Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:07:14

LOGOUT.hu

Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29451) hubai1979 válasza SaGa59 (#29450) üzenetére


hubai1979
őstag

Azt tudom,biztos hogy igazad van, mert hosszab távon megéri az intel, márcsak a drága energia véget is,dehát nem tudom.Még távol van,adig majd lesz valami.

Minnél nehezebb a fegyver,annál halálosabb.

(#29452) Musicking válasza SaGa59 (#29450) üzenetére


Musicking
aktív tag

Két kb egyforma teljesítményű konfig esetén az inteles kerül többe, de ott is csak a procik közötti árkülönbséggel, a tizenezer ft-os alaplapok esetén komprumisszumokat kell kötni mintkét gyártó esetén. Az intel egyszálas teljesítménye jobb, viszont egy normálisan optimalizált játéknál minimális a különbség ( https://www.youtube.com/watch?v=66BiQsOM9_M), egy szarul megírt szoftver esetén a jelenlegi legerősebb intel proci is kevés lehet (arma3, dcs). Fogyasztás terén ha az i5 sorozatot veszem alapul 84W-ot képes beszippantani az amd hasonló teljesítményű 95-125w os modeljeivel szemben ez azért nem akkora különbség hogy sokaknak megérjen min. 1.5-2X-es felárat pláne ha 5 éven belül konfigcserét tervez. Az amd gyári hűtése vacak de az intelé se sokkal jobb tehát aki halk és erős gépet szeretne annak úgyis venni kell egy normális procihűtőt.

[ Szerkesztve ]

SpinTires térképek: https://userscloud.com/go/1q2nebwr69wm/ , S.T.A.L.K.E.R. mods:https://mega.co.nz/#F!3MtwVBpZ!yS78_98dwg4MnYAHR_NYIw

(#29453) SaGa59 válasza Musicking (#29452) üzenetére


SaGa59
őstag

Stalkernél még sosem hallottam az I5 4460-as gyári hűtőjét felpörögni. A videokártyáét igen, de azt is még elfogadhatóan.

Nem néztem egy ideje AMD-s konfig árakat (korábban az volt), de a szakértői topikokban határozott állítás, hogy jóval gyorsabb RAM-ok kellenek mellé, hogy hozza a teljesítményt a gép egésze, mint az Intelek mellé, amiatt összköltségben magasabb az AMD konfigok ára. Amikor még nekem is AMD-m volt, pont fordítva volt a dolog, emiatt építettem akkor (10 éve) AMD procis gépet. Amikor a mostanihoz keresetem a lehetőségeket (két éve), akkor mindenhonnan az jött át, hogy az AMD konfig gyengébb és drágább, ráadásul többet is fogyaszt. A stalker meg nem egy normálisan optimalizált játék, arra is kínkeserves rávenni, hogy két magot használjon, általában csak egyet fog, így az amd-k eleve hátrányból indulnak vele.

[ Szerkesztve ]

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#29454) shield válasza hubai1979 (#29448) üzenetére


shield
Topikgazda

Sajnos már igen csak old.

A mostani AMD-ket nem ismerem, de a régebbiek igen csak gyenguszok voltak, Hál' istennek, csak az ismerőseimnél tapasztaltam.
Végül is most már inkább a videó kártya a meghatározóbb. Nekem is mindent ki kellene cserélni, csak a videó kártya maradna egyenlőre és az SSD.
Most még a WD Mybookom elektronikája is megadta magát, persze azon van az összes Stalker cuccom.
Mostanában minden beb@szik.

Musicking hát ez az, ha csak a halkságot nézem a gépnél, méreg drága egy jobb ház, csak azt nem tudom mi olyan drága benne. Léghűtésnél is, 25-30E egy jobb hűtő. Ha meg van a gép, akkor jobb egér, billentyűzet, az is egy kisebb vagyon.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#29455) Musicking válasza SaGa59 (#29453) üzenetére


Musicking
aktív tag

Stalkeren kívül is van élet tehát lenne mivel masszívan megkergetni. A cop esetén openxray-el alatt munkára lehet fogni az alapjátékkal malmozó magokat is ez a COC alatt nagyon jól látszik. Alapesetben az egymagos használat is megdől ha visszanézed a korábbi linkelt képeimet amin látszik a monitorozás. A memóriasebességes szintetikus tesztek a gyakorlatban nem nagyon mérvadóak , egy komplexebb alkalmazásnál, játéknál sosincs akkora különbség. Egyedül a ramdisk használat esetén láttam gyakorlati előnyét azt meg egy nagyon kis réteg használja pláne ilyen memóriaárak mellett. Az X2es idők már rég elmúltak és az intelnél hamarabb találsz a teljesítményükhöz képest túlárazott procikat. 2015-öt írunk egy alap router kb 5w-ot egy kábelmodem 12w-ot 'zabál' ahhoz képet mi az a 10-20w-ot különbség ami a cpu teljes terhelése esetén keletkezik és az utóbbi nem nonstop megy.
shield: A házak esetén ég és föld a különbség a gagyi és a minőségi között anyaghasználat és felszereltség terén persze a dizájnt is meg kell fizetni. Cpu hűtőkből meg fele ennyiért is lehet szerválni halk és hatékony megoldást.

SpinTires térképek: https://userscloud.com/go/1q2nebwr69wm/ , S.T.A.L.K.E.R. mods:https://mega.co.nz/#F!3MtwVBpZ!yS78_98dwg4MnYAHR_NYIw

(#29456) morbias2


morbias2
aktív tag

Nekem nem nagyon jól muzsikál 4 magos xeon procin hd5850 és 4gb rammal. Ez mitől lehet? SGM 2.2

Ne próbáld! Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld! (Yoda)

(#29457) Dhampir válasza shield (#29454) üzenetére


Dhampir
félisten

Szerényebb notin is élvezetesen lehet játszani, és nem kell méregdrága gamernek lennie. Persze olcsóból nem lesz "200 FPS" és "4k felbontás", ha csak az integrált alkatrészeken fut a gamma.

(#29456) morbias2

Nekem jól ment i5-3210m (ha jól emlékszem), Intel Graphics 4000, 2x4 GB RAM és 1366*768 kijelző együttesével a Clear Sky, SoC, SGM.

[ Szerkesztve ]

(#29458) Dhampir válasza Dhampir (#29457) üzenetére


Dhampir
félisten

Javítom, i5-3230M. A Lost Alpha elejét is kipróbáltam vele, persze nyilván nem kimaxolva. :D

A Clear Sky kapcsán korábban itt írtam róla.

(#29459) prodata2


prodata2
tag

AMD -Intel örök versenytársak maradnak . Az ár -érték arány, nekem nagyon sok ismerősömnek AMD konfigurációja van és lesz is . Olcsóbb az tény de ennyi amivel többet tud . A mai világban főleg kis hazánkban ez is elsődleges szempont a választás terén nem mindenkinek veszi meg Apuka -Anyuka a hyper cuccot. De engem még senki nem tudott meg győzni az AMD felől . Voltak régebben baklövései amikor belecsöppentem ebbe a világba . A Magok száma köztudottan páros és neki voltak páratlan " nem dicséret ". :) De attól függetlenül szépen futottak anno . Az intel meg pofátlanul drága . Azt tudom ,hogy mostanában nem tervezem a fejlesztést mert ha a beugró felső középszintet nézem I5 akkor elsápadva néztem mennyibe is kerül . Amit tudok mondani róla ,hogy megbízható már a harmadik LGA 775 foglalatút nyúzóm tudom elavult teljesen más technológia az I változat de engem még bőven kiszolgál Q9650 amit kevés pénzért vettem persze használtan . Ami rá van írva a dobozára azt tudja is , nincs mellé beszélés és külön számolgatás ,hogy most MHZ-re mit is tud . Nekem ezért maradt az Intel ,megbízható. De tuti elmondható az AMD-re is . Ez az elvi kérdés szerintem ott indul el ki mivel kezdte a pályafutását melyik márkával . És hű marad ahhoz a márkához amit meg kedvelt .

(#29460) op.erik


op.erik
aktív tag

Nos srácok. Hozzávetőlegesen a hétvégére, vagy a jövőhéten remélem teljesen elkészül a Call of Chernobyl fordítása. Szerencsére az CoP-hoz képest nincsen olyan terjedelmes fordítani való (azért nem is volt kevés a szöveg...), sokban segített a Fi Csoport alapmunkája.

Kis ízelítőnek... Egy kezdő sztalker a Kordon pincéjében...

[ Szerkesztve ]

(#29461) op.erik


op.erik
aktív tag

Fő és AtmosFear menüje:

Még nem teljesen kész - Farkassal való társalgás:

(#29462) rétisün


rétisün
veterán

a korábban linkelt 'vegyük el a hullák pénzét' mod úgy ahogy linkelve van, nem működik, a bind_stalker.script-et kicsit szerkesztve viszont jó. összegyúrva egy 'vegyük el a hullák ruháját is' :D moddal (ehhez sajna nincs link, már nem tudom honnan van) és a magyarítással is működik, alapjátékkal.
más modokkal nem biztos, hogy megy, a CoC-hoz pl. nem volt jó, és nem amiatt az átszerkesztés miatt, amivel ide jó lett. igaz, írják is egy instructions fájlba, mit kell(ene) variálni, ha más modokkal akarjuk használni, de én nem boldogultam vele :( (ez most csak simán a hullakizsebelős mod)

(#29461) op.erik: köszi, én játszok most a CoC-al is, jól jön!

[ Szerkesztve ]

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#29463) morbias2 válasza Dhampir (#29457) üzenetére


morbias2
aktív tag

Hát én levettem szépen mindent és akadozik. Volt régen hozzá egy kis progi amivel több magot is lekezelt a játék, csak már nem tudom a nevét :)

Ne próbáld! Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld! (Yoda)

(#29464) SaGa59 válasza morbias2 (#29463) üzenetére


SaGa59
őstag

CPU Control 2

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#29465) Alienhun79 válasza op.erik (#29461) üzenetére


Alienhun79
tag

Nagyon köszi, addig nem kezdem el a CoC míg nem leszel kész :R

tesztoszteronstalkerista

(#29466) Musicking válasza morbias2 (#29463) üzenetére


Musicking
aktív tag

Process Lasso

SpinTires térképek: https://userscloud.com/go/1q2nebwr69wm/ , S.T.A.L.K.E.R. mods:https://mega.co.nz/#F!3MtwVBpZ!yS78_98dwg4MnYAHR_NYIw

(#29467) Dhampir válasza op.erik (#29460) üzenetére


Dhampir
félisten

:C

Köszönjük eddigi munkádat is! :R

(#29468) morbias2 válasza SaGa59 (#29464) üzenetére


morbias2
aktív tag

Köszi szépen ez az :)

Ne próbáld! Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld! (Yoda)

(#29469) shield válasza op.erik (#29460) üzenetére


shield
Topikgazda

Hát Te nagyon gyors vagy. :C
Én már elkezdtem, de jól fog jönni, köszi. Igaz, még Kordonról nem tettem ki a lábam.
Az egyszer biztos, hogy szépen fut a CoC öreg PC-n is.

rétisün pedig jó lenne valahogy összehozni.

[ Szerkesztve ]

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#29470) CJ4567 válasza shield (#29469) üzenetére


CJ4567
veterán

Nálam rondább és rosszabbul megy mint a CoP.

No Sana No Life

(#29471) rétisün válasza shield (#29469) üzenetére


rétisün
veterán

kísérletezgetek vele, meg találtam (alighanem ugyanennek a modnak) egy másik verzióját, el volt mentve a gépemen, azt még nem próbáltam a coC-al, valamikor sort kerítek rá.

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#29472) op.erik válasza shield (#29469) üzenetére


op.erik
aktív tag

rászánom a hétvégém szabadidejét és készen lesz ;)

amúgy is fos az idő, nagyon mást nem tudok csinálni...

[ Szerkesztve ]

(#29473) shield válasza op.erik (#29472) üzenetére


shield
Topikgazda

Sajnos nekem sz@rabb melóm van a hétvégére.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#29474) op.erik


op.erik
aktív tag

Elkészültem a Call of Chernobyl (béta) fordításával.
Ha netán találtok valamilyen, értelmetlen részt, nyelvtani vagy szövegtani hibát szóljatok, és azon nyomban javítani fogom.

MEGA - értelem szerűen a Call of Chernobyl mappában - 7zip formátumban

[ Szerkesztve ]

(#29475) prodata2 válasza op.erik (#29474) üzenetére


prodata2
tag

Ez igen ! :C Igaz nem játszom vele de ez a gyorsaság dicséretes ! :K

(#29476) lsc


lsc
nagyúr

Ezt a coc modot honnan lehet letölteni lehetőleg nem torrentről? A szokásos gamedata vagy komplett játék?

Az élet kegyetlen .

(#29477) rétisün válasza lsc (#29476) üzenetére


rétisün
veterán

komplett játék, moddb-ről tölthető.

(#29474) op.erik: köszi! :R

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#29478) op.erik válasza rétisün (#29477) üzenetére


op.erik
aktív tag

Nem egy komplett játék, csak nem muszáj beletelepíteni a CoP mappájába... anélkül viszont nem megy, vagy rosszul mondom?

Én úgy emlékszem kell hozzá maga a CoP is, csupán telepítheted külön a gépre.

(#29479) lsc válasza rétisün (#29477) üzenetére


lsc
nagyúr

Jól látom hogy a részből áll?

Az élet kegyetlen .

(#29480) lsc válasza lsc (#29479) üzenetére


lsc
nagyúr

Kimaradt egy 6-os, tehát 6 részből áll a letöltés?

Az élet kegyetlen .

(#29481) Dhampir válasza op.erik (#29474) üzenetére


Dhampir
félisten

Köszönjük szépen fáradtságos munkádat! :R

(#29482) Alienhun79 válasza op.erik (#29474) üzenetére


Alienhun79
tag

Köszke, ki is próbálom :K

tesztoszteronstalkerista

(#29483) lsc


lsc
nagyúr

Köszi mindenkinek, felment, szépen is fut. Külön köszönet a fordításért.

Az élet kegyetlen .

(#29484) rétisün válasza op.erik (#29478) üzenetére


rétisün
veterán

én úgy emlékszem, feltelepítettem (igen, beletette a coP mappájába) de aztán az egész S.T.A.L.K.E.R_Bremja_allince mappát kivettem, és azóta is úgy megy. így néz ki a CoP és a CoC mappája egymáshoz képest:

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#29485) Dhampir


Dhampir
félisten

Sziasztok!

A Call of Chernobylnál melyiket kell letölteni a listából?

Ez lenne az?

Call of Chernobyl v1.2 RELEASE torrent :F

(#29486) rétisün válasza Dhampir (#29485) üzenetére


rétisün
veterán

vagy ezt, vagy a 6 darabot lentebb.

[ Szerkesztve ]

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#29487) shield válasza op.erik (#29474) üzenetére


shield
Topikgazda

Na, mindjárt ki is próbálom. Köszi.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#29488) op.erik válasza shield (#29487) üzenetére


op.erik
aktív tag

Tényleg szóljatok, ha láttok valami hibát! :D Ti vagytok a béta teszterek... ;)

(#29489) morbias2


morbias2
aktív tag

Mondjatok egy újabb mod-ot az enot-nál ami magyar is és hogy honnan szedjem le :)
köszi.

Ne próbáld! Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld! (Yoda)

(#29490) rétisün válasza op.erik (#29488) üzenetére


rétisün
veterán

szólunk, ne félj, abban nem lesz hiba :DDD

saga-nak is rendszeresen küldözgettem annak idején a 'szövetség ideje' meg a 'gladiator' mod tesztelésekor a hibákat :K

(#29489) morbias2: egy sorral feljebb írtam. linket sajnos nem tudok így hirtelen :(

[ Szerkesztve ]

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#29491) Dhampir válasza rétisün (#29486) üzenetére


Dhampir
félisten

Köszönöm! :R

(#29492) Alienhun79 válasza op.erik (#29488) üzenetére


Alienhun79
tag

A sörétes Mossbergnél a sörét el van írva valami zszörétnek, ezen kívül nem találtam semmit. :B

tesztoszteronstalkerista

(#29493) rétisün válasza Alienhun79 (#29492) üzenetére


rétisün
veterán

végig is játszottad az összes frakcióval? :DDD :C

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#29494) shield válasza op.erik (#29488) üzenetére


shield
Topikgazda

Az átjárók még angolul vannak, és mutáns tetemnél is volt angol szöveg. Még ma priviben elküldöm a képeket.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#29495) hubai1979 válasza Alienhun79 (#29492) üzenetére


hubai1979
őstag

Ezt is tesztelheted, ha van kedved hozzá.

[link]

Minnél nehezebb a fegyver,annál halálosabb.

(#29496) Alienhun79 válasza rétisün (#29493) üzenetére


Alienhun79
tag

Jó lenne, időm semmi így tanfolyam mellett, de ezt a Robberbaron és David segítsége által kreált módot nem bírom ki, hogy ne túrjam bele az órrom egy kicsit, pláne ha magyar is, Erik jóvoltából.

Hubi, ez már Saga asztala, de jól néz ki.

tesztoszteronstalkerista

(#29497) op.erik válasza shield (#29494) üzenetére


op.erik
aktív tag

Átjáró alatt mit értesz? Nálam a térképen az átjárók nevei mind magyarul jelennek meg.

Sajnos az ilyen script-be rejtett szövegeket nem tudom, hogy halásszam elő - pl. alvás a hálózsákkal, a vadtetem átkutatása és a szerelőknél a hátralevő idő...
Értekeztem RobberBaron úrral, remélem ellát valami hasznos tanáccsal, mint ahogy eddig is tette. :)

(#29498) rétisün válasza op.erik (#29497) üzenetére


rétisün
veterán

valamelyik modnál mintha lett volna olyan, hogy (játék közben feltett magyarítás esetén) az átjárók neve maradt angol, csak új játék kezdésekor lett magyar.

mod: az átjárók nálam is maradtak angolul, kezdtem új játékot, magyar lett.

[ Szerkesztve ]

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#29499) shield válasza op.erik (#29497) üzenetére


shield
Topikgazda

Akkor már érthető. Nem kezdem ezért újra.
Ha megtalálom azokat amiket felsoroltál, akkor jelentkezem.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#29500) Dhampir válasza rétisün (#29486) üzenetére


Dhampir
félisten

A torrent kábé a felénél elakadt, állandóan I/O hibaüzenetekkel traktált, emiatt újra próbálkozom a letöltéssel.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.