Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabbana
aktív tag
Kösz mindenkinek!
-
Gabbana
aktív tag
továbbra is szenvedek...

Csinál valaki videót fullhd kameráról?
Canon HG 10 videokamera, *.MTS fileokat készít. Eddig simán beemelgettem a fileokat a sony vegasba (az előző verzióba 10-es volt azthiszem) ment minden simán.
Most bármit csinálok, az elkészült felvédel szaggat de mint az atom. Kerestem két rövid részt abból csináltam egy vágást, de akármibe konvertálom nézhetetlen.
Mi lehet a gond? Pontosan mibe rendereljem?
-
-
Bandee2
tag
-
Bandee2
tag
DVD-ről .VOB formátumot mivé és mivel érdemes átkonvertálni, hogy szerkeszthető legyen Vegas-ban? Lehetőleg minőségveszteség nélkül lenne jó, mert ez lenne a forrás a továbbiakban.. próbáltam AVI-ba konvertálni, de nem engedi betenni a vegas-ban, pedig mindenféle codec fel van telepítve (K-Lite Codec Pack Full)..
-
Gabbana
aktív tag
válasz
TommyX_
üzenetére
valami továbbra sem jó..
Így sem lett jó a felvétel. A videók amiket összevágtam mind mts kiterjesztésűek. Amikor a kezdtem a vágást, már nem emlékszem, de asszem vmi ntsc verziót választottam ki. Nem tudom ennek van-e hatása a jelenlegi renderelésre, de már pl. sima avit is próbáltam 25 Gb-lett, mégsem jó.. akad, nézhetetlen.
Mit ronthattam el? (elég fontos lenne, mert a gyerekről videók, a nagypapa meg májdaganattal kórházban.. szóval sietnem kellene :S, segítsen vki please ha tud )
-
TommyX_
őstag
válasz
Gabbana
üzenetére
A Variable Bit rate helyett, válaszd a Constant Bit rate-t, ami 6 000 000 lesz, de ha így sem jó, akkor állítsd át 4 000 000-ra.
Video qualityt, 15-re állítsd.
Audio "fül"-nél pipáld be az include audio streamet.
Field Order-nél meg válaszd a Non Progressive Scan-t.
Egy kis részt jelölj ki először, így teszteld le a beállításokat.
-
Gabbana
aktív tag
Elolvastam az első hsz-t, de nem találok megoldás tökegyszerű kérdésemre.
Összávagtam egy videót, .veg kész, csak renderelni kellene dvd formátumba. 1080as widescreen kamerával vettem fel. Beállítottam vegasban a PAL DVD arhitect widescreent meg is csinálta de totál szaggatott lett hang meg sehol. nézhetetlen.
Hogy kell ezt szakszerűen csinálni úgy h rá is férjen a lemezre? Mert amit csináltam 5Gb-os lett. Másfél óra műsor kb.
-
Kloden
senior tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Kedvcsináló videó, egy kis építő jellegű kritika: a feliratoknál van amelyik hirtelen eltűnik és van amelyik szépen fokozatosan. Erre figyelj. Másik: a videó legvégén mikor jön szembe a járgány, én betettem volna egy motorhangot. Nekem az onnan nagyon hiányzik.

