Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: A megfelelő matrac kiválasztása egy hosszú folyamat végén
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- [K2]: Synology NAS és a felhő
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VM-be rakással nincs gond szerintem, mert nem vagy egy OS-hez, hardverhez kötve, könnyebb migrálni. Ha megborul, könnyebben van backupod, vagy rakod újra. De 10 VM egy ilyen mezei asztali vason elég meredek

Konténer lehet még jó ilyenkor.Amúgy GUI-s gépek, még csak az se biztos, hogy kell GUI egy-egy ilyen gépre, amiket felsorolt

@shadowkidhu : Nekem itt egy 8. gen proci, 6 mag, 32GB RAM, amiből mondjuk eszik a ZFS cache is, de ezen max. pár gép tud együtt futni.
-
LZs?!
aktív tag
A RAM kérdésben csatlakoznék a kollégához: parancssoros Linux VM kifuthat 2GB/VM körül (kalandvágyóknak: 1GB + barebone funkcionalitás; tesztelni elég pl. connectivity, etc.), de GUI-s Linux is megkéri a legalább 4GB memóriát és 2 magot, hogy érdemben reszponzív legyen. A CPU időt a hypervisor tudja ütemezni, így tehetsz 20 VM-et is akár a 8 magra, legfeljebb esnek-kelnek egymáson, és nem fognak kapkodni közben; ellenben még ha dinamikusra is állítod a mermória menedzsmentet (pl. range: min 2GB, max 4GB), amit a VM egyszer már allokált magának a 'burkában', azt a hypervisor már nem tudja (fogja) elvenni.
Ugyanakkor abban nem értek egyet, hogy nem érdemes VM-be csomagolni: szerintem mindent, ami egy szolgáltatás csomagként operál, érdemes egy-egy különálló VM-be tenni: kompartmentalizáció. Utána mind a change/modify/replace, mind a backup/restore is könnyebb, példa okáért: OPNsense 'routert' (sic!) futtatsz és valami megcsúszik benne - akarsz hibát keresni? Igen -> go for it. Nem -> importálsz/onboard-olsz egy exportált 1:1 (biztonsági) másolatát annak a VM-nek és mész tovább. ...és nagyban is igaz ez a VM-ek összességére, ha megcsuklik a kemény vas az egész hóbelevanc alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi