- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Yutani: 20 év a Prohardveren
- aquark: Zsebszámológépek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Óraátállítás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
rTorrent / libTorrent
Új hozzászólás Aktív témák
-
chros
őstag
@(#1991) Soma01: mennyi RAM van most?
"azt olvastam linuxon nehéz megállapítani egy program tényleges memória használatát/igényét"
rTorrent-nel igen.Az uj config nev:
pieces.memory.max.set="Nem működik, beállítottam 100M-át, ugyanennyit fogyasztott."
Mert az nem arra valo: [link] Es ez mukodik is "jol".
Es amiert a "jol" idezojelbe kerult, az ez a nagy bug: [link]
- akinek van kedve, tesztelhetne (kb 4 perc), a parancs hozza (a $PID -et csereld ki):
-pidstat -p $PID -dl 5 20
- az utolso sor igy nez ki Ubuntu 14.04-en, 2GB max memory settings-el (4GB a gepben), 2MB upload limittel, helyi ext4 HDD, kb 300 torrent:
- Average: 1000 5889 7656.01 0.00 0.00
- elso korben csak seed eseten nezzetek, s utana esetleg letoltes kozben is az irast is
- irjatok le, milyen OS, RAM, max_memory, upload limit, milyen hdd, torrntek szamaKoszi!
-
-
Soma01
veterán
válasz
Fecogame
üzenetére
Szerintem az a jó sebesség, ami legalább 500 Mbps-ot tud teljesíteni, de inkább e felett.
Szerintem 1 GB ram az torrentezésnél szinte semmi. 4 minimum kellene, de kb 16 már megfelelő. E miatt nagyon sok NAS sem lehet olyan gyors torrenten. Mondjuk ha csak egy-két torrent fut, úgy talán jó. Túl sok múlik a vinyó sebességén.
Nem itt a topic elején van írva, hogy ARM-en nem valami jó a torrentezés? Meg a RAM sem bővíthető a málnán ha jól tudom. -
Soma01
veterán
Azt hogy/hol kell beállítani (rutorrentben) hogy egy időben csak 2 torrentet töltsön egy időben és ha kész, jöhet a következő?
Mennyi RAM kell (minimum), hogy jó sebességgel menjen a le és a feltöltés?
-
-
Soma01
veterán
Azt nyilatkozták, hogy nem tiltott maga a torrentezés, csak vigyázzak a publikus trackerekkel, mert ha jön valami panasz és nem tudom igazolni, hogy rendelkezem, az adott anyag birtoklásának a jogával, akkor törölnek azonnal. Tehát zárt, magán trackerekkel nem lesz gond. Limit (adatforgalmi és háttértár IOps) meg van, ha elérem, úgy jártam. Egy próbát megér.
Így már tudom, mi az a tároló. Ültem már ilyen gép előtt pár napig, használtam is de nekem nincs most ilyen rendszer feltelepítve. Az rtorrent benne van amúgy? És a függőségek vagy micsodák a rutorrenthez? A ru+pluginok nincs, az ok. -
Rimuru
veterán
A tarolot ugy kepzeld el mint az appstore-t csak mar joval korabban kitalaltak, alapertelmezetten linux alatt innen szerezzuk be a programokat

Aki ert hozza annak nem sok melo megcsinalni, viszont ez alapjan neked tenyleg nehez lenne.
Viszont akkor most szolok hogy jol nezd meg milyen VPS-re akarsz elofizetni, a tobbsegben tiltjak a torrentet, eroforrasokra fair use van, stb. Na meg a tarolo kapacitas, es az adatforgalom limit se utolso szempont. -
Soma01
veterán
De rtorrent van benne? Mi az a "Debian tarolo"?
Arra gondoltam, hogy rendelek egy VPS csomagot és kérek rá Debiant, aztán valakit megkérek majd rá, hogy tegyen fel egy rtorrentet (ha nem lenne rajta alapból) + rutorrentet. Ez mekkora meló annak aki ért hozzá? Nekem biztosan nagy lenne, mert nem értek hozzá.

-
Rimuru
veterán
Debian tarolokban rutorrent sincs nemhogy pluginok.

Itt a rutorrent wiki.
-
Soma01
veterán
Ahogy olvasgattam, marad a Debian.
ruTorrent telepítésekor vannak olyan plugin-ok, amik alapból feltelepülnek, vagy mindent magamnak kell felrakni? esetleg létezik valami csomag, ami felrak egy rakás plugin-t?
-
Soma01
veterán
Milyen Linuxot ajánlotok VPS-re telepíteni, ha torrentezni szeretnék rajta? Elég alap gép lenne, szóval olyan kellene, ami eleve kevés memóriát igényel, hogy a torrentnek több maradjon.
Ezek vannak amiből választani lehet: CentOS, Debian, Fedora, Scientific Linux, openSUSE, Ubuntu, cPanel/WHM with CentOS, Webmin with CentOS, ISPconfig 3 with CentOS, VestaCP with CentOS, Remote Desktop (CentOS 6 + VNC), Filer with CentOS 6 (Rsync, FTP, Samba). -
chros
őstag
"Ubuntu 15.10-en használom..."
Ez jelen vagy jovo ido?
Mert amit belinkeltel, az is v0.9.6 ."Ha 16.04-re váltok abban van legfrissebb rtorrent"
Nincs, az is v0.9.6. (kb masfel eve jelent meg, 2015 szeptembereben.)"akkor elég csomagból telepíteni plusz nginx beállítva és működhet?"
Valoszinu
De: ha van egy regota hasznalt / beallitott oprendszered, akkor en nem raknek fel uj oprendszert csak ezert, inkabb vacakolnek az adott program forditasaval. (En pl. Ubuntu 14.04-et hasznalok meg mindig, s valszeg ez igy is marad addig, amig a hardver vagy az OS be nem hal.) -
korcsi
veterán
Sziasztok!
Ubuntu 15.10-en használom "ezt" az rtorrent PPA-t nginx-el és rutorrentel.
A fordítós móka soha nem tartozott az élményeim közé.
Ha 16.04-re váltok abban van legfrissebb rtorrent akkor elég csomagból telepíteni plusz nginx beállítva és működhet?
Válaszokat előre is köszi!
-
chros
őstag
"Par dolog miatt nem lett (es soha nem is lesz) nagy dobra verve a git verzio..."
Nos, a minap ps felhomalyositott, hogy a fent emlitett kifogas -finoman szolva- mekkora butasag!

Ugyanis a client string-et nem valtoztatjuk meg a patcheles soran.
Igy elharul minden akadaly a git verzio hasznalata elol. -
spammer
veterán
Láttam, de még nem teljesen néztem át. Viszont nekem nincs szerverem (se komolyabb, se NAS vagy RPi) ezért nagyon bonyolult dolgokra egyelőre nincs szükségem, csak pár alap dolgot variálok, amik alapból nem voltak benne, mint pl. a tagelés, és a nekem megfelelő keybindek.

-
chros
őstag
válasz
spammer
üzenetére
"Gondolom nincs egy lista az összes működő parancsról, mi? Lehet forrásból túrni"
Megbizhato nincs.
Minden kiadhato parancs a https://github.com/rakshasa/rtorrent/tree/master/src-ben levo command_*.cc fajlok vegen talalhato meg."az is jó lenne, ha olyan parancsot is lehetne csinálni, ami előre beír bizonyos részeket a command promptba."
Na, erre meg nem gondoltam
Ennyire azert sokat nem potyogok. 2 parancsot szoktam hasznalni rendszeresen: uptime= es d.move_to=foo,1,1 , de ezeket is masolom 
"Ctrl-x téma: megtaláltam,"
"És ha már úgyis fordítanom kellett újra az egészet, akkor megszabadultam..."
Remek munka!
Egyebkent lattad a setup-omat? Nem megfelelo?
-
spammer
veterán
válasz
spammer
üzenetére
Ctrl-x téma: megtaláltam, a download_list.cc-ben van. Milyen jó, hogy ^x-et meg \x18-at (hex) keresgéltem, közben meg:
m_bindings['X' - '@']
Ezt mondjuk nem is értem, de mindegy. 
És ha már úgyis fordítanom kellett újra az egészet, akkor megszabadultam a "Replaced key binding..." szövegtől is.
command_pyroscope.cc -
spammer
veterán
Külső script segítségével megoldottam a tagelést, de még lesz vele munka.
Viszont nem találom sehol, hogy mi a parancs neve, ami
Ctrl+x-re jön elő (command prompt). Át akarom bindelni másik gombra, de nem találom... Már kerestem a forráskódban is. Gondolom nincs egy lista az összes működő parancsról, mi? Lehet forrásból túrni (CMD-re keresve).
Illetve az is jó lenne, ha olyan parancsot is lehetne csinálni, ami előre beír bizonyos részeket a command promptba. Pl. lenyomok egy gombot és egyből be lenne írva mondjuk egy ilyen:
command>add.tag= -
chros
őstag
válasz
spammer
üzenetére
"Viszont az rtcontrol elhasal, ha névben szerepel kapcsos zárójel vagy vessző."
Igen, ezzel lehet szivni rendesen.
De ha az ember egyszer raerez az izere ... 
Sajnos ebben nagyon nem tudok segiteni, en nem hasznalom surun manualisan a pyrocore-os parancsokat. Ha minden kotel szakad, akkor:
- github-on kerdezd meg issue formajaban
- vagy a repojaban emlitett IRC channel is muxik"Jó sokat szívtam vele."
Es ez meg csak a kezdet!
Ha tudnad mennyi bug volt/maradt magaban az appban, mennyi hianyzo feature van, stb ... 
"mert már eddig is öregedtem egy pár évet,"

(#1958) yusukee: "Sajnálom, mert a webes felület nagyon bejött nekem."
En pedig egyenesen utalom 
(#1934) chros:
Mas: ezekkel az rtorrent fix-ekkel vegeztem (par nap mulva pull request is keszul hozzajuk majd az anya repoban
):
- choke groups
- partial download
- adding basic math commandsVan meg 1 visszamarodo es 2 ujabb dolog, ami az eszembe jutott

-
spammer
veterán
válasz
spammer
üzenetére
Közben rájöttem a megoldásra (
$cat-tal lehet rendesen összefűzni)execute=rtcontrol,$d.name=,\"$cat=--tag=,$argument.0=\";Viszont az rtcontrol elhasal, ha névben szerepel kapcsos zárójel vagy vessző. Kipróbáltam tisztán shellben futtatva -v (verbose) kapcsolóval is, megkapja a nevet az rtcontrol, de nem ad vissza találatot, ha a névben bárhol szerepel vessző vagy kapcsos zárójel. Pl.:
Valami.S01.HDTV-Foo[Bar]
Valami, Foobar és BazJó sokat szívtam vele. Úgyhogy most inkább írok egy shell scriptet, ami megkapja az rtorrent-ről a megfelelő változókat, azokat pedig feldolgozom a scripttel és továbbítom az rtcontrol-nak. Remélem így működni fog már rendesen, mert már eddig is öregedtem egy pár évet, annyi szívás van vele.
-
spammer
veterán
Köszi, a print parancs bevált.

De a szintaxissal már kezd tele lenni a tököm.
Egyszerűen sehogy nem tudom elérni, hogy működjön rtorrent-ből a rtcontrol-lal való tagelés, pl.:execute=rtcontrol,\"$d.name=\",--tag=\"$argument.0=\"Már próbáltam single quote-tal is, tripla \\\ escape-et, egyszerűen nem tageli meg. variable nevek pedig jók, mert ha rtcontrol helyett a notify-send paranccsal kiküldöm őket üzenetbe, akkor visszadják a torrent nevét a tag nevet is.
szerk, ez sem jó ($arg... elválasztása vesszővel):
execute=rtcontrol,\"$d.name=\",--tag=\",$argument.0=,\"Command failed: Junk at the end of input.
-
chros
őstag
Ugyes es koszi az infot!
Ezert is mondtam, hogy ott celszeru keresgelni, mert sajnos sok dolog miatt lehet bug:
- az adott disztribucio altal hasznalt kiegeszito csomagok esetleges hibai miatt
- az adott disztribucio altal hasznalt compiler "optimalizacioja" miatt (pl. router-ek eseteben, lasd OpenWRT)Es akkor meg nem is emlitettuk az rtorrent sajat betegsegeit

-
wopi
aktív tag
-
chros
őstag
válasz
yusukee
üzenetére
Most lattam veletlenul ezt: [link]
NTFS filerendszered van?
Mert akkor nincs megoldas, csak ha attersz masra, pl ext4-re.(#1952) spammer:
"A másik problémát is megoldottam"
Remek!
"El lehet valahogy kussoltatni a rtorrent-ps belső üzeneteit?"
Nem tudok rola. Gondolom ez csak inditaskor van."én tudok valahogy oda üzenetet kiíratni?"
Igen, a print= paranccsal, pl igy: [link]Egyebkent pyroscope is nagy munkaban van a config-ok teren is
: [link] -
spammer
veterán
Nyakig vagyok a configban, bocs a szófosásért, de nem találtam (egyelőre) választ:
El lehet valahogy kussoltatni a rtorrent-ps belső üzeneteit? Pl. átbindeltem sok gombot, és indításkor telenyomja nekem az ezekről szóló üzenetekkel:
Replaced key binding for .........
Továbbá: én tudok valahogy oda üzenetet kiíratni? Pl. amikor egy saját view-hoz hozzáadok egy torrentet, akkor miután lenyomtam a gombot, nem lenne rossz valami visszajelző üzenet. Persze működik, csendben megcsinálja amit kell, de azért nem lenne rossz egy visszajelzés.

-
spammer
veterán
Köszi, az megvolt, de valami gondja lehetett, viszont most működik. Aztán most rájöttem, hogy valójában nincs is szükségem erre a sok feature-re.

szerk: az viszont megoldható, hogy az rtorrent-ps indításkor automatikusan a "name" view-ot aktiválja, ne pedig a "main"-t? Azaz név szerint legyenek rendezve a cuccok azonnal.
-
chros
őstag
válasz
spammer
üzenetére
Nem kell hozza webserver, csak rtorren tconfigban kell engedelyezni a hozzaferest: [link]
(#1949) wopi: epp ez a problema, nezd meg hogy jok-e az adatok.
(#1948) yusukee: Nem hasznalok OpenElec-et es ruTorrent-et sem, ezt inkabb egy openelec-es vagy a hardvered forumaban kellene megkerdezni.
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Teljesen új Openelec telepítésem van. Feltettem az Rtorrentet is. Fut is a háttérben, ezt ssh-n keresztül ellenőriztem, viszont az rutorrent-ben nem látszódik semmilyen infó csak az, hogy "No connection to rTorrent. Check if it is really running. Check $scgi_port and $scgi_host settings in config.php and scgi_port in rTorrent configuration file."
A portokat az adott konfig fájlokban megnéztem, de a telepítés után nem is piszkáltam bele. Mi lehet a baj?

Köszönöm szépen,
Pet -
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
Van egy OpenElec-et futtató rendszerem, azon van egy rTorrent ruTorrent webes felülettel. A problémám az lenne, hogy ha 3.8 GB-nál nagyobb file-t akarok letölteni, akkor ugyan azt írja, hogy letöltötte, visszaellenörzésnél is azt írja minden ok, de ha átmásolom a windowsos gépre és meg akarom nyitni azt írja, hogy hibás. Ha berakom uTorrentbe windowsos gépen, akkor azt írja, csak 3.8 GB van letöltve. Találkozott már valaki ilyen problémával?
Az openElec-nek nem lehet baja a nagy fileokkal, mert van rajta 30+ GB-os film is.
Köszi.
-
spammer
veterán
A pyrocore-hoz mindenképpen webszervert kell futtatni?

-
spammer
veterán
válasz
spammer
üzenetére
Közben sikerült. A notify-send után is vessző kell, nem pedig szóköz.

method.set_key = event.download.finished,notify_me,"execute=notify-send,\"Finished downloading:\",$d.name="És nem kell a
notify-send-nek második üzenetrész, mert a automatikusan megkapja a$d.name-ből. -
spammer
veterán
rtorrent-ps notifikációval van problémám:
Ha külső scriptet hívok meg (amiben a notify-send parancs van), akkor működik ez:
method.set_key = event.download.finished,notify_me,"execute=rtorrent-notify.sh,$d.name="De ezért felesleg egy egysoros külső scriptet meghívni, mert egyből lehet mehetne a notify-send, viszont úgy meg Junk at the end of input hibát ír a torrent befejezésekor, és nem küld notifikációt. Hiába vannak escape-elve az idézőjelek, vagy hiába van single quote, akkor sem jó. Hiába próbálom egy részből álló értesítéssel (fájlnév nélkül) vagy két részből állóval (mely a fájlnevet is írja a notifikációban):
method.set_key = event.download.finished,notify_me,"execute=notify-send 'Finished downloading' ,$d.name="method.set_key = event.download.finished,notify_me,"execute=notify-send \"Finished downloading\" ,$d.name="method.set_key = event.download.finished,notify_me,"execute=notify-send \"Finished downloading\" \"$1\",$d.name="Hogy a fenébe lehetne a notify-send üzeneteit beírni, hogy ne legyen szintaxishiba?

-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Van valami oka amiert nincs ido tenyezo a ruTorrent ratio group beallitasainal?
Kulon plugin kell? -
chros
őstag
válasz
Zoolesz
üzenetére
Egy masik verzio forditasa 10 perc:
- cron-bol kikommentelni azokat a scripteket, amik elindithatjak az rtorrentet (pl. "queueTorrent.sh")
- rtorrent leallitasa: "sudo /etc/init.d/rtorrent stop"
- biztonsagi masolat keszitese az "/opt/rtorrent" konyvtarrol (biztos-ami-biztos) , ha system-wide install volt
- "/opt/rtorrent" konyvtar torlese
- masik verzoi forditasa, pl system-wide git, rootkent:# git clone https://github.com/chros73/rtorrent-ps.git
# cd rtorrent-ps
# nice -n 19 time ./build.sh install git- rtorrent inditasa: "sudo /etc/init.d/rtorrent start"
- cron-ban kommentek torlese, ha minden rendben vanPar dolog miatt nem lett (es soha nem is lesz) nagy dobra verve a git verzio, a legfontosabb ezek kozul:
- ahhoz, hogy konnyen lehessen banni a patch-ekkel a projetcben, uj nem-letezo (!!!!) verziot hasznal a git verzio (0.9.7/0.13.7 , hiszen csak 0.9.6/0.13.6 letezik), es ez problemat jelenthet tracker-eknel, ahol szurik a klienseket verzioszam alapjan (en ugyan nem talalkoztam olyen trackerrel, ami white-list-et hasznalna black-list helyett, de ki tudja
)Egyebkent, ami publikalva van, az muxik jol. A git verzio valtozasait az Issue reszlegbol lehet latni mindig.
-
Zoolesz
csendes tag
Azért annyira nem vagyok penge, csak a felszint kapargatom.

De legközelebb majd megnézem pontosan hogy mennyi időbe telt feltenni. Pl arra emlékszem, hogy a felület sehogy nem akart összeálni pedig mindent megcsináltam, és szívtam vele 30 percet mikor toltam egy restartot és csak az hiányzott. meg a magnet link is szívás volt kelett kis idő mire rájöttem hogy a "display" nincs felrakva.Ha jól tudom a git-et raktam fel, bár nem emlékszem, mert transmission volt fent aztán volt qbittorrent meg sima rtorrent is szóval most kicsit meg volt bolondítva a rendszer de ha lesz új debian verzió akkor csinálok egy tiszta telepítést.
-
chros
őstag
válasz
Zoolesz
üzenetére
"4-5 óránál nem volt több"
Akkor az annyira nem veszes, bar ahogy lattam te sem vagy kezdo
Melyik verziot hasznalod az rtorrent-ps-ch-bol? 0.9.6 vagy git?
Rakd fel a git-et, ha nem azt, tobb hibajavitast is tartalmaz.Mas: a kovetkezo fix-eken dolgozom jelenleg rtorrent-hez:
- choke groups (ezzel mar public torrent-eket is tamogatni tud majd a setup!
)
- partial download fix
- fix file allocation
- add basic math commands -
Zoolesz
csendes tag
Elöször is köszi az első link volt a megoldás a másodikat azt néztem már korábban, de úgy tünik nem voltam elég figyelmes és nem vettem észre a getlimit.sh-t
1000/200M vonalam van
4-5 óránál nem volt több szerintem inkább a fordítgatás telt neki sokáig, meg végignézni pontosan mit kell felrakni, mert volt amit (ssmtp) elsőre nem akartam felrakni.
-
spammer
veterán
pl. egy szimpla sorba állítást meg lehetne oldani vele. Tudom, hogy a ps-sel ki lehet bűvészkedni (vagy ezzel a pyro + ps-sel), de gondoltam van valami egyszerűbb megoldás, amire nem kell egy délutánt rááldozni.
Annyira nem fontos egyébként, mert általában nincs rá szükségem, csak most épp olyan helyzet adódott, hogy jól jött volna egy ilyen funkció, ezért kérdeztem, hogy tud-e esetleg valami ilyet "alapból". -
chros
őstag
válasz
spammer
üzenetére
"Kár, hogy nincs egy rendes daemon beépítve az rtorrentbe, amin keresztül mindenféle adatot ki lehetne nyerni menet közben.
úgyhogy inkább hagyom a fenébe"
Dehogy nincs!
Ahogy Alex is javasolja, xmlrpc kell neked. Pyroscope irt egy brutal library-t python-ban ehhez, a neve: pyrocore .
Ebbol az rtcontrol parancs kell neked."Legalábbis én ezeket a lehetőségeket ismerem."
Es a 3. lehetoseg, hogy ratekintesz az UI-ra!
-
-
spammer
veterán
válasz
Fecogame
üzenetére
Nem egészen erre gondoltam. Arra vagyok kíváncsi, hogy fut-e letöltés, és ha igen, hány. A nethogs netforgalmat mutat, de az kifelé/felfelé menő is lehet. Továbbá ncursest használ, én viszont nem akarom real-time a forgalmat követni, csak adott időközönként CLI-ben lekérdezni az aktív letöltések számát. szerk: mondjuk sebességből megállapítható lenne, de nem látom az opciót a parancssorban kiíratásra, hanem ncurses-ben indul el.
-
spammer
veterán
Az megoldható valahogyan, hogy shellben lekérdezzem, hogy van-e épp letöltés alatt lévő torrent?
man rtorrent-ben nem látok semmi ilyesmit (illetve más cli vagy query lehetőséget sem). Az is elég lenne, hogy ha egy számot adna vissza (pl. 1 ha éppen egy torrent van letöltés alatt). rtorrent-ps-ről van szó. -
chros
őstag
válasz
Zoolesz
üzenetére
Valoban! Megtalaltad az elso bug-ot!
Koszi!
- csak akkor fordult elo, ha mindket konytar ures volt (nalam ilyen soha sem volt eddig)
Itt a fix hozza: [link]Lehet, hogy ujra kell inditanod az oprendszert, hogy a valtozasok eletbe lepjenek (uj shell-t kell inditanod, hogy ki tudd probalni a modositast).
Egyebkent az eleg nagy problema, ha ez a fuggveny nem jol mukodik:
- a queueTorrent.sh script hasznalja ezt, hogy eldontse, van-e eleg hely a kovetkezo torrentnek; ha nincs akkor atpakolja a torrent fajlt az ".oversized" konyvtarba es nem indul meg a letoltes! -
chros
őstag
válasz
Zoolesz
üzenetére
"rtorrent-ps-ch kicsit szívtam vele, de azért összejött"
Orulok! Milyen oprendszerre forditottad?"hogyha jól olvastam akkor kell egy scriptet írni hogyha azt akarom hogy álljon meg a torrent ha eltelt mondjuk 2 nap vagy elérte a 2 ratiot?"
Attol fugg milyen iranyt valasztasz: ha rtorrent-ps_setup -nak megfelelo elveket vallasz (es hasznalsz is
), akkor leallitani semmi szukseg nincs egyetlen torrentet sem, addig seedeljuk, amig ki nem toroljuk (vagy manualisan vagy automatikusan). Csak a dolgod az, hogy ne a specialis csoportba rakd be ezeket es kesz is."rtorrent-ps_setup-ot csináltam végig ott kell valamit beállítani vagy alapból küldeni fogja a leveleket"
Ha az Installation instructions alapjan csinaltad, es az "rtUtils.sh" elejen is modositottad az email cimeket, es a cron-ba is hozzaadtad a scripteket, akkor elviekben mast nem kell (ha jol emlekszem
).
De ezt egyszeruen kiprobalhatod, hogy az email kuldes muxik-e: leallitasz egy torrentet ideiglenesen,s kezzel futtatod a "reportStopped.sh" scriptet, ekkor levelet kell hogy kapjal. -
Zoolesz
csendes tag
Hali!
Hétvégén sikerült feltennem az rtorrent-ps-ch kicsit szívtam vele, de azért összejött. Viszont olyan kérdésem lenne hogyha jól olvastam akkor kell egy scriptet írni hogyha azt akarom hogy álljon meg a torrent ha eltelt mondjuk 2 nap vagy elérte a 2 ratiot? Még 1 kérdés rtorrent-ps_setup-ot csináltam végig ott kell valamit beállítani vagy alapból küldeni fogja a leveleket, ha aktuális?
-
chros
őstag
"SSH-n arra a parancsra amit írtál ezt dobta ki:"
Ez az jelenti, hogy valoban nem fut.Valami miatt meghal az rtorrent-ed. Ennek oka lehet:
- beallitasok
- vagy maga a build a routeren is (!)Ezt olvasd el, s probald beloni a routernek megfelelo ertekeket: Performance-Tuning
-
libus
őstag
Megint elszállt az rtorrent!

Pedig már azt hittem, hogy jó lesz, mert lefeleztem az alapbeállítás értékeit (peer, seed, stb..), s akkor nem állt le letöltés közben. Igaz, akkor csak 1 filmet töltöttem le.
Tegnap viszont 3 filmet álltam neki letölteni, és nem tudom hányszor, de sokszor újra kellett indítanom az rutorrentet mire lejött a 3 film.
SSH-n arra a parancsra amit írtál ezt dobta ki:admin@RT-AC68U-1C68:/tmp/home/root# ps | grep rtorrent
2821 admin 1396 S grep rtorrent
admin@RT-AC68U-1C68:/tmp/home/root#Az rutorrent pedig ezt írja, mikor leállt:
Bad response from server: (500 [error,list]) <?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en"> <head> <title>500 - Internal Server Error</title> </head> <body> <h1>500 - Internal Server Error</h1> </body> </html>Valaki ezekből mit tud megállapítani?
Mi lehet nálam a baj, hogy mindig eldobálja az rtorrentet letöltéskor?
-
-
libus
őstag
BUÉK!
A le- és a feltöltési szállak számát az alapbeállításhoz képest lefeleztem, most letöltötte a filmet minden megállás nélkül, de reggel nézem az rutorrenttet és ezt írja:
01.01.2017 09:17:03] rTorrent user can't access 'id' program. Some functionality will be unavailable.
[01.01.2017 09:17:03] rTorrent user can't access 'stat' program. Some functionality will be unavailable.
[01.01.2017 09:17:03] scheduler: Plugin will not work. rTorrent user can't access external program (php).
[01.01.2017 09:17:03] datadir: Plugin will not work. rTorrent user can't access external program (php).Azt látom, hogy ezeket a plugineket leállította, de miért?

Még csökkenteni kell a szálakon?
-
válasz
Oldman2
üzenetére
Rájöttem a probléma okára!
A datadir ruTorrent plugin segítségével mozgatom át a letöltéseket a Médialejátszón megszokott téma szerint rendezett "mappastruktúrába".
Úgy tűnik, ez a plugin nem jól kezeli le azt az állapotot, ha még letöltés közben helyezem át a fájlokat (ez esetben hiányoznak a dátumok és időpontok).
Ellenben ha megvárom a teljes letöltést, majd csak ezt követően helyezem át a fájlokat, minden jó (ahogy eddig is).
-
chros
őstag
BUEK!
Ez valszeg azt jelenti, hogy elszallt az rtorrent a hatterben. SSH alol pl igy tudod megnezni, hogy fut-e ilyenkor:
ps | grep rtorrent.
Ha osszeroskad neha, annak sok oka lehet: konfiguracio, de akar maga a forditott csomag is! (En is probalkoztam regen egy Archer C5-on Openwrt-n, de hasznalhatatlannak bizonyult.)(#1904) Oldman2: nem hasznalok rutorrentet, igy talan mas tud segiteni.
-
-
libus
őstag
Sziasztok!
Először is BÚÉK Mindenkinek!

Olyan problémám van az rutorrenttel, hogy letöltéskor sokszor elszáll!
Nagyobb részben Full HD filmeket szoktam leszedni. Pl egy 10GB-os filmnél 5-8 alkalommal is újra kell indítanom az rutorrentet.
Ilyenkor SSH-n szoktam újraindítani services start paranccsal.
Ezt írja az rutorrent olyankor mikor megáll:
" Nem kapcsolódik az rtorrenthez! Kérlek ellenőrízd, hogy helyesen van-e megadva az $scgi_port és $scgi_host beállításait a config.php-ban!"
A HDD 100%-os Hdd sentimel szerint.
Külső tápot raktam ma a 2,5 collos 500GB-os HDD-re, de nem javult meg ettől sem!
Egy Asus AC68U router USB3 portjára van kötve a HDD.
Próbáltam azt is már, hogy az alap 200 peer-t levettem 100-ra, meg az alap 820MB memóra használatot 120MB-ra, de a probléma akkor is fent áll!
Valaki tudna segíteni ebben? -
Köszi!
watch directory -t használok, működik szépen.
Hogyan oldható meg az, hogy innen a már "beolvasott/feldolgozott" torrentek átkerüljenek egy másik könyvtárba?
Most ott áll minden "régi" torrent fájl a watch directory-ban.
A "mozgatást" manuálisan szépen meg tudom oldani, a rutorent GUI-n keresztül.
Teljesen jól megy!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gainward RTX 5060 Ti Python III 16GB GDDR7 128bit (NE7506T019T1-GB2061T) Videokártya
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 256GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ezt mondjuk nem is értem, de mindegy.