- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- weiss: Filmzene hasonlóság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- potyautas: Sára és a párja.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
-
Dolphine
addikt
-
Dolphine
addikt
-
Hulk24
senior tag
-
Márton
nagyúr
-
Márton
nagyúr
-
BUZZLGHTYR
senior tag
-
Sirandrish
legenda
-
Sirandrish
legenda
Igen, viszont a forrásanyag nem olyan..
Ezen a jeleneten (balról jobbra úszik) pl nagyon látszik..
Az eredeti viszont ilyen..
Itt még minőségbéli különbségek is vannak, de azt ha minden igaz már sikerült orvosolni, viszont még mindig "akad"! Az eredeti sokkal smoothabb(folyékonyabb), vagy nem tudom hogy mondjam, de szerintem látszik.. -
Sirandrish
legenda
Ilyen lett!
Sokkal jobb ez tény, de a mozgásnál mintha nem lenne 100as. Azzal tudok kezdeni valamit? -
Sirandrish
legenda
-
Sirandrish
legenda
-
Sirandrish
legenda
Hát itt a feltöltött (feldolgozott) videó egy jelenete...ez a pocsolya..
És ez itt pedig az eredeti anyag..(35mega)...azért van pici különbség...azt szeretném hogy ne legyen.
-
fede94
tag
-
fede94
tag
-
fede94
tag
-
hito
nagyúr
-
hito
nagyúr
-
buke
tag
-
Dolphine
addikt
-
deadwing
addikt
-
deadwing
addikt
-
deadwing
addikt
-
deadwing
addikt
-
deadwing
addikt
Ahh, már megtörtént, nem volt nagy teher.
Viszont felmerült még egy probléma a renderelésnél.
Hiába jó a kimeneti file formátum, az is 720*576, mégis lesz alul és felül egy fekete csík, akármit állítok... A previewben minden szuper...
Ez még maszkolás nélkül, de valahogy el kéne jutnom odáig, hogy eltűnjenek ezek a csíkok...
Képek a projekt tulajdonságairól és a render belállításokról:

-
deadwing
addikt
-
peti_s
addikt
-
peti_s
addikt
-
Dolphine
addikt
-
lacibacsi
addikt
-
BEndre34
tag
Jogos, a tizedesjegyeket kényelmi szempontból hagytam el (a szövegben és a táblázatban is). Normális esetben, ahogy írtad, ugyanaz az pfs kimenet a cél. Az eltérő pfs tényleg csak próba volt, hogy az új géppel képes lesz-e rá a program és pont, hogy a régivel képes csak, amit nem értek. 
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Amiket nem írtam le.
Előtte 1070, 1080ti, 2070 super, kártyák voltak benne más processzorokkal.
Lényegében a konfig az most teljesen új, de mindig ez volt a probléma. Jött a win frissítés, a fent leírt probléma azonnal jött.
Tehát új apalap, új cpu, új vga, új 64gb memória az egész 2 millió felett és ezzel kell szívni.
Természetesen, ha vga-t lekapcsolom, akkor nincs ez, de.
VGA nélkül még ezzel a gyilkos processzorral is akadozva látom a legtöbb projektet, amik minimum 15-30 sávból állnak és a legdurvábban vannak effektezve. Lényegében, ha nincs VGA segítség, akkor így nem lehet dolgozni, ha megvan, max 3 perc és kifagy.
Még annyit, hogy a vegas pro 17 eredeti, ahogy a winfos is és ezt a studio driver-t használtam hónapokig úgy, semmi gond nem volt.
Tehát én nem próbálkozni szeretnék, mert ezeket kipróbáltam már a beállításokban, hanem végre melózni szívás nélkül. Már a vegas-t is újraraktam, de ugyanaz.
Vagyis mint írtam, a fent említett kártyákkal, teljesen más konfig alatt mind studio, mind gamer driver-rel mindig ez volt a gond.
-
Jarod1
veterán
-
Márton
nagyúr
-
Dolphine
addikt
-
Dolphine
addikt
Ez a new nvenc van az 1070-hez is?
Sajnos, az 1660 az alja.
Turing készlet kell hozzá. Igaz, hogy az 1650 is az, viszont abból kimaradt a new nvenc! 
https://developer.nvidia.com/video-encode-decode-gpu-support-matrix
Jobb mint a radeon gyorsítása?
Na, ezt nem tudom, viszont egyre több helyen a new nvenc kodek jön előtérbe az AMD féle VCE / AMF viszont nem. Pl. OBS-hez trükközni kell, hogy használni tudd!
Kerestem Neked videókat, nem tudom, hogy mit tudsz belőle kihámozni:
https://www.youtube.com/watch?v=CLqpVImLPGE
https://www.youtube.com/watch?v=ccoOGfX9qxg
https://www.youtube.com/watch?v=vZ3kETWko7s -
hito
nagyúr
-
Dolphine
addikt
Csatlakozom az előttem szólóhoz!
Az nVidia jobban támogatott GPU gyorsítás terén, pláne, ha minden program majd kihasználja a new nvenc kodeket.
hito
Mekkora volt, úgy értem hány perces volt az eredeti videó amit rendereltél?
Nálam azért a CPU vs. Intel QVS közötti különbség sokkal látványosabb.
Az sem mindegy mondjuk, hogy milyen FPS-el és mekkora bitrátával dolgozol.
Ha gondoljátok, akkor beteszek egy képet, a CPU vs. GPU renderelésről. Igaz, hogy nekem a CPU egy i5 6400, nem olyan izmos, de az integrált GPU nagyon fel tudja gyorsítani a renderelést! -
hito
nagyúr
Csak egyszerűen a Preferences menüpontban a video fülön belül állítgattam a GPU acceleration of video processing-et. Én mindenképpen a GTX-et választanám. Nvidia ezen a fronton azért több lábon áll, mint az AMD szerintem. Játékokban illetve videószerkesztő programokban is inkább támogatott.
-
Dolphine
addikt
Engedélyeztem az MSI alaplapon az IGD Multi-Monitor lehetőséget és máris megy a külső VGA mellett az integrált is.
Amit észrevettem, hogy QSV alatt magasabb bitrátával dolgozik, így egy kicsit nagyobb a fájlméret. Pixeles összehasonlítást nem végeztem, de szerintem felesleges is, mivel YouTube-ra töltöm fel a videókat. -
Dolphine
addikt
-
Dolphine
addikt
-
Dolphine
addikt
Valószínűleg a fájl a ludas, mivel egy másik programot is kiakasztott!
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy mi annak az útja módja, hogy egy MSI alaplapon engedélyezzem az Intel iGPU-t PCI-E kátyával? Azért lenne jó, mivel némely program használja a QuickSyncet így gyorsítani lehetne a kódolást.
-
hito
nagyúr
-
hito
nagyúr
Bizony fejlődött! Még a felület is touchscreen kompatibilis lett, úgy ahogy
Én már egyszer lemondtam a Vegasról, amikor arról volt szó hogy a Sony elengedi a kezét. Aztán nemrég lett világos számomra, hogy nem elkaszálták, hanem kiszálltak belőle (a hülyék), de maga a szoftver köszöni, él és virul 
Tervezek egyébként majd idővel valami videóvágó tanfolyamra beiratkozni, mert egyre nagyobb szenvedéllyel vetem bele magam az egyes anyagok elkészítésében és jó lenne, ha az élvezet mögött komoly tudás is lenne. Csak férjen bele időben és anyagilag is vállalható legyen.
-
hito
nagyúr
Ez milyen sáv? Nálam a videókép kék, hang bordó, felirat/text türkiz. De lilát még nem láttam
Vagy ez is testre szabható és nálad mondjuk a videókép ilyen?Nem sikerült megszeretnem a Premiere-t. Vegas sokkal közelebb áll az ízlésvilágomhoz. Nem mellesleg pedig Premiere-ben nem sikerült életre keltenem Twixtort, Vegasban pedig tök egyszerű volt. Ja, és a fényképezőm/kamerám és a telefonom is Sony
De ez csak véletlen. Ha a Premiere lenne egyszerűbb számomra, azt használnám. -
hito
nagyúr
-
Dolphine
addikt
Hm...
Azt hiszem még lesz mit tanulnom.
Viszont ahogy elnézem, egyelőre a Vegast használom leginkább, főleg vágásra. Eddig YouTube-ra mentek fel az anyagok, azt hiszem ahhoz túl nagy tudás nem kell.
Amiben majd gyorsítani szeretnék az a renderelés, ahhoz viszont egy új VGA (valszínű Nvidia) kelleni fog. Az i5 6400 az igencsak megizzad a Vegas alatt!
Bár amióta növeltem 32GB a memóriát, azt vettem észre, hogy mintha egy kicsit gyorsabb lenne a kódolás, nem pörögnek a magok 100%-on ahogy eddig. Igaz, hogy korábban a 13-ast használtam, most a 17-est próbálom, lehet, hogy ez is közrejátszott a gyorsulásban. -
Dolphine
addikt
-
Dolphine
addikt
A mostani hozzászólásodban is van pár fogalom, ami még nekem új!
a veszteség nélkül tömörítő Logarith megoldás is bevált - Na, ez mi?
aztán abból tömörítek kedvemre az ffmepggel - erről eddig úgy gondoltam, hogy csak külsős frame server, de akkor direktben lehet vele tömöríteni is?
Lehet, hogy kell egy kis továbbképzés.
-
Dolphine
addikt
-
Dolphine
addikt
-
bandika0626
senior tag
-
hito
nagyúr
-
Dolphine
addikt
-
hito
nagyúr
Engem az nem zavar, mert általában fél-1 perces jeleneteim vannak a gyerkőcröl. Nagyon ritka a 2-3 perces anyag. Este elindítom, reggelre megvan vele. Inkább az zavar, hogy eddig egy passzív hűtésű M7-es procit izzasztottam vele, ami hosszútávon ki fogja végezni.
Ha meg eszközt váltok, akkor már olyanban gondolkoznék, ami érezhető teljesítménytöbbletet jelentene. Így reggelre nem 1, hanem akár 2-3 anyaggal is meglenne
Inkább offban folytatom 
-
hito
nagyúr
-
hito
nagyúr
Sajnos mégsem számottevően gyorsabb. Új vasat kéne néznem, mert úgy fest, sokkal többet kell utómunkáznom, mint eddig.
Mit ajánlanál/ajánlanátok? Inkább procira, vagy videókártyára izmozzam ki a gépet? Úgy nézem, hogy 8GB ram elég neki, 4-gyel 80-90% között mozog a kihasználtság, 16-tal 50% alatt marad (de még egy rakás dolog fut ilyenkor mellette).
-
hito
nagyúr
Azzal főzök, ami van
Most valahogy nincs 80eFt-om a 17-esre.A 12-ben sajnos properties-nél nem lehet állítani. Akkor ez nem tudja
Kérdés, hogy default miként jár így el a szoftver. -
flash-
veterán
-
makoss
veterán
-
makoss
veterán
-
makoss
veterán
-
makoss
veterán
Szia!
Ez a BCC Witness Protection egy plugin amit a vegasra kell telepíteni? vagy hogy van ez?
Honnan lehet leszedni? Ingyenes?
-
makoss
veterán
-
peti_s
addikt
-
flash-
veterán
-
bandika0626
senior tag
-
bandika0626
senior tag
-
bandika0626
senior tag
Most nem próbáltam az 5.0-at de nálam nem volt probléma.
Én virtualdubbal használtam. Ott két progi futott egyszerre külön-külön vga-val plusz a kódólást is a VGA csinálta h265-be. Igaz csak a demo verziót használtam így egyszerre csak 2x 30 perc ment. 1280x720 felbontásban 36-37fps kártyánként. -
bandika0626
senior tag
-
bandika0626
senior tag
-
bandika0626
senior tag
-
esde
tag
-
imis
senior tag
-
peti_s
addikt
-
peti_s
addikt
-
peti_s
addikt
-
peti_s
addikt
-
peti_s
addikt
Halihó, nem próbáltam még, viszont most hogy elkezdtem használni a 16-ot, látok különbségeket a 15-16 között.
A 15-tel nehéz UHD-val dolgozni, kifagy, a 16 szépen megy vele, viszont a stabilizálója nagyon gyér.
Valahogy egyik verzió sem tökéletes.
Váltogatnom kell ide oda a kettő között. 
üdv. peti_s -
bandika0626
senior tag
-
MrChris
nagyúr
-
peti_s
addikt
Halihó!

Köszi az infókat, pont erre voltam kíváncsi.
Nekem mint már korábban még beszéltük anno, a 13 nagyon bejött, csak elfogyott a RAM-om néha render közben, a 14 használhatatlan volt számomra a gépemen, a 15 most nagyon jó.
16-ot még nem próbáltam, de a 15 egy új VGA-val (RX560) nagyon szépen teszi a dolgát.
üdv. peti_s -
MrChris
nagyúr
Na a lejátszás vezérlők kipipálva, ott vannak a 16-ban is.

A stabi viszont mégse túl jó, sőt, nagyon vacak.
A proxiját kiveséztem, használhatatlan. Mpeg2 formátumú, gyenge képminőség, nagy fájlméret és nem lehet kicselezni x264 fájl átnevezéssel, valamint nálam szinte semmit nem segít a sebességen, olyan mintha ezt alkalmazva nem használná a GPU dekóder gyorsítást preview-nál. Marad a manuális proxi, írtam hozzá .bat fájlt, így elég egyszerű, viszonylag kényelmes a használata. A proxi fájl készítésre is van batch fájlom, az is automatizált.
Sebességre nem lehet már nagy panasz, 720p-s proxival, 720p-s preview ablakkal, LUT-al, ColorFasttal, Broadcast colorral, WB-vel, felirattal is szépen megy, néha pufferel ekkor jól bedarabol. De egyenlőre csak egy igazi videósávon dolgoztam.
E5430-ast lecserélném i5 8600-ra, 8gb ramot 16gb-ra, valamint az amd280x-t egy újabbra valszeg még kevesebb lenne a gondolkodás, főképp a render.
Örvendetes mód program fagyás sem volt. -
MrChris
nagyúr
Na, feltettem, kipróbáltam ezt a 16pro-t. Szerintem igen jó lett, a régi gépemen sokkal gördülékenyebb, mint a 13pro. Olyan stabil érzetű, nem tákolmány. A LUT kezelés se fekteti meg, stabilizátor is jónak tűnik, kár hogy a rolling shutterrel továbra se kezd semmit. A motion trackinget olyan Vegasosan kell használni, de az is elég jó lett. Eddig két dologra nem jöttem rá, a bedokkolt ablakot nem tudom kivenni újra önnálló ablakká. Másik, hogy a lejátszás vezérlők el vannak dugva a play gomb mellé egy menübe, pedig lenne nekik hely, azokat ki lehet onnan varázsolni?
Ami kevésbé tetszik a 14-es óta, hogy a színes gombokat túlzottan mellőzik, pedig azzal is segíthető a kezelés, így csak a forma a meghatározó, túlzottan uniformizált. Valamint vagy nem találtam, vagy nincs egy jól paraméterezhető proxi kezelés. Fájlcsere módszer se rossz, 800x450-es 2mbps-os proxifájlokat szoktam csinálni a 100mbps-os 4k-ból, ezt simán viszi effektezve, stabizva... a 11éves gépem. Viszont ha lenne proxi kezelés, akkor álló módban az eredeti videó képét mutathatná...
-
Runner_fxr
addikt
-
Runner_fxr
addikt
-
Runner_fxr
addikt
-
dynax
tag
-
dynax
tag
-
dynax
tag
Nem , azért ezeknél sokkal primitivebb
a lényeg hogy fotokat füzött össze slideshowba , de a foto nem statikusan állt hanem mintha a kamera középpontból nézelődne , belezoomolna és a zoom közben görbül a széle ezért ugy tűnik mintha a kamera valoban bele menne a képbe illetve nézelődne jobbra -balra a képben de a gorbülés miatt kicsit 3d hatás van -
Orionk
senior tag
-
Gaberiellb
senior tag
-
makoss
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● BigBadPlaYeR leírását olvasd el, mielőtt kérdezel
- TAVASZI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- iKing.hu Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Gold használt, megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
- Új Dell Inspiron 14 Plus 7440 WQHD 2.8K 90Hz Ultra7 155H 32GB 1TB SSD Intel Arc iGPU Win11 Garancia
- Apple iPhone 16 Plus 128GB Ultramarine használt, karcmentes 96% akku (266 ciklus) 6 hónap gar
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

a display valamiért 159x282

Inkább offban folytatom