Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Én és a számítógép
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Algieba: Nokia E61i 2025-ben
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsoniboj
csendes tag
A használati utasítás ezt írja:
DVI:
Ha a kábelek megfelelően vannak csatlakoztatva, de az üzenet továbbra is látható a képernyőn, előfordulhat, hogy a monitormód „Analog” (Analóg) értékre van állítva. A monitor elején található Source Conversion (Forrásátalakító) lehetőséggel ellenőrizze újból a monitor bemeneti jelét.
Hol is van ez?
Üdv.
Dzso -
Racecam
nagyúr
Nem tudom én sem találtam.
Piros kellene? Bővebben: link Válassz!
Nézd meg a képeket nagyban is!
[Szerkesztve] -
Pá
addikt
És akkor mi van, ha valaki éppen egy LG1710B-s monitorról akarja megnézni a színűséget demonstráló fényképeket? Akkor a baloldali(LG-s) képeket tökéletes színhűséggel fogja visszaadni, de mit csinál a jobb oldali(Samsungos) képekkel?
Azt is ugyanolyannak fogja mutatni, mint a baloldali?
Csak azért kérdezem mert én is egy TN-filmes monitorral nézem a képeket(172x) ami elvileg rosszabb mint a PVA-s, tehát lehet, hogy a valóságban sokkal szebb a PVA, de én ezen a monitoron keresztül nézem a PVA-s képét, így hogy jön ki a többlet? Nem tudja megjeleníteni a monitorom...
Remélem érthető voltam. -
M@trixfan
addikt
Sajnos nem tudom honnan lehet megállapítani. Örültem volna ha tudod esetleg. Ha januári szállítmány akkor van rá esély, hogy a legújabb panel van benne.
IPS: In Plane Switching technológia:
A cellában lévő kristályok midig a panel síkjában fordulnak. A vezérlő elektródák egy szeleten vannak, azaz több helyet foglalnak el a panelon. Ebből következik az alacsonyabb kontrasztarány. Többet takar ki a háttérvilágításból a vezérlés. Egyik előnye a nagyon pontos színhűség (Eizo monitorok). Egy 25ms S-IPS panel válaszideje összemérhető egy 16ms TN panellel, xbit cikkben jobb volt annál. Pixelhiba estén mindig fekete lesz a defektes pixel. A tranzisztorok aktív állapotban engedik át a háttérvilágítás fényét, passzívban lezárnak. Ráadásul nagyon széles a rálátási szög. Drága viszonylag.
PVA: Patterned Vertical Allignment:
MVA-t továbbfejlesztette a Samsung. Halott pixel szintén fekete, nagy rálátási szög. Nagyon jó színvisszaadás, kontraszt értékeket komolyan lehet venni. Lassab mint a TN vagy S-IPS. Játékra jobb lehet egy 25ms S-IPS mint egy 16 ms PVA. A legmélyebb feketéket ez a panel produkálja.
TN panelt inkább kihagynám, a 18 bites színábrázolástól meg hidegrázást kapok: 2 a 6-odikon árnyalat színenként, azaz 64x64x64=262144 szín. A 16,2 M szín ditherrel értendő. A monitor két ''tudott'' feszültség között kapcsolgat, így a kapott jel kitöltése hasonlít egy köztes árnyáalathoz. A kristályok tehetetlensége miatt nem ide-oda fordulnak, hanem az ''integrált'' vezérlőfesznek megfelelően állnak be. Persze ez nem pontos. Ezért nem játszanak nálam ezek a 8, 12 ms csodamonitorok.
Bocs ha túl hosszú lett vagy érthetetlen a saját szavaimmal, nagyon álmos vagyok már -
M@trixfan
addikt
Apám nx7000 notijára felpakoltam egy Team Arena demo-t, de nem láttam utánhúzást.
Régóta szeretnék tft-t, de egyre többet olvasva egyre bizonytalanabb leszek. Azt vettem ki, hogy a legjobb kompromisszum az S-IPS panel lenne, utána a PVA. Anandtechen pl. a szubjektív teszt során a legjobb a 193p volt. Csak az a bibi, hogy a legújabb 1000:1 20 ms panellal szereltet tesztelték. Neked melyik modellhez volt szerencséd?
-
M@trixfan
addikt
-
GERYZZ
csendes tag
eccerű: nézz ezen is filmet és kiderül.
amúgy az lg-n valszeg a tn technológiából adódó kisebb látószög - szvsz nagyon zavaró - eredményét láttad.
ha csak leülsz elé, már attól más lesz a kép alja és teteje
ilyennel itt nem találkozol.
ha látni akarod a megvilágítást, csinálj egy képernyőnyi fekete képet ps-ben, nézd meg full screenen, DE teljes sötétségben. látni fogod itt is, ahogy azt is hgoy teljesen ez sem homogén. persze fényévre van az általam eddig látott tn panelektől.
nekem most 60/60 on van a beállítás, 2.2-es gammához belőve. normál (nekem megfelelő) rálátási szögben.
persze ha nem PS megy hanem vmi más akkor áttérek más beállításra, ami néha kellemesebb. bár egész megszoktam már ezt.
persze lámpa _mindíg_ ég mellette, mögötte! különben már kifolyt volna a szemem.
g -
GERYZZ
csendes tag
fless
másikban kérdezted milyen a feketéje...
fotók miatt sokat használok grafikai programokat PS stb, ezért ez fontos volt.
nagyon meg vagyok vele elégedve ilyen szempontból. teljes sötétségben is egyenletes, amit látsz, azok inkább kis foltok (pár cm), de ezeket csak teljes sötétségben lehet észrevenni.
tehát ami más lcd-k esetében látható - világosban is!! -, a sarkokban a lámpák fényei, annak itt nyoma sincs.
az utánhúzás meg nagyban beállítás függő is.
üdv
g -
KraX
őstag
jeah!
en 19 sony crt-rol tertem at erre a monitorra es nem bantam meg! bar az utanhuzas fps-ekben szerintem jol lathato, foleg vilagos es sotet helyek hirtelen valtasanal a legfeltunobb, de siman meg lehet szokni. Es csak az a gondod a monitorral, hogy nem lehet eleg magasra emelni?
-
-
Doviziozo
aktív tag
Passz, a ramirisnál is van, ott megkérdezheted.
Bővebben: link
De a másik megoldás a (bútorlap) amit linkeltem ,az biztos elbírja.
Találtam neked mégjobbat:
[Szerkesztve] -
Doviziozo
aktív tag
Vagy csináltatsz egy magasítást az asztalodra bútorlapból.
[Szerkesztve] -
Racecam
nagyúr
-
Racecam
nagyúr
Éppen azt akartam kérdezni, hogy mikor akarod megvenni mert esetleg meg tudtalak volna hívni a közeljövőben egy 193P tesztre, feltéve ha tudsz hozni egy gépet magaddal, mert ami a melóhelyen van azon nincs semmi progi fennt. De ha ma veszed meg akkor úgyis mindegy már. Végül is melyik lesz a kiválasztott? Remélem irsz majd róla tapasztalatokat!
-
Racecam
nagyúr
De és a láthatósági szöge 170/170 ''csak'' de állítólag nincs szemmel látható különbség a kettő között. Egy biztos a munkahelyemen van egy 193P, de azon windows alatt fut egy program 24 órában (egy táblázat ami megjeleníti egy ''panorámatáblán'' végzett kezelési műveleteket) ezen nem igazán tudom ''tesztelni'' a monitort sajnos. Amit látni így belőle az nagyon jó, de tartok tőle ez a program egy TN+FILM panelos moncsin is ''szép'' lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rog Falchion Ace bill,Rog Impact 3 egér,Rog XG27ACS-W monitor,ROG xxl egérpad, secretlab monitor arm
- SAMSUNG (LH98QMCEBGCXEN ) 250CM !!! 4K WIFI SMART MONITOR ! AKCIÓ! IGAZI MOZI!!
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is/Beszámítok!
- Samsung S32R750UE monitor - 4K/UHD - pár fekete pötty a panelben - HDMI - asztalra csavarozható!
- Eladó Lg Ultragear Oled 27GR95QE-B, garis 27.02ig
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3544
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Samsung Galaxy Z Fold7 Blue Shadow Hajlítható nagyképernyős élmény 12/512 GB-2028. 09. 03
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest