- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri16
senior tag
miert menne ra? kezdo modszer kb 3-4 algoritmus, ha mashogy nem megy bemagolod es kesz. ki tudod rakni a kockat.
nem rossz viszont jatszani vele egy kicsit.. legalabbis engem erdekel. egy oldalt magadtol is ki kellene tudnod rakni. masodik sorra meg szinten ra lehet jonni intuitivan (bar ezt en most konnyen mondom, mert tudom hogyan kell). az utolso sor amit nem igazan lehet kitalalni -
Gyuri16
senior tag
kedvenc keresodbe beirod hogy: "how to solve the rubik's cube" es talalsz biztos sok leirast, videot..
pl:
link
itt kivalasztod a neked tetszot.
azon kivul ajanlom a rubikstudio oldalt, ahol a kirakasok menupont alatt szinten talalsz tobb modszert is kirakasra (raadasul magyarul)
matematikai tudas nelkul megleszel, alap kirakasi modszert szerintem akarki meg tudja tanulni. nem art ha kicsit megismerkedsz a kockaval, hogy ertsd a mukodeset.mod:
máyköl: van benne egy rakas matek. nezd meg a kommutatorok leirasat pl rubikstudion... csoportelmelet. -
Gyuri16
senior tag
igazabol nem tudom a full friedrich f2l-t, sot. mint irtam nem tanultam algoritmusokat. RUR'-t hasznalom. illetve ha osszeparositom a ket kockat akkor RU'R'.
ezeken a videokon szepen el van magyarazva:
[link]
[link]
az alap modszer nagyon szenvedes volt, igy legalabb kell kozben gondolkodni is, nem csak az algoritmusokat csinalninekem szerdan lesz egy vizsgam, utana valoszinuleg mar tobb idom marad masra, lehet en is veszek egyet. majd irj tapasztalatokat
-
Gyuri16
senior tag
a speedcuberseg (de szep szo) nem itt kezdodik. szerintem akkor nevezheto valaki profinak, ha megallas nelkul ki tudja rakni a kockat. tehat helyzetfelismeres masodperc tort resze alatt, algoritmus kitalalasa azonnal.
amiben leginkabb fejlodni szeretnek az az elore gondolkodas. f2l-nel eleg nagy szuneteket csinalok amikor csak keresem a sarok-el part.
meg egy algoritmust nem tudok 2 look oll-bol, azt begyakorlom aztan megnezem a 2 look pll-t. meg azt hiszem kozben elkezdem tanulni a rendes f2l algoritmusokat. -
Gyuri16
senior tag
megvan elso egy perc alatti idom
00:59.54
viszont eleg nagy a szorasom, van hogy elbambulok es 1:30 lesz -
Gyuri16
senior tag
ok, szerintem ezt hagyjuk. ha renyomsz az adatlapomra akkor lathatod hogy szlovakiai vagyok, igy aztan nem 340Ft a pk. masreszt nem csak autoval lehet kozlekedni, 20km oda meg 20km vissza belefer bringaval, legalabb van valami motivacio
mas: az ES kockakon milyen matrica van? mert a kockamon most kezdi megadni magat... a felso atlatszo reteg kezd lejonni. ugy hallottam a cubesmith-es matricak mas anyagbol vannak, szoval lehet nezek olyat is.
-
Gyuri16
senior tag
tervezek venni klasszikus 3x3x3 melle egy uj kockat. elsore egy 2x2x2 re gondoltam.
mi a kulonbseg az ES es studios 2x2x2es kozt. azt latom hogy az ES nagyobb, de melyik forog jobban, illetve igy osszevetve melyik a jobb? -
Gyuri16
senior tag
válasz
cucmalajmc #760 üzenetére
f2l reszidom most kb 1 perc.. szoval tenyleg ebbol kellene lefaragni. jelenlegi modszerem olyan hogy az sarkot es elt is a fenti retegbe teszem, es onnan aztan bele a slotba, ez altalaban egesz jol megy, akkor van baj, ha a ket kocka ossze van ragadva, es szet kell robbantani, foleg akkor ha mar valamelyik slotok megvannak, mert ilyenkor kiesek a gondolatmenetbol, es azt kell neznem, hogy melyik oldalt tudom felforditani. azt hiszem ilyen helyzetekre tanulok algoritmust, hogy menjen gondolkodas es nezelodes nelkul.
-
Gyuri16
senior tag
egyfolytaban uj dolgokat tanulok.. most ugy rakom hogy kereszt, aztan egyszeru f2l (semmi algoritmust nem tanultam, csak ugy kirakom intuitivan, bar nem hiszem hogy tul effektiv)
aztan most tanulok olyat hogy 2 look oll, valahol youtube-on van ilyen video.
terv az, hogy ezt megtanulom es gyakorlom.. ha mar jol megy nezek valami algoritmusokat. most kb 1:30 korul rakom, de az f2l-en eleg sokat kell gondolkodnom, nincs meg olyan jol begyakorolva.
szilikon ugyet most hanyagolom. szetszedtem teljesen a kockat, minden darabot kulon bevazelineztem, es most nagyon siman megy. kicsit neha akad, de azon nem hiszem hogy segitene szilikon. majd talan egy diy kockahoz, ha kitart a lelkesedesem.. -
Gyuri16
senior tag
voltam a helyi tecsoban, megnezni ezt a szilikont.. volt par prevent termek, de egyetlen amin valami szilikon volt irva az "matt muszerfalapolo", de gondolom ez nem az ami kell..
voltam meg par boltban, de tobbnyire mindenki wd40et akart ramsozni. nem tud valaki helyet komaromnal ahol lehet kapni? (vagy ezt a csoda szilikon 1000-et). akar pm-ben is johet, ha nem akarunk reklamoznimas:
kicsit uj modszert kezdtem tanulni, meg mindig kezdo szinten, de ennek az az erdekessege, hogy konnyebben at lehet rola allni friedrichre. errol van szo:
[link] -
Gyuri16
senior tag
elmentem par boltba szilikon ugyileg, de nem talaltam. viszont itthon a polcon volt tiszta vazelin, azzal bekentem a kockat bevulrol es nagyon jo lett. most mar tudom siman egy ujjal is forgatni. szilikonnal nem tudom osszehasonlitani, de sokkal jobb lett...
-
Gyuri16
senior tag
ok, koszi. talira most biztos nem tudok menni, egyreszt mert nem pesti vagyok, masreszt mert vizsgaidoszak van. talan majd nyaron.
szoval neked is van ilyen kockad.. szilikonozas mennyit segit rajta? most ugy elegge izombol kell tekerni idonkent, es van hogy beakad, szoval elegge lassit. most lemertem egy kirakast, kb 3 perc lett, amibol szerintem fel perc a kockan mulott.
neztem a leirasokat is, en kicsit mashogy rakom mint ami az alap technika a rubikstudion. a vegen az aljan eloszor a sarkakat teszem rendbe aztan a keresztet, majd megprobalom igy is -
-
Gyuri16
senior tag
hello, nemreg kaptam egy kockat, most jatszogatok vele. alap kirakasi modszer megy. szeretnem kicsit gyorsitani a dolgot, de a kocka meg eleg nehezen forog olvastam hogy szilikonozni kellene, szoval probaltam szetszedni de elegge szorul, felek erovel nekimenni nehogy eltorjon. a kocka ilyen szep nagy csomagolasban volt, rubiks.com felirat van rajta. van ezzel valami tapasztalat, szoval csak rantsam meg erovel, vagy hogyan?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 (L13899-001)
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest