Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mckay

aktív tag

válasz sztanozs #3509 üzenetére

Sziasztok!

A legnagyobb tisztelettel szeretnék kérni pár linket, ha egyáltalán tudtok ilyesmit.
    Meg kéne értenem, hogy mit és hogy csinálhatunk alap szinten egy SQL adatbázissal!
    :D

Tudom, ez most nagyon mókásan hangzik, hiszen ez egy külön szakma. És én semmit nem tudok belőle, soha nem is használtam, soha egy lekérdezést nem csináltam. Mert hardveres vagyok.
    :U
    De most kitalálták a munkahelyemen, hogy apróbb (kinek apró?...) SQL-megoldást majd a "kisebbik rendszergazda" is meg tud csinálni. Pontosabban azt találták ki, hogy az eddig ilyeneket mókoló senior rendszergazda majd jól bevezeti a kisebbiket, azaz, és már a jövő héttől kezdheti az okosításomat.
    Ez mind jó és szép, de nem vagyunk igazán olyan viszonyban, hogy megkérjem, hogy úgy mutasson alapinfókat, mintha csak Juliska lennék az X osztályról. Fel kéne készülnöm, hogy legalább az alapfogalmakkal, alapfogásokkal tisztában legyek az első találkozásunkra. Például hogy milyen prograra kéne kattintani a start menüben...
    ;)
    És végülis szívesen segíteném az ő munkáját, miért is ne, de hát hol kezdjek hozzá?

Tudnátok ilyen láma-beavató oldalakat/pdf-eket/könyveket javasolni?
    :R

Üdv és köszi.

Új hozzászólás Aktív témák