Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Lacces #1356 üzenetére

modder sok mindent leírt előttem, ami a megvalósítást illeti, tehát azzal a résszel egyetértek. Viszont én még annyit tennék hozzá, hogy bennem a hsz.-ed láttán egyből az a kérdés merült fel, hogy vajon miért feltételezed, hogy a hirdető egy külön állatfaj. :D A hirdető is egy regisztrált felhasználó, tehát egy user, akinek a helye a user táblában van. Tehát teljesen felesleges a "hirdető neve, hirdető kora, hirdető egyéb adatai", stb. adatokat külön táblában tartani. Ez a felhasználóhoz tartozó adat (user tábla, vagy esetleg egyéb adatok miatt ehhez kapcsolt tábla, de ez opcionális). Az már másik kérdés, hogy ez a felhasználó egyáltalán hirdethet-e, ad-e fel hirdetést, és ha igen, az adott hirdetésekhez milyen adatok tartoznak.
    Itt most a hirdetés hozzákapcsolása szempontjából tehát mellékes, hogy szerepkör alapján hirdethet-e csupán a felhasználó, vagy bármilyen bejelentkezett felhasználó feladhat hirdetést. Nyilván egy expressz.hu-hoz hasonló oldalon az a fő profil, hogy bárki feladhasson hirdetést (mondjuk adott összeg befizetése után), tehát ott nem kell külön hirdető szerepkör (hacsak nem a fizetés után kapja meg a felhasználó a "hirdető" szerepkört, ami akár le is járhat, de még ezt a kérdéskört is lehetne boncolgatni).

Lényeg tehát: a hirdető is egy felhasználó. A hirdetés pedig külön adat, ami - ahogy előttem elmondták - egyértelműen egy felhasználóhoz tartozik (elég ritka az az eset, hogy több embert akarsz megjelölni hirdetés feladójaként...), tehát itt nem kell külön kapcsolótábla a hirdetés-user kapcsolathoz.

Új hozzászólás Aktív témák