Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Taci addikt válasz  bambano

üzenetére bambano

üzenetéreAlapból a my.ini-ben ez volt: 
 innodb_buffer_pool_size = 16MEzt most kicseréltem ennek a tartalmára: 
 my-innodb-heavy-4G.ini
 innodb_buffer_pool_size = 2GÍgy a lekérdezés első futtatása ugyanúgy ~20mp-ig tartott, viszont amikor újra futtattam, már csak 0.01-ig. 
 Szóval ennél a lekérdezésnél a memória bővítése valóban segített, viszont, csak addig, amíg pont ugyanezt a lekérdezést futtatom, mert így memóriából tudja újra felhasználni. Amint akár egy feltételt is módosítok, újra 20mp várakozás, memóriába töltés. Aztán megint változtatok, megint várakozás. És ez csak 1 felhasználó, nem 10e-100e.Szóval sajnos nem ez a jó megoldás, de azért köszönöm a tippet. ------ @martonx: Az a legelső ajánlásaitok egyike volt, azóta indexelve van. Írtam is 3 hozzászólással korábban, hogy indexelt a feed_date. Az EXPLAIN-eknél látszik, hogy hiába indexelt, mégis, ha van DISTINCT és ORDER BY is, akkor átnéz és rendez 410e rekordot lekérdezésenként, ezért tart 20 mp-ig... 
   Ha csak az ORDER BY-t használom, akkor 0,01 mp: 
   Ha csak a DISTINCT-et használom, akkor is 0,01 mp: 
   ------ És ha van mindkettő, DISTINCT és ORDER BY is, akkor nem a jó logika mentén alkalmazza a DISTINCT-et, mert ez a találat (a LIMIT 4-gyel): 
   Tehát így a rekordok valóban különbözőek, viszont ezt ugye a JOIN-os nagy egészre nézi. És ebben benne van az általatok javasolt plusz tábla, amibe ki lettek szedve a kategóriák, hogy ha egy bejegyzéshez több kategória is tartozik, akkor az mind külön rekord legyen. És ezzel így összefűzve a DISTINCT valóban jó eredményt ad - csak rossz logika szerint: 
 nekem az kellene, hogy a feed_id-kra legyen vonatkoztatva, tehát a képernyőfotós példában a 100111 csak egyszer szerepeljen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- AKCIÓ! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- Samsung Galaxy S23 Plus / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest