- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Bambanő háza tája
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
K32LCD+ kezelő működik SP4000-el?
Nem kezeli a rendszer a rá kötött reed relét. Ha beállítom, hogy melyik zóna legyen a kezelőzóna, feltöltöm a központra, a zónaprogramozást újra megnyitva a beállított kezelőzóna állapota “Nem használt”.
Volt restart, reset, egy rakás zónahelyre kiraktam, mind ugyanazt csinálta. -
v.attis
őstag
válasz jézusom #1633 üzenetére
Elvileg nem kellene bajt okozzon, mert csak a programozott számról érkező hívásra vagy sms-te reagál.
Ha nem állítasz be továbbítást, max annyi lehet, hogy addig nem tud kimenő kapcsolatot létesíteni.
De mégegyszer mondom: nem dolgozom ezzel a típussal. Hátha van itt olyan, aki ismeri. -
v.attis
őstag
válasz MCGaiwer #1628 üzenetére
Alapjában véve a Dahua, Hikvision, Ajax szettekből bàrmelyiket választhatod, Dahua a legolcsóbb.
[link] Ez például egy kezdőszett. Azt veszel hozzá, amit akarsz.Ezek nem aliexpresses cuccok és az áruk sem olyan. Mi elvből nem szerelünk semmit, ami nem hivatalos forgalmazótól van, vagy noname kínai vacak. Láttunk már 20 ezer forintos kamera rendszert, amelynek 1 éven belül az összes tápja kigyulladt.
Én biztos nem vennék biztonságtechnikát aliról, de oda bízom. -
v.attis
őstag
esetleg a kürtöknek lehet külön akkumulátora??
Igen, van. Ha elhallgattatod a kóddal, akkor először a szirénából vedd ki az akkut, mert ha a központot lövöd le, újra megszólal(hat) a sziréna és akkor már nem működik a kezelőd.
Mivel a szirénában van szabotázskapcsoló, lehet meg fog akkor is szólalni amikor leveszed a burkolatot. Nagyon fontos, hogy ekkor ne szarj be a létra tetején.
-
v.attis
őstag
válasz V.Stryker #1581 üzenetére
Ezt azért kérdeztem, hogy tanuljak, egyáltalán tudjam, merre induljak. Valójában ezt már megcsináltam paradox-al, de össze akartam hasonlítani a két rendszert, hogy milyen eszközök kellenek ahhoz, amit a paradoxban már tudok.
Ez egy cég vagy egy magánlakás?
Mindkettő. Elől egy nagy ház, az udvar hátsó részében irodaépület.Mi az a viszonylag nagy távolság?
Falon át, föld alatt csövezve, össze vissza kb 30 méter. Bővítő mindenképp kellett, mert építkezéskor az irodát úgy csövezték be, hogy egy ottani központba futnak be. Azt akarták, hogy két komplett rendszer legyen, sikerült bővítővel megoldani."Megtanulom" az általad javasolt eszközöket, kicsit szeretném átlátni a logikáját a Satelnek.
Épp ma kezdtem el nézegetni a Riel videóit, egyelőre csak a rövidebbeket. Alapjában véve kezdem látni a központ palettát, annak struktúráját, de Paradoxnál sem bonyolítottam túl a dolgokat, ha csak lehetett akkor SP 5500 vagy SP7000-et használtam, elvétve evo-t.
Neked volt Satel esetében favoritod? Amolyan mindenre jó, vagy bármikor bővíthető központ. Persze nem 3 hektáros cégbirodalomra gondolva, hanem magánházak, irodák, kisebb üzletek tekintetében. -
v.attis
őstag
válasz V.Stryker #1576 üzenetére
Taníts már egy kicsit, mert felkeltetted az érdeklődésem a Satel iránt. Eddig Paradox, Dahua rendszereket telepítettem.
Szóval hogyan raknád össze Satellel az alábbi rendszert:
- két partíció: fő épület 6 zóna, melléképület 5 zóna, de utóbbi a viszonylag nagy távolság miatt bővítővel lett megoldva. Mindkét épületben kezelő, ami ugye a buszos megoldás miatt tök egyszerűen megoldható.
- internetes elérés vezetékes megoldással (IP150 modul). Ennek ugye van egy app előfizetési díja.Szóval mely eszközöket választanál erre? Nézegetem a Satel termékeket, de még nem állt össze a kép, nem tudom pl a távoli elérés hogy a leg ésszerűbb... Milyen szoftveres költségek lehetnek? Mit tud a sim kártya támogatás? Egy adatkártya kiválthatja akár az ip modult is?
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
válasz Caranita #1577 üzenetére
Na várj. Te nem akarod mobilos alkalmazással használni?
Csak mert nekem nemrég volt egy beüzemelésem EVO192 központ és IP150+ modullal. Összedugtam a routerrel, adtam neki fix IP-t és laptopról babyware-el elértem. A mobilos telepítői reg csak a Blueye-hoz kellett.
Mondjuk ha már megoldottad, akkor mindegy. -
v.attis
őstag
Dahua PFS3006-4ET-36 4
Van tapasztalat valakinek ezzel a poe switchel? Eddig Hikvision vagy Tenda volt a "kedvencünk", alapjában véve azok is jók, csak olyan jól nézne ki ha egy rendszerben minden egy gyártótól lenne és egyre több Dahua kamerát szerelünk.
Ha hozza megbízhatóságban a korábbiakat, az nekem már elég. -
v.attis
őstag
válasz Bengabe #1553 üzenetére
Hajjaj! Még sokkal újabb központtal is!
Egyik telepítésemen elkezdte a sziréna szabotázzsal, majd váltakozva 3 másik infra szabotázzsal ugyanezt. A szirénát letiltottam, azzal nem tudok mit kezdeni, az infrákat csereberéltem és a háromból 2 helyrejött, egy viszont az Istennek nem akart, még új infrával sem.
Kábelek sértetlenek.
Kiderült, hogy a telephelyen több alkalommal voltak villamos hálózati gondok, valamint villámcsapás is kb 70 méteren belül. Gyanítom kapott a központ egy sallert és valamiért dobja a hibás riasztásokat.Amit tehetsz:
- nézd végig a kábeleket, kötéseket. Ha padláson megy, valami meg is rághatta. Ha 20 éve üzemel, akár rozsda vagy kilazult sorkapocs is lehet ludas, a központnál is.
- ha le van csövezve, nézd meg nincs-e pára kicsapódás a csőben, ami miatt beázhatott akár a központ, akár valamelyik eszköz.
- borulj térdre és adj hálát az égnek, hogy 23 éve működik. Ma már semmi nem bír ennyit.Gyanítom az öregedő vagy elektronikailag bizonytalan állapotú központok az ellenállásokat nem jól látják, mondjuk 2-3-4 KOhmosnak látják az 1-eset, emiatt téves riasztást érzékelnek. Legalábbis nálam a műszer szerint minden oké volt, mégis dobta a szabotázst.
Én ilyen régi rendszert már nem javítgatok. Egyszer tettem ilyet, meg is bántam. A kábel érszálak már feketék voltak még a friss blankolásnál is el voltak színeződve. Szerintem nem éri meg már ezt pofozgatni... -
v.attis
őstag
válasz DanielLong #1550 üzenetére
A nyitásérzékelő akkor jó lehet, azt nem kell hajszálpontosan felrakni 2-3 centiről kapcsol, az meg azért elég ahhoz, hogy ajtóra vagy kapura felhelyezd valahogy. Gyanítom nincs 5 centis kilengése egyiknek sem, így nem lesz fals riasztás.
-
v.attis
őstag
válasz DanielLong #1548 üzenetére
Alapból a zárt helyekre mozgás és nyitásérzékelőket rakunk. A kamerát mi mindig a behatolási pontok külső megfigyelésére használjuk. Persze ettől nyugodtan el lehet térni, de esetedben nem látom értelmét. Ha nyitás vagy mozgásérzékelőt raksz a garázsba, akkor be tudod riasztani mondjuk éjszakára, miközben az épület többi részében nyugodtan mozoghatsz.
Egyébként ezt nagyon díjazom az Airshield rendszerben, ha telepítéskor minden helyiséget külön felveszel, azokba pedig az ott található érzékelőket, akkor úgy riasztod be a helyiségeket akár egyesével is, ahogy kedved tartja. Például ott van nálad a festő, vagy a vízszerelő. Minden helyiséget be tudsz riasztani ahol neki nincs keresnivalója.
Pont nemrég volt egy ilyen esetem, az ügyfél csak kíváncsiságból beriasztotta a garázst, ami egyben kamra szerepet is betöltött, miközben a takarítónő a házban dolgozott. Természetesen jött is a riasztás. Kiderült, hogy a nénje dézsmálta a befőtteket, meg az italos polcot.
-
v.attis
őstag
válasz DanielLong #1544 üzenetére
Na várjál. Te azt akarod, hogy megszólaljon a riasztó, ha a kamera mozgást lát? Vagy csak, hogy küldjön értesítést a telódra?
Előbbit sajnos nem tudom és mivel szinte kizárólag kültérre rakok kamerát, nem is tartom hasznosnak.
-
v.attis
őstag
válasz DanielLong #1544 üzenetére
Amit én raktam fel wifiset, az is Imou volt és simán vitte a DMSS. Ne tévesszen meg semmilyen leírás, engem is megkavart, hogy az Imou appban kell felvenni, meg ilyenek. Dehogy kell! Az egésznek a trükkje az, hogy kábellel kötöd routerre amíg mindent beállítasz rajta, utána viheted a helyére.
A kamera független az Airshield rendszertől, működik központ nélkül is, csak egy router kell hozzá. Az alkalmazásban állítasz be mindent, például az értesítést is ha mozgást lát. Mondjuk én ezt nem szoktam beállítani, mert akkor is jelez a telefonod, ha feltámad a szél, vagy átszalad egy macska a kamera előtt.
Ja még annyit, hogy a DMSS egy nagy közös felület: kezeled a kamerát, a riasztót, vezérelsz vele, visszanézel videót. Tökmindegy, hogy airshield eszköz, vagy sima wifis. Szerintem a Hikvision is ugyanígy működik: márkán belül hikconnect, oszt csókolom.
[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
válasz PROTRON #1541 üzenetére
Hála az égnek ilyen bonyolultsággal még nem volt dolgom, ezért lehet, hogy mások tudnak neked érdemben segíteni, de:
- a belépési zóna lehet késleltetett (ajtó) és követő (infra). Ezek bizonyos partíciók belépési pontjai és nem a felhasználóé.
- szerintem nem tudsz zónákat felhasználóhoz rendelni, hanem hozzárendeled partícióhoz, majd a partíciót a felhasználókhoz.
- ha ezeket a belépési pontokat nem külön partícióként programozod, hanem minden partíció belépési pontjaként, akkor még működhet is, de kérdés nem kavar-e be a ki és beriasztáskor? Gyanítom, hogy de. Pl: elmegy az irodista és beriaszt, ezzel élesíti az irodával a belépési pontot is, miközben a raktárban még dolgoznak.Minél tovább olvasom amit írsz és gondolkodom rajta, a jelenleg is élő megoldás tűnik a leginkább működőképesnek. Max egy oktatás keretében leadod nekik a teendőket, vagyis azt, hogy mire kell nyomni a kezelőn. Ha van biztonsági őr, gondnok, portás annak be lehetne állítani a telefonjára, hogy figyelhesse a beriasztást és ha minden éles, csak a belépési pont nem, akkor legyen szíves ezt pótolni.
-
v.attis
őstag
válasz DanielLong #1540 üzenetére
Dahua DMSS app magyar és a wifis kamerái fogadnak sd kártyát, így nem kell nvr csak táp.
Beüzemeléskor kábellel kell a routerre kötni, jelszó majd a kamerán lesz egy gyári matricán. Ezt meg lehet változtatni, de jó eséllyel nem lesz rá többé szükség, szóval a napi használatban nem érdemes szerintem.
Egyébként az app mindenen végig vezet. Nekem az első rendszerem nagyon újdonság volt a Paradoxok után, majd 7 órát eltököltem a szereléssel és beüzemeléssel. A harmadik már 3 óra alatt megvolt, szóval könnyen megtanulható.Amire készülj fel: az egész rendszert csak egy felhasználói fiókkal használhatod. Ha ezt a fiókot használod a telón, majd belépsz mondjuk tableten vagy másik telón, akkor az előzőt kidobja.
Ha több eszközön (mondjuk több telefonon) akarod felügyelni, akkor mindenkinek kell saját fiók, ami kb 2 perc alatt elkészül. Ezekkel meg kell osztani a rendszert, vagy annak bizonyos elemeit és még jogosultságokat is beállíthatsz nekik.
Az egyik rendszeremet négyen használják így, probléma nélkül. -
v.attis
őstag
válasz PROTRON #1533 üzenetére
Ahogy lappy írta, a felhasználói kódok mondják meg, hogy mit riaszthatsz be vele. Pl. az 1111 kóddal csak az 1. partíciót, a 2222 kóddal csak a 2. partíciót, a 8888 kóddal bármelyiket és mindegyiket.
Nekem pont nemrég volt egy nagy lakóház, mellé irodaépület és garázsok, EVO192-vel. A tulaj kódja mindenre érvényes, az alkalmazottak kódja meg csak a melléképületre. Ennyi. -
v.attis
őstag
válasz DanielLong #1531 üzenetére
A Dahua a legolcsóbb, mondjuk azt nem tudom okos otthonba mennyire integrálható. Idén 3 ilyen rendszert raktam fel, egyikhez társult még 2 wifis kamera is.
Minden eszköz vezeték nélküli, a központnak kell 230V de van beépített akkuja is. A sziréna is vezeték nélküli, de lehet neki adni 12V tápot is.
Kameráknak van saját tápegységük, viszont aksi nincs benne, tehát azokat szünetmentesre lenne érdemes kötni.
Minden eszköz egyetlen alkalmazásból kezelhető, az alkalmazás ingyenes.
A központban gyárilag van Lan, Wifi és Sim kártya fogadási lehetőség. (Utóbbi a legolcsóbb központban nincs, de nem nagy az árkülönbség az egyel magasabb kategória amiben már benne van.)
Az elemek akkuk gyári tartozékok, tehát felszerelés után azonnal használható minden.
Eddig nincs panasz egyikre sem, merem ajánlani.
Sajnos akku merülési adatokkal nem tudok szolgálni, de ha azt nézem, hogy pl. a paradox alkalmazása fizetős és még ezen felül ott is van időszakos akku csere, akkor nem biztos, hogy a 2-3 évente esedékes elemcsere sokkal rosszabb üzlet lenne a Dahuával.
Ja, van vezeték nélküli relé is hozzá. -
v.attis
őstag
válasz stickermajom #1517 üzenetére
Ha csak simán lehúzod a serial csatlakozót a panelről, azzal nem tekinthető befejezettnek az ügy az IP150 oldalról?
Én csak mobilos vagy Babyware-es távoli elérés miatt kötöttem ip modult, de volt amikor összeberhelték a belső hálózatot, nem is kapott ip címet az eszköz. Lehúztam a csatlakozót és semmi nem panaszkodott rá.
Mondjuk a példában SP központ szerepel.Egy teljes központ áramtalanítás az ip modul nélkül még segíthet
-
v.attis
őstag
Ne is mondd.
Kb 8 órakor reggel jött néma értesítés Blueeyeban, hogy hajnali 5:53-kor a központ szabotázs bejelzett, majd az egyik kóddal kioldották.
Nos, mivel nem lakják még a házat, és ebben az időben még aludtak otthon, ez kizárt, a ház üres volt.Közben összeraktuk a képet, hogy valószínűleg 12 órát csúszott az éttesítés, ugyanis tegnap du. valóban kinyitottam a központ dobozát.
-
v.attis
őstag
Hát ennél még kacifántosabb a helyzet...
Insite Gold-ban az "Új telepítés" menü át dob a Blueeye-ba. Itt a hozzáadás azonnal meghal, mert nem fogadja el a panel sorozatszámot. Próbáltam kis és nagybetűvel, az ip modul sorozatszámával is, mindenre azt írja, hogy érvénytelen.
Sakk-matt.
A kapcsolat működik távolról, mert a Babyware-el tudok csatlakozni itthonról, tehát nem a kapcsolat a hibás. -
v.attis
őstag
válasz PROTRON #1495 üzenetére
Ma fejeztem be egy Paradox Evo192 központot, 2 sziréna, 2 partíció, 2 kezelő, mindből a szebbek.
Jó kis központ ez az evo, IP150+ kaptam hozzá, telekomos gyári modembe dugva minden azonnal megy, a programozást is helyi hálózaton csináltam a kanapén ülve.
Holnap lesz itthon a tulaj, megyek vissza rátenni a telefonjára. Gondoltam rá nézek már a Play áruházban hogy áll az alkalmazás. Nem láttam jó hsz-eket... , olvassátok el mit írnak a Blueeye-nál!
Ez szar ahogy van, az Insite Gold meg elvileg már nem megy...
Hát nem irígylem magam holnap... -
v.attis
őstag
Mi kamerában szereljük a Hik-et, szinte kizárólag. Szeretjük és a vevőink is.
Ellenben rá álltunk, hogy Hikvision vagy Pyronix infrát rakunk a Paradox központhoz, hogy miért? Mert az ellenállás értékeket jumperrel be lehet állítani! Nem kell ellenállást kötögetni! És erre alig 1-2 gyártó jött rá, komolyan?
A kötögetős módszerrel látok olyan randa munkákat, hogy ihaj, a jumper legalább az utp-s kollégának is segít rendezett kötést készíteni. Ja nem, mert ha speciális riasztókábelt nem vesz, akkor a jumperes infrára sem ad ki 600 forinttal többet...Babyware? Képzeld el, hogy évekig dolgoztam vele, majd kiadták az új +-os központokat, amihez új babyware kell, így egyszerre kettőt használok , ugyanazon a windowsos gépen. Ahogy elnéztem sem linuxos, sem mac-es verziója nincs, tehát kénytelen leszek mindig is fenntartani egy win-es laptopot erre a célra.
Persze valahogy össze lehet vonni a régi babyware-ben elmentett ügyfeleket és használni az új verzióban, ami a +-os központhoz kell, de nekem első körben ez nem sikerült, így nem is kockáztatok azzal, hogy a helyszínen derül ki valami szoftveres hiba.Ez így egy vicc.
Amit sajnálok, mert szerettem a régi rendszerrel dolgozni. Az alap elképzelés, mondhatni követelmény az, hogy senki, még a tulaj se férjen hozzá az eszköz kötéseihez, szoftveres beállításaihoz, mert sok esetben belülről indul a baj, a szabotálás. Ezt a hagyományos rendszer hozza, mégpedig megbízhatóan! -
v.attis
őstag
Én átérzem amit leírtál, korábban említettem is, hogy le van maradva a régi nagyok többsége. Engem a Paradox az utóbbi fejlesztésekkel küldött a padlóra: a korábbi jól bevált központot frissítettük úgy, hogy kivettünk belőle dolgokat, többek közt a zónaduplázást. Majd vissza adjuk megfelelő fw-vel. Persze új Babyware is kell hozzá, mert miért ne?
Én értem a logikáját a régi rendszereknek és egész jól be lehet lőni egy rendszert kábelesen is. Azt is értem, hogy egy vagyonvédelmi rendszernek nem feltétlenül tesz jót, ha agyon konfigurálod egy mobilról, főleg nem távolról. A vezetékes rendszer működése nagyon logikus és gyors. Nem rossz az elképzelés.
Ennek ellenére én is az újak felé hajlok. Hogy miért? Mert ezt tudom most legjobban eladni.
A megrendelő megkérdezi, hogy hogyan érem el telefonról és mennyiért? És mit tudok rajta csinálni?
Ezekre nem tudok nyugodt szívvel pozitív választ adni, mert tudom, hogy az egész Paradox-Swan szerver- Insite gold rendszer egy nagy sz@r!
Szóval adjak el egy nagy névvel bíró eszközt ami elvégzi a riasztást, de gyakorlatilag itt meg is főtt az egész?
Sajnos nem erre van igény!Én nagyon megrögzött vezetékes rendszer hívő
vagyokvoltam, de sajnos nem merem már ajánlani.Egyre megesküszöm: tökéletes rendszer nincs. Telepítés függő kinek mi ajánlható. Ha olyan helyre kell tekepítenem ahol senki nem fogja távolról kezelni, akkor még most is inkább a vezetékest rakom gsm átjelzővel.
-
-
v.attis
őstag
Na ezaz! Nekem is vannak megmagyarázhatatlan gondjaim Paradoxszal, bár hozzáteszem, hogy a leg nyűgösebb rendszeremnél valószínűleg villámcsapás okozott valamit, ami megbízhatatlanná tette a rendszert.
Két ötletem van, ami komolyabb beruházás nélkül megvalósítható:
- ez az egyetlen rádiós zónád van? Ha van még akkor időszakosan meg lehetne cserélni kettőt és ezzel kiszűrnéd, hogy a központ a beteg, vagy az érzékelő.
- ha ki tudnál építeni vezetéket, akkor azt a zónát át rakhatnád rá. Alkatrészeket megúszod 10 ezer alatt, munkadíj lehetőségeidet nem tudom...
Én 10-15 éves rendszerekhez már nem igazán nyúlok, inkább csere. A tied azért még fiatal az eldobáshoz. -
v.attis
őstag
válasz jézusom #1463 üzenetére
Tudom, hogy a vezeték nélküliek kiadásai magasabbak, sűrűbben kell elemeket cserélni, ami újabb kiadás, de annyira sok szolgáltatást ad ez az olcsó rendszer is.
Külön lehet élesíteni a helyiségeket, de akár vegyíteni is lehet őket, mondjuk Stay módra. Bármikor, bármivel bővíthető, én is adtam hozzá már 2 kamerát.
Több felhasználó esetén, akár helyiségekre lebontva lehet jogosultságokat adni, mondjuk a takarító személyzet bemehet az étkezőbe és az irodába, de nem mehet a garázsba és az irattárba.
A karbantartó csak a garázsba mehet, máshova nem. A lehetőségek nagyon sokrétűek és nem nehezebb beállítani, mint mondjuk egy otthoni médialejátszót.
Jelismétlő is adható hozzá, tehát a lefedettség is megoldható.
Úgy vélem olyan helyen, ahol nem telített a rádió frekvencia spektruma, ott ez a jövő, sőt talán már a jelen is. -
v.attis
őstag
Sziasztok!
Egy kis tapasztalat és vélemény megosztás okán írom össze gondolataimat, kíváncsi vagyok mit gondoltok ti az alábbi témában.
Kezdem ott, hogy kisvárosi régióban dolgozunk IT és biztonságtechnikában, utóbbi esetében átlag felhasználók, átlag üzletek, kissebb ipari létesítmények az ügyfeleink.
Eddig nagyon elkötelezett Paradox hívő voltam, bár az új +-os fejlesztések nem igazán jönnek be, a távoli, mobilos elérést meg egyenesen gyűlölöm.
A minap volt egy olyan megrendelőm, aki kifejezetten vezeték nélküli rendszert kért. A ház adottságai sem engedték volna meg a vezetékes rendszer kiépítését, megaztán ahogy az lenni szokott, festés után jutott eszükbe a riasztózás.
Szóval a Dahua Airshield rendszert gondoltam kipróbálom. Környékünkön sok a magánház, a város nagy kiterjedésű, egyáltalán nem zsúfolt, így reménykedem nem fognak a frekvenciák, rádió jelek összeakadni.
Tapasztalataim:
- mivel minden eszközre jött frissítés, nem mondanám, hogy sokkal gyorsabb volt kiépíteni a vezetékeshez képest, csak ott a fúrás, bekötés visz el több időt, itt meg a tableten/telefonon mókolás;
- az egész programozás borzasztó logikus és érthető;
- sokkal több eszköz, több terület alkalmazható egyetlen központhoz, a területek akár egyenként is beriaszthatók. Ez sokkal egyszerűbben kezelhető, mint mondjuk a Paradox partíciókra bontása esetén.
- kollégám azt mondta, ne erőltessük ezeket a rendszereket, mert ha hamarabb kiépül, kevesebb munkadíj jut nekünk. Az én tapasztalatom, hogy sokkal vidámabban kifizetik a munkadíjat, ha nem bombázzuk szét a házat.
- ami számomra hatalmas pozitívum, az a távoli elérés. A Dahuában van ethernet, wifi, GSM és ingyenes alkalmazás. A Paradoxnál ezeket mindet külön kell megvenni, az app gagyi és fizetős, beállítása nem olyan ésszerű. Bár a Blueeye talán hoz némi előrelépést, de szerintem a kezelhetőség messze elmarad.
Félre ne értsétek, nem fikázni akarom a régi rendszereket, nekem is van egy rakás olyan vezetékes rendszerem amely 10+ éve üzemel megbízhatóan. Számomra ez az új rendszer nagyon kellemes csalódás.Nektek mi a véleményetek, tapasztalatotok? Szerintetek hova tartanak a régi nagy gyártók? Nekem nagyon úgy tűnik, hogy le vannak maradva a fejlesztésekkel az újakhoz képest. Ott van az AJAX, a Dahua, a Hikvision, fullos szolgáltatások vezeték nélkül... Nem kell nézned hány zónás központot veszel, mert a legkisebb is kezel 150-et...
Bevallom, kicsit sajnálom a régi megszokott megoldásokat, de úgy látom le vannak maradva, egyre jobban... A kérdés az, hogy mennyire lesznek ezek a rendszerek tartósak? Ezek még nem bizonyítottak 10-20 évet, ellenben ha csak az SP központokat nézem, a jó ég tudja mióta vannak forgalomban.
Ti hogy álltok az új megoldásokkal? Nyitottak vagytok? Esetleg be is vezettétek már? Vagy soha nem is fogjátok?
Minden véleményt és tapasztalatot szívesen fogadok. -
v.attis
őstag
Dahua vezeték nélküli riasztó infrái elég lomhák. Olykor körbe járom a fél lakást, mire az egyik beriaszt. Ezzel lehet valamit kezdeni?
Infra érzékenysége magas-ra van állítva, jelerősség kiválló, elemek tele vannak.
A központban az életjel 60 másodpercre van állítva, ez lehet oka? Vegyem lejjebb? Illetve ha lejjebb veszem, nem fognak jobban merülni az elemek?
Ettől eltekintve a rendszer tökéletes, a reed-ek azonnal jeleznek. -
v.attis
őstag
Sziasztok!
Dahua és Hikvision mobil alkalmazást hogyan használhatják többen? Ugyanabba a fiókba lépnek be 2-3 mobilról, vagy megosztással? Látom, hogy van benne eszköz megosztás opció, de elméletem szerint ez több fiókot követel meg és a fiókok között csinál némi átjárhatóságot. Jól gondolom?A cél az, hogy egy család 3 tagja, teljesen egyformán tudja kezelni, nem kell semmi extra. Sőt, még jobb is, hogy mindenki ugyanazt látja, legalább tudnak egymásnak segíteni.
(Nem vagyok teljesen amatőr, de eddig szinte kizárólag vezetékes rendszert szereltem. Most viszont ez kivitelezhetetlen...)
Köszönöm!
-
v.attis
őstag
Cseréltetek màr központot IP150 megtartásával?
Az egyik leírás szerint össze van rendelve a két eszköz, a másik szerint meg simán cserélhető bármelyik.
Beázott a korábban említett SP7000, 7 zónabemenet kuka, a többi még működik, de cserés lesz a központ ... Csak hogyan? Most akkor lehet cserélni vagy nem az eszközöket külön?
Értelemszerűen sima SP7000-et már nemigen fogok kapni, de talán a 6000+ is elég lesz. -
v.attis
őstag
Mit jelenthet egy SP7000-nél a "globális rendszer leállás"? Ez jelent meg néhány napja az események között...
Hozzá teszem, hogy az egész rendszer talán 2 évet üzemelt normálisan, aztán volt valami villámcsapás a telephelyen és azóta néhány havonta behülyül egy-egy zóna. Ilyenkor infrát cserélünk és megy tovább. Vezetékeket végig néztem, vannak rajta egér nyomok, de a fóliát sem rágták át, tehát nem fognám erre ezen hibákat.
Lehet, hogy lassan kikönyököl a központ?
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Sosem kötöttem még paradox evo központot, de most rá kényszerülök. (Olcsóbban megkaptuk az evo 192-t, mint az Sp7000-et...)
Megzavart a leírása. NC ATZ-ben szabotázs felismeréssel mutat 2 db 500 Ohmos ellenállást. Ugyanakkor nem adtak hozzá, csak 1 és 2,2 KOhmost.
A hagyományos SP féle bekötést ez nem fogja kezelni?
Jumperes infrákat rendeltem hozzá, azon is 1 meg 2,2 KOhm a legkisebb érték.
Szóval, ha az Evo az 500-asokat kezelné, miért nem mellékeltek hozzá? Játsszak a párhuzamosan behelyezett elenállásokkal? -
v.attis
őstag
Sziasztok!
Nem technikai, hanem adminisztrációs kérdéssel fordulok hozzátok.
Ha van vállalkozó köztetek, akár privátban is válaszolhat, hogy ne terheljük a topikot admin kérdéssel.
Évekkel ezelőtt lejárt a rendőrhatósági igazolványom, de mivel nem ez a fő tevékenységi köröm, nem volt gáz, valamint informatikai rendszer-ként tudtunk számlázni.
Most egyre többet gondolkodom a megújításon és a tevékenységi körbe való visszavételen, de olyan szakemberekkel beszéltem, akiknek szintén lejárt és nagy iparban nyomják a "riasztózást", valamint lenne egy vadászboltos munkánk (fegyver, töltény árusítás) és megkédeztük a helyi rendőrkapitányságot, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni, de tulajdonképp a szakképesítésen kívül semmit nem tudtak megjelölni.
Szóval isemrem a jogszabályt, de minden az abban foglaltak figyelmen kívül hagyására utal.Így felmerült bennem a kérdés: akkor most mivan?
Gyakorlatilag senkit nem ismerek akinek lenne kiváltva igazolványa, de nagyban nyomják az ipart egyéni vállalkozó, vagy kft-ként... -
v.attis
őstag
-
v.attis
őstag
[link] ez lesz.
Jeleztük neki, hogy nem lesz olcsó, ha nem kábelezhetünk, azt mondta nem baj, mert nemrég lett felújítva a ház. Tipikus...
Tehát van pénz. Mondjuk hasonló szolgáltatás felépítése esetén, azért olyan sokkal nem olcsóbb a Paradox sem. Központ+ip modul+gsm már annyi, mint az Ajax starter kit...
Szerencsére vidéken vagyunk, magánházas a legtöbb ügyfelünk, így szerintem nem lesz gond a rádiós kapcsolatokkal, de jó lehetőség ez az alkalom a tesztelésre.Köszönöm a választ!
-
v.attis
őstag
Ha már itt tartunk...
Számításba jött az Ajax rendszer is. (Tulajdonképp egy kitétel van jelenleg, nem fúrhatunk a házban, tehát vezeték nélküli mehet csak.)
Sosem szereltem Ajaxot, a vezetékes rendszert szeretem, de elkezdtem olvasgatni róla.A megrendelő egy koros hölgy, nem fogja telefonon irányítgatni a rendszert, ígyaztán egyszer felprogramozom és valószínűleg annyi. Ha bármit mókolni kell, nem ő lesz a rendszer admin, hanem én.
Hogy van ez az Ajax fiók dolog?
Van egy sima Ajax app meg az Ajax Pro app.
Ha jól értem a tulajdonosnak kell a sima app, nekem meg kellene a Pro és a tulajdonos/admin hívná meg a telepítőt a hub hozzáféréséhez. De itt nem lesz a tulajnak semmi telepítve, szerintem nincs is okos telója!
Hogy fogom ezt telepíteni ha nem akarok felhasználó lenni, csak karbantartó? Nem akarom látni mikor hova megy, mit riaszt, nekem csak az kell, ha szól, hogy valakinek kell ideiglenes kód, akkor tudjam távolról kiosztani, vagy lássam ha merülnek az elemek.Ugyanakkor ha jók lesznek a tapasztalatok, akkor mindenképp lehet még több telepítés a jövőben, tehát mindenképp telepítő fiókra lenne szükségem.
Kicsit még hiányos ez a fiók/felügyelet rendszer a fejemben... -
v.attis
őstag
Sziasztok!
Kültéri hang és fényjelző esetében van jelentősége a fényjelzés színének?
Eddig Paradox rendszereket szereltem és Signal szirénát használtam, de most Hikvision kell, vezeték nélkül és látom abban van piros, sárga és kék jelzőfényes sziréna.
Ha abból indulok ki, hogy más típusnál, a piros burkolat a tűzjelző rendszeré, akkor ebben az esetben is a pirosat annak tulajdonítanám, de mi a helyzet a sárgával és a kékkel?
Vagy ez csak esztétika és semmi jelentősége nincs?Köszönöm!
-
v.attis
őstag
válasz coldfire16 #1070 üzenetére
Bár az olcsóbb rendszerek közé tartozik - nem is mindenki szereti - én elég sokat telepítettem és gyakorlatilag 0, azaz nulla hibával működnek azóta is. (Eközben SP7000-el folyamatosan szívok, mondjuk ott gyanakszunk valami elektromos hálózati hibára mostmár.)
Személy szerint az egyik nagy kedvencem volt, amíg le nem cserélték a portfóliót...Egyedüli bajom az első felprogramozással volt néha, de rá szoktam, hogy amikor minden kész van (mármint a programozás), áramtalanítom teljesen a központot és utána rendben működik. Mintha egy restart alkalmával töltődött volna be rendesen minden beállítás. Az ilyen restartosok is működnek évek óta, egy panasz nem érkezett még rájuk.
-
v.attis
őstag
Próbálta már valaki, hogy egy központra két szirénát kössön?
Nekem is voltak ilyen munkáim, de azok segédtápot igényeltek és így a szirénákat arról hajtottam meg.
Most viszont nem kellene segédtáp, nincs olyan sok eszköz, csak kellene egy sziréna az utcára, egy meg belül az épület hátsó végére.Ha párhuzamosan kötöm a kettőt és a központ töltési áramát 700mA-re állítom, működhet? Mindenféle relé és segéd alkatrész nélkül...?
-
v.attis
őstag
válasz kisninja #1066 üzenetére
Többszörös áramtalanításra és 1-2 reset után beindult. De az Insite Goldban nem jött vissza az elveszett partíció, tehát a swan továbbra is halott.
Közben erősen kutatom az alternatívákat és érdekes összegek jöttek ki. Tervben van 3 rendszer, mindhárom 9-12 infra, 2 belépési pont.
Kiszúrtam egyet és összehasonlítottam az árlistákat egyazon ingatlanra. Az egyetlen különbség, hogy nem kezelőt, vagy nem 2 kezelőt számoltam, hanem távirányítókat, abból többet.Szóval így jött ki:
Paradox gsm és ip átjelzéssel: ~ 280.000
Hikvision minden vezeték nélkül ~ 290.000
Hikvision vezetékes transmitterrel ~ 272.000És arról nem is beszéltünk, hogy jelenleg nem tudok úgy eladni egy rendszert, hogy nem megy az ip része (paradox esetében), mármint ha kérnek ilyen szolgáltatást.
A babyware is megváltozott: a "+"-os központokhoz új babyware kell, ami az összes kódot elrejti a teljes adatbázisból, minden munkánál. A mester vagy telepítői kódot sem mutatja.
Azt hiszem a paradox-nak annyi esetemben.Ellenben a vezeték nélküliekkel meg szkeptikus vagyok, de egyszer ki kell próbálni...
Még egy kérdés: Hikvision, Ajax vagy Dahua?
[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
Még mindig a Paradix portfólió változtatásán mérgelődöm, főleg, hogy van egy új építésű ház ahol lekábeleztem hónapokkal ezelőtt, ahogy haladnak az egyéb munkások, lassan következik a bekötés.
2 házrész, úgy tervezve, hogy az egyik épületben központ +10 zóna ATZ-ben, a hátsó részbe megy egy kábel (valójában megy tartalék is), ahol szintén ATZ-ben van tervezve egy bővítő. Lesz 2 partíció és 2 kezelő is.
DE!
Az új portfólió szerint az SP6000+ nekem megfelelne, de a bővítő nem működik duplázva ezzel a központtal. EVO kezeli a központot és a bővítőt is duplázva, de kicsit luxus lenne ekkora központ.... fölösleges.Sp6000+ működik úgy, hogy a központ duplázott, a bővítő meg nem? Az alsó epületet viszonylag könnyen át tudnám variálni, hogy ne legyen duplázva és a 8 bővített zóna elég is lenne oda.
Vagy mindenképp Evo kell és akkor maradhat mindkét épület duplázva? -
v.attis
őstag
Tudunk valamit Insite Gold vagy paradox szerver hibáról?
Ugyanazon telepítés egy telefonon jól működik, a másikon meg eltűnt az egyik partíció.
Próbáltam harmadik telefonra is, azon sem jelenik meg a partíció 2.
Az első telefon, amelyen minden szuper, androidos, a másik kettő Apple és Android, tehát nem op.rendszer függő a hiba. -
v.attis
őstag
válasz kisninja #1051 üzenetére
Nekem az sp4000-el voltak rossz tapasztalataim, ezért az 5500 volt a minimum.
Kommunikációban IP150 és olcsó gsm átjelző a reális a környéken, 50Km-re van a legközelebbi távfelügyelet, aki felhív ha riasztás van. Ezt tudja a gsm hívó is, szóval engem nem érint a kommunikációs része annyira.Végülis ha úgy nézem, le egyszerűsödött a választás:
Kis rendszerhez sp4000 közepeshez sp6000+.
Ettől függetlenül nem tetszik a változás, úgyhogy az lesz amit te mondtál, alternatívát kell keresni.
Mivel Hikvision kamerákat szerelünk, nagyon jó lenne mondjuk egy vezetékes és megfizethető Hikvision riasztó rendszer, tudásban és felszereltségben nagyon szimpatikus, de nem szeretem a vezeték nélküli riasztót...meg a megrendelők sem 🫰 -
v.attis
őstag
Sziasztok!
Most nézem, hogy a paradox átvariálta az SP központ portfólióját és lecserélte őket olyanokra amelyek nem tudnak ATZ-t (a típus végére oda biggyesztettek egy "+" jelet).
Ennek mi a célja?
Sok SP5500-at raktam fel, mert duplázva elég volt, vagy épp maradt 1-2 szabad zóna, az SP7000-ről meg ne is beszéljünk, egy kisebb telephelyre is elég volt bővítő nélkül.
De nekem az is nagyon bejön, hogy nem 12 kábel fut a központba, hanem csak 6 a zónák esetében.Szóval rendelkeztek valami infóval, hogy miért csinálta ezt a gyártó? Még olvasgatok a témában, de eddig nekem ez kib@szásnak tűnik.
Jó, elfogadom, a 6000+ nem lett drága központ, de ha több zóna van, mint amit ez elbír, akkor már csak bővítő jön szóba... -
v.attis
őstag
Hát ha ezzel bárkit megsértek, akkor az meg is érdemli.
A költői kérdés és eszmefuttatás a tervezői/gyártói szegmens felé irányult, nem a kivitelezők, rendszerépítők felé. Hisz velük egy csónakban evezünk, ugyanúgy blankolgatjuk egyesével a piros-fehér és egyéb színű vezetékeket. -
v.attis
őstag
válasz kisninja #994 üzenetére
Az igazi az lenne, ha végre valamely gyártó rá àllna az RJ45 csatlakozós rendszerre és mehetne minden utp-n. Ugyanúgy fém dobozban, de szépen rendszerezve, krimpelve, a zónaduplázás helyett esetleg rj45 bővítőmodulokkal, stb. A kiosztásokat, szabotázst, meg valójában bármit meg lehet oldani szoftveresen, tehát 2022-ben már el lehetne szerintem hagyni az ellenállásokkal való mahinálást.
Persze tudom, ott van a vezeték nélküli technológia, de a kábel azért talán megbízhatóbb még mindig.
Mi ketten szoktunk menni dolgozni, egyikünk inkább kamerázni, másikunk riasztózni szokott. Együtt húzzuk be a kábeleket, utána mindenki csinálja a sajátját. Mire az egyik befejezi mondjuk a 6-8 kamerás rendszert, a riasztó még áram alá sem kerül. (Hozzáteszem, mindent feliratozunk, krimpelünk, érvéghüvelyekkel, zsugorcsővel dolgozunk, ahogy azt én is elvárnám fordított helyzetben.)
Sokkal kényelmesebb, gyorsabb, egyszerűbb az utp és RJ45 technológia. Csakhát nemigen láttam még riasztóknál alkalmazva ... -
v.attis
őstag
válasz kisninja #992 üzenetére
És valóban! A sima táp lekapcsolás nem hozta vissza, de ez a technika igen. Köszönöm!
Egyébként az mennyire bevett szokás, hogy utp kábellel kötik a com busz-t? Én is telepítettem már bővített rendszereket, de riasztókábellel, érvéghüvellyel, ahogy az kell. Itt meg össze sodort utp érpárok, se forrasztás, se érvéghüvely.
Én várok túl sokat, hogy nekem ez kicsit kókánynak tűnik? -
v.attis
őstag
Üdv Urak!
Paradox Evo192 és több bővítő, több kezelő.
Volt egy áramszünet ami alkalmával egy biztosítékot nem kapcsoltak vissza, lemerült az aksi is.
Visszakapcsolás alkalmával a ZX8 kommunikációs hibát dob, de a hozzá közeli kezelő jól működik, tehát kizárnám a com bus kábel szakadását. Természetesen a központ sem látja a bővítőt.Egy sima áramszünet alkalmával nem kéne leoldjon a megszakító, tehát valami lehetett az áramellátással is.
Elképzelhető, hogy a bővítőnek kizárólag a kommunikációs része halt meg? Természetesen külön tápon van, aksival, ahogy az kell.
Hozzá teszem abban az üzemcsarnokban van még 2 bővítő, de más-más tápon, másik betáp ágra kötve, azokkal nincs gond, tehát valami túlfesz lehetett ezen a megszakító ágon.Csak az a fura, hogy visszakapcsolás után minden megy, csak a kommunikáció nem...
-
v.attis
őstag
Igen, erre is gondoltam, majd próbálkozom másik verzióval.
Más:
Ugyanide vissza kell mennem, mert van egy raktárnak használt fémszerkezetes, mobilgarázs jellegű raktárhelység, amelynek a leghátsó falán van egy kb 20cm magas rés. Ez tökéletes arra, hogy macska és madarak bejussanak rajta, illetve ezen fal túloldalán a fák, bokrok is rendesen mozognak szeles időben.
Mivel sima PIR-t raktam fel, természetesen folyamatosan beriaszt. Jeleztem a megrendelőnek, hogy le kellene rekeszteni, de mivel ő is csak bérlő, megy a huzavona és nem történik semmi.
Kicserélném inkább kisállat védettre, vagy duál szenzorra. Melyiket javasoljátok?
Nem vagyok nagy pártolója a kisállatvédett eszközöknek, mert a 25 kilóba belefér egy "betanított" kisgyerek is aki apunak ki adogatja a szajrét, de ugyanakkor nekem egy megbízható rendszert kell ott hagynom.
Szerencsére nem szorultam még rá duál szenzor használatára, így nem ismerem azok megbízhatóságát sem. Eddig mindig meg tudtam értetni a tulajokkal a kiskapus eszközök kerülésének jelentőségét, de itt nem igazán sikerült. -
v.attis
őstag
Sziasztok!
Paradox SP központoknál és Babyware-ben mire vonatkozik a pirossal megjelölt két opció?
Gondoltam bejelölöm az egyik új telepítésnél a szabotázs opciót, erre jól le is sz.patott, mert a kezelőn (lcd-s) folyamatos tamper hibát jelzett, majd amikor megnyitottam a jelzett hibát, a jelzett módon, akkor üres volt.
Minden zóna tökéletesen működik, sehol semmi hiba, jól érzékeli a tampereket, a riasztásokat, minden rendben, de ez az opció teljesen meghülyítette a rendszert.
Ja, egy SP550 központ és duplázással van bekötve.Ugyanezen a központon érdekes jelenség történt resetelés után: a központ zónáknál 10 helyett 15 zónát engedélyezett, reset előtt pedig rendesen csak 10 volt.
Resetelés után nem is fogadta el a kezelő zónát csak 10 fölöttinek, így a duplázással 10 zónás központ akár 15 zónát is tudna kezelni bővítő nélkül. Pedig semmi buszos ügyesekedés nincs benne: vezetékkel 8 zóna és egy kezelő. Ilyet sem láttam még... -
v.attis
őstag
Sziasztok!
Paradox központhoz nem lehet kapcsolódni kezelőn keresztül 307USB interfésszel?
Nem találok leírást ahhoz a soros porthoz ami a kezelőn van, csak annyit, hogy fw upgrade-re jó... -
v.attis
őstag
Használ valaki programozásra (paradox) linuxos gépet?
Kezd kiborítani a windows... -
v.attis
őstag
Jablotron rádiós riasztórendszernél az összes "periféria" lemerült. Ha kicserélem az elemeket működni fog, vagy programozni kell valamit? Se rádiós, se Jablotron rendszereket nem szoktam szerelni, a kivitelező meg nem fellelhető a vidéken.
-
v.attis
őstag
Milyen megoldás van, ha 4 helyiséget négy kezelővel, egymástól függetlenül, független kódokkal akarok riasztani?
Tulajdonképpen 4 partícióról beszélhetünk. Kizárólag Paradoxban gondolkodom, de ha lehet egy központtal kellene megoldani, egy értesítési lehetőséggel, tehát gsm + IP150 lenne a cél, de értelemszerűen 1db mindkettőből. -
v.attis
őstag
Padlásra mennyire javasolt központot rakni, mennyire bírja a hőmérsékletet, párát? Sima cserép padlás, semmi fólia semmi hőszigetelés.
-
v.attis
őstag
válasz huliganboy #462 üzenetére
Párhuzamosan???
Annak sok értelme nincs... Mi volt a tulaj aki bekötötte? Pék? -
v.attis
őstag
válasz huliganboy #456 üzenetére
Ez csodálatos.
Mivel kevés szóna van kötve a kp-ba, szerintem neked vannak felfűzve is eszközök, mondjuk a nyitásérzékelők sorban kötve egy zónára.
Hát kitartás! Mivel még szín rendszer is kevés van a dologban, nem lesz egyszerű...
Jobban járnál, ha mindent áramtalanítanál és az összeset újrakötnéd. -
v.attis
őstag
válasz huliganboy #454 üzenetére
Ugyanúgy, semmi extra. De ha EOL be van állítva, akkor pontosan 1KOhm kell legyen az ellenállás értéke a zárt zónán. Rá kellene mérned, abból kiderül, hogy esetleg szakadás van, rossz ellenállás érték...
Eddig működött? Vagy most mi történt, hogy jöttél rá, hogy valami nem jó?
-
v.attis
őstag
válasz huliganboy #452 üzenetére
Valószínűleg a beállításhoz képest, nem megfelelő az ellenállás érték, vagy nincs ellenállás bekötve.
Valamint az is lehet, hogy engedélyezve vannak olyan zónák amin nincs is semmi. -
v.attis
őstag
Sziasztok!
Nincs tapasztalatom a mai vezeték nélküli Paradox termékekkel, kábel párti vagyok, de most gondolkodóba estem.
Adott egy raktárépület, oldalfalak tartóoszlopai vasbetonból, teljes tetőszerkezet fém, dupla lemezeléssel, az ablakok kapuk fölött is sínvas jellegű áthidalók. Az épületet futárszolgálat fogja használatba venni, tehát lesz bent raktározási tevékenység, valamint az autóknak beltéri parkolási lehetőség, pihenő szoba, autószerelő műhely. Nagy fesztávról beszélünk, a hosszú oldal kb 50 méter hosszú és még nem is vettük számításba, hogy valószínüleg csatornázni kell, tehát megadott útvonal szerint kell kábelezni, nem mehet légvonalban. Első becslésre egy hosszanti ágat 100m-re saccoltam, és, mint látható ebből lesz 3 ág plusz az épület bal oldali része.
Elég lenne egy SP7000 duplázva, persze segédtáppal és rengeteg pöcsölős munkával.
A központ és a mellette található válogató együttes épületrésze nem is vészes, de elgondolkodtam a többi helyiség vezeték nélküli eszközzel történő kiépítésében. Őszintén szólva jobban bízom a kábelben, főleg, hogy itt lesz többféle gép, IT rendszer, több wifi hálózat... Ellenben fele annyi munkával kiépíthető lenne.
Mi a véleményetek? Ebben az épületben működhet? Elég sok a fém és az autók-gépek miatt ez csak több lesz.
Mennyi időt bír egy vezeték nélküli infra napi 8 órás munkavégzéssel, heti 5 napon keresztül?Zöld téglalap = ajtó vagy kapu
Kék téglalap = ablak[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Paradox központoknál ATZ bekötés szabotázzsal miért nem jelez, ha leveszem a PIR előlapját? Babyware-el programozok, nem is találok erre lehetőséget.
Anno úgy tanultam ennek akkor is jeleznie kell, ha nem éles a rendszer épp azét, hogy ne tudják szabotálni, mondjuk egy papírlappal. -
v.attis
őstag
Sziasztok!
Paradox SP7000 központ indulásnál 14 zóna, GSM átjelzés és 2db hang és fényjelző PS-128.
Mivel lesz bővítve még a 14 zónáról is a későbbiekben, mindenképp segédtápos megoldásban gondolkodom. A tervem az, hogy a központra csak az infrákat kötöm és természetesen a kezelőt. A két szirénát és a GSM-et a segédtápra . Így elvileg minden fog működni áramszünet esetén is.
Viszont kicsit elkadtam, hogy a két szirénát hogyan kössem. Szeretném használni a tampert rajtuk, valamint az elvárás, hogy a két sziréna egyszerre működjön, max 6 vezetéket tudok használni és relével szeretném indítani őket.
Tehát ahogy elgondoltam:
- központ + tápegység + akku
- segédtáp + tápegység + akku (7Ah ez is?)
- meg persze a szirénákban is akku.
Így egyrészt lehet indítani tápelvételre és triggerre egyaránt, valamint minden egység működik áramszünet esetén is.
Nade hogyan lenne a leg egyszerűbb ezeket bekötni?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Eladó! Kishibás Rtx2070 8GB!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest