Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Taci

addikt

válasz bambano #5077 üzenetére

Alapból a my.ini-ben ez volt:
    innodb_buffer_pool_size = 16M

Ezt most kicseréltem ennek a tartalmára:
    my-innodb-heavy-4G.ini
    innodb_buffer_pool_size = 2G

Így a lekérdezés első futtatása ugyanúgy ~20mp-ig tartott, viszont amikor újra futtattam, már csak 0.01-ig.
    Szóval ennél a lekérdezésnél a memória bővítése valóban segített, viszont, csak addig, amíg pont ugyanezt a lekérdezést futtatom, mert így memóriából tudja újra felhasználni. Amint akár egy feltételt is módosítok, újra 20mp várakozás, memóriába töltés. Aztán megint változtatok, megint várakozás. És ez csak 1 felhasználó, nem 10e-100e.

Szóval sajnos nem ez a jó megoldás, de azért köszönöm a tippet.

------

@martonx: Az a legelső ajánlásaitok egyike volt, azóta indexelve van. Írtam is 3 hozzászólással korábban, hogy indexelt a feed_date.

Az EXPLAIN-eknél látszik, hogy hiába indexelt, mégis, ha van DISTINCT és ORDER BY is, akkor átnéz és rendez 410e rekordot lekérdezésenként, ezért tart 20 mp-ig...

Ha csak az ORDER BY-t használom, akkor 0,01 mp:

Ha csak a DISTINCT-et használom, akkor is 0,01 mp:

------

És ha van mindkettő, DISTINCT és ORDER BY is, akkor nem a jó logika mentén alkalmazza a DISTINCT-et, mert ez a találat (a LIMIT 4-gyel):

Tehát így a rekordok valóban különbözőek, viszont ezt ugye a JOIN-os nagy egészre nézi. És ebben benne van az általatok javasolt plusz tábla, amibe ki lettek szedve a kategóriák, hogy ha egy bejegyzéshez több kategória is tartozik, akkor az mind külön rekord legyen. És ezzel így összefűzve a DISTINCT valóban jó eredményt ad - csak rossz logika szerint:
    nekem az kellene, hogy a feed_id-kra legyen vonatkoztatva, tehát a képernyőfotós példában a 100111 csak egyszer szerepeljen.

Új hozzászólás Aktív témák