- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Tóth Olivér: Tudtátok hogy ez ma már RETRO?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asus Maximus Ranger Z170, QTJ1 (i9 10980HK) Biosban nem állítottam semmit a virtualizációval kapcsolatos. (CPUZ ezt még Coffeelake-nek írja, hwinfo meg comet lake-nek) TDP nálam unlimited

All core 4600-on használom, azt kényelmesen viszi kis alulfesszel.

Konektorból mérve 20-30w között megy átlagban, ha pályát generál akkor 40w-ig is felmegy. Két játékszerver fut rajta.
-
Dönc
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ha minden igaz, akkor admin cmdből systeminfo parancs
Hyper-V Requirements: "Virtualization Enabled In Firmware" -
Ha van valami egyszerű teszt amivel meg tudom nézni akkor írd meg mert szívesen kipróbálom. Van egy gépem ami 24/7 megy játékszerverrel windows server 2025-el és ilyen frankeinstein procival fut.
Annyi biztos hogy a Xeon E-2176m támogatja. [link]
VT-x / Virtualization technology
VT-d / Virtualization for directed I/O
Alaplapi támogatásról nincs infóm, szerintem amúgy Q chipsettel kellene mennie mert az támogatja alapból a többivel nem tudom.
Ja meg hivatalosan DDR3-at is ha valamiért az kellene, megfelelő lappal persze. ECC-t is de az asztali lapnál nincs bekötve. -
Dönc
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Köszi a sok infót.

Sajna a VT-d nem tartozik a VT-x alá, ez két teljesen különböző technológia. Amíg nem akarsz dedikált hardvereket átadni VM-nek, addig elég a VT-x.
Ezért kellett cserélni a 3450k-t 3470-re, a régebbi K-s procikban tiltva volt ez a feature.
Ár/teljesítmény/fogyasztás szempontból pedig jó lenne ez a móka.
Most nézem, hogy a CPU-z nem írja külön a VT-d-t 13400f-nél se, aztán lehet lekapcsoltam ezt biosban valamikor és azért. -
Annyit látok hogy támogatva és bekapcsolva, nem tudom hogyan lehetne tesztelni. De igazából nem látom akadályát hogy ne menjen.
A mobil procik fogyasztásban jobbak mint az asztaliak már alapbeállításon is.
A Xeon E-2176M meg tipikusan inkább mobil workstation de ettől még támogat mindenféle virtualizációt.
Ha biztosra akarsz menni akkor mobil xeon a legjobb erre szerintem, idle fogyasztása szinte semmi de ha kell akkor tekerni is tud. TDP-t meg kézzel be tudod állítani hogy mennyire engedje el magát.
Alapból nincs tiltva semmi, még a TSX is támogatott. (bár ez neked nem kell Proxmox-ra) -
Dönc
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Elgondolkodtató erősen, hogy érdemes lenne ilyen moddolt rendszerre költöztetni a 3. gen alapon futó Proxmoxot itthon. Kérdés, hogy a VT-d működik megfelelően ezeknél?
-
-
Köszönöm a segítséget ezúton is!
Nélküled nem szólalt volna meg a Xeon a kis B150-es lapban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - MÁR 13.00-S PS4 IS!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ingyen elvihető hibás/törött TV/monitor
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
B150+Xeon E-2176M