Én is összedobtam nemrég egy kis videót. Másfél napos meló, tudom hogy vannak hibák, de nem a minőségi kidolgozás volt a lényeg
Macskamese -
dex02
tag
Tudnátok ajánlani vegas 9 pro hoz kodekeket?
Rendereléshez kéne mondjuk egy jó divix vagy xvid kodek, amit hivatalos divix oldalról leszedtem nem jó vmiért, renderelés indításakor összeomlik a vegas.. -
lacibacsi
addikt
válasz
OceanStorm
üzenetére
Ja, még annyit, hogy ez ugyebár csak egy megerőszakolt tilt-shift effekt. Az igazi az egy tilt-shift objektíves kamera lenne... (Ehhez mondjuk javasolt egy kisebb összeget nyerni a lottón)
Ezt én is itt a fórumon tudtam meg nem is olyan régen... Hasznos dolog a fórum... Javaslom a visszaolvasást!!
-
lacibacsi
addikt
Régen jártam itt, de megnéztem az anyagod. Azt kell mondanom, hogy szépen ezt szinte lehetetlen megcsinálni. Akkor már jobban jársz, ha hagyod ferdén. Olyan rövid a filmecske, hogy senkinek sem fog feltűnni az operatőr gerincferdülése...
(feltűnőbb lenne a toldozott kép) -
lacibacsi
addikt
válasz
OceanStorm
üzenetére
-
OceanStorm
tag
A vegasban ilyen effectet össze lehet hozni valahogy ? Vagy mi ez tulajdonképpen, hogy egy reális dolog úgy néz ki mint valami játék ?
-
Kloden
senior tag
Nem tudom mit visz az a tévé, de ha a kodeket kiválasztottad, és tudod milyen hosszú a videoanyag, könnyedén kiszámolhatod milyen bitrátával kell lerenderelni, hogy 4-5GB legyen. (állandó bitráta mellett persze)
A felbontását a tévédnek nem tudom, de ne a natív felbontásán rendereld mert a vhs anyag úgysincsen akkora.
Esetleg próbálkozhatsz egy egyperces részt kivágni, és azt többféle kodekkel - de azonos felbontással - lementeni, hogy megnézd milyen eredményt ad milyen méret mellett. -
dex02
tag
hello
Renderelési beállításokban tudnátok tanácsot adni?
VHS röl, lett digitalizával video anyag, vegasban rendbetettem, és mostmár csak le kéne menteni olyan formátumban amit az LG LCD tv usb-s video lejátszója vinne, a lehető legjobb minőségben, de tömörítés mellett, mert a nyers anyag 6 gb ... 1-2 gb ot meg kéne spórolni.. -
Kloden
senior tag
Render as... és ott mp3.
De ehhez nem kell vegas, elég egy ingyenes konvertáló program is, ebben még vágni is lehet ha jól emlékszem.
-
Gyick
őstag
Üdv!
Azt szeretném kérdezni hogy a SV 10-ben hogy lehet egy video alól kimenteni csak a hangot pl mp3-ba esetleg wawba? -
-
Mr.Peter
aktív tag
Sziasztok!
Vegas Pro 11-el megakarok nyitni egy avi(MPEG-4) fájlt és codek hibát ír ki!
Hogyan tudom megoldani a problémát? -
-
Kloden
senior tag
Egy szuper, Vegas 10 Pro-val készült videó, nem én készítettem de bár így lenne...
-
Bandee2
tag
Van valami módja, hogy egy projekt fájljait áthelyezzem relatív módon egy másik mappába anélkül, hogy utána egyenként rákérdezne mindnek az új helyére? Mármint tudom, hogy van ez a "Save As.. -> Copy media with project" lehetőség, de az minden fájlt egyetlen mappába rak át, nekem meg úgy kellene, hogy a mappaszerkezet megmaradjon... Valami kiegészítő program nincs erre? Néztem ezt a Vegasaur-t, de az is egy mappába rak át mindent..
Nekem most minden project fájl egy nagy mappában van, azon belül szétosztva zene, video, képekre, és nem szeretném, hogy ezek összekeveredjenek egy új mappában... Remélem érthetően fogalmaztam
-
Vinca
csendes tag
válasz
lacibacsi
üzenetére
lacibácsi, kösz a válaszod! Csak 1 db videóm van, ebből kifényképeztem a farészt tartalmazó részt, a fotót tettem alá, amit kihúztam a videó széléig, ebből lett egy sáv. Ha érdemes, lerenderelem. Most képet nem lehet feltölteni (rendszerüzenet), de szívesen felteszem az eredetit a YT-ra. Sajnos, csak este leszek megint gépközelben, most zárnom kell. Ja, Vegas 6-om van.
-
Vinca
csendes tag
Sziasztok! Van egy rövid (44 sec) videó, ahol papírból olvas fel egy férfi, egy üveges ajtó előtt. Sajnos kicsit ferdén tartottam a kamerát, ezért az ajtó 2 félfája ferde. A felvételt nem lehet kiegyenesíteni, mert nagyon rázoomoltam az illetőre, ezért a fél fejét is levágnám egyenes ajtófélfákkal. Próbáltam kimaszkolni a farészt és alátenni az egyenest, de a papírlap mozgása miatt, ezt szinte pillanatonként kellene változtatni, ráadásul igen pontosan. Most van egy jó hátterű sávom a felolvasó nélkül, ahol az ajtófélfák egyenesek, és az eredeti, ferde hátterű, felolvasóval. Tudnátok tanácsot adni? (Már elvesztem a cookie cutter tutorialokban is, de semmi sem sikerül.)

Előre is köszönöm!!!
-
Kloden
senior tag
Ha a két videód azonos kódolású, és nem kell külön vágni meg semmit sem akkor nagyságrendekkel egyszerűbb egy video joiner progit feltenni. Ágyúval verébre lőni nem érdemes

Avi esetén a vdub is jó lehet. Append avi segment menüpontban lehet egybefűzni őket ha jól emlékszem. -
lacibacsi
addikt
válasz
tomi4506
üzenetére
Felvetés: "A fórum jó, de itt mindig jönnek az új hozzászólások, és nem mindig csak az én témám van porondon"
Vélemény: A fórum már csak ilyen, hogy mások is bepofátlankodnak, aztán a saját problémánk elvész.
Javaslat: Csinálj magadnak egy blogot, ahol csak neked válaszolhat mindenki.
Felvetés: "mert nem biztos, hogy aki épp tegnap válaszolt, az ma is fog"
Vélemény: Ez már csak így van. De hidd el, hogy ez minden fórumon már csak így van...
Javaslat: Fizess meg egy szakértőt, aki személyes tanácsadást ad csak neked, akkor amikor éppen felmerül egy problémád.
Felvetés: "Sok idő és pénz, és kapok egy csomó már ismert információt feleslegesen."
Vélemény: Mégis csak gyerek vagy te még javában, mert még nem hiszed el a régi mondás igazságát: Ismétlés a tudás anyja.
Javaslat: Bizony nem árt(ana) ismételni és gyakorolni.
Felvetés:"Eddig iskolákban és tanfolyamokon tanultam az informatikát"
Vélemény: Remélem nem kerülsz hozzánk informatikusnak, mert akkor fel kellene vennünk melléd egy szakértőt is...
Bocsánat az esetlegesen indulatosabb hozzászólásomért, de tényleg nem értelek téged. Kezdő vagy egy programban, de ahelyett, hogy meghallgatnád a rutinosabbak tanácsait, mindenképpen azt szeretnéd, hogy egyből nyaljuk ki s se@@eg. Tudod én is voltam kezdő. 2005-ben ismerkedtem meg a Vegas-szal. Sok hülye kérdést tettem fel ezen és más fórumokon. De kivártam a sorom, tettem, ahogy javasolták, gyakoroltam, ismereteket gyűjtöttem a neten. Ezek után már képes vagyok arra, hogy ne csak "egy tini játék program vagy fanatikus FPS-s guru intrója" szinten tudjak videózni és vágni, hanem esetleg fizetős felkéréseknek is eleget tudjak tenni. Ha ez neked nem megy, akkor javaslom nézz más hobbi után, mert ezen a téren nem lesznek sikereid a büdös életben soha...
Részemről az ezzel kapcsolatos vitát lezártnak tekintem. Ha értelmes gyakorlati kérdést teszel fel a fórumon, akkor (tudásomnak megfelelő esetben) válaszolok, egyébként meg: Jónapot! osztjónapot

-
tomi4506
csendes tag
válasz
lacibacsi
üzenetére
Nem-nem.... soha nem volt fészbúkom, sem msn-em, és soha sem cseteltem.
Eddig iskolákban és tanfolyamokon tanultam az informatikát. Az általad említett lehetőségeken már túl vagyok, és BigBadPlaYeR leírásán is, ami nagyon is hasznos volt. Sok mindent megtudtam belőle. Viszont amit én keresek az-az, hogy ha egy "projektet" elkezdek és az komoly téma, (nem egy tini játék program vagy fanatikus FPS-s guru intrója), és ha megakadok, akkor tudjak segítségért fordulni egy tapasztaltabb emberhez. A fórum jó, de itt mindig jönnek az új hozzászólások, és nem mindig csak az én témám van porondon. Ebben az a rossz, hogy esetlegesen magyarázni kellene az elejétől a problémámig az egészet, mert nem biztos, hogy aki épp tegnap válaszolt, az ma is fog.Miért menjek tanfolyamra, ha nekem csak egy egy kérdésemre kellene válasz, amikor épp megakadok? Sok idő és pénz, és kapok egy csomó már ismert információt feleslegesen....
-
Bandee2
tag
Nem tudja valaki véletlen, hogy a Vegas 11 Pro (x64) hol tárolja a NewBlueFX effektek beállításait (OFX Presets)? Sehol nem találom..
És az hogy lehet, hogy a 32bites 10-es kicsit még gyorsabban is renderel, mint a 64bites 11-es Vegas? Pedig a 64bites-nél még a GPU is terhelve volt 50%-on (nVidia GT440), a 32bites-nél nem dolgozott a videókártya...
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
tomi4506
üzenetére
Amíg tini voltam, én is azt hittem, hogy mindenki úgy ráér, mint én. De a meló és a levelezős tanulás mellett már elmúlt ez a tévképzetem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Gonoszkodást félretéve: A fórumozás alapvetően arról szól, hogy mindenki ingyen, az erre szánható szabadidejéből áldoz a másiknak, hogy önzetlenül segítsen. Ebbe sajnos komplett tréningprogramok nem férnek bele általában. A már említett leírásom is évek munkája, és messze sem teljes.
Ha neked az szimpatikusabb, hogy "valaki megmondja a tutit", és erre pénzt is hajlandó vagy áldozni, akkor keress egy tanfolyamot szerintem.
-
lacibacsi
addikt
válasz
tomi4506
üzenetére
Te egy ilyen fészbúkolós-emesenezős-csetelős típusú emberke lehetsz, de én ehhez már öreg motoros vagyok...

Tanulj úgy, mint minden jóravaló autodidakta, azaz: ÍGY!
Vagy: (jóval a közgazdasági tanácsadói óradíjam alatt) elvállalom neked a "Vegas-tanácsadás"-t, mondjuk 10 ezer + ÁFA áron, óránként.

-
Timyyy
őstag
Sziasztok!
Van egy gameplay videóm, a fraps 2 részletbe vette fel, már lekicsinyítettem őket, ekkora méretben mehetne youtube-ra, de nemtudom, hogy fűzzem össze 1 videóba a két fájlt.
Leírná valaki, hogy sorba melyik menüpontokra kattintsak? -
tomi4506
csendes tag
válasz
lacibacsi
üzenetére
Erre gondoltam volna, de mindegy...
- Közvetlen kommunikáció, nem a fórumon keresztül... (a fórumot nem nézi mindig olyan ember, aki tud válaszolni, stb...)
- Célzottan, bizonyos kérdéskörök megtárgyalása... (nem az egész program, vagy maga a videózás fogalma)
- Esetlegesen egy bizonyos forma, intro elkészítésének segítése
- Ha megakadok valahol a folyamatban, amit a "segítő" is végig követ, akkor ezáltal tudja, ismeri a végeredményt hogy mit akarok a végén. A fórumon nem lehet mindig minden az elejéről magyarázni, mit is akarok.
- stb...
Így rövidebb idő és pontosabban meg lehet tanulni mindent, mint bármilyen oktatáson.Ha hozzám jönne valaki akkor én ugyan így segítenék ingyen, ... és jöhet is más témában.
Egyébként nem kértem volna ingyen.
Köszi

-
lacibacsi
addikt
válasz
tomi4506
üzenetére
Most mégis hogy?
Leírtam, hogy "4. Kérdezz a fórumon! Én és méginkább a nálam nagyobb tudásúak a lehetőségek függvényében válaszolunk."
Ennél több tapasztalat átadást, hogyan gondolsz? Üljünk le és tartsak neked továbbképzést? Vagy írjam meg a tapasztalataimat egy 250 oldalas tanulmányban? Nem bánom, de tudd, hogy az óradíjam öt számjegyű...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ma reggel már nem is kell kávét innom... Ehh! -
lacibacsi
addikt
válasz
tomi4506
üzenetére
"Szeretném megtanulni ezt a programot, tudsz segíteni?"
1. Olvasd el az első hozzászólást!
2. Tanulmányozd BigBadPlaYer oldalát!
3. Nézz szét a Youtube-on Vegas tutorialok után kutatva!
4. Kérdezz a fórumon! Én és méginkább a nálam nagyobb tudásúak a lehetőségek függvényében válaszolunk.
De a legfontosabb: GYAKOROLJ, GYAKOROLJ, GYAKOROLJ!
-
lacibacsi
addikt
válasz
tomi4506
üzenetére
10-es Vegas Pro a 7-es BCC-vel jól együttműködik. Szerintem ne Movie Studioval próbáld te sem, hanem a 11-es Pro változattal. És nem utolsó sorban bika géppel, mert nekem az i3+4GB RAM is néha megzakkan a BCC alatt...
(Ezt egyáltalán nem tudom, de tippelek: a 3D Source Alpha nem lehet. hogy csak a Pro-ban van benne?)
-
tomi4506
csendes tag
Már a BCC plugin csomagot is letöltöttem, és feltelepítettem. Fel is ment, el is indult, de mikor megnyílik a plugin, akkor tök üres.
Hihetetlen, hogy a neten rengeteg segédanyag és videó van róla, és semmi nem úgy működik mint ott.
Valakinek nincs tapasztalata ilyen téren?

-
tomi4506
csendes tag
Helló
Kipróbáltam a 11-es HD Platinum verziót, de sehol sem találom a 3d Source Alpha funkciót.
A sima Source Alpha megvan, de a 3d-s nincs. Tudna valaki segíteni?
-
Csaby74
csendes tag
Megpróbáltam felrakni a 10-est, de már törés előtt sem indul el. Ua. mint a 11 nél. Kicsi homokóra és kész.

-
lacibacsi
addikt
válasz
Csaby74
üzenetére
Én még nem próbáltam a 11-t felrakni, de azt olvastam, hogy nem mindegy, hogy melyik verziót és milyen szériaszámmal teszed fel, mert sokszor az történik, ami veled: néhány alkalom után használhatatlan lesz a program. A teljes törlés után én egy másik változat telepítésével próbálkoznék a helyedben.
-
BigBadPlaYeR
senior tag
-
Csaby74
csendes tag
A Vegas 11 pro-t használom ill. használnám

A 2 nappal ezelőtt még működő progi nem indul el, de még hibaüzenet sincs. Egy pár másodperc homokóra és utána semmi. Próbáltam Vegas uninstall, majd újra fel, de továbbra is használhatatlan. Win7 x64-et használok. Tud rá valaki megoldást? -
lacibacsi
addikt
-
lacibacsi
addikt
válasz
woolwich
üzenetére
Ha a felvett anyagban vannak nem kívánatos zajok (például neked a hangos háttérzene), akkor a Vegas nem fog segyteni. A Vegasban meglévő audioFX-ek érdekes dolgokra képesek, de ilyen jellegű szűrésre nem. Mindenképpen valami külső hangmanipuláló programra van szükséged, de csodát ne várj egyiktől sem. A profi programok milliókba kerülnek (és nem lehet őket torrenten sem elérni...).
Mj.: ha a beszédet is elnyomja a háttérzene, akkor meg végképp ne reménykedj, hogy a zene "kivétele" után megmarad a tiszta hang. Ez még profi eszközökkel sem igen megy (csak a Mission Impossible című filmben, de Tom, most nem ér rá...)
-
woolwich
tag
Üdv.
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy videóm amin a háttérzene túl hangos és elnyomja a beszédet. Hogyan tudnám eltávolítani vagy lehalkítani ezt a zenét?

-
lacibacsi
addikt
válasz
BroCreSt
üzenetére
Szerinted?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Egyébként nem!*******************************************************************************************
Minden kedves Vegas felhasználónak
BOLDOG, ANYAGIAKBAN, EGÉSZSÉGBEN, SZERETETBEN ÉS ELKÉSZÜLT VIDEÓBAN GAZDAG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK!!
*******************************************************************************************
-
lacibacsi
addikt
-
BroCreSt
aktív tag
Nekem olyan kérdésem lenne,
hogy videoklipre hogyan tudok rátenni logót?Mondjuk a jobb felső sarokba, esetleg valami animációs effekttel, amikor elindul a klip.
Köszönöm!
-
lacibacsi
addikt
válasz
scott_free
üzenetére
Meg lehet...
1. Megcsinálod a feliratot, meg a "virágokat" valami képszerkesztővel, mented PNG-be, de igazából lehet jpeg is (ez ugye azért fontos, hogy a hátterét a szövegnek milyen módon tudod átlátszóvá tenni).
2. Beteszed egy külön videósávra (felülre), majd az elejére teszel egy 2-3 másodperces beúsztatást.
3. Erre én a SpiceMaster 2.5 plug-in-t húznám rá. Abban rengeteg áttűnés van és tudom, hogy van olyasmi is, ami neked kellene... (De ha nem találsz a többszáz áttűnés közül magadnak valót, akkor csinálhatsz is hozzá maszkokat a saját kedvedre...) -
scott_free
senior tag
hali,
a klip elején látható "kinövő virágokat" meg lehet valahogy csinálni a Vegasszal vagy vmilyen pluginnel?

-
lacibacsi
addikt
válasz
maxika2004
üzenetére
Az alapbeállítás szerint a "Show Automation Controls" nincs kipipálva és az "Automation Write (Touch)" van kiválasztva. Őszintén szólva ezzel a részével nem foglalkoztam még a programnak. Ezekkel az alapbeállításokkal nekem minden működött és a hangerő is úgy állt, ahogy én at szerettem volna. Ha ezzel nem oldódik meg a problémád, akkor attól tartok, hogy én nem fogok tudni segíteni neked...

-
maxika2004
őstag
válasz
lacibacsi
üzenetére
Szóval ottan a Master felirat alatt leledzik az a piros-lilás fogaskerék szerü gombocska,
annak a beállitását saccolom hogy elállitottam, mert ha "SHow automation controlls"
van beállitva, akkor megváltozik a csuszka gombja is..... és igazábol nem is nagyon tudom hogy mi a 4 beállitás... ?
És azt sem hogy alapban hogy van ez beállitva !
Szoval ahogy a mellékelt ábra mutatja, nagyon nem vagyok járatos a vegasz rejtettebb bugyraiban ! -
maxika2004
őstag
válasz
lacibacsi
üzenetére
Hello !
Hát én igen, csak leirni nem egyszerü, na nekifutok mégegyszer.... :
Szóval a gondom:
hogy a kész renderelt anyagon egyforma a hang akkor is ha a csuszkát a maximumra állitom, illetve ha minimumra akkor is.
(persze renderelés előtt állitom, és egyik renderelésnél maxra mésik renderelésnél minimum ra
és a Master gomb alatti csuszkára gondolok)
Csak annyi különbséget látok (hallok)a két különböző beállitással kirenderelt anyagon,
hogy a hang erőssége egyforma csak mintha ahol lejjebb volt a csuszka állitva, annál az anyagnál
mintha a hang ugy uszna be 0 - ról.""Minta lenne valami beusztatás a hangon" - Ha tettél bele, akkor biztosan van. magától a Vegas nem csinál ilyet. "
Szóval mintha az lenne elállitva, hogy nem az egész anyagot halkitom, hanem mintha csak egy beusztatást csinálna ! nemtom van e ilyen vagy létezik e ilyen beállitás..
de nem is az a bajom hogy beuszik a hang,
hanem hogy nemsikerül egyben halkitani a kész anyagon !
Most sajna meló, majd holnap küzdök vele tovább.......Nagyon köszi a segitséget remélem most érthetőbb voltam kicsivel !
-
lacibacsi
addikt
válasz
maxika2004
üzenetére
Te érted, amit kérdezel? Mi az, hogy "mindig egyforma lesz a renderelt anyagon a hang"? A hangerőt renderelés előtt kell beállítani. Rendereléskor mit állítasz? És hogyan gondolod azt, hogy ne legyen "egyforma" a hang? Szerkesztéskor tudod a hangsáv hangerejét változtatni (egyben, vagy keyframe-ekkel tagolva).
"Minta lenne valami beusztatás a hangon" - Ha tettél bele, akkor biztosan van. magától a Vegas nem csinál ilyet.
Szóval, talán részletesebben fejtsd ki a kérdésed.
Megboldogult réges-régi szakoktatóm tette fel igen gyakran ezt a kérdést nekünk: "Érti már, hogy mit nem ért?" És valóban...
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Lécci segitsetek, valamit elállithattam,(vegas 10)-ben
Renderelésnél a master alatti csuszkán szoktam a kész hangerőt álligatni .
Most akár hogy állitom, mindig egyforma lesz a renderelt anyagon a hang !
(viszont mintha lenne valami beusztatás a hangon szóval most nem a renderelt anyagon tudom állitani a hangerőt, hanem egy beusztatást csinál a hangon, de felerősödik mindig ugyanugy )
Remélem nagyjából érthető voltam.....
Hol lehet ezt visszaálitani ? előre is köszi a segitséget! -
lacibacsi
addikt
válasz
BroCreSt
üzenetére
"Save as" a projekt elmentésére szolgál. A kész anyagot a "Render as"-zel csináld. Ott elég sok formátumból tudsz választani.
Ha most kezdesz ismerkedni a témával, akkor javaslom az aranyszabályt: Olvasd el az első hozzászólást!
Vista-val szerencsére nem volt dolgom, de biztos vagyok benne, hogy ott is van keverőpult, ahol be tudod állítani, hogy melyik forrás hogyan szóljon.
"Utóirat"-ként egy tanács: Ha most kezdesz barátkozni a Vegas-szal, akkor ne a 8-as verzióval tedd ezt. Legalább a 9-est, de még inkább a 10-est tedd fel!
-
BroCreSt
aktív tag
Üdv,
Nemrég kezdtem barátkozni a Vegas8-al,
és nem tudom, hogy MP3-at, vagy WAV-ot hol tudok vele menteni?A Save As-re kattintva, utána a file típusnál csak 4 formátumot ajánl fel..
A másik,
Vista-m van, (eddig XP-t használtam)
és amikor elindítom a REC.-et, nem hallja a külső forrásból,
pl.: a netről játszott zenét.
XP-nél a keverőpanelnél gyorsan be lehetett állítani, de itt a Vista-nál?A hangkártya integrált, Realtek
Köszönöm!
-
lacibacsi
addikt
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Ha a Vegas fent van, akkor a NewBlue a telepítésénél automatikusan hozzárendeli magát a Vegashoz. Lehet, hogy nálad a telepítés során nem volt bepipálva a Vegas-hoz való rendelés (most ne kérdezd a nevét, már nem emlékszem, de ha nincs ott a pipa, akkor a Vegas nem fogja látni a NB-t)
-
Kloden
senior tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Én azzal használom és rögtön felismerte a Vegas, hiába más mappában van a plugin. Igaz, kellett egy kis ügyeskedés a virágbolti verzióm miatt

-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok
A Sony Vegas pro 11-hez hogy lehet feltenni a NEWBLUE FX pluginokat?
C/Programfiles/NewBlue-ba installálja de a Vegas nem érzékeli.Vagy a 11 pro-hoz nem jó?
-
Márton
nagyúr
válasz
Sziszifeca
üzenetére
nyisd meg mindkettőt, majd timeline copy/paste
-
lacibacsi
addikt
válasz
Sziszifeca
üzenetére
"a Pro10 és a Pro 11 is fent legyen" "erre van megoldás?"
Azt próbálom mondani (mégegyszer), hogy én még nem hallottam róla, hogy ne lehetett volna feltelepíteni egymás mellé két változatot!! Ha neked nem megy fel valamiért, akkor annak máshol kell keresni az okait.
De várj egy kicsit, nemsokára megjönnek a nálamnál sokkal rutinosabb Vegas-userek és hátha ők már találkoztak a te problémáddal.
(Azt amúgy nem értem, hogy ha csinálsz valamit 11-ben, akkor miért akarod utána 10-ben megnyitni azt a projektet?
) -
lacibacsi
addikt
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Nem tudok segíteni, mert 11-est még nem tettem fel. De az, hogy a korábbi verziók fent vannak nem zavarhat, mert el kell hogy férjenek egymás mellett. nekem is volt fent korábban együtt a 7-es és a 9-es, nem volt probléma. Ezért azt sem tudom megmondani, hogy a registry-ből hogyan lehet kitörölni.
Sorry...
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Megoldottam
)Akinek ilyen problémája van:
1) Menj a Vid-Cap Plug In Folder és másolási aviplug.dll
2) Ugrás az I / O bemeneti mappa és cserélje ki a meglévő aviplug.dll az egyik a Vid-Cap mappa (hogy egy biztonsági másolatot az eredeti első)
3) Run VegasMégse jó, nem lehet ezután videót beletenni :S
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Ez a hiba: FileIOSurrogate.exe
Olvasgattam de nem jövök rá a problémára :S
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Ezt a képet kapom:

[HIBA]
Max várok 2 percet és elindul :S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● BigBadPlaYeR leírását olvasd el, mielőtt kérdezel
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Yettel topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vicces képek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Crimson Desert
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4066, 94% AKKSI
- Apple Watch Series 11 46mm GPS + Cellular Karcmentes állapot 100% akkumulátor
- NZXT KRAKEN Elite V2 240 RGB AIO Display White vízhűtő!
- 27% - NZXT C1200 White 1200W 80 PLUS Gold ATX3.1 Tápegység!
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ GIGABYTE A16 3VH 16" notebook R7 260 16GB RTX 5060 3 év 27%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(feltűnőbb lenne a toldozott kép)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

csak az újabb verzió segíthet..

)