnal meg is találta a 10. bolygót.

Ahhoz képest, hogy 1982-ben felfedezték, és már elötte is tudtak róla, alég későn értesültünk a Nibiru létezéséről szerintem... :U
Arról nem is beszélve hony tovább már nagyon el sem lehetne titkolni... :U

(#6) Loha válasza Sipi (#4) üzenetére


Loha
(veterán)

Nem azt mondom, hogy szó szerint el kell hinni mindent, de az sem megoldás, hogy te meg csak azt mondod, mindenféle érvek nélkül, hogy baromság... :U

(#7) Sipi


Sipi
(addikt)

Tömör gyönyör, ezzel indít:

A magyar õsszavak között gyakoriak azok, melyek visszafelé olvasva azonos, vagy rokon jelentésûek: apa,, ara, báb stb. Olyanok is vannak, melyek nem teljesen azonos jelentésûek, de hasonló értelmûek: li-beg - bil-leg, perel - replikáz (ebbõl a latin replica), rét - tér stb. Ezek azért nagyon fontosak, mert letagadhatatlanul bizonyítják, hogy sumer-mahgar eredetûek.

A libeg mióta billeg, visszafelé olvasva?!? A replica latin eredetű szó, mit zagyvál ez itt? És a fő: a visszafele is olvasható, értelmes szavak mióta bizonyítják ''letagadhatatlanul'' a sumár-magyar rokonságot?!?

Anyám, tényleg van, aki ilyenben hisz? Akinek ennyi elég, hogy bebizonyítsanak neki dolgokat?

Ha van, örülök. Adok egy számot, erre utalhattok pénzt. Remélem, nem kell bizonygatnom, mert evidens, hogy ez alapján nyilvánvaló a sumér eredetem. Mint ilyen, félisten lévén, kutya kötelességetek az anyagi boldogulásomat elősegíteni ebben a létben. Vissza kell jutnom a Niburura, és drága egy új űrhajó...

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#8) zsiga667 válasza Loha (#5) üzenetére


zsiga667
(addikt)

Az hogy Te nem tudtál róla, az talán nem jelenti feltétlenül hogy a NASA a hibás és valami titkos konspiráció van a háttérben.
Párszáz éve kiszámították már hogy létezik ez a bolygó, megadták a méretét, pályáját, keringési idejét. (Talán Kepler, de nem vagyok benne biztos. Még középsuliban tanultuk fizikából.) Csak annyira kicsi és annyira messze van hogy eddig még nem látta távcsővel senki.

Nekiállok elolvasni a linkelt cikket.

(#9) Bibby


Bibby
(addikt)

Nocsak alakulóban az új világvége club?:DD

Ελευθερια η θανατος

(#10) Loha válasza zsiga667 (#3) üzenetére


Loha
(veterán)

A sumér-magyar rokonság pedig baromság. Ennek ellenére kíváncsi lennék az érveidre.

Aké tételezzük fel, hogy baromság, de akkor mi az igazság?

Én abban tuti nem hiszek, hogy az ural környékéről idejött a kárpátmedencébe egy primitív nép aztán itt is maradt. Ráadásul mi a franc szüksége volt egy primitív nomád népnek olyan bonyolult nyelvre mint a magyar? A nyelv bonyolultsága vhogy mindig összekapcsolódik, a nép történelmével, a magyar pedig nem hasonlít semmire és nagyon bonyolult!

(#11) Loha válasza zsiga667 (#8) üzenetére


Loha
(veterán)

Csak mondom, hogy a Sumérok tudtak a Nibiruról (főisten volt), az egyiptomiak is, mi meg csak most tudunk róla...

Meg ha olyan kis jelentéktelen csillag, akkor miért akar most hirtelen a NASA és az oroszok is odamenni?

(#12) Sipi válasza Loha (#6) üzenetére


Sipi
(addikt)

Bakker, ne légy már ilyen! Olvasd el az első bekezdést! Ne gyere ezzel a demagóg szöveggel, hogy mindenféle érv nélkül baromságnak hordom!

A magyar nyelvnek közvetlen kapcsolata van a sumérral. A magyar nyelv ugyanis jóval elõbb élt és létezett, mint a magyar nemzet, pontosabban mint ahogy a kárpát-medencei magyar birodalom a magyaroknak nevezett népek hazája lett.

Ennyit állít. Hol bizonyít? Ha leír egy weboldal valami marhaságot, az igaz? Mutasd meg, hol bizonyítja azt, hogy a magyar közv. kapcs. a sumérral! Az tény, hogy a magyar nyelv előbb lett, mint hogy itt letelepedtünk volna (ezt egy óvodás is tudja), de ennek mi köze a sumérokhoz?!?

És én vagyok hülye, mert nem bizonyítom be egy eleve idióta állítás képtelenségét?

Ezt a hülye szócsavarásos dolgot meg már ismerem. Primitív nyelvészkedés. Egyetlen szót kiragad és elemez. Holott az nem jó, ha egy csomó szónál ismétlődő jelenségekre figyelsz fel, ott TALÁN már lehet szabályt felállítani. Áhh, ez rettenetes...

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#13) badbrother válasza Loha (#1) üzenetére


badbrother
(aktív tag)

Ha 30-50 év múlva a közelbe fog érni egy olyan bolygó amelynek a földinél nagyobb a gravitációs tere, már minden amatöörcsillagász felfigyelt volna a vándorló csillagra, nem lehetne eltitkolni.

(#14) Loha válasza Sipi (#12) üzenetére


Loha
(veterán)

Sir Bowring, (1792 - 1872) nyelvész, irodalmár, politikus, utazó, bölcselõ. Számos nyelvet beszélt, köztük a magyart is. Sok magyar költeményt fordított angolra, s ezekbõl válogatva egy kötetet is kiadott. Sok nyelvvel való összehasonlítás után így írt nyelvünkrõl:

''A magyar nyelv messzire megy vissza. Egész sajátos módon fejlõdött, és szerkezete olyan idõben alakult ki, mikor a legtöbb most élõ európai nyelv nem is létezett.
Önmagában, következetesen és szilárdan fejlõdött nyelv, amelyben logika van, sõt számvetés is, az erõ, hangzatok hajlékonyságával és alakíthatóságával.
Az angol ember legyen büszke arra, hogy nyelve az emberi történelem hõsregényét tünteti fel. Ki lehet mutatni eredetét, kivehetõk, szétválaszthatók benne az idegen rétegek, amelyek a különbözõ népekkel való érintkezés során rárakódtak.

Ezzel szemben a magyar nyelv egyetlen darabból álló terméskõ, amelyen az idõk viharai karcolást sem ejtettek. Nem az idõk változásától függõ naptár. Nem szorul senkire, nem kölcsönöz, nem alkudozik, nem ad és nem vesz senkitõl. E nyelv a nemzeti önállóság, a szellemi függetlenség legrégibb és legfényesebb emléke.

(#15) Woodslave válasza Loha (#10) üzenetére


Woodslave
(veterán)

Nem tudom miért nem lehet elfogadni, hogy egy primitiv haslászó-vadászó népből lettünk ez a primitiv nem halászó-nem vadászó nép. Derogál? Francnak ilyen hülye sumér meg egyéb gyökerek után kutatni. De majd jön a Niburu, aztán a csodaszarvason a magyar-sumér nép ér előbb oda megelőzve a Nasa űrsiklóját, meg az orosz napvitorlást.:Y

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#16) Loha válasza badbrother (#13) üzenetére


Loha
(veterán)

Azért mondom, hogy eddig tudták eltitkolni.
Az tény, hogy a Nibiru jön, és komoly hatásai lesznek.
De olvassátok el, hogy a Sumérok az már akkor nagyon jól tudták, hogy 3600évente mindig visszatér.

(#17) Loha válasza Woodslave (#15) üzenetére


Loha
(veterán)

Azért mert, akkor miért nincs egy primitív nyelvünk aminek ráadásul hasonlítani kelle vmelyik környező nép nyelvére. Ne mondja nekem, hogy pár uralban élő családot leszámítva kihalt az összes ősmagyar? A Uralos származáselméletben is rengeteg kétely van, ezt a tudósok is tudják.

(#18) zsiga667 válasza Loha (#10) üzenetére


zsiga667
(addikt)

''Én abban tuti nem hiszek, hogy az ural környékéről idejött a kárpátmedencébe egy primitív nép aztán itt is maradt.''
És miért nem? Bizonyíték erre az hogy az ott élő 2 kis nép (manysi és hanti), akiknek a nyelve egyértelműen rokon a magyarral. És ezt nem néhány szó bizonyítja (Mert a te érvelésed alapján szlávok is lehetnénk mert többtízezer szláv eredetű szavunk van... A szavak ugyanis könnyen vándorolnak a nyelvek között.), hanem a nyelvtani rendszer alapvető hasonlóságai amik a sumér nyelvvel nincsenek meg. Könnyen előfordulhat hogy a magyarok a vándorlásuk alatt találkoztak a sumérral rokon nyelvet beszélőkkel, és átvettek tőlük sok mindent, de amit írsz az kb. olyan mintha a svédeket próbálnád rokonságba hozni a spanyolokkal.

''Ráadásul mi a franc szüksége volt egy primitív nomád népnek olyan bonyolult nyelvre mint a magyar?''
A nyelvünk évezredek folyamán fejlődött ilyen bonyolulttá, épp azért mert nagyon sok más nyelv befolyása érte.

''A nyelv bonyolultsága vhogy mindig összekapcsolódik, a nép történelmével, a magyar pedig nem hasonlít semmire és nagyon bonyolult!''
A görög nem egy bonyolult nyelv a magyarhoz vagy pl. a kínaihoz képest, mégis elég fejlett kultúrájuk volt... Ez az érved egyszerűen hülyeség.

(#19) Loha válasza Sipi (#12) üzenetére


Loha
(veterán)

Nem csak egy hülye honlap van ezzel kapcsolatban, hanem kapásból 3, de biztos van több is.
Bővebben: link
Bővebben: link
Bővebben: link

Egyébként nem kell így nekem támadni, elég ha annyit mondasz, hogy ebben te nem hiszem és kész, én ezt alfogadom, van rengeteg más téma is amit lehet a PH!-n olvasgatni... :U

(#20) Woodslave válasza Loha (#17) üzenetére


Woodslave
(veterán)

Egy csomó szavunk hasonlít a finnre. Egyébként meg elég primitiv volt abban az időben ne a mostanit vegyük már alapul. (Mondjuk engem az se érdekelne ha sumérek lennék.)

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#21) Szten Márs válasza Loha (#1) üzenetére


Szten Márs
(nagyúr)

Erről az USA vagyonát vivő ion-hajtóműről mesélj már nekem, igen érdekes projekt lehet...

Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die... come watch TV!

(#22) Loha válasza zsiga667 (#18) üzenetére


Loha
(veterán)

Az ógörög, nem volt egy túl egyszerű nyelv, de perzse minden viszonyítás kérdése... Meg nem értem, hogy hogyan fejlődhetett ki egy ennyire független nyelv mint a magyar.

(#23) zsiga667 válasza Loha (#11) üzenetére


zsiga667
(addikt)

Elhiszem hogy tudtak róla, sőt nagy valószínűséggel a maják és az aztékok is tudtak róla. Ezeknek a népeknek a csillagászata fejlettebb volt mint az európai csillagászat egészen a középkor végéig.
És mint mondtam, mi se most tudtuk meg, hanem 500 évvel ezelőtt. Az hogy te nem tudtad, az a te tájékozatlanságod, nem a sumérok zsenialitása.

Nem csillag, bolygó. És igen, kicsi és jelentéktele, a NASA meg azért akar odamenni amiért eddig az összes bolygóhoz a Naprendszerben, mert az a dolga hogy a világűrt kutassa, azért fizetik őket.

(#24) Loha válasza Szten Márs (#21) üzenetére


Loha
(veterán)

Le van írva a második cikkben, vmint láttam egy filmet is a National Geographic Channelen róla, szóval ez teljesen valóságos dolog.
Vmint ez is érdemes elolvasni: Bővebben: link

NASA Successfully Tests Ion Engine

[Szerkesztve]

(#25) Lord Zero válasza Loha (#10) üzenetére


Lord Zero
(addikt)

természetesen a magyarok egy másik bolygóról származnak
mi több, egy másik dimenzióból, melynek egyetlen materializálódási formája, h ebbe a dimenzióba betüremkednek, és az emberi létformához félelmetesen hasonló anyagi alakot öltenek, így tévesztve meg a dns-kutatók illetve a darwinisták zaklatott tömkelegét
a külső dimenzióbeli, telepatikus kommunikációs formát kénytelenek voltak az (ezen a bolygón bevett és elfogadott) alpári hanghullámok formájába telepíteni, ám a transzkódoló algoritmusok sajnálatos bugja folytán így egy semmihez sem hasonlító nyelvezet született
ezért, hogy a gyanút (miszerint nem evilági végtermékek lennének) eltereljék magukról, lakóhelyül kiválasztották a legfantáziátlanabb földrajzi területet, szétszórtak a világba néhány félreérthetelen(nek szánt) utalást az ázsiai gyökerekről, továbbá igyekeztek úgy alakítani történelmüket, h abban soha senki semmi figyelemfelkeltőt ne találjon
így sikerült hosszú évszázadokig az emberi faj megtévesztő allegóriájává evoluálniuk..
és most is itt dekkolnak, e mit sem sejtő dimenzió nyugtató ölében..

nem, mindegy

(#26) zsiga667 válasza Loha (#22) üzenetére


zsiga667
(addikt)

Az ógörögöt 2-3 év alatt megtanulhatod anyanyelvi szinten, a magyart meg a kínait viszont egy élet alatt se nagyon...
És a magyar egyáltalán nem független nyelv, az hogy 1000km-es körzetben egyedülálló az még nem jelent semmit.

(#27) Loha válasza Lord Zero (#25) üzenetére


Loha
(veterán)

LOL :)
Itt azért nem erről van szó, olvasgassál még kicsit... :U

(#28) Loha válasza zsiga667 (#26) üzenetére


Loha
(veterán)

Akkor hol beszélik még a magyart? Most ne azt az Uralban talált 2 családot hozd fel akik sokban hasonló nylevet beszélnek... :U

(#29) DaSilva válasza Loha (#5) üzenetére


DaSilva
(senior tag)

ehez annyit hozzátennék, ha már itt járok és nincs jobb dolgom, hogy az ads-ben hivatkozott cikk nem 1982-ben készült, nem a Nasa rendelte, és mindennek lehet hívni, csak igen precíz elemzésnek nem. Bővebben: link
a Washington Post sztorihoz pedig:
Bővebben: link

huss, fohászom száll feléd

(#30) zsiga667 válasza Loha (#28) üzenetére


zsiga667
(addikt)

De, pont őket hozom fel, és nem két családról van szó, hanem többtízezer emberről, akik nem magyarul, hanem egy a magyarhoz nyelvtani szempontból nagyon hasonló nyelven beszélnek.

''Akkor hol beszélik még a magyart?''
Mért, németül hol beszélnek Németországon kívül? (Tudom, Ausztria... ;))

(#31) Loha


Loha
(veterán)

A magyar nyelv eredetéhez: Bővebben: link

A magyar nyelv eredetéről számos elmélet létezik, melyek részben átfedik egymást, részben pedig ellent mondanak egymásnak. Az „igazi” elméletet gyakran nem csak nyelvészeti, de politikai és világnézeti hatások is befolyásolják, és az egyes korokban mindig találunk „elfogadott” és „kritizált” elméleteket.


Szóval kb. annyi kétely van az Urálos elméletben, mint a sumérosban, a lényeg szerintem az, hogy jelenleg nincsen egyértelműen bizonyított elmélet. Az Urálos ugyan úgy tele van bizonytalan dolgokakkal, mint a többi.

(#32) Szten Márs


Szten Márs
(nagyúr)

Hát nekem most vhogy nincs kedvem ennyit olvasni :)
Majd holnap hozzászólok valami okosat, ha végigrágtam magam minden hülyeségen... :DDD

Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die... come watch TV!

(#33) Loha válasza zsiga667 (#30) üzenetére


Loha
(veterán)

Germán nyelvcsoport, Német, Osztrák, Angol, USA stb.
Aztán itt vannak a minket körbevevő szláv nyelvek.
A kínai sokban hasonlít a japánra... stb...
Aztán lehetne sorolni...

Mellesleg állítólag magyarokban elég könnyen megy a kínaiul vagy japánul tanulás, mert sok nyelvtani hasonlóság van...[Szerkesztve]

(#34) DaSilva


DaSilva
(senior tag)

jók ezek a provokátor topikok. pilóta szokott ilyeneket nyitni. :)

huss, fohászom száll feléd

(#35) VladimirR


VladimirR
(nagyúr)

jezusom.....van egy tizedik bolygo????
most megyek, es atertekelem egesz eddigi eletem....

(#36) zsiga667 válasza Loha (#31) üzenetére


zsiga667
(addikt)

Természetesen nem 100%, hogy az Urálból származunk, de az viszont biztos hogy semmi közünk nincs a sumérokhoz. És az is biztos, hogy a magyar nyelv az uráli nyelvcsalád része. Az hogy ez volt az eredeti nyelvünk vagy a vándorlások során vettük-e át (mert ilyen is létezik...), az a kérdéses. És az, hogy az Urál-vidékről származunk-e vagy jóval keletebbről, a mai Kína és Mongólia területéről. (Pl. DNS-vizsgálatok alapján a japánokkal állunk a legközelebbi rokonságban.) Olvass utána valódi tudományos művekben, vagy kérdezz meg egy igazi nyelvészt.

(#37) XanD3R válasza Lord Zero (#25) üzenetére


XanD3R
(aktív tag)

Lol:C

(#38) Loha


Loha
(veterán)

A figyelmet szeretném felhívni ezekre a dolgokra, nem pedig felingerelni egyes embereket!

Aki akarja elhiszi, aki nem akarja az nem!

De fontosnak tartottam, hogy akit érdekelnek a hivatalostól eltérő elméletek, az tudjon ezekről is!

(#39) zsiga667 válasza Loha (#33) üzenetére


zsiga667
(addikt)

Nyelvcsalád, nem nyelvcsoport... Ha alapvető nyelvészeti fogalmakkal nem vagy tisztában (nem egyetemi szintről beszélünk, hanem középiskolairól...) akkortalán nem kellene osztani az észt.
És igen, valóban az angol és a német rokon nyelvek, ugyanilyen rokonság van a magyar és a manysik/hantik nyelve között, valamint még pl. a finnek is ide tartoznak. Ezt hívják uráli nyelvcsaládnak.

(#40) Loha válasza VladimirR (#35) üzenetére


Loha
(veterán)

Nem kell sietni még van 30-50 éved amig közelér, de az biztos, hogy egy Saturnusz méretű bolygó ha közelkerül a földhöz annak komoly következményei lesznek. A sumérok ezt tudták, és fel is készültek rá.
[kép]
A képen a keresz formályú csillag a Nibiru, olyan fényes, hogy nappal is látható.

(#41) zsiga667 válasza Loha (#38) üzenetére


zsiga667
(addikt)

Én meg szeretnélek meggyőzni hogy esetleg valódi tudományos munkákban nézz utána a dolgoknak, és ne kritika nélkül fogadd el amit valami hozzá nem értő összeírogat.

(#42) faster


faster
(nagyúr)

Azért se írok be ebbe a topikba. Ne is próbáljatok rábeszélni!

(#43) Niquis


Niquis
(aktív tag)

Noh. Ez a topic eddig Loha vs. mindenki. Ilyenek miatt záródnak egyébként érdekesnek induló témák. Ha kutatni akarjuk a magyarok eredetét, keressünk még egy népet, aminél az a szokás, hogy ha valaki felvet valamit, a válasz rá automatikusan azzal kezdődik, hogy ''háttehülyevagy''. NA ők a rokonaink. Más, hogy amíg az ember saját háza táján nincs rend, addig ne ugráljon más bolygókat felfedezni _azzal a szándékkal_, hogy majd akkor minden más lesz.

[Szerkesztve]

"És ha helyzet van, akkor mindig lépni kell. Ha olyan a helyzet."

(#44) concret_hp válasza Loha (#1) üzenetére


concret_hp
(addikt)

nah akko' hadd kérdezzek már meg pár dolgot :)
hogy függenek össze az itt leírt dolgok? pl. a sumér-magyar rokonág és ez a 10. bolygó, meg hogya az amcsik ''véletlenül'' lebombázták a sumér emlékeket stb. ebben a gondolatmenetben szvsz semmi rendeszer nincs :U :F
''Ami érdekessé teszi az egészet, hogy amikor a nibiru itt járt a föld közelében akkor mindig érdekes dolgok történtek. Pl. könnyen elképzelhető, hogy a bibliai özönvizet a Nibiru gravitációs tere(földnél jóval nagyobb) okozta.'' :C namost ha 3600 évenként jár erre és 30-50 év mulva lesz itt, akkor kb 2000 éve hogyan is okozott özönvizet? ;]
a gravitációs tér errőssége meg nagymértéekben függ a távolsgtól ergo: hol volt sokkal erősebb mint a Földön? itt? akkor az azt jelentené, hogy mivel ugyebár ellentétes irányba mutat és erősebb, mint a Földi gravitáció, --> felfelé kell esniük a tárgyaknak :DDD a Föld átellenes pontján pedig az eredetinél több mint 2* nagyobb gravitációnak kell lennie. és ez ugyebár 12 óránként fokoaztosan átcserélődne. :C Ha meg nem a földön volt ilyen erős akkor miért kell példáulozni vele??? a holdon pl. a Holdé erősebb mint a Földé. és akkor most mivan? :)

illetve egész pontosan hogyan is okozna ez a bolygó világvégét :F

vagy fullba vagy sehogy :D

(#45) badbrother válasza zsiga667 (#39) üzenetére


badbrother
(aktív tag)

zsiga667 neked pedig nem kellene ilyen hangon beszélned Lohával, nem adott rá okot. Ahogyan mondta is már párszor, felvetett egy témát ami érdekesnek bizonyult a számára.
észt inkább te osztasz ahogyan látom, és nem középiskolás szinten. :)
Akinek nem tetszik a téma, vagy mások hülyesége az ne olvassa a topicot.

mod:off topic

[Szerkesztve]

(#46) VladimirR válasza Loha (#40) üzenetére


VladimirR
(nagyúr)

felreertettel: nem azert kell atertekelnem az eletemet, mert a niburu elpusztit minket, hanem azert, mert ugy eltem le 22 evet, hogy enm tudtam a letezeserol...

p.s.: mondhattad volna mar az elejen, hogy ez a niburu a ''halalcsillag'' neven elhiresult valami, akkor nem vesztegetek idot a #1 elolvasasara sem (a linketi meg megkesobb neztem meg)

(#47) DaSilva válasza Loha (#38) üzenetére


DaSilva
(senior tag)

figy ez nem elmélet, hanem hatásvadász hazugság.
eleve mi az, hogy 'már a sumérok is'? Ha ez a valami annyira excentrikus pályán mozog, hogy a sumérok szabad szemmel látták, mi meg most a hubble-lal sem, akkor az nem lehet bolygó méretű, mert Napközelben szanaszéjjel tépné a gravitáció. az ilyesmit üstökösnek hívják.

huss, fohászom száll feléd

(#48) Loha válasza zsiga667 (#39) üzenetére


Loha
(veterán)

Nem vagyok nyelvész, és nem is akarom az észt oszatni, csak felhívni a figyelmet néhány dologra.

Tessék másik független cikk: Bővebben: link

Hasonlítás a magyarhoz
A sumer nyelv más néven mahgar nyelv.

A mahgar és sumír nyelv közötti különbség abból adódik,hogy magukat a sumírok mahgarnak mondják. Lásd: British Múzeum 81-7-27,130.jelzésű ékiratos szövegének alábbi része: ''Eme-ku-mah-gar'' ami akkád nyelven így hangzik: ''Lisan-su-me-ri''.

J. Oppert a Societé Franceise de Numismatique et d'Archéologique 1869. január 13.-án tartott ülésén, az írást feltaláló népet a tudományos irodalomban legelőször SUMER névvel illeti és a nyelv rokonságát a török, finn és magyar nyelvekkel, azok gramatikájából és szókészletéből vett példákkal igazolta.

A finnugor és uráli nyelvekben nincs igekötő vagyis az igei cselekvés befejezett voltát kifejező szóelem,kivéve a magyarban és a sumírban.Függetlenül,hogy az ige milyen időben és módban van ez jelzi az igei cselekvés befejezett voltát.pl.: jön,megjön,megjöhet,megjött,megjövetel.A meg funkciója ugyanaz,mint a mu szó a sumír-mahgar nyelvben különleges tökéletességgel rögzíti az igei cselekvés befejezett voltát,mint igei előrag.

(#49) zsiga667 válasza Loha (#40) üzenetére


zsiga667
(addikt)

''de az biztos, hogy egy Saturnusz méretű bolygó''
Miért vagy ebben biztos? Mert ez NEM IGAZ!!! Kérj meg egy csillagászt vagy fizikust, le fogja neked vezetni pontos számításokkal hogy mekkora ez a bolygó. Ugyanis vannak bizonyos alapvető fizikai törvények amik a bolygók mozgását írják le (Kepler törvényeiről beszélek, középiskolás fizika-tananyag...), és ezek alapján kiszámítható a ''hiányzó'' bolygó minden fontos adata. (Hasonló elven állította össze Mengyelejev a periódusos rendszert és jósolta meg több elem pontos kémiai és fizikai tulajdonságait még a felfedezésük előtt.) Mellesleg kisebb mint a Plútó...

(#50) rebel56 válasza Niquis (#43) üzenetére


rebel56
(tag)

Kinek a számából idézel az aláírásodban? Az előadó neve nem jut eszembe, pedig nagyon tetszik. ('Na azért a nyári nagy melegben nem esik rosszul egy pár dinnye se..'') :)

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.