Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
santhab00
tag
Követi valaki most a vb-t? Mi lesz a top3 szerintetek? Reynor ahogy láttam hozta eddig a papírformát. Byun vesztett Maru ellen, de nagyon erősnek tűnt. Én nagyon szurkolok egy terran, vagy protoss győzelemnek!
-
santhab00
tag
válasz
Pista622
üzenetére
Szia, igen, lényegében a starcraft arról szól, hogy építünk épületeket, gazdaságot és a hadsereggel legyőzzük az ellenfelet. Most nem vagyok gépnél, és nem tudom pontosan megmondani neked. De ha jól emlékszem a Multiplayer fül alatt található olyan, hogy "Training against AI" vagy valami hasonlót keress. Ha ott nem találod meg, akkor még mindig bemehetsz "Custom game"-be majd "Create New Lobby" és akkor ott kiválaszthatsz egy pályát a sok közül (Például hogy a szűrőben a Ladder pályákat választod ki, akkor általában jó kis pályákból választhatsz) ezután pedig berakhatsz magad ellen tetszőleges nehézségű AI-t tetszőleges fajjal.
Üdv!
-
santhab00
tag
válasz
hash99
üzenetére
Sokkalta erősebb lesz ennél még idővel a gép. De tényleg fura, hogy TLO-t rakták ellene ráadásul tossal. Biztos tudták ők is, hogy még nem elég erős elverni egy Marut

Ettől eltekintve durva, és megmosolyogtató ahogy a gép játszik. Ilyen 7-8 observer meg nem falaz ki sosem
Érdekes látni, hogy eddig a 200 évnyi pvp-jében nem érezte szükségét annak, hogy kifalazzon
Lehet egyszer rájön
(Vagy mi, hogy nem feltétlen kell) -
santhab00
tag
válasz
dejaris
üzenetére
Durva a gép, de nekem is két dolog jutott eszembe. Egyrészt tudtommal TLO zerg, vagy legalábbis jó ideje a streamjeiben zerg-ezik. Miért nem lehetett akkor ő is zerg-gel meg a gép is?
Másrészt, tényleg megnéztem volna egy pro koreait is hogy mit tud kezdeni a gép ellen. Mert amilyen inefficient tradeket csinált az elején, szerintem egy Maru, vagy Stats, zergnél Serral megfogta volna a gépet.
Egyébként látszik mennyire komplex a starcraft. Itt nem tűnt annyira durvának, mint amit korábban láttam, hogy az AI-t ráeresztették a Dotára. Ott szó szerint iskolázott. -
santhab00
tag
válasz
hobizoli
üzenetére
Értem én. De az én lassan 7-8 éves tv-tuneres monitorom is 75hz-t tud. Ez tényleg csak az én véleményem de ha ennyit ráköltesz egy monitorra, akkor biztos hosszú távra tervezed. Kitudja hogy később eszedbe jut e valami olyasmi játék aminél jól jöhet.
Bár ha ismered magad hogy biztos nem jön rád vizsgaidőszak után hogy profi CS:GO játékos leszel és kellene a 144hz akkor végül is elég, nálam ez simán előfordulhat
, ezért vennék gyorsabbat. Meg 100k-ból szerintem kis keresgéléssel lazán találni hasonló felbontást jobb képfrissítéssel.Na de, nem győzködlek, csak jót akarok.
-
santhab00
tag
válasz
hobizoli
üzenetére
Valószínűleg azért, mert amit kinéztél annak csak 60hz a képfrissítési gyakorisága. Ennyi pénzből már szerintem beleférne 144hz-es vagy akár még gyorsabb monitor is. Ha ezt megvennéd, akkor ha 100fps-t kiszámolna a géped is csak 60-t látnál mert annyit bír a monitor.
De majd kijavít Formaster.
-
santhab00
tag
-
santhab00
tag
válasz
hobizoli
üzenetére
Oké, hát nem tudom. Biztos jó oka volt rá. Azért Maru csak tudja mi fán terem a terran.
Egyébként a Serral vs Maru-ról PiG csinált egy jó kis elemzést, végül ha jól vettem ki a végzetes mozzanat a terrantól az első cloak-banshee elvesztése volt, durva hogy ennyi is mennyire sokat tud számítani.:
-
santhab00
tag
válasz
hobizoli
üzenetére
Van egy sc2 streamer, aki mindhárom race-el GM. Eredetileg terran main volt, nem rég váltott protossra a következők miatt.:
-tvp-ben nem éri meg mech-et játszani
-nincs komoly late game tech-je a terran-nak, a ghoston kívül
-a BC drágább, és gyengébb is mint a Carrier
-unja a folyamatos bio-t, gyakorlatilag mindig ugyanazt játssza az ember, míg protossnál 67 féle early attack lehetősége van
Ez persze alacsonyabb ligákban annyira nem számít, de GM-nél már igen, proknál meg gondolom pláne.
Volt egy videó, ott részletesen beszél, megkeresem ha szeretnéd. -
-
santhab00
tag
Zergek figyelmébe ajánlom, aki még nem találkozott vele. Jó kis oldal.:
-
santhab00
tag
válasz
Formaster
üzenetére
Köszi a kimeritő választ!
Joysefke: Köszi a linket, gondolhattam volna hogy PiG-nek van ilyen tartalma is fent.
Off: Egyébként néha én is lehetetlennek érzem magam zergként. Pont gondolkoztam, hogy gyakorlatilag early agressiont csak zerg ellen tudok tanusitani, mert csak neki nincs ugyanúgy semmije mint nekem
Ha nem allin-t csinálok akkor kb semmi sincs amivel lehetne bármilyen dmg-t osztani, mert kifalaznak és tossnál egy zealot a falban, vagy terrannál egy hellion széttépi a lingeket. Terranoktól ujabban egyenesen félek. A marinetankhelion egyszerűen valami baromi jó armykompozició. Azt szeretem legjobban, hogy ha már felduzzasztotta 4-5 fölé a tankszámot, majd beálltja falak mögé valami jó kis helyre, akkor én Hive tech nélkül már csak nagyon rossz fightokat tudok csinálni. A vipereket meg megint lehet külön microzni, miközben ő vigan makrózik, mert a tankok bevannak állitva aztán majd' lőnek, szépen expel mint állat és aztá gg
Bár lehet ezek a problémák jobb játékosoknak viccesnek hatnak, és majd ha jobb leszek kinövöm én is de most ez nem fair 
-
santhab00
tag
Sziasztok. Szeretném bőviteni meglehetősen szűk scout tudásom. Gyakorlag bármilyen tipp/tanács/jótudni/bármi jöhet. Népszerűbb buildek, timingok árulkodó jeleire lennék kiváncsi. Mivel a többi race-el még nem játszottam olyan sokat, igy nincs olyan nagy rálátásom. Persze az is megoldás ugye, ha overlorddal folyton körözök az enemynél, de amikor már látom hogy repül ki a banshee akkor általában már késő.
Üdv!
Szerk.: Illetve akár időpontoktra néhány fontosabb dolgot nézve, pl 2 percnél jön ki lleghamarabb a reaper, 3:30 körül érdemes spore-t rakni ha várható oracle stbstb.
-
santhab00
tag
válasz
Formaster
üzenetére
Köszi, megfogadom a tanácsod. Elkezdek fókuszálni a makróra. Akkor ZvZ-ben a már említett dolgot művelném, illetve annak majd következő lépcsőit (lingbane pressure mögött makró, és roach transition), és akkor ZvT meg ZvP-ben rámegyek a makróra, LingBaneMuta és LingBaneHydra társaságában.
-
santhab00
tag
válasz
joysefke
üzenetére
Alapvetően szerintem elég jól managelem a hosszabb gameket (persze ez semmi, ez csak egy plat1 szintet jelent egyelőre). Annyi hogy mostanában jött rám ez az agresszív játék, mert alapvetően defenzív voltam szerintem, de aztán PiG felvilágosított az agresszív játékról és rákaptam. Szóval a zvz egyelőre PiG első fázisában játszódik, azaz lingbane all-inezek (ha 3 basenél többem van akkor nem sikerült az all-in és hátrányban vagyok, ezért utána gyorsan jön a GG), toss ellen szintén egy ling-es allin-t gyakorlok, ami 2 base-el megy és elég jól műküdik eddig szóval nagy következtetéseket nem vonnék le,de ugye ez se megy 2-3 base fölé. Terran ellen meg most ez a Ravager pusht gyakorolgattam, ami ugye 1 base-s.
De egyébként köszönöm a tippeket, habár már jó ideje játszok, ez a játék inkább játszogatás volt a tanulás miatt, és megint az lesz mire bemelegedek a nyaralásból kilábalva az egyetem miatt szeptembertől. A
Szóval addig próbálok valamit alkotni.De egyébként tényleg köszönöm a hozzászólásod, mert bőven-bőven kellene gyakorolnom makrózni. Mert ha feljutok Diába szerintem már nem lehet, és nem is szeretnék rendes makró nélkül játszani, csak cheesre hagyatkozva. Például sokszor előfordul, hogy bankolom a mineralt de még így is nyerek, mert annyira jól sikerül a all-in hogy megengedhetem, ezt már fentebbi ligákban nem biztos hogy megtehetem.
-
santhab00
tag
válasz
joysefke
üzenetére
Fúú, köszönöm a részletes választ. Adok neki majd egy esélyt, bár már egész jól hozzászoktam a billentyűs váltogatáshoz. Manapság meg nem is jutok 3 base fölé nagyon, mert nagyon agresszívre vettem a figurát.
