Hirdetés
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
lepke74
csendes tag
Sziasztok
Múlthéten átnyergeltem Szamaráról Favoritra. Nekiálltam rendbeszedni (különösebb baja nincs). Meglepetésként ért hogy nem birom az ablakokat teljesen letekerni (kb2-3 cm kint marad az üvegből mikor ütközésig letekerem).Valami megoldás létezik rá nekem úgy tűnik a spirál túl rövid. -
lepke74
csendes tag
Tegnap érdekes feladat elé állitott a Favorit felforrt a hűttőviz.Elővettem a szamarás észjárásom biztos amikor lemostam a motort és lelöktem valami sarut közben vagy kontakthiba lett. Sarukat lehúzgál visszadugdos semmi.. megcsiszolgat visszadugdos semmi.Nézem gombánál van 12v akkor a gomba halt meg kiveszem bele a fazékba alágyújt működik, akkor a termosztát az is jó (azt persze azt nem is mondom hogy ,a legalsó csavar beleszakadt úgy kellett kifúrni). Ventilátort bekötöm direktbe megy. Álltam ott mint a meglőtt medve mondom mi a rák van? Vártam 1-2 órát higgadtan megint nekiáltam ujra motor indit viz melegszik venti nem megy, műszerrlel elindultam végig minden ok de a ventillátor nem megy ujra rákötöm a 12v-ot megy hát kiderült hogy a drgám ventilátor motorján a +nál van bent az a müanyag foglalat alatt van elszakadva valami amikor néztem felemeltem a drótját ment ,ha simán összeraktam akkor lógott úgy már nem vezetett.Egyenlőre ennyiben maradtam vele pénteken majd kikapom az egész hütőt mert ahogy nézem máshogy nem igazán lehet a ventillátor motorját kiszedni.
-
lepke74
csendes tag
-
-
lepke74
csendes tag
Sziasztok mint már irtam vettem egy favoritot 1990-es. Előtte egy szamarám volt. Mikor megvettem 4 szétrohadt gumi volt rajta ezért azok helyére feltetettem a szamara téli gumijait a fafavorit felnikre.Gondoltam majd keritek 4 másik felnit és arra ráteszem a 4 nyári gumit. Nekiálltam felnit keresni és akkor rájöttem hogy nem is olyan egyszerű az egész (legalábbis nekem).Azt mondták a bontóban hogy évjárattól függ a felniméret. Amit szeretnék kérdezni az az hogy a szamara felnije(4x98x59) jó rá? ill van 4 golf2-es alufelnim (4X100X57) az jó rá?
[ Szerkesztve ]
-
lepke74
csendes tag
Ja még egy kérdés hol tudom a hűttő rendszert légteleniteni miután lecseréltem a hűtővizet nem igazán megy a fűttés valahol előrébb a fórumba irta valaki hogy van légtelenitő csavar de én nem találom.
-
lepke74
csendes tag
Sziasztok
Egy olyan gondom lenne hogy , elment az alapjárat a szekéren. Gondoltam eldugult a karburátorom szétszedtem kitakaritottam összeraktam. A probléma mármint hogy egyáltalán nem volt alapjárat megszünt. Az autó normálisan megy de amikor inditom van egy kis gond. Eddig mikor inditottam benyomtam a gázpedált ráinditottam egy viszonylag magas fordulatszámon elindult amiből egy ismételt gázfröccsel tudtam kivenni egy a normál alpjárati fordulatnál magasabb fordulatba. Aztán az autó üzemmeleg állapotában beállt a normális alapjárati fordulatszám.
Most pedig a következő történik elinditom (pöc röffre indul) ugy indul el mintha nem lenne szivató és a gázpedállal kell játszani hogy a fordulat a kicsit emeltebb tartományba bemenjen ( ha beugrott oda a motor üzemmeleg állapotának eléréséig ott is marad).Kérdésem: Mit raktam rosszul össze?
-
lepke74
csendes tag
A szivató-t nem vettem le. Az alapjárati fuvókát , keverék csavart,mágnesszelepet, kiszedtem hogy teljesen át tudjam fújatni kompresszorral. Néztem a csappatyút az zárva. Ha üzemmeleg a motor az alapjárat a helyén van. Az autó gyorsul is rendesen a fogyasztással sincs gond. Ebből arra következtetek hogy a keveréket ill az alapjáratot jól állitottam be . Azt szeretném kérdezni hogy ha rálépek a gázpedálra inditás előtt a csappantyú elzárásán kivül mi történik pontosan . Azt értem hogy az emelt alapjárat-ot egy bimetál szabályozza de az nem teljesen világos miből jön az inditási magasabb fordulatszám.
-
lepke74
csendes tag
Sziasztok
Egy olyan problémám lenne , hogy szétesett az egyik hátsó lengéscsillapitóm. Vettem másikat kicseréltem. De kimaradt egy kb 10 mm magas gyűrű alakú gondolom távtartó funkciójú alkatrész. Ez hova való pontosan mert a rajzon nem látszik.
Menet közben kopogó hangot hallok hátulról tehát biztos hiányzik -
lepke74
csendes tag
Szia
Köszi a rajzot sokkal áttekinthetőbb mint a könyvben található. A 11. számú tartócsövet hagytam ki. Majd hétvégén berakom akkor jön a fater asszonyal kicsi esélytelennek tartom a dolgot.
Más problémám is lenne mászkálgattam bontókba akartam tetőcsomagtartót is venni ,de csak olyat találtam amihez ki kell fúrni a tetőt. Létezik más fajta is? -
lepke74
csendes tag
Vasárnap sikerült megcsinálnom a lengéscsillapitót , egyszerűbb volt mint gondoltam. Érdekes ahogy beletettem a távtartó gyűrűt egyből nem kopogott tovább
Arra lenne valami tippetek mitől lehet az ,hogy ha állóhelyben alá
szedem a kormányt nyekereg? ( Menet közben is csinálja csak akkor nem hallani) Valahonnan a kormányoszlop körül jön a hang. Van egy pont ahol mintha egy pirinyót akadna is. -
lepke74
csendes tag
Tegnap kitakaritottam ill. bezsirozam a kormánymű fogaslécét. Zsir helyett valami rozsdás retek volt benne. A nyikorgás nem szűnt meg csak csökkent. A következő a talpas és gömbcsukó csere lessz. Elég leharcolt állapotban vannak. Hiába 21 éves a drága és eddig tuti nem volt cserélve, a gumi megrohadt rajtuk aztán összetört a használatban.
Az utángyártottat meg szabad venni ezekből? Az eredeti kb 2x annyiba kerül.Megvettem a tető csomagtartót is. Végigjártam a bontókat aztán maradt a bolt. Vaterán drágábban adták mint a boltba újonnan.
-
lepke74
csendes tag
Én most rakatom bele a favoritba a gázt 112 lesz . Szerintem megéri. Bár biztos fel fogják verni a gáz árát is.
-
lepke74
csendes tag
Amúgy kétlem ,hogy a favoritba olyan gáz rendszert tesznek be amin bármilyen elektronikus álllitási lehetőség van. A szamarában ősszesen két mágnesszelep volt ami elektromos volt.
Az gázt én mindig úgy állitottam be . Hogy elősször beállitotam benzinre. Aztán ami a lészürőházba megy tömlő azon van két csavar ami a légtorkokhoz jutó gázt szabályozza azt tekergettem. Olyan negyed fordulatokat nyitogattam rajta. Ha már húzott az autó akkor úgy hagytam.
Az értékekről meg annyit hogy műszakira mindig beálitották hogy jó legyen a lambda érték utána meg állithattam vissza hogy menjen is az autó
A végén inkább már összefestettem a csavarokat hogy ne keljen kinlódni. -
lepke74
csendes tag
Sziasztok
Elég rég szóltam hozzá a fórumhoz de hál istennek az elmúlt évben nem sok bajom volt a favorittal jóformán csak tankoltam bele. Tegnap viszont az első fékem beragadt kicsit füstölt is mire hazaértem gondolom a munkahenger szorult be 23éves belefér. Úgy tervezem szombaton kicserélem ezzel kapcsolatban lenne kérdésem a munkahenger kivételéhez le kell e szerelnem a féktárcsát? Valamint a kézikönyv azt irja hogy valami speciális célszerszám kell hozzá tényleg bonyolult kivenni?
Üdv
Lepke
-
lepke74
csendes tag
Szia
Köszi a segitséget . Annyi baja volt hogy a porvédő lerohadt, a munkahenger szabadon lévő része úgy berozsdásodott hogy nem tudott visszamenni a helyére. A porvédő felrakásának nehézségével nem túloztál tovább tartott mint az egész meló. Ahogy elnéztem csinálhatom a másik oldalon is meg, mert a gumi ott is rothadt és a betéteket lassan cserélni kell.Üdv
Lepke
-
lepke74
csendes tag
válasz Retro DJ #9079 üzenetére
Én is kinlódtam a fűtéssel a végén kiderült hogy annyi baja volt csak , hogy nem légtelenitettem le a rendszert. A radiátor van a rendszer tetején és bele tud ragadni a levegő.Járó motornál le kell a tömlőt húzni róla, de csak annyira hogy egy kis rés maradjon felül, mikor tisztán jön a viz visszadugni.
-
lepke74
csendes tag
Sziasztok
Egy olyan problémám lenne ,hogy ma hazafelé felkeményedett a fék ha rálépek a pedálra sziszeg. Kissé kellemetlen volt kézifékkel hazavergődni. A fék olyan volt mintha vontattak volna. Gondolom a fékrásegitő adta meg magát. Lehet javitani vagy kompletten kell cserélni? -
lepke74
csendes tag
Ha tiszta erőből nyomtam akkor is csak lassult de nem fogott rendesen.
-
lepke74
csendes tag
Sziasztok
Egy olyan problémám van hogy az öninditó szabadon forog de a fogaskereke nem ugrik be a helyére, Ha egy picit megtolom az autót sebességbe és utána újra probálom gyöszösen de elindul. -
lepke74
csendes tag
Semmi darálás szépen szabadon forog ha a bendixnek adok 12v-ot nem kattan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- Linux Mint
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mozilla Firefox
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése