Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz Bad Pritt #65592 üzenetére

    "Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy itt még épp csak most alakultak ki a felek és a frontvonalak, a bábuk nem álltak fel úgy, mint 10 évvel ezelőtt Robert Baratheon utolsó évében.
    +
    ...mennyire más helyzetben van ez a világ, mint a GoT-ban volt: itt most egy vihar előtti csendet látunk, egy látszólag eseménytelen királyi udvarral"

    Érthető, amit írsz, de az hadd legyen már kikezdhető (véleményezhető) mozzanat, hogy 6 részben vagy 10 évet ugrunk, és azon túl, hogy látjuk, hogy van az egyik oldal meg a másik oldal (meg egy zűrös harmadik is akadhatna... ha valakinek nincs ismerete arról, hogy hogyan alakul(hat) a sztori, máskülönben marad a nyilvánvaló kettő az örökösödési harcban), más egyéb ezen az adaton túl nem igazán történt, filler az egész.
    Nincs kinek szurkolni, nincs kit gyűlölni: mindenkinek van miért logikai/jogi alapja fellépni önmagáért (a többiek meg majd besorolnak a vívó felek mögé). Mindezt a 6 epizódot úgy, hogy pl. a Triarchátus/Lépőkövek szálát csak egy (visszatérő) mellékes utalásnak letudták. Nekem ez a sori egyelőre tökre bőrlehúzós, megúszós, üres megoldásnak tűnik, feltételezve, hogy majd talán a második évadban beáll standard időkezelésre (tempóra), mesélésre, ahol talán elmélyülnek, kibontódnak végre a "jelenleg" potyaköröket futó karakterek.
    Ld. az öröklés körüli ok kifejtésére max. két epizód bőven elegendő kellett volna, hogy legyen, jó írás mellett, ugyanilyen utalásjelleggel megtoldva a Corlys-/Strong-/Cole-szálakat, és a harmadik résztől mehetne a "normál" sztori.

    A GoT is egy nyugis csendnek tűnő, de a mélyben fortyogó-kavargó vulkánként indult. Ott sem álltak fel készen a felek, alakultak, felismertek, ide-oda álltak, sodródtak, kavartak...
    Mindkét király vak, "lusta" (értsd: tétlen, passzív, hárító), de a GoT-karakterek sokkal jobban megírt, személyiséggel felruházottaknak tűnnek a HotD-karakterekkel szemben.

    [ Szerkesztve ]

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés