Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Raymond
    titán

Hú de le vagyok maradva digit audió terén, utána kell olvasnom amint lesz időm. De addig is:

Jól értem, hogy az 5.1-es hangkártyák (legyen az akár 2000 FT-os Cmedia 8738) AC3 jelfolyamot is kaphat és ezt ők dekódolják maguknak?

Megnéztem az AC3-filterem (Vigovsky Alexander féle, van egyáltalán másik...?), van benne a Speaker beállításnál egy olyan opció, hogy SPDIF. Akkor elvileg ha ezt választom, akkor a zajkeltő SPDIF jelet fog kapni, amit ész nélkül szépen kizavar a digit kimenetre. Igaz?

Van továbbá Dolby ProLogic II opció. Ez arra lenne jó, hogy a stereo hangból kikeverjen nekem egy kvázi 5.1-et?

Bujd vegig az itteni topic-pkat, nagyon sokszr leirtam mar reszletesen hogy mukodik. Most csak roviden:

AC3 hangu filmeknel minden SPDIF kimenetu kartya ki tudja kuldeni a dekodolatlan jelet a kulso dekoderre, igy mindig 5.1-es hang lesz ezeknel. az ac3filter azert kell, mert az AVI-knal maskepp nem lehetne az AC3 hangsavot sem dekodolni magaval a programmal, sem kikuldeni (ha az ac3filterben SPDIF van a hangszoro konfignak beallitva). Jatekok meg minden mas nem ac3 vagy DTS kodolt jel, igy azoknal csak ket sav tud atmenni (elso jobb + elso bal), igy ezeknel csak a Soundstorm alaplapokon lesz 5.1, mivel ezek a hat csatornal kodoljak AC3-ba.

Új hozzászólás Aktív témák