Lenne egy kérdésem. Ha a terran factoryban épp csinálja a tankot (vagy olyan unitot amihez kell a tech lab) és eközben én mondjuk lesnipeolom a tech lab-et akkor megszakad a tank ? (ZVT ravager push miatt kérdezem)
-
santhab00
tag
Sziasztok. Arra lennék kíváncsi hogy hogy csináljátok zerggel 4 bázis felett az inject-et?
Alapvetően camera hotkeyeket használok külön-külön minden bázisra, és ez jól is megy 4 bázisig mert az F4-et még elérem, viszont az F5-t nem érem el anélkül hogy levenném a kezemet az "alapállás"-ról ami nagyjából azt takarja hogy gyűrűsujj az 1-esen (hatcheryket kijelöli), középső ujj 2-es és "s" között mozog, egyik a main army, a másik meg ugye larvat jelöli ki, mutató ujjal pedig kiválasztom hogy mit akarok gyártani, vagy fejleszteni.
Próbáljam csak simán gyakorolni, hogy rendesen megnyomom az F5-t majd gyorsan vissza az alapba, és egy idő után gyorsan fog menni? Mert alapvetően most is ez a gondom vele, hogy mire megtalálom az F5, majd ott injectelek egyet a queen-el, majd mire visszatalálok az alapállásba hogy megint elkezdhessek gyártani egységeket az egész nehézkesen megy. -
santhab00
tag
válasz
Formaster
üzenetére
Értem, igazából ennek örülök is. Mert én leginkább azt élvezem az ilyen gamekben hogy tudok fejlődni, ez pedig azt jelenti hogy nagyon-nagyon sokat tudok még fejlődni. (jó ezt nyilván tudtam, de egy idő után szerintem hatványozottan sokkal több munka kell hogy továbbfejlődjek, szóval szinte biztosnak veszem hogy plat-ból low master-be könnyebb eljutni, mint masterból gm-be #Pareto-elv)
Esetleg segítenél összerakni egy "pack"-et? Hogy lenne leginkább effektív a játék? Szóval, mondjuk az idő 70%-ban main race, 10%-ban off race, 10% pro stream, és mondjuk 10% replay analysis/vagy kérdezgetés jó lenne? Persze nem ilyen kőbevésett ez, meg nem is veszem ilyen komolyan, de ha már csinálnám a dolgokat akkor jól csinálnám.Vagy ha tudsz ajánlani pár oldalt, vagy internetes anyagot ezek mellé ami hasznos lehet megköszönném.
Ezeket szoktam nézegetni:
https://www.reddit.com/r/allthingszerg/
Neuro, Stephano, LiquidTLO, Lambo, Beasty, PiG, Winter, Lowko, -
santhab00
tag
válasz
Formaster
üzenetére
Köszi, majd alkalmazom.
Szerk.: Lenne egy kérdésem. Nyár elején ahogy vége a sulinak kezdek majd el aktívan játszani. Szerintetek plat 1-2ből fel tudnám magam tornászni low master-be nyár végéig? Nem az átlagjózsi módon szeretném, hogy játszok több 1000 meccset és majd a tapasztalat hozza az eredményt, hanem egyszerre játszanék, néznék pro streamet, olvasnék, replayeimet elemezném, utánakérdezgetnék a problémásabb dolgoknak, és a hibákat tudatosan javítgatnám. Vagy ez túl kevés idő?
-
santhab00
tag
válasz
Formaster
üzenetére
Ja igen, az feltűnt nekem is hogy egy chargelot pofátlanul erős harassolni. Bejön a warp prism, bechargeolva majdhogynem zergling speed-el ráront a queenemre 6 zealot, szétverik a bázist, elkezdik verni a drone-okat és ha jó vagyok eddigre odaérnek a kis zerglingjeim

-
santhab00
tag
válasz
Formaster
üzenetére
Mondjuk ebben igazad. Ezt nem nagyon vettem figyelembe, eddig csak lezártam a témát magamban azzal hogy nekem nem megy még, sokat kell gyakorolnom. Az már nem jutott eszembe, hogy ez a sok gyakorlás jó lesz mocsok soknak. Ennek fényében viszont már én is sírok kicsit hogy a toss-nak elég carriereket csinálni aztán A-moveolni, és ezzel is elég magasra tud jutni. Egyébként, akar csinálni ennek valamit Blizzard? Azt írtátok fentebb hogy a TvP-ről tudnak hogy unbalanced, de ezzel a ZvP-vel akarnak csinálni valamit? Vagy elintézik annyival, hogy majd a Zergek megtanulnak infestorozni rendesen?
-
santhab00
tag
válasz
Apollyon
üzenetére
Szerintem meg pont hogy csak profi szinten jönnek ki ezek a balansz különbségek. Alatta általában azért veszít az ember mert túl sokat hibázott és nem a toss op. Bevallom, én most nem sokat játszok az érettségi miatt, de nézek streameket, és nem tűnik úgy hogy a zerg a hátrányban lenne. Tény hogy kevesebb egysége van, de nézzetek meg egy Stephano stream-et. Rendre veri meg a late gameben a carrier-mc protossokat.Terjeszti a creepet mint állatl, és a frontra spore erdőket rak. A sereg pedig broodlordok, sok-sok infestor, viperek, queen áll, meg még pár töltetlék. De ami nekem úgy tűnik hogy a legfontosabb és amin múlnak a győzelmek az az infestor. Le rak vele infested terranokat, az interceptorokat fungalozza, illetve amikor nagyon bemegy használ több neural parasiteot az mc-re és még néhány carrierre, amivel fókuszolja a többi carriert. Elég szépen működik, toss lategameben mindig ezt játssza.
-
santhab00
tag
válasz
andreas9109
üzenetére
Platina alja megfelel? Nem hiszem hogy túl nagy különbség lenne tudásban.
-
santhab00
tag
válasz
andreas9109
üzenetére
Az új patchben nemrég kezdtem el játszani kis kihagyás után. Toltam kb 30-35 meccset, de őszintén nem nagyon tapasztaltam változást. Nem is tudom milyen változást hozhatna. A MM így is úgy
is hasonló MMR-ral rendelkező ellenfelet dob. -
santhab00
tag
Valaki tudna adni pár tippet mit kéne csinálnom turtle terran ellen? Zerggel voltam, látom hogy elkezdi bebunkerezni magát, mondom oké, akkor én terjeszkedek, kb az egész pályán creep volt, összeszedtem a felupgradelt army-mat, mondom megnézzük mivan, voltak ultráim, roachok, bane, zerg, brood lord, hydra, de egyszerűen nem hozzá nem tudok érni, mert a bázissal egyvonalban be van állítva 6-7 liberator, plussz a bejárathoz 67db mine és esélyem sincs. A full defes ultráim is úgy hullanak mintha muszáj lenne. Utána amikor nem figyeltem folyton harassolta a bázisaimat, aztán (eddig nem is tudtam hogy van ilyen) szétbombázta egy-két basemet és vitte a munkásokat is. Innentől kezdve elkeseredt küzdelem volt, mert ő meg tudta védeni a 3ik bázisát megint a masszív aknákkal és liberatorokkal meg sok-sok vikinggel. 40 perc után feladtam.. Valaki valami tipp terran ellen?
-
-
santhab00
tag
válasz
hobizoli
üzenetére
Nem akarok beleszólni, de van bármi előnye ezeknek a sokmagos amd-knek? Volt régebben egy FX 6100am, de rendre elhasalt ahol kellett egyszálas teljesitmeny. Mondjuk szerintem volt valami gáz az lapommal, nem volt igazán neki való a chipset rajta (ASRock GM u3s3), de emlékszem felmergeltem magam eladtam mindkettot, és vettem egy Pentium g3420at, gyakorlatilag jobb eredményeket értem el vele, szóval ekkor lettem én intel-es. Azóta már 4460at használok, azon fut a starcraft rendesen

-
santhab00
tag
válasz
jokeph
üzenetére
Igen, jelenleg amit tudok hogy probalom megelőzni hogy elérje a kritikus 10-12 carriert. Amikor elérte már nem nagyon tudtam mit csinslni, pláne hogy nem kezelem jól meg a vipert meg a fungalt. Bár ha jól láttam a fungal is nerfelve lesz szóval nem tudom mi lesz így. Carrier ellen szoktam meg upgradelt ultrával szétverni a bazisukat de az sem tesz csodat. Hydrák mire lőnek egyet meghalnak, corruptorok is szintén kb. Egyszer tudtam nyerni skytoss ellen amikor kitamadott 7-8 carrier, azt valahogy queenekkel meg corruptorokkal megfogtam de egyszeri eset volt. Mégis a zerget élvezem legjobban most, igaz nincs sok tapasztalatom a tobbivel.
-
-
santhab00
tag
válasz
jokeph
üzenetére
Szia/Sziasztok!
Régebben is játszogattam RTS-ekkel mint pl AoE. De mostanában más típpusú játékokkal toltam. Viszont most elém került az SC2, és megtetszett. Szerintetek érdemes még beruházni rá manapság? A sztori nem érdekel, leginkább multizné szeretnék. Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák

- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H440 fehér GIGABYTE 750W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4011
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, ezért vennék gyorsabbat. Meg 100k-ból szerintem kis keresgéléssel lazán találni hasonló felbontást jobb képfrissítéssel.
Kár hogy ugyanilyen van csak 120as jelenleg is sc-hez, meg star wars-hoz.
Megpróbálom majd a swarm host-ot!