Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Reset Elek

aktív tag

válasz gergely2005 #36 üzenetére

Távollevő felek közötti szerződés jogi háttere:

[link]

Nagyon nem néztem át, és lehet, hogy nem is teljes, de kiindulási alap.

Amit föccer írt az NEM ÁLLJA MEG A HELYÉT!. Te nem csalni akarsz, és fizetés nélkül lenyúlni a psp-t; hanem úgy érzed, hogy átvertek. Ha mégis megkapod a psp-t, akkor sem abból fog kiindulni egy bíróság, hogy te át akartál verni valakit. lásd ártatlanság vélelme. Pláne nem, ha a psp átvételének pillanatában elutalod az esetlegesen visszaszerzett pénzed.

Amúgy ha jól emlékszem, a távollevő felek közti szerződésben van valami olyan, hogy 8 napon belül indoklás nélkül elálhatsz a szerződéstől.
    Meg van benne olyan is, hogy a szerződésnek tartalamzni kell a cég telephelyét, ahol az esetleges kifogásaidat személyesen is közölheted.

Amit én tennék:
    Fognám az üggyel kapcsolatos e-mailezésem, és kinyomtatnám. Mellé tenném a távollevő felek közti szerződéskötésről szóló törvényt, és elsétálnék vele egy ügyvédhez. Az ügyvéddel íratnák egy levelet a banknak, hogy mivel csalás megalapozott gyanúja merült fel (telephelyen senki, telefont nem veszik fel, e-mailre nem reagálnak), legyenek olyan kedvesek visszahívni a pénzt. Ha nem reagálnak, akkor ügyvédhez vissza, nyújtsunk be be keresetet. A bíróság nem sokat fog szarakodni, inkasszóztatja a pénzt.

Persze én nem vagyok jogász, csak segíteni próbálok.

Új hozzászólás Aktív témák