- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
wollnerd #55663 üzenetére
Programozóként elmondhatom, hogy az AI jelenleg, sőt erősen a közeljövőben is, a kulimunkát tudja kiváltani. Ha tudod hogy mit akarsz tőle, akkor generálható egy 70%-os kód (ami működik, de nem feltétlen jó vagy optimális megoldás), és ez még csak nem is szoftver architektúra. Azt tényleg mindig egyedi igényre és helyzetre kell szabni.
Az AI programozás téren gyakorlatilag egy szofisztikált copy-paste gép, ami amúgy totál rendben van, a programozói munka fele is copy paste (régebbi saját vagy más kódjából, vagy a kódbázis más részéről). a LLM pedig lehetővé teszi hogy jobban megértse, hogy mit is kell össze copy-paste-elni. Emellett ha most azt mondod az ai-nak egy általa kiköpött megoldásra hogy "nem működik" (még akkor is ha igen), akkor bősz bocsánatkérések mellett elkezd egy másik megoldást generálni, gyakran sokkal szarabbat és bonyolultabbat. Nem mondja neked azt, hogy "de, márpedig ez működik".
én is használok ai-t jellemzően olyan dolgokra, amiket egyszerűen több időbe kerülne megtalálni amúgy, vagy kikísérletezni. Pl legutóbb regexp generálására használtam, egyszerűen gyorsabban megvan, mint kilegózni, mi is kell (annyit meg nem írok belőlük, hogy megjegyezzem a pontos szintaktikát). Máskor arra használtam, hogy adva volt egy megoldandó problémám, amit egy olyan nyelven kellett megoldani, amit nem ismertem (nyilván a programnyelvek magja ugyanaz, ergo értem amit olvasok, csak nem tudnék feltétlen olyat írni). Segített irányba állítani, hogy milyen irányban keresgéljek a megoldásban. De az hogy teljes, összetett programokat megfelelő minőségben generáljon, architekturálisan megfelelően, még messze van. Arról nem is beszélve, hogy ehhez a megrendelő oldalnak is pontosan tudnia kellene hogy mit is akar. A szoftverfejlesztés neheze nem a kódolás, hanem hogy olyan architektúrát kell kitalálni, ami változatos és változó igényeket is kielégít, anélkül hogy túl nagy kódváltozást okozna.
"(lásd: programozóiskolák bezárása)"
Azért itt az ai csak egy (kis) része az oknak. Az ok leginkább az, hogy világszerte leépítések voltak a covid után tech téren, egyszerűen nem volt szüksége ennyi programozóra a nagyoknak. A kis cégek/ pedig amúgy ezek egy részét fel is szívták.Az meg hogy pl Huang mit mond, inkább szól a részvényeseknek (helló 2000 milliárdos nvidia market cap). Amúgy ez a hype sok befektetőt kísérletiesen emlékezteti a dotcom lufira. Őrült nagy pukk lehet belőle, mikor rájönnek az emberek, hogy nem eszik olyan forrón a kását.
-
A leépítési hullám elérte a CIG-t is (mint mindenkit az iparban)
Todd Papy is elment... -
-
én most belogoltam megnézni az IAE mai felhozatalát, alapvetően 40+ fps-em volt végig pár bizonytalanságot (várhatóan töltést) leszámítva.
-
A minority investment lehet bármi, marketing megállapodás, részesedés, stb. Lényeg hogy KISEBBSÉGI BERUHÁZÁS. Lehet hogy egy partner kihúzta a pénzét a dologból (2020, covid, cégek millióinak kellett szűkebbre húznia az övet), de ha megnézed, a következő 2021-es évben nincs semmi. Piros sem. A net position (kiadások és bevételek utáni maradvány) végig pozitív. investmentek után pláne. 2021-ig is, nem fogyóban van az össz vagyonmennyiség, hanem növekvőben. A 2022-es év meg vagy 30%-al többet hozott mint a 21-es. De az idei is előtte lesz bőven. mennek a felvásárlások, a bővülés. Nekem ez nem egy utolsó filléreit összekaparó cégre utal.
-
-
válasz
Drenadar #55415 üzenetére
Hát nekik ott vannak a mai csodás 70-80 EUR + Ingame Store + Season pass játékok, amikből talán 50, max 100 óra játékidőt ki is tudnak szedni. Esetleg vehetnek egy újabb remastert
. Aminél mi már jócskán túl vagyunk SC-ben
Esküszöm, a BG3-on kívül kb az általam megvett AAA játékok 90%-a igazából nem érte meg az árát az elmúlt években. De a BG3-ban is csak azért volt meg vakon a hitem, mert Larian.
-
már megint ott tartunk hogy holnap elfogy a CIG pénze?
2016 óta ezt hallgatjuk
Illetve az ugye megvan, hogy ha spórolniuk kellene mert annyira nincs pénz, akkor is lennének lehetőségek, pl mondjuk csökkentenék a méretüket pl kétharmadra, és máris elég lenne a pár évvel korábbi bevétel is, nem még a mostani. De a fene egye megy, csak nőnek. Ki érti ezt -
"hogy az egyjátékos módnak is ugyanazt a scope-ot szánják, mint amit majd a multi 20 év múlva fog használni, vagy amit az engine eladására elégségesnek szánnak."
Nope, a technológiák egy része közös. Az általad "volumetric cloud system 68.3"-nak nevezett tech pl baromi látványos single player pályákat és látványt eredményez. -
válasz
SpazzMaticus #55397 üzenetére
"de nem kell egy egész oldalt sem visszaolvasni ahhoz, hogy ezen el ne vigyorodjak..."
Idéznél kérlek, hogy hol voltunk vakon vallásosak vagy istenítettük az SC-t?
Én még a GS-en is inkább lebeszéltem az embereket, mintsem rá. Meséltem róla mit tud, mit céloznak, meg hogy senki se fizessen be, aki nem bírja elviselni hogy lehet hogy semmi olyat nem kap a pénzéért, mint amit céloztak. Vagy akár bármit (bár szvsz már azzal hogy pár órát tol az alfával, kapott valamit) -
Ez részben igaz, másrészt pont most hallgattam egy podcast-ot egy olyan hölggyel, aki az eve online-on dolgozott. És mondta, mekkora nagy szívás utólag beletenni funkciókat, amiket korábban nem terveztek bele. De ott van példaként az elite dangerous és az odyssey kieg. Elképesztően elcseszte a játékot ezer téren. Egyszerűen vannak dolgok, amikkel ha nem tervezel előre, akkor utólag nagy szívás vagy egyenesen lehetetlen normálisan betenni. Szóval amíg egyrészt egyetértek hogy a feature creep veszélyes dolog tud lenni, a játék eleve olyan szintű ambíciókkal szerezte a rajongóit, hogy a feature creep maga is része a játéknak. Többek között én is azért fizettem be, mert elegem volt abból, hogy mindenki csak egy kicsit akar max jobbat csinálni a többinél (és általában ez sem sikerül). Azóta pedig a végtelen ingame store-ok és season pass-ok világát éljük, szóval többszáz dollárt fizetni egy játékért manapság már nem is kirívó.
-
btw a starfield is 200+ millióba került, és egy single player játék, és nincs benne egyetlen olyan technológiai bravúr sem, mint az sc-ben vagy egy tucat. Minden évben kijön 1-2 olyan teljes árú AAA játék, amivel kevesebbet bírok játszani mint a "hulla bugos sc"-vel. Ha pedig akár évi 1 teljes játékkal számolok csak, az 10 év alatt 600+ usd. És nem, nem költöttem ennyit rá.
-
" minimális józan paraszti ésszel megáldott játékosokat csodás fejőstehén"
Egy dolgot felejtesz el. Egész egyszerűen kialakult a játék körül egy olyan rajongói réteg, akik iszonyatos energiákat ölnek a cosplay-ekbe, mennek sőt tartanak rendezvényeket (a cig-től függetlenül), pusztán mert élvezik a játék világát. Ezeket "minimális józan paraszti ésszel rendelkező fejőstehénnek" nevezni olyan, mint azokat, akik az autójuk felnijének csinosabbá váltására kiadnak ugyanennyit, vagy az autójuk csinosítására több nagyságrenddel többet, mint itt az sc fanok. Vannak emberek (pl én is), akik billentyűzetre annyit költenek, mint mások lehet vga-ra vagy komplett gépre, más meg női táskára vagy cipőre költ annyit, mint más ember teljes fizetése. Szóval nevetséges minősíteni embereket azért, mert olyan dologra költenek pénzt, amire te sokallod.Malibutomi: +1000
ui: megnézve hogy mennyit költöttem eddig az évek alatt a játékra... kb 1,5 billentyűzetem jönne ki az árból -
Hozzáteszem, most próbáltam egy kicsit játszani (a kicsi ugye mindig relatív SC-ben, hisz csak a bolygóról lelépni is egy rakat idő), leszálltam egy L1-es állomáson, hogy oda tegyem a respawn pontomat. Leszálltam, megtankoltam, stb, aztán ki akartam szállni a gépből, erre kiderült hogy valahol mégsem a deck-en vagyok, lezuhantam, meghaltam, kezdhettem volna előről a kórházból. Na ez így kb 30 perc kidobott idő lett.
Baromi jó dolgok láthatók mások videóin, de hogy az ilyenek még mindig előfordulnak, az az sc-t kedvelő emberként is azt kell hogy mondjam elég gáz (még akkor is, ha ugyanilyenek amúgy bármelyik másik pl bethesda játékban is előfordulnak kiadás után). -
Yey!
A szilánk nálam még mindig az arcok, abban szvsz egy generációval el vannak maradva (mint pl a bethesda), de a látvány többi részére nincs panasz. Remélem az arcokon (legalábbis a mimikán) még javítanak a polish fázis alatt. Az mfd-n látható old man animációja alapján úgy látom hogy azért többet tud, mint amit gillian andersonon sikerült a videóban kihozni.
Viszont olyan fizika alapú puzzle-öket a HL2 óta nem rémlik hogy komolyan láttam volna. És ott imádtam őket.Amiket meg a tech paneleken mutattak szombaton pl server meshing, attól programozóként magam alá pakoltam. A vasárnapi paneleket ma nézem majd át
-
válasz
SpazzMaticus #55332 üzenetére
"Nálad crash-elt, tehát biztos egy bugos szar az is, mint ez a csoda."
Bocs, nem így szokták lehúzni az SC-t is? -
Ránéztem a Starfield-re.
kb 5 perc után már crashelt is, legfrissebb driverekkel.
Ezt csak úgy amellé, hogy a Star Citizen szar és bugos. -
-
válasz
SpazzMaticus #55304 üzenetére
mondjuk még mindig nem tudom milyen olyan mmo space sim jött ki, ami fps, űrszim, ennyi féle dolgot lehet benne játszani, így néz ki, stb.
lore van bőven, történetet meg majd az sq42-ben kell keresni.
Az elite amúgy nem volt rossz (annak is early backerje voltam), de az fps nézet integrációja után látszott, hogy mennyire nem terveztek ezzel eredetileg, ebből fakadóan nem is lett jó (illetve engem halálra idegesített a normál sebesség-supercruise-jump trió megvalósítása). Számomra a legnagyobb értéke az elite-nek a jó vr szemüveg támogatása volt.
Az X sorozat meg az eve-hez hasonlóan elmegy, ha űrgazdasággal meg excel space sheetekkel akarsz foglalkozni, de bolygókra nem szállsz le, így az sc idevágó tartalma úgy ahogy van hiányzik belőle.Szóval továbbra is várnám azokat a játékokat, amik hozzák azt, amit az SC egyáltalán JELENLEG hoz.
És amúgy itt sokan (köztük én is) már jócskán benne vagyunk a korban, nekünk is megvolt az eredeti c64-es elite, meg később a freelancer, stb. Nincs azzal gond ha más a véleményed mint a miénk, de ezt normális stílusban is lehet közölni. Mi pedig annyira nagy rajongók vagyunk, hogy soha senkit se vettünk rá hogy fizessen be, sőt a legtöbbször inkább lebeszéljük a másikat, ha nem tudja mit is kap, és hogy mit is várhat. Úgyhogy ezt a fanboyos dumát sem kell erőltetni.
-
Annyi még, hogy esetleg fun dologként fel lehetne tűntetni a játékbeli dátumot is (2953 may 30 (valami amerikai időzóna szerint)
Jelenlegi dátum +930 év. -
-
válasz
MasterDeeJay #55284 üzenetére
Céges mbp
10:08 up 39 days, 5 mins, 6 users, load averages: 6.54 9.13 6.43
dettó, főleg csak frissítéseknél indítom újra. -
válasz
FRIZ 22 #55279 üzenetére
Úgy nézem dokumentációból hogy a GetThreadSelectedCpuSets egy win10 only api call. Lehet van valami verzió if benne, ami win10 előtti rendszereken más ágra kellene hogy terelje a feldolgozást (elvégre elvileg a min verzió még 8.1), és nálad valami miatt nem megy. Vagy nincs ilyen elágazás és valójában bekerült valami olyan változás a master ágba, ami miatt már nincs támogatva a 8.1. Ezt meg majd vagy javítják (ha elkerülhető más módon a hívás), vagy nem.
-
válasz
Szőrös #55233 üzenetére
csak a telemetria chart miatt mondtam, ott 4090-el kőkemény procival is átlag 64 fps van. Ugyanakkor egy 4090 és egy 4070 között is talán 5-6 fps a difi, pedig nyilván sokkal nagyobb az erőkülönbség köztük (no meg a telemetriában 70 fps feletti értéket nem is találtam, az pedig pont egy 4080-tól meg 7900XTX-től, nem is egy 4090-től)
a 1080-asommal is megvan 1440p-ben a 35-60 fps-em, persze nem max quality-n.
-
válasz
Szőrös #55225 üzenetére
Most vettem ebben a pillanatban át. Még egy kicsit benchmarkolgatom a régit, aztán munka után kicserélem. Remélem a 750-es táp rendben lesz, biztos ami biztos amúgy a szerveremben van egy 850-es is, csak elfelejtkeztem róla (abban azért van ekkora, mert egy rakat vinyót terveztem rápakolni, és ha 30% alatti a terhelés akkor passzív marad)
Azért nem akarnám átcserélni a tápokat isAmúgy nálam is 1440p 144hz-re lesz, maga az sc úgysem tud 144-et, ahogy néztem ha 60 fixen van, az már kb a max
A gtx1080 fickós volt addig, amíg fullhd 60-ra kellett, de már kissé megilletődött 1440p 144hz-nél
Nálam eredetileg 6800 lett volna 225-ért, mert minden más értelmes kari 350+ volt, de aztán jött a 4070 270 körül, ami már elkezdett tetszeni, annyit még megért volna nekem. Aztán az amd leárazta a 6950XT-t úgy 290-re, ami hagyományos játékokban agyonveri a 4070-et, plusz ugye több ram, és light-os raytrace-ben még kb szinten is vannak (csak medium és hard rt mellett nyer az nv), viszont azt táppal nem bírtam volna. De jött egy leárazás a 7900XT-re, amit eddig mindenhol 380-410-ért láttam, most meg 335-ért be tudtam húzni. 20 giga vram, hagyományos játékokban veri a 4070-et, egyedül keményebb RT mellett nem. De az amd folyamatosan javítgat ezen is, meg majd lesz FSR3 is a DLSS3 ellen. Mindegy, így lett ez
-
Na befizettem egy 7900XT-re, szóval majd elkezdem nézegetni hogy boldogabb lesz-e tőle az SC
Emlékszem, anno a 390X-et terveztem arra, hogy majd SC-zek ha megjelenik
-
Ó, ez a Cutter cuki... fizetéskor behúzok egyet én is
-
válasz
miqlas #55178 üzenetére
nekem most sokáig üres volt a kijelző és nem engedett ellépni a termináltól, de közben láttam hogy már lehívta a hajóm. Aztán úgy 60 sec után tovább engedett. Látszik hogy sokat timeout-ol még minden.
Amúgy ez a nagyobb fps lehet a Gen12 műve, az is most élesedett 3.18-ban ha jól láttam.
-
Na most bejutottam egy kis időre. Nem minden működött (a liftek kicsit nehezen jöttek, nem is nagyon tudtam vásárolni cuccot, meg a leszállási engedélyre nem reagált az űrállomás), de ilyen flottul még sosem futott a játék (arkcorp belseje 30-40 fps, űr fix 60, mindezt úgy hogy 75-en voltunk a szerveren.
-
válasz
TESCO-Zsömle #55175 üzenetére
én tucatnyi 8-10 ezres sort kivártam (az ETA nem jelent semmit), de nem jutottam be. Tegnap-tegnapelőtt már nem volt várólista nekem, de ugyanúgy 19k hiba.
-
Annyi még hogy amint elhagytad a bolygót, érdemes megcélozni az első (vagy a küldetésedhez közeli) L1 űrállomást, és az ottani kórházat beállítani mint respawn point. Így ha valami bajod is esne, nem kell megint fél órát utaznod az űrhajódig aztán még fél órát küzdeni hogy elhagyd az atmoszférát
Jah és ha jól tudom ezeken az L1-eken van fegyver és páncélbolt is, szóval jól be lehet kempelni.
De jelenleg nem érdemes még nagyon elmélyedni (ha tudnál is), mivel rendszeresen rottyra kerül a global, database
Hiába no, 100x annyi ember ugrott rá a perzisztens világra mint eddig ptu alatt
De hát teher alatt nő a pálma
szerk: Jól megnőttetek discordon -
Hát igen, ez előfordul az első napokban. Nem patch-re várunk, hanem hogy a háttérrendszerekben megoldják a terhelést. Most saccra 100-1000x akkora terhelést kapnak mint egy átlagos hétköznap. A legtöbb mmo-t el szokta gáncsolni az első pár napos terhelés. Én se jutottam még be.
-
-
Ha esetleg valaki úgy járna mint én, hogy az installerben notóriusan nem akar megjelenni semmilyen gomb, akárhányszor is indítja újra...
Logout-login.
-
válasz
simauser #55153 üzenetére
"Csakhogy ez nem egy WoW, ahol jönnek az új csomagok egy, már meglévő termékbe, és magára a termékre fizetsz elő. "
Szerintem a termék fogalmában van eltérésünk. A te szemedben amíg nincs rajta a release pecsét és nincs kimondva hogy "kész", addig nincs kész, nincs semmi, ami megérné. Addig csak ígéret, amiből nem lesz semmi. Az én szememben az ami van már most is szórakoztató termék, ami nem tudja még mindazt amit ígértek, de már kaptam és kapok folyamatosan értéket a pénzemért. Ha egy early access játék elkezdődik steam-en, befizetek és élvezem, hiába early access, számomra már érték. Az volt a factorio is, mielőtt ráütötték a release pecsétet, és utána is. Én konkrétan játszottam onnantól hogy elkezdődött az early access, és játszom azóta is, és az akkor 4 évet töltött EA-ben. De az early access sosem garancia arra hogy "be lesz fejezve", sőt a release pecsét sem jelenti azt. Hány és hány olyan játék jelent meg, aminek még nagyon nem kellett volna.
Szóval számomra minden early access-be való befizetés egy folyamat és egy kockázat egyben. De a pénzemmel azt jelzem, hogy szimpi amibe belevágtak, és kíváncsi vagyok, hogy mire jutnak vele. Ha pedig kellemes élményeket kapok a pénzemért, akkor nekem már megéri, hisz azért fizettem be. Az SC ezért sem lehet már számomra bukta, akkor sem, ha holnap az egész megy a levesbe.
Az SC valóban annyiban nem SaaS, hogy ha valamikor az elmúlt x évben egyszer befizettél egy alapcsomagra, máig játszhatsz bármikor egy sokkal tartalmasabb játékkal, mint amiért akkor fizettél, nem kell aktívan mindig fizetned. Ugyanakkor ha támogatni akarod a projektet, akkor megteheted. Nem köteleznek újabb és újabb vásárlásra.
-
válasz
Diopapa #55148 üzenetére
Hát igen, pl az Elite-et pont nem veszem soha elő. Játszadoztam a gondolattal amikor utólag betették az fps módot, ami hát... olyan lett amilyen. Látszott rajta hogy nem terveztek vele előtte.
De szerintem eleve nagy az átfedés a két backer tábor között, én is befizettem mindkettőre még early backerként. Az elite-et sem bántam meg, de leginkább csak a vr nyújtott nekem emlékezetest. -
válasz
simauser #55146 üzenetére
"Mind elkészült, nagyrészt sikeres termékeket?"
Szerintem ezzel kapcsolatban ő is úgy gondolja amit én: igen, anyagilag sikeres, de ha mondjuk minden második cod nem készül el, annyira sokat vesztettünk volna mint játékosok? Anno én is szerettem a szériát, de szerintem a mw2 óta max csak letorrentezve ránézek minden harmadikra (a spacey-set épp próbáltam, szerintem szörnyű volt). Fifával ugyanez, dobnak rá egy reskint, frissítik a neveket, esetleg dobnak 10%-ot az árnyékokon, és mehet is újra a pénztárhoz. Meg sem próbálnak valami újat csinálni, izaura 110. rész a coddal együtt, és igen, az izaurát is sokan nézték.a star citizen a legambíciózusabb játék amivel találkoztam az elmúlt 2 évtizedben. Olyan dolgokat akar elérni, amitől az agyam eldobom, és amihez hasonlót se csináltak még soha, külön külön sem, nem még hogy egyben. Kockázatos? Naná, hisz ezért nem csinálták. Ez egy kiadóval már réges rég ki lett volna adva egy tucat fps nézetű spacer mmo-ként, amit pár éven belül be is szántanak, kész vége. Nem lesz benne minden, amit valaha ígértek, a szoftverfejlesztés már csak ilyen, nagyon jól tudom, az a lényeg hogy nyújtott-e nekem annyit, hogy megbánjam az eddigi befektetésemet: abszolút. Még én is többszáz órát tettem eddig bele, pedig kb patch-enként megyek be bóklászni pár órát. Az új modern AAA játékok zöme 20 órát nem nyújt számomra 60 euróért. Úgyhogy pár évente továbbra is bedobok némi érmét, hogy mutassam, köszi, jól szórakozok.
De nem tartom vissza a levegőmet mire megjelenik, ha egyáltalán megjelenik. Én megkaptam már amit vártam tőle, van saját életem amivel foglalkozzak, és továbbra is ki tudom élvezni a játékot (mondom ezt úgy hogy az is ritka amikor egy játékhoz évekkel később is visszatérek, mégha csak rövid időkre is). Élvezem amit kapok még akkor is, ha már egy forintot sem adnék többet érte. De várhatóan fogok.
"Szvsz a Star Citizenből soha nem lesz kész termék,"
Welcome to the world of SaaS (Software as a service). Amíg fizeted, addig hozzáférsz az épp aktuális állapothoz, addig amíg fizeted. Valójában az előfizetéses wow is ilyen, fizetsz egy nagyobb összeget a kiegekért és emellett havonta azért, hogy játszhass. Te meg eldöntöd hogy számodra megéri-e ez az összeg azt, amit kapsz a szoftvertől. -
válasz
Flashback #55140 üzenetére
reflexből rávágtam volna hogy a hotas x régen is a baromi olcsó kategóriában játszott (nekem ilyen 15 ezres tétel rémlett), úgyhogy mondtam volna hogy nem sokat, de most ahogy látom 28-30 körül van újonnan. Szóval még akár érhet is valamit
Ugyanakkor hardveraprón 18-ért próbálnak eladni egy ilyet, meg 20-ért egy hotas one-t (amihez van egy csóri pedál is). Szóval 15 felett nem feltétlen gondolnám állapot függően.
Én anno elajándékoztam az enyémet, mert csak a helyet foglalta, és nem akartam párezer forintért szenvedni vele -
-
-
Hát időigényes az biztos. Mondtam barátnőmnek, hogy hétvégén lehet hogy megnézem az IAE-t, de az úgy fog menni, hogy belogolok, elmetrózok az űrkikötőig x perc alatt, ott gépre szállok, x (tíz) percet repülök, aztán leszállok, ismét metrózok... szóval kb egy óra lesz odaérni... és ez csak az odaérés
Aztán végiggondolva inkább megnézem majd youtube-onamúgy nekem még mindig a bounty hunting hozta a legstabilabban a pénzt játékóra/kredit szinten. Később meg majd kereskedni akarnék.
-
válasz
Menthirist #55058 üzenetére
* meg maroknyi holddal
-
-
Fogalmam sincs mit fog ez jelenteni a játékba, és mi marad meg benne, amire be is kerül
Lehet kap 3-4 refaktort és nem is lesz benne semmi ilyen, vagy csak n agyon kiherélve
Vagy az is lehet hogy tényleg ad hozzá majd valamit. Annyira más ez a játék mint amit 3, 5, 7, 9 éve mondtak, hogy én inkább maradok annyiban hogy amikor épp amilyen, attól függően épp élvezem vagy kevésbé
-
válasz
TESCO-Zsömle #55008 üzenetére
Pedig megy az, csak koncentrálni kell, meg gyakran vissza kell tekerni hogy a tempót tartani tudd
Nem egy kaja mellé meghallgatandó videó
-
válasz
TESCO-Zsömle #55006 üzenetére
Ó igen...
Toni Z és Ali Brown ftw
-
Én mindig csak leginkább a tech előadásokat hallgatom meg
Grafika, háttérrendszerek, ai, ilyenek
-
-
-
-
-
-
-
Köszi @all
Én még kerestem valami szekrényt amibe pakolhatok
Hajó pukknál veszik minden belőle? -
válasz
miqlas #54739 üzenetére
Jaja... csak amikor fél naprendszerrel odébb vagy, akkor inkább improvizálsz, mintsem egy óra út legyen oda-vissza
Az egyedüli ami meg tudott többször is szivatni még, hogy kétszer is eltaláltam társat, amitől kaptam is crime rate-et, és nem jöttem rá egy ideig hogy hogy lehet megszabadulni tőle (végül szerencsére az otthonomban, microtech-en el tudtam menni egy kiosk-hoz, ahol 16k kreditért levették az 1 darab crime rate-emetSzerencse hogy az őrök csak futkostak le-fel sőt talán lőttek is, de nem találtak el közelről sem (meg nem is nagyon akartak
)
Lassan majd nézek más küldiket is, egyelőre a bounty hunterek a legkifizetőbbek számomra. 12,5k uec pár percenként, viszonylag kockázatmentesen (a connie-mat ezek még nem nagyon tudják kikezdeni, bár egyszer már lelőtték rólam egy pilonomat)
-
Igen, az nekem is tetszik (bár dögöljön meg aki kitalálta
), hogy küldi közben nyúlnál valamidért, amit tudod hogy vettél, erre nincs nálad
Meg ebből fakadóan lootolni se tudsz könnyen mindent, mert nem lehet nálad 10 ionágyú meg 8 teljes páncél
Viszont a hajódban elvileg vihetsz még esetlegesen szükséges itemeket, kérdés hogy mindegyiken lehet-e, és hogy hol. Én pl a Connie-mon még nem találtam meg.
-
Igen, ismerős, ebből fakadt a (amúgy valóságban nem annyira ördögi) ötlet, hogy csak azt viszem a küldire, ami nagyon kell
Ha csak bounty hunter küldiket megyek, akkor a városban hagyom a nagyobb páncélokat fegyvereket, stb, és csak a minimális dolgokkal indulok, amiket nem baj ha elvesztek.
Amúgy így szépen leamortizáltam magam elsőnek úgy 2-3000 kreditre, onnan tornásztam fel magam BH küldikkeél 200k fölé
-
válasz
MasterDeeJay #54679 üzenetére
"Ezt próbáltam és resetelődött a gép tőle"
Hát igen, erről beszélünk mi isÉs ez ugye egy egyszerű, garantáltan működő kód volt
-
válasz
MasterDeeJay #54675 üzenetére
Linkelt gpu mód dx12-ben.
[link] -
válasz
MasterDeeJay #54675 üzenetére
Persze, be lehet pl video dekódolásra fogni az integrált gpu-t, az intelek ezért is tudnak jól videót tömöríteni, fizikára már neccesebb, ai-t meg még neccesebb, mert a gpu alapvetően kis falatnyi specializált adat ezreinek, millióinak ledarálására jó, nem pedig komplexebb, nagyobb és általánosabb kódok futtatására.
-
válasz
MasterDeeJay #54673 üzenetére
A több mag kellett, mert nem lehetett a végtelenségig skálázni a cpu-k teljesítményét egyetlen magon. Sőt ugye szétbontani a dolgokat párhuzamosan futtatható szálakra előnyös, ezért állnak a mai modern gpu-k is többezer shader processzorból, több tucat vagy több száz textúrázóblokkból, rop-ból, stb. Ezek arra vannak kitenyésztve, hogy a vrammal szoros szinkronban elképesztő mértékben darálhassák le a számításokat. De a prociknál is erős különbség van akár már ott is, hogy a 3000-res amd-kben azonos modulban lévő magok dolgoznak-e össze vagy különbözőben lévők, ahol syncelni kell az l3 cache-ek között. Ezért van közös L3 cache a ryzen 5000-resben a magok között, és nem két külön darab.
Viszont ne gondold, hogy a legtöbb játék ténylegesen kihasznál monduk 16 szálat is akár. Ismét, megírni úgy valamit, hogy jól fusson mondjuk 6 szálon (9. generációs i5), de skálázódjon jól 16-32-ig is, nem könnyű feladat. És itt még egy közös processzorról beszélünk, ahol a cache-ek egységnyi távra vannak kb. Nem multi processzoros rendszerben. -
válasz
MasterDeeJay #54671 üzenetére
Nah hát van is 5 éves már ez a cikk, plusz akkor is kb csak ebben a benchmarknak nevezhető játékban működött. Plusz még a teljesítmény sem volt ugyanolyan pl a Fury - 980Ti és a 980Ti - Fury esetében, szóval látszik hogy még itt is megvoltak a maguk érdekességei.
És továbbra is csak baromi kevés játék támogatta a sima multi gpu-t is (dx12-ben), az explicit multi gpu-t (tehát ahol keverheted a kártyákat és gyártókat) pedig kb csak az oxide és az Ashes of the Singularity. Könnyű azt mondani, hogy van egy poolnyi feldolgozó meg egy poolnyi vram, de a mai játékokat egyrészt nagyon erősen architektúrára optimalizálják (GCN, RDNA, Ampere, Turing, stb), mindegyiknél más és más határok és lehetőségek vannak. Plusz ugye gondolj bele, milyen komplexitást jelent az, amikor nem tudod, hogy a memory poolban lévő adatod most melyik gpu-hoz van közelebb, meg melyik gpu-n milyen kódnak kell futnia.
Ahol támogatva volt a dx12 multi gpu, ott sem mindenen, pl a deus ex-ben nem ment nvidia kártyákon, míg a shadows of the tomb raiderben talán amd-ken volt bugos.
Végül pedig van egy ökölszabály: minél általánosabban kódolsz hogy több eszközön fusson valami, annál lassabb lesz a kódod. Ha gyorsulni akarsz, akkor nagyon fókuszálni kell az optimalizációt, ezért voltak képesek megdöbbentő látványra pl ps4-en is a ciklusa végén is, mikor a benne lévő gpu már megjelenéskor is max egy közepes pc-s kártyának felelt meg. Van egy könyvem a játékmotorok fejlesztéséről, az a Jason Gregory írta, aki a Naughty Dog (Uncharted sorozat) vezető programozója, abban írta hogy konkrétan float reprezentáció szinten optimalizáltak. No meg konzolon, de a dx12 és vulkan óta pc-n is, magadnak kell gondoskodni a memóriakezelésről, mekkora területet foglalsz le (az malloc nagyon erőforrásigényes, úgyhogy előre le kell foglalni egy nagy memóriarészt), és abban az adatokat magadnak kell tárolni és biztosítani pl a töredezettségmentesítést, melyik legyen heap-ként használva, hol a stack, stb. Most gondolhatod hogy ezeket nem tudod ilyen szinten kezelni, sőt a rendszer elrejti előled, és találgathatsz hogy mi hogy működik, milyen felületes kódot lehet csak írni, ahhoz képest, mint amikor tudod mennyi vramod van, mennyi feldolgozód, és pontosan milyen architektúrád. -
A lényeg a végén úgyis az, hogy megéri-e a felesztőknek időt, pénzt, energiát és szaktudást fektetni valamibe, ami a játékosoknak csak egy nagyon nagyon nagyon apró százalékának lenne hasznos. Sosem volt hatalmas az SLI/Crossfire használók tábora, de ez is évről évre csökken az elmúlt év(tized)ben, mert 1: egyre kevesebb játék támogata megfelelően, 2: sokan inkább vesznek egy erősebb használt kártyát, mintsem két gyengébbet, ami talán bizonyos játékokban jobb mint az egy erősebb, de a legtöbben gyengébb, mert csak az egyiken fut. Plusz szívni sem kell vele annyit. Meg hát régebben is ugye két azonos kártyával volt leginkább működőképes az sli/cfx, és keríteni egy pontosan ugyanolyat mint amilyen volt, sem mindig egyszerű. Szóval ez a multi-gpu dolog nem jó a fejlesztőknek (épp elég bajuk van optimalizálni a programjukat egy kártyára), de a legtöbb felhasználónak sem. Az a 0.01% pedig, akinek több gpu-ja van, sajnálni fogja, bosszankodhat is, de lehet hogy ebből fakadóan pár év múlva már csak 0.001% lesz.
-
válasz
MasterDeeJay #54664 üzenetére
"hogy a gpu-ra mint feldolgozóra tekinteni, több gpu több feldolgozó, teljesen mindegy hogy az milyen kártya,márka vagy mekkora vramja van. "
Azért ennél komplexebb a dolog, lévén nagyon sok adatnak egymás eredményeit is el kell érnie, ami ha külön kártyán van, akkor már bukó. Maradna az, hogy bizonyos dolgokat szerveznek csak ki az egyik kártyára, bizonyosokat a másikra, aztán meg melóznak azon, hogy valahogy megosszák egymással. Mindez sok extra energia és buglehetőség.Sokkal inkább egyszerűsíti a kódot és feladatot az, ha feltételezzük hogy egy helyen van a vram és a feldolgozó maga, a kettő között fix és garantált a kommunikáció ideje, és erre írjuk a kódot.
Nem is véletlen, hogy régebben inkább az AFR-rel próbálták kiküszöbölni ezeket a problémákat. Nem kell (annyi) adatot megosztani a kártyák között, ha mindkettőnek megvan a feladatához szükséges adat a vramban és az egyik az A, a másik a B képkockát számolja (persze ez sem működött sokáig, mert sok trükkhöz, filterhez meg algoritmushoz kell az előző képkocka. -
válasz
MasterDeeJay #54656 üzenetére
Most ugye egyetlen szerver felelős minden entitásért, és annak nyomon követéséért, melyikkel mit csinálnak, hol van, stb. Hiába nem látszik nálad, ettől még a szerveren lévő más embernek látszik. Erre kell majd a server meshing, ahol egymás között adják-veszik majd az entitás authority-ket a szerverek:
[link]
Érdemes átfutni, miket írnak az entitásokról. -
válasz
MasterDeeJay #54652 üzenetére
csak annyit mondok hogy nézd mindig az entities értéket is, az fps jelenleg azzal korrelál a legjobban szerintem.
-
válasz
MasterDeeJay #54650 üzenetére
Nem a kártya a nagy különbség, hanem a szerver instance. Az első esetben a 17-18 fps-ed 129-132 ezer entity-vel volt, míg amikor 34 fps-ed volt, csak 58 ezer. Szóval kevesebb dolog volt a szerveren betöltve (azt hiszem ezek a szerver által betöltött entitások, karakterek, modellek, hajók és hajórészek ,stb)
-
-
-
válasz
m0h0senator #54587 üzenetére
én azzal vesztettem el a vagyonomat, egyszer maszk nélkül mentem ki és megfulladtam, egyszer pedig nekimentem a láthatatlan 890-nek. Mindkétszer oda lett a teljes gear.
-
-
Na most felhúzott a játék. Volt némi pénzem (a reset miatt), úgyhogy vettem páncélt meg fegyvert. Mondom nekimegyek egy küldinek. Átszállásnál nem volt rajtam a sisak, ráadásul ugye nem a személyes inventorymban volt a sisak, hanem a központiban (tehát nem a bal oldaliban hanem a jobb oldaliban), így meghaltam. Na sebaj, respawn. Jah hogy elveszítem minden itemem. Fasza. Megvettem megint pár cuccot, igaz ekkor már kevesebbet, így is kb 3000 kreditem maradt. Mondom nekimegyek megint a küldinek. Megyek megyek, közeledek a célhoz, de sehol semmi, nem látszik semmi. Erre bumm, felrobbantam, nekimentem ennek a semminek. Megint elveszett minden, és már pénzem sincs.
-
-
-
válasz
MasterDeeJay #54563 üzenetére
az ultra high-t én mondjuk kapásból levenném high-ra, de azért látszik az is, hogy neked 40 szállal van annyi pontod mint nekem 24-el. Amit csak azért mondok, mert nem tudom hány szálig skálázódik rendesen.
-
válasz
Malibutomi #54560 üzenetére
nekem mondjuk a KCD is úgy megeszi a 3900X-emet meg a 1080-amat hogy öröm nézni, elég csak kicsit feljebb tolni a részletességet 1440p mellett. Még csak nem is maxra.
Viszont annak nagyon örültem hogy ahogy néztem, végre valahára megoldották azt, hogy invert mouse esetén a kijelzőkön normál legyen az egérirány, ne invert ott is. Nekem ez egymagában többet nyújtott, mint az előző két patch együtt
MasterDeeJay: nézd meg a játék telemetriája mennyi pontot ad a procidnak és a vga-dnak, és mit ír a grafikon, kb mennyi fps-nek kellene lennie. Nekem pl a GPU 170, a proci 267, 32 giga ram, így kb 45 fps-t saccol (amit ha nem egy userektől zsúfolt szerveren egy városban nézem, akkor úgy meg is van). Illetve két gpu-t szerintem nem kezel megfelelően (ahogy sok mai játék sem). Egy erős proci meg egy erős vga az igénye, mint a legtöbb új játéknak is
Látszik hogy nálad sem járnak maxon a vga-k (bár inkább nézd valami afterburnerrel vagy a saját belső kijelzőjével (r_displayinfo 1 vagy 2 vagy 3)
-
Szerintem amúgy itt közülünk sokaknak megvan az ED is, mert simán azért fizettünk be az SC-re is, hogy kapjunk egy bitang jó űrszimet, amiben el lehet barangolni és veszni. Ha ezt nem csak egy hanem két játék is biztosítja, akkor ámen
Én is még béta idők óta Elite tag vagyok, bár én ugye nem veletek tolom, meg biztos hogy nem annyit, de azt meg gyakorlatilag leginkább a vr miatt tolom. Amúgy a világa (pl űrhajók), és a különféle sebesség-megvalósítása (supercruise) miatt kevésbé tetszik mint az SC, ugyanakkor tudom hogy ez kell ahhoz, hogy megfelelően pontosan le lehessen a különféle sebességeket szimulálni.
-
-
válasz
GypsFulvus2 #54347 üzenetére
"A rekord bevételeket a VGA gyártók érték el a kripto miatt."
Nem igazán, mert nem a vga gyártók adják el a cuccaikat 1500+ dollárért, hanem a scalperek. Meg mit nevezel normalizálódásnak. Hogy nem lesz többet felsőkategóriás kártyát 100k-ért? Mert akkor nem. Vagy hogy nem fogsz kapni normális fullhd-s kártyát 150 alatt? Fogsz, hiába kerül most dupla annyiba. Most még a használt kártyák is 1,5-2x-es áron mennek. -
válasz
GypsFulvus2 #54344 üzenetére
Ezt a "pc gaming gyakorlatilag megszűnik létezni" dolgot konkrétan 30 éve hallgatjuk.
Közben tavaly rekord bevételeket értek el (minden pc periféria és alkatrész, illetve játékpiac)
Mondhatni "szeretnék én úgy haldokolni mint a pc"
Te is úgy csinálsz, mintha nem lett volna még olyan, hogy a bányászoknak és egyéb hatásoknak köszönhetően alig kapni új hardvert.
Szóval +1 duvinak a hálókódra. Nem a hardver miatt nem megy most rendesen, hanem a hálókód miatt. -
-
A connie-mnak a rakterében van némi finomított nyersanyag, de notóriusan nem tudom eladni, service error-okat dob a kiosk. Ez általános, vagy van valami trükkje?
-
Hát én ebből kimaradtam. Egyszer jutottam oda a gyűlőhelyre (első próbálkozásra hornettel akartam menni, de annyira távol volt a cél, hogy vagy 2 helyen is meg kellett volna állnom tankolni, annyi időm meg azért nem volt, másodszorra mentem a connie-val, azzal egy ugrásból odajutottam), ott közeledve a megadott koordinátákhoz egyszerűen csak felrobbantam.
Szóval én még mindig 4500 uec körül szüttyögök. -
Hát erre lehet én is betolom a képem
-
Amúgy melyik bolygón vannak ezek az események, a megnézhető flotta, stb? Ha van mondjuk egy órám ránézni valamire, mit javasoltok, mit tegyek?
-
Szerencse hogy 32 giga ramom van, így beröccenéseket nem tapasztaltam (bár az fps nyilván nem óriási)
Viszont New Babbage gyönyörű. És imádom a boltokat, kajákat, gyakorlatilag elolvastam minden gyümölcsöt, szendvicset, stbHa az npc-k végre nem az asztalon meg a székeken állnának, hanem normálisan babrálnának valamivel, akkor ez már elég kellemes kis nyaralóhelyszín lenne
Viszont valóban tele van mindenféle buggal (pl amikor a metróban állva ránkparkolt a mögöttünk érkező is
)
-
válasz
Menthirist #53343 üzenetére
Második rész:
[link] -
Ez a videó a Digital Foundry-tól nem volt meg (1-2 napja jött ki), de nagyon érdekes:
[link]
Elég durva, hogy bolygókat már úgy generálnak, hogy a páratartalom és hőmérséklet függvényében generálódik a height maptól a climate map-ig ezer dolog, temperature map, humidity map, stb, és ezekhez biome-ok tartoznak. Érdemes megnézni. -
Előre is Boldog Újévet mindenkinek.
-
válasz
m0h0senator #53294 üzenetére
in-engine...
-
Nekem ez most kevésbé ütött, szerintem a zene az nem illett ide, idegesített hogy 0:42-nél konkrétan akadt a videó, illetve hogy pár kameramozgás nagyon amatőr volt (mármint sima lineáris sínmozgás mint amit én is csináltam anno). Viszont elnézve a videót, legalább teljes mértékben elhiszem hogy ingame, ugyanazok a félzombi npc-k járkálnak benne
De a cloud tech nem jöhet elég hamar
Ezekbe a felhőkbe belerepülni. Na az döfi lesz
-
válasz
WhiteHawk24 #53282 üzenetére
Pedig lehet a bolygó felszínéhez közel is ugrani, ugyanúgy kijelöli az ember a célt, quantum drive spin, aztán ugrás. Nekem legalábbis mindig sikerült eddig kevesebb mint 100km (de inkább 30-40) távra kerülni a célponthoz.
-
válasz
wollnerd #53248 üzenetére
Leszedi egy másik folderbe igen, a PTU-t, az teljesen szeparált, új karit kell csinálni, nem hozol át semmit a másik karidtól (ugyanakkor jelenleg olyan 130 ezer UEC-vel kezdesz a ptu során). Ez tényleg csak tesztelésre van, tegnap pl jött egy patch PTU-ra, ami után újra kellett generálni karaktert. Ugyanakkor bármikor váltogathatsz a live és a ptu között, attól függően hogy melyikel akarsz épp játszani.
-
-
3.8 PTU for ALL (!) Backers
-
Na erre nagyon kíváncsi leszek. Nagyon akartam egy ilyet, csak nem tudtam róla hogy ennyire
-
Tegnap kivételesen én is tudtam időt szakítani a játékra, vettem pár cuccot ingame, megcsináltam 3 csomagszállítós küldit, összesen kb 3 óra alatt. Egyszer sem dobott ki, és a 30 fps-t is tartotta kb mindenhol (úgy értem városban is, kinn értelemszerűen több volt). De látszik hogy régen játszottam már, meg kell megint tanulni az irányítást.
-
Na jó, ez beteg
[link] -
btw most futottam bele, de a napokban csinált a Digital Foundry egy videót az SC-ről
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vicces képek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- PlayStation 5
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- sziku69: Szólánc.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- PS Plus előfizetések
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro