- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
spanyoll
addikt
válasz
Ciccuka #2083 üzenetére
Én meg ezeket az értelmetlen posztokat. Értem én, kell a rang vagy nem is tudom, de ha kicsit is olvasod a topicot akkor látod, hogy ide aki benéz az egynél többször akarja a kezébe fogni a kockát. Namármost: ahogy neked is anno sokan mondták azokból érdemes jobbat venni, meg ha az egy 1000ftos rn is (vagy mi a neve). A lényeg, hogy a jó kockázáshoz nem jó a szar kocka. Meglepő, mi? Te is spóroltál pár száz forintokat és utána ha jól rémlik neked is az volt a konklúziód (miután nem fogadtad meg többek véleményét, akik velem ellentétben tényleg értenek hozzá) és befürödtél vele. Ezért nem értem ezt a posztot, mert hát ugye ennyi pénzért még a kávé automából is szar ízű általában, nem hogy egy Rubik kocka minősége nem jó semmire. Bár ha a kóbor kutyát akarja venni dobálni arra jó lehet, de a kutyát még nem bántjuk mert okos állat.
No mindegy lényegtelen is, szabad ország szabad fórum, csak annyira fölöslegesnek éreztem ezt. -
spanyoll
addikt
válasz
Ciccuka #2017 üzenetére
Te figyumá tényleg ekkora érvágás elköltened 1000ft helyett 1500-2000et azért cserébe, hogy ne egy fossal játsszál (ideális esetben tök sokat), hanem egy fixen jó valamivel? Elsőnek én egy valk3-at rendeltem, és elköltöttem rá azt a kőkemény 3000Ftot. Azóta is megvan, imádom.
Ha nem csak egyszer akarod elővenni akkor megérheti az a plusz 2 kávé árát rákölteni. Ha meg nem akarod rendesen forgatni, akkor kár ennyit gondolkozni rajta, pár dolláros tételről beszélünk. Több időt cseszel el azzal, hogy ilyen párdolláros szarokról olvasol reviewkat, mint amennyit érnek ezek.
De tovább megyek: ott az mf3rs, amit rendeltem haveromnak születésnapjára. 3.5usd most cubezzről, ami akárhogy is számolom 900Ft körüli érték. Szerintem nem túl nagy érvágás, és tök jó az is. -
spanyoll
addikt
Na legutóbb megszilikonoztam a valkot. Kicsit szétfeszegettem két elemnél, aztán ott fújtam be.
Hááát érdekes. Kérdés, hogy jó szilikont használtam vagy sem. Az is kérdés, hogy sokat fújtam vagy sem.
Befújtam, kiraktam párszor, fújogattam, hogy száradjon és azóta kicsit simábban forog, de néha meg úgy érzem, hogy inkább akad egy picit. Magam sem tudom eldönteni
A lényeg, hogy összességében azt hiszem jobb. Talán. -
spanyoll
addikt
Szilikon sprayből bármilyen jó? Melóhelyen van valamilyen, lehet, hogy tolnék kicsit a valkra, mert megint kezdek elégedetlenkedni.
Plusz pontosan hova és hogyan mennyit érdemes nyomni? -
spanyoll
addikt
Megjött barátom születésnapi ajándék mf3rs-e. Hát beszarok tőle
Dobozból kijött állapotban még kellemesebben forog, mint a valk. Lehet, hogy rendelek egy utazósnak egyet, mert nagyon meglepett, hogy milyen jó minőségű.
-
spanyoll
addikt
Én is csak azért álltam rá, mert így begyakorlom legalább a forgatások betűjeleit, és ha később új technikát akarok tanulni, akkor nem kell az elnevezésekkel bíbelődnöm.
Plusz ha így rakom, plusz az időt is mérem, akkor esetleg látom, hogy melyik nap mennyire ment jól, fejlődtem-e, stb. -
spanyoll
addikt
Mivel bőven kezdő vagyok, így nem biztos, hogy jól értelmezem én is, de ha minden igaz, akkor ezt úgy kell érteni, hogy a kocka ki van rakva, fehér fent, zöld feléd, majd ezekkel a lépésekkel összekevered.
Visszafelé meg két okból nem rakom a lépéseket: egyrészt akkor semmi értelme nem lenne az egésznek, másrészt közel nem olyan jó a memóriám, hogy megjegyezzem a lépéseket és azt még visszafelé is meg tudjam csinálni.
