Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026.01)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lordcsaba
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném MS SQL témában.
Mindenek előtt, szólok, hogy abszolút kezdő vagyok az adatbázisok terén.A lényeg, tömören:
Egy fórumot szeretnék létrehozni, ami phpBB-n és Microsoft SQL Express serveren alapul.
Az SQL Server Management Studióban létrehoztam egy phpBB adatbázist, hogy a fórum adatait majd ebben tároljam (kép 1-es pont).
A phpBB a telepítése közben kiírja, hogy az MSSQL Server csak ODBC-n keresztűl érhető el (kép 2-es pont). (Valójában nem tudom, miért csak odbc-n keresztűl érhető el, de ezt betudom annak, hogy kezdő vagyok és/vagy ez csak egy ingyenes változat... szóval, ez van, ez így működik.)
Az ODBC-ben megcsináltam a teendőket, próbáltam ésszerűen és logikusan. Kiválasztottam, hogy az alapértelmezett adatbázis a - már említett - phpBB nevű adatbázis legyen (kép 3-as pont). OK. A tesztek lefutottak (kép 4-es pont).
Dehát, aztán az, nem úgy van az, kérem szépen: a phpBB fórum telepítője mégiscsak hibát ír ki (kép 5-ös pont).(Ha nem állítom be az alapértelmezett adatbázisnak a phpBB adatbázist, akkor az alapesetben 'mester' adatbázishoz gyönyűrűen csatlakozik a fórum, csak hát abban nincs jogosultságom - szinte - semmihez, ezért nem tudja létrehozni benne a telepítő a kis táblácskáit, meg bejegyzéseit és az 'Access denied' hibával le is áll.)
Próbálkoztam már sok mindennel. Keresgéltem fórumokban, és mindenféle SQL-lel foglalkozó oldalon, de valamilyen oknál fogva sehol nem találtam megoldást erre a problémámra.
Ebből két dolgot vélek sejteni:
1.: Senki másnak nincs ilyen problémája, tehát teljesen rosszul csinálom az egészet, mert kezdő vagyok és ezért nem jutok tovább.
2. Két kattintással megoldható a dolog, és erre mindenki rájön egy pár perc gondolkodás után és senki nem kérdezi meg, semmilyen fórumban.Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Energiaital topic
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- OpenWRT topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Telekom mobilszolgáltatások
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Apple iPhone 17 Pro 256GB SiLVER ! 1 ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ Bontatlan Apple iPhone 16e 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ Bontatlan Apple iPhone Air 256GB ! ! ! aktiválástól 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Robore Ur30 evezőgép - 50% kedvezménnyel
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +16-32GB DDR5 +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (nevedre)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- Macbook Pro M3 Max 14" - 36 GB/1TB/ 27% ÁFÁS!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs