- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez a topik a S.T.A.L.K.E.R. Shadow Of Chernobyl játék két ingyenes módjával (StalkerSoup és Narodnaya Solyanka Cumulative Pack 2) és honosításával foglalkozik.
FIGYELEM!
A StalkerSoup fejlesztés alatt álló játék, ezért hibák adódhatnak!
A végleges verzióra még várni kell
(TALÁN SOHA NEM JÖN EL AZ A NAP!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Antonius1978
addikt
Ertem,es koszonom a valaszt.
Gery D. : epp emiatt mondtam, amit mondtam, egyesevel 2 ora legalabb, az osszes leszedese itt is, mint a torrent eseteben, 1 napba telik,igy hagyom a bubanatos fekete fenebe az egeszet
Shield : Nos hat epp azert irok errol a dologrol, hogy kozos nevezore hozzuk a dolgokat.
A szornyeket-lenyeket nagyjabol 3 tulajdonsag alapjan lehet szavakkal jellemezni, illetve leirni.
1.(a nezese, meg a ) jarasa
2. tevekenysege
3. kinezetele
Ezek alapjan kell donteni, hogy egy adott lenyre mely 3-bol alkalmazzunk megnevezest, melyik a legtalalobb, es mely hangzik magyarul a legfaszabbul.Pseudo-Giant : kinezete Kisorias, tevekenysege Toppanto (ez amugy nem az en, hanem Saga59 talalo megnevezese), jarasa Battyogo, Boklaszo,Cammogo,Kujtorgo, Kullogo,Totyogo
Khimera – Kimera, ez nagyabol jo, magyarul most nem tudom mivel lehetne jol jellemezni, meg nem gondolkodtam rajta.
Zsonglor (torpe) : Kinezete Csuklyas,Torpe, Csokott ; Tevekenysege Zsonglor (talan ez a legmegfelelobb, csak sajnos nem magyar szo), Hadonaszo (ez lenne az egyik legmegfelelobb, csak nem hangzik 100% faszaul) , Morgo , Hoborgo (ez a masik legmegfelelobb a hulye hangokra utalva, amit kiadnak) ; Jarasa Csaszkalo, Csoszogo, Koslato, Kosornyazo, Sertepertelo, Slattyogo,Teblabolo.
Controller – Iranyito.Ez tokeletes, mert befolyasa ala vonja az embereket es iranyitja oket.
Megjegyzem, mert fennebb elfelejtettem megemliteni, hogy a fordito a regenyben azt irta, hogy bejott az ellenor a kocsmaba.No baszki, gondoltam, most jol megereszti – ertsd : megbunteti – a tarsasagot, aztan leszurtem a szovegbol hogy egy iranyitorol van szo, amit o ellenornek forditott, mert nem ismerte a Stalker vilagat, es a szorny jellemzoit.
Snork : jarasa Ugrancs, tevekenysege Karmolaszo, Horkanto (snor angolul horkolast jelent ha jol emlekszem), kinezete Ormanyos
Bloodsucker – Verszivo, Verszipoly tevekenysege, Csatangoló-Csatangáló a jarasa, es ronda a kinezete
Pseudo-dog – alkutya, tobbe kevesbe megfelelo maga a szo forditasa, de nem tudom lehetne-e talalni valami frappansabb magyar kifejezest
(Blind) Dog : vak kutya, ez valoszinuleg tokeletes.
Tushkano Rat – kinezete patkany, jarasa Loholo, Iszkolo (az elso megnevezes arra utal, amikor mi menekulunk eloluk, ok meg loholnak utannunk, a masik a forditottja, amikor ok iszkolnak elolunk), tevekenysege Rágcsa, Szökkencs
Izlom – Böklető, Bukdácsoló a jarasa, Nyurga a kinezete (ez a talalo szo ugrott be, amikor legeloszor lattam ezt a lenyt) , Tornazo, Karlengeto a tevekenysege
Szoval, mint lassatok, egyes lenyeket egy rakas frappans magyar szoval lehet jellemezni.Amely szavakat koveritettem, nekem azok jonnenek be a legjobban.
Es van akkor a Relikvia,Mutargy,Mukutyu,Ketyere,Kepzodmeny megnevezes.Megnevezesileg mindegyik tetszik, kerdes hogy mely szempontok figyelembevetelevel nevezzuk meg oket.
Saga59 relikvia (ereklye) megnevezese azert nem tetszik nekem, mert ereklye nevvel egy szent csontjait, vagy valakinek a maradvanyaibol megorzott emleket, vagy valakinek egy valamilyen targyat orizzuk kegyeletbol.Mivel ezeket a zonabeli targyakat nem megorzesre, hanem tanulmanyozasra, es hasznalatra szerzik be, igy nem tartom talalonak az ereklye/relikvia megnevezest/elnevezest.
Gery D, a te Mutargy forditasod honnan, es milyen indokbol es megfontolasbol szuletett meg ? Teny hogy targy, es hogy nem termeszetes, hanem termeszetellenes, azaz mu.
Mukutyu, ezt mar jellemeztem egy ezelotti hozzaszolasomban, a kutyu (a mu szo nelkul), ketyere es kepzodmeny szavak tetszenek a legjobban.Shield : Hiuz : vajon melyikben lehet benne ? Csakis valamelyik ujban, vagy pedig te lattal egy hozza nagyon hasonlot.
UI : akinek most fent van a Stalkersoup, at kellene kuldje UI equipment.dds-t, hogy lam nezzem meg mifele cuccok vannak ebben a modban.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- KINGSTON FURY 32GB (128GB KIT)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest