Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz katt777 #21902 üzenetére
Igen, van egy pár lap, aminél 1.8v -nál indul a PLL. Most 1.8v vagy 1.79v, szerintem már mind1. De sokakat látok, akik 1.89v, és a fölötti értékkel próbálkoznak. Én próbáltam, nekem nem jött be. De ez lehet lapspecifikus is. 1.75v-al jó voltam 4.8GHz-ig.
Ezt a ram mizériát én sem értem. Szvsz, 1.65v -nál már bizony hozzá kell nyúlni a VTT-hez. Kérdés, hogy az XMP hozzá is nyúl e? Gondlom auto beállításon a lap után állít. De visszaemlékezve, az X58-ban egy-egy XMP profil tudott olyan dolgokat művelni, hogy jaj. VTT 1.55v és társai. Egyébként a lényeg itt is az, hogy figyelj a VTT és ramfesz között lévő különbségre. 0.5v alatt kell tartani, és akkor elvileg nem lesz gond. Azzal még az 1.7v is belefér sokak szerint.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz viktor82 #21905 üzenetére
Szia.
A sima és a K-s modellek között az a különbség, hogy a K szorzózár mentességet jelent, tehát tetszés szerint állíthatod be a szorzót, ezzel az órajelet. Ez azért fontos, mert az SB oc lehetőségei ebből nagyjából ki is merülnek, mivel BCLK-t csak minimálisan tudod emelni.
Én mindenképpen az MSi vagy a Asus lapját ajánlanám. A döntés a Tiéd, mindegyikben ugyan olyan jól fog teljesíteni a procid.
Memóriából és bőven elég egy 1600@CL9-es kit, olcsó, és mindennapi használatra fölösleges a gyorsabb. Arra azért figyelj, hogy az üzemfesz ne 1.65v legyen, hanem 1.5v.EarL 007: Általánosságban azt hívjuk VTT-nek?!
mod: Ez így van, azért van ebből mindig keveredés.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz viktor82 #21908 üzenetére
Ha nem kell az IGP, akkor tökéletes. Persze mondhatnám azt, hogy úgyis tuningolsz, így elég lenne egy 2500K is, ami olcsóbb(52k), és ugyan olyan jó. Nyilatkozni nem tudok arról, hogy oc-ben jobb e a 2550K. De az az érzésem, hogy ugyan azt tudja, mint a 2500K.
De most nézem, hogy benéztem az irományodat, vagy utólag szerkesztettél. A 2550K annyiból más, hogy hibás benne az IGP... Az Intel piacra dobta, hogy ne legyen akkora vesztesége a gyártás során. Így eltudják adni a hibás IGP-s példányokat is. Szorzó itt nem számít, szvsz oda állítod, ahova akarod. Azért mondom, hogy inkább végy 2500K-t.
EarL 007:
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz Carasc0 #21955 üzenetére
Egyébként nem lenne vele probléma. Lenne 2x2Gb dual ch-d, és +2Gb. Sávszél nem lenne olyan magas, de az mellékes.
Én a helyedben mindenképpen lecserélném 2x4Gb-s kittre. Nem egy drágaság egy ilyen összeállítás.Cris99: Én is azt néztem először, utána láttam meg, hogy ez nem ide való.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Cybertrone #21965 üzenetére
Nem, nem lesz 6 magos. Nem fognak konkurenciát állítani az LGA2011-nek. Azon a vonalon ugye lehetséges, hogy megjátszák a 8 magos modellt is. Ugye nem lenne nehéz, mivel alapból is annyit tartalmaz. Ivy grafika terén fog sokat fejlődni, még csak c to c sem kell nagy fejlődést várni az SB-hez képest.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Pubszon #21973 üzenetére
Nem ismerek egy SB-t sem, ami ilyen feszen, ilyen órajelre képes. Még csak olyat sem, ami megközelítené.
Egyébként ahogy Helkis is mondja, ha valakinek kivételes képességű SB-je van, annak nem feltétlen éri meg a váltás. Ha váltani akar, akkor viszont a közeljövőben meg kell válnia a csúcsprocijától, ha jó felárat szeretne a kivételes oc képességért. Mert megjön az Ivy, és már senkit nem fog érdekelni, mit megy egy SB.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz XIII Ramses #22010 üzenetére
3-4fps-t felejtsed el. Egy csoppet sem hatja meg a jatekot, hogy 1333mhz-s ram helyett 2133-ast hasznalsz. Ahogy Qru is irta, egyedul a tomoritesek alatt tapasztalhatsz gyorsulast.
1.65v-n hasznalhatod, VTT-t emeld meg 1.16v fole. 16Gb ramnal egyebkent is emelned kellene.Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest