Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
baphomet
senior tag
válasz gyerecske #8300 üzenetére
Látom már visszavitted TV-det, de azért leírom, jól jöhet még másoknak okulásul. Lehet nálad valóban a tévé volt a ludas, de én is futottam már bele hasonlóba, hogy a TV a modult látja, de kártyát viszont már nem.
3 készülékből 2-ben ment a kártya a harmadikban nem. A banális hiba csak annyi volt, hogy kártya nem szorult bele teljesen a modulba, és hibásnak vélt TV-be berakva pont úgy feszült meg a modul, hogy a kártya csipje nem ért hozzá a belül a modul érintkezőjéhez. Egy darab papírral kiékelve/beszorítva a kártyát a modulba, tádámm máris, helyre állt az egyensúly az erőben.
-
baphomet
senior tag
Egyébként beléptem én is néhány napja a klubba egy 42W829B társaságában. 4 évnyi Panasonic plazma és egy rövid, két hetes, kétbetűs koreai kitérő után, nagyon elégedett vagyok eddig a választásommal.
-
baphomet
senior tag
LB650V volt. A típussal kevésbé, a konkrét példánnyal volt bajom. Több ponton nagyon durva bleeding volt a kép szélein, plusz a négy sarkából háromban fényesebb volt kép, ami a legutolsó, amit egy direkt ledes modelltől várna az ember.
Ami idegesítő volt még, és ez már szerintem mindre igaz lehet: sokkal (SOKKAL) felhősebb a háttérvilágítás, mint a Sony-é, valamint a beállítás menü lassúsága. Egy-egy lépés az egyes menüpontok között akár 10-20 másodpercig is eltartott.
Ami viszont tetszett:
A 3D-je egy sóhajtásnyival jobbnak tűnik, mint 42W829-jé (ami szintén passzív), és 3D módban is lehet nagyítani a képet. Nekem ez utóbbi hiányzik most, mert szeretem 21:9-es szélesvásznú filmeket is 16:9-re belenagyítva nézni.A másik a smart tv, amiben az LG jobb, és itt nem feltétlenül a megvalósításra (igen tudjuk, a WebOS húdejó), hanem a tartalomra gondolok. Sokkal több használható dolgot találni az LG-nél, mint a Sonynál, úgy, hogy az összes nyamvadt tv gyártó közül a Sony az egyetlen, amelyik komoly tartalom szolgáltató / előállító is egyben.
-
baphomet
senior tag
válasz Balázzs #8579 üzenetére
Megszámoltam. Négy egérkattintás és hat billentyűlenyomás egyébként a sony honlapján is megtalálni.
Ráadásul kb. legjobb a többi gyártó honlapjához képest mert a teljes sorozat specifikációit mutatja nem kell külön-külön keresgélni az egyes modelleket.
http://www.sony.hu/electronics/televiziok/w800b-series/specifications
-
baphomet
senior tag
-
baphomet
senior tag
Lehet, hogy tévedek,de tapasztalatom szerint csak akkor, és úgy működik, ha az erősítőd kimenetét kötöd a tv ARC-es bemenetére. Viszont ekkor is csak belső forrásból -TV adás, beépített médialejátszó, internet- érkező hangot tudsz az erősítőre küldeni, a tv egy másik HDMI bemenetére kötött eszköz hangját nem fogja átdobni a ARC-es HDMI-n vissza az erősítőbe.
Pont az eredeti bekötésed volt a jó, minden HDMI-s eszköz az erősítő bemeneteire, erősítő kimenete pedig a tv-re. A hátulütője annyi, hogy forrást csak az erősítő távirányítójával tudsz választani. -
baphomet
senior tag
Új firmware:
Név: PKG2.263EUA
Kiadás dátuma: 02/12/2014
Előnyök és továbbfejlesztések:
- Improves the performance of network apps and recording features (A hálózati teljesítménnyel és a műsorrögzítéssel kapcsolatos fejlesztések)
- Az eddigi hasznos funkció(k) megmarad(nak) ennél a verziónál is:
- Kizárólag 4K tévékészülékekhez: Javítja a Twin Tuner funkciót
- Kizárólag 4K tévékészülékekhez: Elérhetővé teszi a Twin Tuner funkciót, amelynek segítéségével egy időben két csatornát nézhet és rögzíthet, ha azt a műsorszolgáltatója lehetővé teszi.
- Korlátozások: kizárólag az Európában forgalmazott tévékhez használható. Nem minden modell kapható minden országban.[ Szerkesztve ]
-
baphomet
senior tag
válasz Balkezes #8643 üzenetére
Na ezen kérdésen még egy hete én is rengeteget agyaltam, most itt vagyok a Sony topicban.
Ha a látvány az elsődleges, -és miért ne az lenne?-, akkor az döntsön, hogy melyik paneltípus rokonszenvesebb számodra. A Sony VA, a Panasonic IPS paneles.
A 3D-je mindkettőnek passzív, abban sok különbség nem lehet.
A 42W429B-ben a nagyobb testvéreivel ellentétben nincs (vagy ha van, akkor nem szabályozható, és igazából semmi eredményét sem látni) semmilyen interpolációs technika, míg a Panában igen, tehát, ha számít jobb mozgásfelbontás cserébe némi szappanopera hatásért, akkor a Pana a nyerő. A szolgáltatásai a két TV-nek nagyjából pariban vannak. A Pana viszont 2 tuneres, ha jól látom.Az AS750E-ről valóban nem találni teszteket, viszont a specifikációk alapján nem nagyon tér az AS650E-től, arról van egy-két teszt netszerte, nem dicsérték agyon.
És akkor, hogy a Sony mellett érveljek.
Egy hete van meg a TV, előtte egy U20-as Panasonic plazmát bambultam négy évig, és két hétig járt nálam egy IPS paneles LG is, ennyi összehasonlítási alapom van.Nagyon szép természetes, nem túl élénk színei vannak. Az LCD-hez mérten magas kontrasztaránynak köszönhetően, mély a fekete, részletgazdagok a sötét árnyalatok, és nagyon jó a kép dinamikája.
Az LCD-k magasabb fényereje miatt, a plazmával ellentétben erős nappali fényben is élvezhető a kép, míg az LG-vel szemben sötétben nézve vitte a pálmát.
A felbontásjavító xReality engine SD és gyengébb minőségű HD forrás esetén elég szépen javít a képminőségen, mellékhatások nélkül.De ellene is lehet felhozni ezt-azt:
A betekintési szögek tényleg nem jók, gyorsan fakulnak színei, amint elkezded nem szemből nézni.
Rossz a mozgásfelbontása, és az egyetlen képjavító, ami ezen segíthetne a LED mozgásjavítás nevű borzalom, teljesen használhatatlan. -
baphomet
senior tag
Nekem ennyire nem vészes a helyzet, igaz csak 42"-es, amit kb. két méterről nézve, ülhetek a 2 méteres kanapén bárhova, még nincs gond.
Akit valamiért arra kényszerítenek , hogy ne nézhesse szemből a tévét, ahogy azt illik, akkor meg lehet még próbálni az 'élő szín' opciót bekapcsolni, vagy erősebbre venni. Úgy vettem észre, hogy növeli annyival a színtelítettséget, amennyit veszít az ember a "ferde szemmel" nézéssel.
-
baphomet
senior tag
válasz nismoka #8657 üzenetére
Sajnálom is a régi plazmámat. Néha órákig 170 fokos szögből néztem, és kacagtam csóró LCD-eseken, hogy oda vannak szögezve szemből a képernyő elé. Hát ki néz már úgy tévét?!
Túl van ez az egész betekintési szög dolog szakmai / pixelbuzi oldalról spilázva. Az átlagember lerakja a 40"-es tv-t 3m-rel szembe a kanapéval, és, ha valóban nézni akarja műsort, nem csak háttérzajnak kell, akkor egyszerűen nem kerül olyan helyzetbe, hogy egyáltalán feltűnjön neki a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
baphomet
senior tag
-
baphomet
senior tag
válasz Balázzs #8692 üzenetére
Az adókat megtalálnia kártya nélkül is kellene, csak kódoltnak jelzi utána.
Nem tudom ki a szolgáltatód, nekem a UPC mediacard mellé adott tájékoztatóban minden szükséges info le volt írva. A csatornakeresés indításakor meg kell adni valami frekvenciát, lehet, hogy az nem volt megfelelő és azért nem talált semmit. -
baphomet
senior tag
válasz nismoka #8715 üzenetére
Így van, azért is említettem meg az anno az esetet, mert innen valaki egy hasonló hibajelenség miatt azonnal vitte vissza a TV-t, holott könnyen lehet, hogy nem is azzal volt a baj. Az én lötyögős kártyám is simán ment két másik tv-ben, míg a harmadikban csak akkor, ha jól beleszorítottam a kártyát a modulba.
Szerintem, ha a TV érzékeli a CI+ modult, és mégsem megy a dolog, akkor jó eséllyel a gebasz a szolgáltató oldalán van valahol.
-
baphomet
senior tag
válasz B-L-A-C-K #8744 üzenetére
Nem kell aggódnod. A THX ajánlás -a képátlót osszad 0,84-el (bár egyszerűbb szorozni 1,2-vel) szerint- neked a 2,8m még a 65"-hez is túl messze van.
-
baphomet
senior tag
-
baphomet
senior tag
válasz < CyberBob > #8942 üzenetére
A WxxxB az idei. A WxxxA volt a tavalyi széria, de azt már nem is igazán kapni, csak egy-egy megmaradt bemutató darabot.
-
baphomet
senior tag
válasz < CyberBob > #9008 üzenetére
A 100Hz azért száz, hogy az európai ember is megértse miről van szó , ugyanezen tv-k Amerikában 120hz-esnek tituláltak. Így 100Hz-esek valójában tudják a 120-at, másképp ugye az 50" és afölötti modellek sem tudnák hozni az aktív 3D-hez szükséges szemenkénti 60Hz-et.
Tehát 24p forrást akár 5:5 pulldown-nal is lejátszhatnának, de, hogy így van-e, arról semmi infó, én szemre semmi zavaró akadozást nem tapasztaltam eddig az elmúlt másfél hétben, mióta megvan a tv-m.[ Szerkesztve ]
-
baphomet
senior tag
Persze, ez a dinamikus kontraszt, csak a sony nem annak nevezi. Ennek pont így kell működnie. Én úgy vettem észre, hogy alacsonyan hagyva még elviselhető a fényerő fel/le állítgatásából eredő villogás, és az is csak akkor vehető észre igazán, ha gyakori vágások vannak sötét és világos jelenetek között, vagy, ha villogó fényforrás (gyertyafény, villogó lámpatest ...) szerepel a jelenetben.
-
baphomet
senior tag
válasz Imi1981 #9034 üzenetére
Én semmi hatását nem vettem észre a természetes bőrszín opciónak. Ez jellemzően arra hivatott, hogy bőrtónusoknál megjelenő pirosas elszíneződéseket (pl.:annak is borvirágos az orra, aki nem is iszik ) tüntesse el, de mivel -és erre szinte minden teszt kitért- az ezévi Sony W6, W7, W8 modelleken a piros szín a többihez képest alulszaturált, így szükség se nagyon van rá.
[ Szerkesztve ]
-
baphomet
senior tag
válasz makhandi #9056 üzenetére
Az a gyártó, amelynek készülékét a jelenlévők legtöbbje neked ajánlaná a felsorolt négy szóba jöhető típus közül, a topic címében olvasható.
Itt meg a saját rövid véleményem az LG LB650V vs. Sony W8 viszonylatában.
[ Szerkesztve ]
-
baphomet
senior tag
Hátha hozzám hasonlóan jól jön valakinek:
A TV-m (W829) SCART bemenete egyben kimenet is, hurrá! Ez lehet csak nekem volt újdonság, a használati útmutatóban le is van írva, de csak akkor döbbentem rá, mikor azon somolyogtam magamban, hogy a SCART felvétel opció mégis mi a fenéért került bele egy 2014-es TV-be. Gondoltam, biztos gleccserjégből kiolvasztott ősembereknek, hogy VHS-re tudják rögzíteni a frédibénit.
Ja, meg pont nekem.
Kipróbálva, működik: egy SCART - RCA átalakítóval és a kellő hosszúságú kábellel remekül átküldtem a Sony-n futó TV adást a hálómban lévő másik TV-mre.
Csak a TV adást adja ki, mást nem (OSD, online tartalom, médialejátszó stb. ), de azt egész elfogadható minőségben. Egy ősöreg 26"-os LCD-n néztem, alig rosszabb így a kép, mint a UPC-s set-top box-szal. A távirányítás a SideView appal megoldott, öröm és boldogság![ Szerkesztve ]
-
baphomet
senior tag
Igyekeztem átnézni mindent, de a tv beállítási között nem találkoztam kapcsolható 5V opcióval. Úgyhogy, ha ad is le áramot az antenna bemeneten, akkor az folyamatosan teszi. Ezt műszer hiányában nem tudom megnézni neked, nyalogatni meg nem akarom a csatlakozót, annyira még nem melegedtünk össze.
-
baphomet
senior tag
válasz hroberto #9420 üzenetére
Hátha, hasonló a menüszerkezet a te tv-den is. W8-on így kell:
[Beállítások] - [Rendszerbeállítások] → [Információs sáv]
Elérhető beállítások:
[Rejtett]
Az aktuálisan megtekintett televíziócsatornáról, a műsorról és a külső bemenetről szóló információkat elrejti, amikor vált a csatornák/műsorok/bemenetek között.
[Kis méretű]
Az aktuálisan megtekintett televíziócsatornáról, a műsorról és a külső bemenetről szóló információk kis részét mutatja meg, amikor vált a csatornák/műsorok/bemenetek között.
[Nagy méretű]
Az aktuálisan megtekintett televíziócsatornáról, a műsorról és a külső bemenetről szóló információkat teljes egészében megjeleníti, amikor vált a csatornák/műsorok/bemenetek között (az analóg műsorok kivételével).Bár ezt természetesen nem egészen 1 perc alatt lehet megtalálni a TV e-manualjában, használd bátran nem harap!
-
baphomet
senior tag
"Lg-ben passziv 3D van polarizacios technoligiaval valoban, de sajna felezi a sorok szamat felbontasban, igaz ez bizonyos tavolsagrol mar nem veheto eszre,"
Erre szinte soha nem vágják rá a passzív 3d hívei, hogy, de cserébe viszont megmarad a valós 24p lejátszás, míg aktív 3d-nél 3:2 pulldown-t kapunk, kivéve, ha 144Hz-es a panel, ha van olyan egyáltalán.
Ugyanakkor pont az 55W8-ról olvastam, több tesztben is, hogy a látottak alapján valószínűleg felezi a felbontást 3d-ben, hasonlóan a passzívhoz. Ugyanez igaz a pl. a Pana AS640E szériára is.
-
baphomet
senior tag
Én egy 42LB650V-hez tudom hasonlítani, azt küldtem vissza két hét használat után, mielőtt megvettem volna végül egy Sony 42W829B-t. Valószínűleg egyébként kifogtam az LG-ből egy nagyon rossz, míg a Sonyból egy nagyon jó panellel szerelt példányt, már ami a bevilágítás minőségét, homogenitását illeti.
Az LG-nak nagyon felhős volt a képe, és kép szélein több helyen is durva bevilágítás (bleeding) volt. Ez utóbbi, ahogy olvastam az LG topikban elég gyakori, valószínűleg az összeszerelés (nem létező) minősége befolyásolja. Ajánlanak ott mindenféle praktikát: húzd meg / lazítsd meg hátul a csavarokat, mozgasd meg picit a panelt, ékeld ki, áldozz kecskét a sátánnak ...
Ezzel szemben a Sony-nak nagyon szép homogén képe van, nem tapasztaltam semmilyen zavaró felhősödést, DSE-t. Az edge ledes háttérvilágítás miatt kép szélei fényesebbek, míg a direkt ledes LG-n ez pont fordítva van.
A W8-as Sony-k VA panelt, míg a LG-k IPS-t használnak, mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya, azt neked kell eldönteni melyik felel meg jobban az igényeidnek.Mozgásjavításban viszont az LG mérföldekkel jobb, ha nem bánod, vagy éppen szereted is a szappanopera effektust. De, még ha a kép interpolációt nem is használod, csak BFI-t (LG-kben ez a de-blur -elmosódás javítás opció) az is jobban van implementálva, mint az 50" alatti W8-as Sony-kban. Mert Motionflow 200 meg 400 ide vagy oda, ha nem kamu az egész, én akkor sem látom semmi hatását, nem paraméterezhető, nincs is ilyen menüpont. 50" és afölött már igen, ott pariba is kerül ebből a szempontból a W8-as széria az LB600-zal, de, ahogy látom az kívül esik az anyagi kereteden.
A 3D nagyjából egál, egy picit az LG felé billenve képminőség tekintetében a mérleg nyelve, valószínűleg a passzív váltottsoros megoldás jobban működik IPS panelen.
A Smart részről és a beépített médialejátszóról nincs véleményem, nem használom, és egyébként is, rá kell kötni a PC-t, attól jobb és smartabb sose lesz egy TV.
-
baphomet
senior tag
válasz baphomet #9491 üzenetére
Hopp, egyvalami még kimaradt: a Sony Reality Creation-nek nevezett felbontás és képminőség javító voodoo-elektronikája, az egy nagyon jó valami, az analóg, az SD és még a gyengébb minőségű 720p-s hd anyagokkal is képes csodát művelni. Nyilván azért szarból az sem tud várat építeni, akad azért néhány olyan gyatra sd tv adás is, amin már ez sem segít.
-
baphomet
senior tag
válasz Janaboy #9777 üzenetére
És sikerült elírnod másodszorra is. Egész pontosan ezen néven szerepel a Play store-ban:
Quick remote:TV SideView Sony
Csatornasorrendet nem, csak a kedvenceket lehet vele rendezni. -
baphomet
senior tag
válasz csalafinta65 #10187 üzenetére
Ezt már többen megemlítettétek, hibásan. A tesztek nem túl-, hanem alulszaturált pirosról írnak az ezévi W8-as modellek esetében. A bátrabbja felteszi a kérdést is, hogy vajon van-e ennek bármi köze ahhoz a tényhez, hogy drágább triluminos modellek egyik leginkább emlegetett erénye pont a piros szín még hiper-szuperebb visszaadása minden máshoz képest.
De ez ne ijesszen el senkit, semmi gond a Sony színeivel így sem. Bár nekem összehasonlítási alapom csak a H6200-as széria a Samsungtól, az nem egy ligában játszik a W8-al.
Ebben a videóban meg pont a piros színnel mutatják meg a két márka közötti különbséget.
[link]
Vigyázat, nem független, hanem Sony által gyártott filmecske! A két tv 'dobozból kivéve alapbeállításait' használják. Na itt látszik milyen is a túlszaturált piros valójában. Persze a Samut is Sony szintjére lehet hozni rögvest, de az emberek többsége kibontja a készüléket és hozzá nem nyúl a gyári beállításokhoz. -
baphomet
senior tag
válasz viharkabat #10161 üzenetére
Típusa, és adott készüléke válogatja a dolgot.
42W829B-hez egy digitális fényképezőgépet használva "műszernek" a 6500K-os meleg2-höz vörös erősítés: -3, zöld erősítés: -8 kellet nekem a megfelelő fehéregyensúlyhoz. -
baphomet
senior tag
válasz lexter00 #10237 üzenetére
Én a Sony Center felé baktatva, hogy megnézzem az akkor éppen akciós W829-et, még beugrottam az MM-be is egy kicsit körbenézni. Nem is egy W8-as, hanem csak egy 48W605-ös képét látva, otthagytam az egészet átmentem a Sonyhoz és kértem, hogy csomagoljanak gyorsan egy W829-et. Már meg se néztem a kiállított darabot.
-
baphomet
senior tag
Direkt ledes LG-m volt egy darabig, rondább volt megvilágítása, mint a mostani edge ledes Sonymnak. Az olcsóbb direkt ledes tv-k valószínűleg nem használnak túl sok megvilágítási zónát, ami bizony ráteszi bélyegét a képminőségre. Nyilván egy 128, vagy még több zónát használó panel esetében esetében már más helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- BestBuy topik
- Autós topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Friss előzetesen az ARC Raiders
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Társasjáték topic
- Apple asztali gépek
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest