Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Éhezők ssd és memória viadala.
- sziku69: Szólánc.
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reset Elek
aktív tag
válasz
gergely2005
üzenetére
Más nevében nem lehet számlát nyitni, max hamis azonosító iratokkal.
A számlaszámod sem választhatod meg, ugyanúgy, ahogy pl a személyi igazolvány számod sem.gban!
Jaja, csak a cég adatai közül törölték azt a számlaszámot. De ha él a számlaszám, akkor le lehet őket nyomozni.
-
Reset Elek
aktív tag
válasz
gergely2005
üzenetére
"Az oldalon az van, hogy a Yahoo! Fiance-n keresztűl történik az átutalás. De a számlaszám az nem a Yahoo!-é, hanem a cég-é és egyenesen arra a számlaszámra kellett utalni, szóval nem tudom, hogy egyáltalán mi köze van a Yahho!-hoz.."
Azthiszem sajnos neked is kiderült, mennyi köze van a yahoo-hoz....
S ha a hivatalos iratok közül töröltetett számlaszámra utaltál.......Háááááááááát....... Ez azért eléggé csalás jellegű dolog. Remélem az okosok is ezt mondják rá.
Előjöhet egy jogtalan haszonszerzés jogcím, meg lehet támadni az alapján, hogy nem történt ellenszolgáltatás. -
Reset Elek
aktív tag
válasz
gergely2005
üzenetére
Távollevő felek közötti szerződés jogi háttere:
Nagyon nem néztem át, és lehet, hogy nem is teljes, de kiindulási alap.
Amit föccer írt az NEM ÁLLJA MEG A HELYÉT!. Te nem csalni akarsz, és fizetés nélkül lenyúlni a psp-t; hanem úgy érzed, hogy átvertek. Ha mégis megkapod a psp-t, akkor sem abból fog kiindulni egy bíróság, hogy te át akartál verni valakit. lásd ártatlanság vélelme. Pláne nem, ha a psp átvételének pillanatában elutalod az esetlegesen visszaszerzett pénzed.
Amúgy ha jól emlékszem, a távollevő felek közti szerződésben van valami olyan, hogy 8 napon belül indoklás nélkül elálhatsz a szerződéstől.
Meg van benne olyan is, hogy a szerződésnek tartalamzni kell a cég telephelyét, ahol az esetleges kifogásaidat személyesen is közölheted.Amit én tennék:
Fognám az üggyel kapcsolatos e-mailezésem, és kinyomtatnám. Mellé tenném a távollevő felek közti szerződéskötésről szóló törvényt, és elsétálnék vele egy ügyvédhez. Az ügyvéddel íratnák egy levelet a banknak, hogy mivel csalás megalapozott gyanúja merült fel (telephelyen senki, telefont nem veszik fel, e-mailre nem reagálnak), legyenek olyan kedvesek visszahívni a pénzt. Ha nem reagálnak, akkor ügyvédhez vissza, nyújtsunk be be keresetet. A bíróság nem sokat fog szarakodni, inkasszóztatja a pénzt.Persze én nem vagyok jogász, csak segíteni próbálok.
-
Reset Elek
aktív tag
Ebből max azért lenne per, mert a srác tényleg nem kapja meg a psp-t. Akkor meg elég helytálló a gyanú, hogy átverték.
De ha mégis megkapja, akkor a cég küld egy fizetési felszólítást, max valami késedelmi összeggel, és kifizeti.A bank meg elméletileg azért csinálhat ilyet, mert az ÉN pénzem. Fölvesznek egy jegyzőkönyvet, hogy megalapozott gyanú miatt blablabla, és ha helytálló a gyanú, akkor annyi. Ha nem, akkor szerintem egy max egy gyors lefolyású szabálysértési eljárás. Ez csak neki nagy pénz, bíróságon nem + fiatalkorú, + jóhiszeműen járt el.
De most hívtam a bankomat, az Ella tuti nem tud pénzt visszahívni. Azért érdemes megpróbálni.
Juliabriilke!
Ja, igen, vágom, csak félrenyomta.
mockossz kisz gombockák......
-
Reset Elek
aktív tag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Hmmmmmmmmmm..........
Ha úgy érzed, hogy átvertek, menj be apukáddal a bankba, és mondd meg, hogy internetes átverést gyanítasz az ügyben, ellenszolgáltatás nélküli fizetés történt, legyenek olyan kedvesek hívják vissza a pénzed.
Ha nem akarják, akkor esetleg lehet blöffölni, hogy mivel már tudják, hogy csalásról van szó, ők is érintettek az ügyben, ha nem a sértett javára járnak el.AMúgy így karácsony előtt olcsó műszaki cikket előre utalással árulni aztán még a telefont föl sem venni, " jajj de nagy a kavarodás így karácsony előtt"-est játszani szerintem tuti bukó... De azért én is szurkolok neked!
És javaslom, hogy idegeskedés helyett olvasgasd át a távollevő felek közti szerződés törvényi szabályozását.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Series 8 Silver aluminum 45mm / e-Sim / 6Hó Garancia
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi