Hirdetés
- weiss: Lakodalom van a mi utcánkban...
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Olcsó USB WiFi AC adapter
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
kezdosql
üzenetére
"Van kulonbozo adatsorod - hogyan csinalsz beloluk adabazist?"
Vannak különböző összetevőid, hogyan csinálsz belőlük ételt?
Érted már, hogy mi a bajom az általánosságokkal? Milyen összetevőkből, milyen ételt? Sütni kell, vagy főzni? És még kismillió kérdésre kellene ahhoz pontos választ tudni, hogy azt lehessen mondani, hogy na ha van kenyered, tojásod, és olajod, akkor hol van leírva a bundáskenyér receptje. De te egy konkrét receptet vársz tőlünk, anélkül hogy megmondanád mit akarsz készíteni és miből. Nyilván mert te se tudod, de érted ez nem lekezelés, hanem próbálom megértetni veled, hogy ez így teljesen parttalan, és nem azért mert bunkó parasztok vagyunk, akik lekezelnek másokat, hanem mert ennyi infóval a kezünkben több értelme lenne az időjárásról beszélnünk, mintsem a konkrét problémáról 
-
Ispy
nagyúr
válasz
kezdosql
üzenetére
Nem tudom, mit vártál?
Ez azért ennél egy pöppet bonyolultabb szakma, hogy így egy fórumon bárki is tudjon ennyi infoból értékelhetőt mondani.
Ha jól értem szegény embernek ingyen kell dolgoznia először, hogy később kiderüljön, hogy ér-e a munkája egy forintot is.
Welcome to real world.
És az lenne a szakmai válasz erre, hogy igen megéri vagy nem, nem fogja? Lehet, hogy neked ez arrogáns válasz, de az a szakmai véleményünk, hogy fingung sincs erről, sőt, tovább megyek a 16 évnyi sql tapasztalatommal és lehet, hogy egy hét után sem tudnám megmondani.
Ha az a kérdés, hogy hogyan csinálja, akkor induljon el az adatok csoportosításával, hozzon létre adatbázis táblákat, relációkat, azt ossza meg és kérdezzen, vagy bízzon meg egy szakembert, aki ért hozzá.
Vagy azt gondoltátok, hogy majd tapasztalat nélkül ezt csak úgy össze lehet hozni? Nem, ha nincsen sokéves tapasztalata ebben, akkor nem lehet, a létrán minden fokot végig kell mászni, és majd évek múlva kiderül megérte-e.
Én is szeretnék holnaptól amcsi izomautókat csinálni, láttam a tévében, tök jó, akkor hol induljak el, hogy 1 hónap múlva én is tudjam csinálni? Kb. ilyen szintű volt a kérdésed....
-
tm5
tag
válasz
kezdosql
üzenetére
Én az általad leírt információk alapján és 30 éves adatbázisfejlesztői tapasztalattal azt javaslom, hogy kezdjétek el összerakni az adatokat egy Excelben. Bár táblázatkezelőként árulják, de nagyon sok üzleti adatkezelést (adatbázist) láttam már benne, vele elkészítve.
Rugalmas, egyszerű kezelni, bárki megtanulja, sok 100 000 sort lehet 1-1 oldalára rögzíteni. Hálózaton, felhőben (pl. Office 365) egyszerre többen is tudjátok párhuzamosan szerkeszteni.
Lehet benne lookup-okat (adatszótárakat) létrehozni és lehetne azt, hogy minden oldalra más adatokat (más rekordtípusokat) rögzítettek.Amikor eléritek az eszköz (Excel) korlátait, akkorra kialakul, hogy:
- tkp. milyen adatokat is akartok nyílvántartani
- mekkora adatmennyiségről van szó
- hányan férnének hozzá, milyen jogosultsággal
- és hogy mit is akartok kezdeni az összegyült adatokkal. (Pl. publikálni, weben megosztani, csak közigazgatás felé küldeni/fogadni).
Na ekkor kellene ezekkel a válaszokkal visszajönni ide a fórumba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile (ARPG)
- Apple MacBook
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- BestBuy topik
- weiss: Lakodalom van a mi utcánkban...
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Érted már, hogy mi a bajom az általánosságokkal? Milyen összetevőkből, milyen ételt? Sütni kell, vagy főzni? És még kismillió kérdésre kellene ahhoz pontos választ tudni, hogy azt lehessen mondani, hogy na ha van kenyered, tojásod, és olajod, akkor hol van leírva a bundáskenyér receptje. De te egy konkrét receptet vársz tőlünk, anélkül hogy megmondanád mit akarsz készíteni és miből. Nyilván mert te se tudod, de érted ez nem lekezelés, hanem próbálom megértetni veled, hogy ez így teljesen parttalan, és nem azért mert bunkó parasztok vagyunk, akik lekezelnek másokat, hanem mert ennyi infóval a kezünkben több értelme lenne az időjárásról beszélnünk, mintsem a konkrét problémáról