Cserébe ha jól sikerül valami, akkor meg tudom nézni, hogy milyen keverés volt.
-
spanyoll
addikt
Igazad van, megvan az első egy percen belüli idő is
55.31 F2 L U2 R' U2 F2 D2 U2 L D2 B' L D2 L F' R D' B2 U keverésre. Van egy sejtésem, hogy ez ennél sokkal de sokkal gyorsabban is mehetett volna, ha nem tökölök annyit a második sorral,amennyit tököltem, plusz nem megy el 3 mp arra a meglepetésre, hogy ki van rakva az utolsó sor is
Amúgy a kocka egész jól bejáratódott, nem stresszelek már ezen. Most leginkább csak rakom lelkesen, hogy szokjam, mert még mindig eléggé ügyetlenül és bizonytalanul forgatom, úgyhogy gyepálom szerencsétlent rendesen
-
spanyoll
addikt
Jaja, az a cél, hogy saját rekordjaim döntögessem.
Amúgy most a betűjeleket próbálom elsajátítani, hogy amikor pl qqtimeren mérem az időket, akkor ne csak random időt mérjek, hanem azt a keverést, amit ők írnak a tetején. Így az elnevezések is mennek majd fejből, plusz ha tanulok új rakást, akkor könnyebb lesz megtanulni.
Jól értem, hogy az óramutatóval megegyező irány az mindig úgy értendő, mintha az az oldal felém nézne?
Teszem azt B-nél a sima B az ugye nekem szemből óramutatóval ellentétes, de ha felém nézne akkor már úgy van ha jól értem. -
spanyoll
addikt
Hát az túlzás; vagy legalábbis nem nagyon érzem a haladást nagyon gyorsnak. Persze tudom, hogy ez nem olyan dolog, hogy öt napig lelkesen rakom, és a hatodik napon fél perces időt csinálok, de telhetetlen vagyok.
Időközben összejött egy 1.14es idő is szerencsére, bár könnyebb keveréssel.Még mindig az a fontos, hogy szokjam a forgatásokat, minden reflexből menjen és ezzel ne legyen gáz. Plusz elkezdem megtanulni a forgatások neveit majd, hogy ha keveréseket akarok nézni, akkor rögtön tudjam rakni. Na meg ha váltok kezdőről..
-
spanyoll
addikt
Hihetetlen, hogy az első 1:30on belüli időnek is mennyire tudok örülni
-
spanyoll
addikt
Nem tudom, lehet, de mindenképp furi,
@Lasy: Igazából lehet, hogy az enyémmel sincs baj, simán csak szoknom kell, meg nincs még ráállva a kezem a rakásra. Mindegy, használom lelkesen, aztán párszáz kirakás után meglátjuk, hogy javult-e. Ha nem, akkor kaphat még szilikont esetleg.
-
spanyoll
addikt
Wow, gratula. Nekem a mai öröm, hogy 2 perc alá mentem
Amúgy egyre dühösebb vagyok; van már 35 kirakásom a valkban, aminek a belsejében ahogy hallom valami kis cucc ketyeg (csak nem tört le valami barbár rakás közben)... Plusz még mindig olyan nehézkesen forog, hogy az rettenet. Nem várom el, hogy pöccintésre magától rakja ki magát, de bizony nem az igazi még közel sem.
Kb mennyi kirakást igényel, hogy összekapja magát? Az elején, még kb olajos volt (gondolom nem olaj rendesen, csak olyasmi), amikor megnéztem alaposabban a kockák közét; most már az elkenődött benne valahova. Cserébe viszont még mindig zavaróan akadgat. -
spanyoll
addikt
Van még hova fejlődni. Rakom ma a villamoson a kockát, erre kb 7-8 éves körüli kissrác az anyjának mondja, hogy "az egyik barátom a 6x6x6os kockát 3mp alatt kirakja".
A zsenik köztünk élnek -
spanyoll
addikt
Wow, még mindig wow. Akkor tényleg rutint kell szereznem leginkább, mert egyelőre a bebiflázott algok és a logikusan megnézett dolgokat csinálom, mint egy okosan betanított majom.
Akkor a forgatásokat megszokni kell első korban sok száz/ezer kirakással, plusz a kockámat bejáratni majd kiderül mennyi alkalom alatt.@Balázs: utolsó bekezdésedre reagálva annyit tudok csak mondani, hogy KÖSZÖNÖM
Nagyon amatőr módon rakom, mint az kiderült eddig is gondolom, de elég fura volt még nekem is, hogy ott volt az üres sarok, ő meg csak pörgette, mint a bolond, amennyi idő alatt én is megcsinálom fele ennyi idő alatt. A fehér oldal úgy érzem, hogy nem igényel algokat, hanem gyakorlatot, legalábbis én ezt érzem. -
spanyoll
addikt
válasz
ZavaBalazs #1829 üzenetére
15mp alatt kezdővel? Impossibru
Mondjuk persze az én technikámmal is vannak gondok természetesen, de pl a sárga élkockák beforgatása ha nincs fent legalább 1-2, akkor ezer évbe telik. (persze itt is a technikámmal van baj, mert így 8 forgatás egy élnek a befordítása; 4 hiányzó élnél az egy év
).
Gondolom erre is van gyorsabb algo, de ezzel a "sablonalgoval" elképzelni nem tudom, hogy ilyen gyorsan lehet.
Persze te jobban vágod, hiszek neked, csak le vagyok nyűgözveMás: kb mennyi kirakás után lesz jobb a kocka? Én tippre százas nagyságrendet írtam, de hát ugye fogalmam sincs róla. Az biztos, hogy a reggel óta 15 kirakás alatt nem történt semmi érdemleges javulás.
-
spanyoll
addikt
válasz
adrian360 #1824 üzenetére
Király, köszi az infot!
Másik kérdés: kezdő/amatőr rakással mennyi idő alatt lehet egy kirakást összehozni? Jelenleg (még egy jó ideig) ugye gyakorló és szokó fázisban vagyok, tehát 2-3 perc között szoktam végezni.
Később szeretnék majd váltani természetesen, de egyelőre örülök, hogy kirakom, plusz ezt akarom gyorsítani. -
spanyoll
addikt
Jól sejtem, hogy új kockának van egy bejáratódási fázisa (1-200 kirakás), amíg rendesen kezd el működni?
A frissen csomagolt valk3 kicsit döcögősebben fogadta ma az első kirakást, mint gondoltam; bár így is eléggé kurvajó -
spanyoll
addikt
Amúgy a TIGER-ben láttam ma kis vicces kockát:
Eléggé gányul voltak rajta a matricák, de azért vicces volt.
-
spanyoll
addikt
Köszi Urak! Berendeltem akkor a pajtimnak; holnap pedig élvezkedek végre a valk3-ra. Kíváncsi vagyok
Alexnek pedig akkor visszajuttatom a kockáját nagy hálával -
-
spanyoll
addikt
válasz
z123456789 #1798 üzenetére
Nem a kislany videoja alapjan, de ja, osszehoztam. Most rengetegszer kirakom, hogy szokjam a forgatasokat, minden rutinbol menjen, mert most gyakran nem tokeletesen forditom el az oldalakat es utana kell allitani. Utana esetleg atallok arra hogy ne forgassam ossze vissza. Ha az megvan, meg lemegyek 1 perc korulre, akkor johet a f2L es tarsai.
-
spanyoll
addikt
Tudom, sokaknak nem akkora dolog, de csak egy dolgot tudok mondani, ami a napom öröme.
SIKERÜLT.
EGYEDÜL. -
spanyoll
addikt
No akkor megnyugodtam; mondjuk amúgy sem prioritás nálam továbbra sem a sebesség.
Perpill még mindig az a cél, hogy fejből menjen az egész kocka. Lassan, de haladokMár az egész sárga oldal is megy fejből, már csak a sarkok és élek helyrerakását kell benyalnom és megy minden!
Amúgy rettenetesen lassúnak érzem a haladásom, de mivel nincs rendesen időm foglalkozni vele, ezért nem csodálom.
-
spanyoll
addikt
Az utolsó mondatod hordozza a lényeget!
Egyelőre az a célom, hogy a munka és rengeteg egyéb dolgom mellett legyen időm és erőm arra, hogy azt a fránya sárga oldalt is ki tudjam rakni EGYEDÜL. Az első két sor már megy, és hatalmas öröm, hogy mindig megcsinálom.
Ha megy már MINDIG az egész kocka, akkor majd ráérek foglalkozni azzal, hogy mennyi idő alatt végzek -
spanyoll
addikt
-
spanyoll
addikt
-
spanyoll
addikt
Na akkor az elejéről... amit írtam, hogy fehér kereszt, sarkok, második sor, sárga kereszt, sarkok, forgatásuk az pont a fordítottja, mint amit kéne csinálnom kb?
A kereszt gyakorlását ma csináltam, és tényleg érzem, hogy fontos azzal foglalkoznom rendesen, mert az nem megy rutinból még. A mi mivel van szembennel sem voltam tisztában, az is nagy segítség!
A videóidhoz a linket köszi, átrágom magam rajtuk@indigo: áh, köszi, nem tudtam
-
spanyoll
addikt
No megnézegettem amit írtál és nem értem
Alapból azt nem értem, hogy mi az az rw, másrészt meg ha jól értem ez csak a keresztet rakja ki; azokat oldalhoz párosítani, beforgatni már nem. Plusz akkor még vissza vannak a sarkok helyzete, meg az állásuk.
Innen puskázom a sárga oldalt egyelőre, de sajnos még ez annyira sok nekem, hogy megjegyezzem, hogy nem megy fejből :/
-
spanyoll
addikt
Eleinte jó az a kereszt fél percnek is egyelőre, amíg szokom, hogy mire mit kell csuklóból rakni. A második sort berakó két algót (amit írtam előző kommentbe) pl egész jól megtanultam, azzal már ki vagyok békülve.
A kereszttel az a bajom, hogy berakni berakom gyorsan, de úgy, hogy ne csak 2 szín álljon jó irányba, hanem négy, azzal már babrálnom kell néha. A sarkoknál detto. Ha lefelé néz pl, akkor az plusz idő pöcsölgetésre. Persze amikor ez rutinból történik akkor már nem gázos, de most még a tanulási fázis alatt időbe telik. Majd ha már nagyon jól meg akkor foglalkozok F2L-lel is, de egyelőre szerintem praktikusabb a kezdő módszer mentén begyakorolni a legalapabb forgatásokat
A sárga oldalas tippet köszi, majd ma ránézek arra is, hogy milyen a viszonyom vele
-
spanyoll
addikt
Össze vissza amit találok.
Jelenleg így néz ki a történet, amit kihámoztam:-fehér kereszt, azt ha egyelőre lassan is, de tutorial nélkül is megoldom
-színekhez forgatása
-sarkok berakása (ez is megy magamtól, bár néha lassabban; majd megszokom, gyakorlat teszi a mestert)
-második sorra találtam egy tök jó algo párost. keresek egy élt, amivel T-t alkot azon az oldalon a szín, majd beforgatom azt vagy balra vagy jobbra (D'R'DRDFD'F' vagy DLD'L'D'F'DF)
-ha megvagyok ezzel, akkor a sárga keresztet és onnantól meg valami videóból hámoztam ki, de ott nem fejtették ki értelmesen, hogy halnál/tanknál/tökömtudjaminél mit kell csinálniEnnyit tudtam összehozni 1 nap alatt úgy, hogy közben dolgoznom kellett és edzenem meg mindent csinálnom
De nagyon megköszönöm ha van egy fasza algod
-
spanyoll
addikt
válasz
vargalex #1759 üzenetére
Köszi még egyszer.
Nos, jelentem kocka nálam, elkezdtem tanulni a dolgokat. Ültem rajta egy órát, de végül csak kiraktam, úgyhogy első cél kipipálva: mindenféle tutorialokkal, DE kirakjam életemben először a kockát.
Következő (ennél lassabban elérhető cél, mert algokat el kell kezdeni memorizálnom) az a turorialok nélkül kezdő módszerrel kirakásMár csak azt kell összekukáznom, hogy melyik módszerből melyiket használom, mert láttam 2-3 féle leírást, és pl a második sort az egyik módszerrel nagyon nehézkesen tudtam csak rakni (el is akadtam), de a másik leírás alapján meg röhögve megvolt fél perc alatt.
-
spanyoll
addikt
Ejj de kár, pedig nagyon jó lett volna! Köszönöm szépen azért a felajánlást (
), de hát igen, a postaköltség árán veszek egy újat, plusz semmiképp nem kérném se ingyen, se örökbe, akkor pedig ott vagyok megint, ahol a part szakad. Egyik barátom (akivel pont beszélgettem a minap, hogy mióta akar ő is meg én is venni egy kockát és végre megtanulni, plusz rendesen rakni) nyugtatgat, hogy várjam ki, nyugodjak le, de sajnos én olyan vagyok, hogy ha belelkesedek akkor azt tegnapra kell beszereznem; a minimum 2-3 hét várakozás pedig azért lekorlátozza, hogy mit tudok csinálni addig (leginkább semmit, mert amit megtanulok azt elfelejtem
.
-
spanyoll
addikt
Hm, okés, köszi. Én is így gondoltam, aztán menet közben úgyis látom, hogy a jelölésekkel mit is csinálok valójában. Már csak ki kell húznom, hogy a cubezzosok feladják postára a motyót és meg is jöjjön.
Addig viszont rohadtul nem tudok se tanulni, se gyakorolni, amitől nagyon ideges lettem ma, ezért is kezdtem el kínomban ma telefonon rakni
Közel vagyok hozzá, hogy elkezdjek itt kuncsorogni egy sörért cserébe valakitől egy nagyon olcsó kockát (max 1000hufig), amire megígérem, hogy vigyázok, és amint megjött a valk3 vissza is adom; de ez nem állapot, hogy most lelkeskedek és semmi esélyem gyakorolniKözben az utolsó párszáz hsz-en átrágtam már magam, érdekes a beszélgetés itt ahogy látom, főleg, hogy magamfajta kezdőktől a versenyekre járó profikig van itt mindenki
-
spanyoll
addikt
Algoritmusokat hogyan érdemes elsajátítani? Amíg elpostázzák a kockám addig úgy gondoltam, hogy elkezdem olvasgatni a leírásokat a kirakásokról. Azt látom, hogy már alap kirakásnál is van pár olyan alap algoritmus, amivel a fő lépéseket el lehet érni (keresztek, teli oldal, stb), gondolom a profi kirakásnál ez még több, ami gyorsítja. Elkezdtem telefonos rubik appon gyakorolni, de feladtam, mert valami katasztrófa ott forgatni a kockát, stb; ezt a pár hetet muszáj leszek kibekkelni
A kérdésem igazából az, hogy az algoritmusokat képileg érdemesebb elsajátítani (pl fordított L kirakása, stb), vagy inkább a betűsorokkal? Nekem nem tudom melyik feküdne jól; a sárga kereszt kirakásának gyakorlása során ma pl jobban tudtam memorizálni egy ideig a betűket, aztán közben a fordított L észrevétele segített továbbmenni. Van egyáltalán valami ökölszabály, vagy kinek ami jó?
-
spanyoll
addikt
No, megnyugodtam. Akkor most van 7-20 munkanapom arra, hogy áttúrjam a topicot kezdő tutorialért, meg kicsit utánaolvassak, hogy mégis hogy néz ki ez az egész kockarakás, mert utolsó emlékem kb 20 évvel ezelőttről van, amikor 3 nap masszív hozzá-nem-értő rakás után meglett a fehér oldal, aminek megörültem, és feladtam az egészet
-
spanyoll
addikt
Bocsi a spamért, de belelkesedtem, aztán ilyenkor beleásom magam a témába. Utánaolvasgattam, nézegettem, hogy mik szimpatikusak, aztán rájöttem, hogy a rendelésnél kéne maradnom.
Arra meg, hogy mit vegyek... végül a valk3-at választottam. Gondolom nagyon nem lőttem mellé vele első (és egyetlen) kockaként. -
spanyoll
addikt
-
spanyoll
addikt
válasz
adrian360 #1711 üzenetére
A sima rubik annyira fos? Én erre gondoltam, mondván megvehetem bármelyik nap.
Nem akarok soha versenyezni, maximum magammal annyiban, hogy nem 3 perc alatt rakom ki, hanem 2.40. Az az egyetlen kikötésem, hogy ne legyen drágább 5K-nál, itthon be lehessen szerezni, és ne essen szét fél év múlva sem. Amit linkeltem akkor az fixen fos, vagy nekem ilyen nagyon hobbistáskodásra ez is tökéletes?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS dokkoló 210-AZBV + DELL 180W AC töltő
- Csere-Beszámítás! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G! 12+256GB Szürke
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest