Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
danielgalaxy
aktív tag
Üdv,
Egy PlayStation 4 Pro-hoz milyen 2.1-es soundbart ajánlotok? -
danielgalaxy
aktív tag
Üdv! Emberek, melyiket a kettő közül? Samsung HS-K450, avagy LG SJ4?
[ Szerkesztve ]
-
danielgalaxy
aktív tag
Végül az LG SJ4-et választottam a Hi-Res Audio támogatás, és a kedvező ára miatt (49000). És később ez is bővíthető, mint a Samu.
-
danielgalaxy
aktív tag
válasz szabi__memo #5043 üzenetére
Egy 3 éves Samsung TV-hez vettem, de alapos véleményt egyelőre nem tudok írni hozzá, mert még úton van. A TV-n nincs CEC se ARC (de a soundbar tudja), így valószínűleg optikain lesznek összekötve.
[ Szerkesztve ]
-
danielgalaxy
aktív tag
válasz danielgalaxy #5041 üzenetére
Közben megérkezett az LG SJ4. Mivel eddig a TV hangszóróin keresztül élvezhettem csak a "dübörgést", ez a hangprojektor egy elég nagy minőségi ugrás. Negyed óra PlayStation, negyed óra zenehallgatás után azt tudom mondani, hogy abszolút elégedett vagyok, jobban szól, mint amire számítottam egy 50 ezres soundbartól. Bluetooth zenehallgatásnál persze érződik, hogy nem lesz itt audiofil-élmény, de így is nagyon kellemes hangja van. A bluetooth masodpercek alatt csatlakozik, és egyelőre a mély hangjai is tetszenek. Megérte.
Egy Samsung HW-K335 és egy HW-K450 volt még versenyben, de az előbbi kipróbálva sokkal gyengébb volt, a másodikat nem hallottam, de az meg 15 ezerrel drágább, de specifikációiban tulajdonképpen megegyezik az SJ4-gyel.
[ Szerkesztve ]
-
danielgalaxy
aktív tag
válasz szabi__memo #5060 üzenetére
Nincs benne, anynetként se találtam a beállításokban.
-
danielgalaxy
aktív tag
SJ4-et vettem két hete én is ennyiért, nekem nagyon bejön. Optikaival kötöttem össze a TV-vel, így a konzol és a filmek hangja is rajta keresztül jön. 4K hang nálam nem aktuális, de ha az lesz később, én is áttérek a HDMI-re.
Bluetooth-on zenét hallgatok rajta, tabletről vagy telefonról, hangminőség teljesen megfelel.
Azt vajon meg lehetne oldani, hogy HDMI kábellel legyen összekötve a TV és a PlayStation is, hogy ne kelljen dugdozni egyik után a másikat, ha váltok?[ Szerkesztve ]
-
danielgalaxy
aktív tag
Automatán bekapcsol, ha érzékeli, hogy bekapcsolt a TV, vagy ami rá van kötve. Ugyanígy, pár másodperc tétlenség után leoffolja magát. Zenehallgatáskor azzal keltem, hogy rákapcsolódom Bluetoothon, és ha nem szól a zene, fél-egy perc múlva kikapcsol. Mióta megvan, a távirányítóját sosem hasznaltam on/off-ra. Standby, tudom, de teljesen áramtalanítani minek?
[ Szerkesztve ]
-
danielgalaxy
aktív tag
Kikapcsolásnál átvált pirosra a led. Bekapcsolásnál végigmegy fehéren, majd megállapodik a megfelelő helyen (BT,HDMI,Opt, stb...).
Én nagyon meg vagyok vele elégedve. Hatalmas idézőjelek között értendő, de a TV saját hangszórói után "mozis élmény" a filmezés és a játék rajta.
[ Szerkesztve ]
-
danielgalaxy
aktív tag
Ha bármit lenyomsz a távirányítón, a piros led felvillan visszajelzésként a soundbar paneljén. Nálam működnek az effektek. Standard és a Cinema egész más hangzást ad, a bass mennyisége pedig külön léptethető. És ott van még az a gomb, ami felismeri és az adott "műsorhoz" kalibrálja a beállításokat.
A TV-n ne felejtsd el beállítani, hogy a hangok az optikai out-on menjenek, különben egyszerre szól a TV hangszórója és a Soundbar, ami elég pocsék hangzást eredményez.
[ Szerkesztve ]
-
danielgalaxy
aktív tag
válasz flegga92 #5177 üzenetére
Euronicsban vannak most jó áron soundbarok. Minden attól függ, mennyit szánnál rá. Én pár hete vettem egy LG SJ4-et 49-ért. Pont az a kategória, ami már nem a legalja, High-Res sound, HDMI, USB, Optikai, Bluetooth, a TV távirányítójára is hallgat, és nekem a hangja is megfelel. 50 környékén szerintem ez a legjobb választás, a kicsit jobbak olyan 70 körül indulnak.
[ Szerkesztve ]
-
danielgalaxy
aktív tag
-
danielgalaxy
aktív tag
válasz enginev3.0 #5218 üzenetére
Ja leginkább zenéhez kell, én inkább egy stereo hangfalpárt vennék meg esetleg valami kisebb külső hangkártyát/erősítőt.
-
danielgalaxy
aktív tag
Nálam ugyanez a helyzet. SJ4-et optikain kötöttem össze a TV-vel, így a filmek és a PlayStation hangja is a soubdbarba érkezik, nem kell átdugdozni minden alkalommal. Így viszont megvan a tizedmásodperces késés kép és hang között. Nem zavaró, csak ritkán venni észre, de ha ki lehetne kerülni, így lenne az igazi. Mindenképp mediaplayer közbeiktatása kell hozzá (filmek esetén)? HDMI ARC-ot nem tudja a TV és nem is 4K-s.
[ Szerkesztve ]
-
danielgalaxy
aktív tag
válasz danielgalaxy #5261 üzenetére
Bár így meg valami miatt szakadozik a kép, pár másodpercenként elmegy, majd visszajön... Sőt, most kompletten el is ment szegény. Hang marad. Hmm... Lehet az egyik kábel a hibás?
[ Szerkesztve ]
-
danielgalaxy
aktív tag
válasz Borosp87 #5278 üzenetére
Dolby és DTS megy optikain is, 4K viszont csak HDMI-n. Szerintem HDMI-vel próbáld első körben. Nem néztem meg, de a TV-d valószínűleg CEC meg ARK meg minden képes, szóval felismeri egymást, nem lesz gond, csak a megfelelő HDMI aljzatba kell majd dugni a TV-n a bart.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- Vírusirtó topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Milyen monitort vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Poco X6 Pro - ötös alá
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.