- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sopi
senior tag
Hali!
Örülök, hogy már nálad is üzemel egy ilyen.
Annyit még mondanék, hogy
- érdemes a 2elemes megoldást választani, mert tovább jó a 2elemmel, később fog lemerülni a kapcsolási szint alá.
- ha nem túl hosszú a kábel, akkor érdemes esetleg a VGA egyik csatlakozóját használni egy ellenállással, ami szintén adhatja a feszültséget és ekkor nem kell külön elem.Üdv: Sopi
-
Sopi
senior tag
örülök, hogy működik
!
A villogást nem tudod megszűntetni. Főleg a vízszintes kontúros vonalakat lehet villogva látni, mivel a TV váltottsorosan jeleníti meg a képsorokat és egy sor 25hz frissítésű (normál, 50hz-es TV-n). Mozgóképnél viszont nem zavaró ez a jelenség, mivel nem sok filmben van egyenes, kontúros, vízszintes vonal.
(Bár most így belegondolva TV-outos kötésnél is ott a vonal, mégsem villog.)
A felirattal meg tuti nem lesz gond, elhiheted
.
Üdv: Sopi -
Sopi
senior tag
Hali!
Ilyennel már találkoztam. Ez nem egy ATI 9000pro kártya? Mivel nekem az csinált ilyet (BBA 9000PRO, 64MB). Az egérkurzort meg jól mutatja, igaz?
Erről azon az oldalon is szó van, amit belinkeltél, ezalatt a cím alatt: ''Garbled Screen: Tile-based Rendering enabled''.
Menj ide: ''Speciális időzítési beállítások'' -> ''Egyéni felbontások'' -> itt pedig az ''Új felbontás'' feliratra kattints duplán. Itt lehet kikapcsolni a ''tiling''-ot, ezt kapcsold is ki (katt az igenre).
Ezután újraindítassz és mennie kell.
Ha mégsem menne (nekem nem segített a 9000pro-val), akkor bizony nem tudok tuti megoldást, de nekem az oldotta meg a gondot, hogy a tv-re kimenő kép színmélységét levettem 256színre és máris jó lett (Powerstrippel csináltam).
A képek elég furán mutatnak így + az ablakok is, de ami érdekes, hogy a videók viszont jól nézenek ki így is, teljesen olyan, mintha 32bites jel menne ki, mintha a videó ablaka 32bites színmélységű lenne.
Szóval próbáld meg először azt a rejtett kapcsolást és ha nem megy, akkor a 256szines trükköt. Ha ezután sem megy, akkor nem tudom mit kéne csinálni.
Üdv: Sopi -
Sopi
senior tag
-
Sopi
senior tag
-
Sopi
senior tag
-
Sopi
senior tag
Hali!
Írtam neked mailt az üggyel kapcsolatban. -
Sopi
senior tag
Univerzálissal biztos, hogy megy, de lehet, hogy tudja a Composite Sync-et is, meg kell nézni.
Ez a TV-out kábel, amit belinkeltél jó lehet összeközésre, de ennyiért sztem Composite-os kábel és annak a minősége... hát... közel sincs az RGB-s TV-re kötéshez.
Alapvető dolog: amiről itt beszélünk az a VGA kimenet összekötése (szoftveres átalakítással) a TV SCART bemenetével; ami pedig a linken van, az a kábel a TV-out és a TV bemenetének összekötésére szolgál. -
Sopi
senior tag
ohhhhóóóóóóóóóóóóóóó
!!!!!
MŰKÖDIK
!!!
Meghajlok nagyságod előtt
!!!
Bevált a drivercleaner --> Ati eltávolítás --> Omega driver telepítés dolog
!
Gondolom azért segített, mert a mostani driver telepítés közben végig rá volt dugva a TV (2. VGA kimeneten) és oda is volt kapcsolva (EXT1-re).
Még a tilinget sem kellett a Powerstripben kikapcsolni
!!!
Mégegyszer köszönöm
!
Tényleg tök a jó kép vele (a TV egyébként egy 72cm-es, 50Hz-es Philips TV).
[Szerkesztve] -
Sopi
senior tag
-
Sopi
senior tag
Hmmm.... Akkor úgy látszik, ez a BBA Radeon 9000Pro 64Mb nem igazán szereti az RGB-s Interlace kimenetet
.
Lehet, hogy kártyát kell majd cserélnem... Előtte egy GeForce2 MX400 volt abban a gépben, de az nem tudta ugye a Composite Sync jelet kiküldeni + nem volt 2db VGA kimenete se. A saját gépemben GF4 Ti4200 csücsül, ugye az se tudja ezt a szinkronizációs jelet... marad az, hogy kölcsönkérem a barátom 9600pro-ját. Ha azzal megy, akkor szerintem majd váltok VGA-t, csak nincs rá sok lóvém... szóval max 9200-re (csak ugye az rosszabb teljesítményű, mint a 9000pro)
Ami a tegnapi up-om mellől kimaradt:
BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK
!!!!
[Szerkesztve] -
Sopi
senior tag
up
-
Sopi
senior tag
-
Sopi
senior tag
OK, megpróbálhatom még azt is
.
Ha nm lennének jók az elemek, akkor egyáltalán nem jönne be kép, mert nem váltana a TV RGB módra
.
szerk.: csak most megyek, mert tegnap, amikor a kábelvezetőcsatornáknak fúrkáltam a lyukakat a falba, akkor belefúrtam egy lámpa 220-as vezetékébe (a plafonon)... szóval azt meg kéne csinálni
.
(hát igen... 2x éves szoci ház... nem vezettek mindent szabályosan...)
[Szerkesztve] -
Sopi
senior tag
-
Sopi
senior tag
Tuti a TV-jét néztem (azaz a gép szerint a 2.monitor ugye, hiszen nem a TV-outra van kötve). De sztem ez nem gyorsítási probléma. Mert be tudom állítani 16-32bitre, csak akkor rossz a kép. Erről a jelenségről írt az idiots oldala is:
''Garbled Screen: Tile-based Rendering enabled
If you are confronted with a screen where everything is garbled but the mouse cursor looks fine then try disabling tiling. This is done in a hidden option In PowerStrip. Go toDisplay Profiles -> Advanced Timing Options -> Custom Resolutions and double click the ''New Resolution'' title bar, it should then pop up a window that will allow you to disable tiling.
I have recently read some posts that claim that this has been fixed in ATi Catalyst Driver 3.7 although I have still to verify it.''
Mint írtam, ezt már próbáltam, de nem használ
.
Egyébként lefuttattam a dxdiagban a 2.képernyő tesztelését:
a Directdraw hiba nélkül lefut (ha a képernyő 256színre van állítva), de a Direct 3D-nél egy váltás után csak fekete a képernyő. Gondolom azért, mert itt színmélységet váltana és úgy megy teljes képernyőbe (ha 16-32bitre állítom a TV-t és úgy húzok át rá egy filmet és rakom ki teljes képernyőbe, akkor is csak fekete a képernyő, ha meg nem teljes képernyőbe rakom, akkor össze-vissza duplázódik a kép) -
Sopi
senior tag
-
Sopi
senior tag
-
Sopi
senior tag
-
Sopi
senior tag
Szevasztok!
Hát tegnap megcsináltam a kábelt FTP-ből (összekötés az idiots oldal alapján és 2 ceruza elemről megy a 3V a 16-18-as SCART lábra).
A problémám a következő lenne:
az elsődleges képernyőnek a monitor van bekötve és a másodlagos csatlakozón (DVI->VGA) pedig a TV-hez megy a kép. Ha a TV képét 256színre állítom, akkor megy a kép (mindegy, hogy a tiling on vagy off és mindegy, hogy melyik felbntás: 640*480, 720*567, 800*600), de 16-32bittel szétesik (még tiling offal is). Videókártyám: BBA Radeon 9000Pro 64Mb. Catalystból használtam 5.8-at is és már frissítettem 5.12-re is, de semmi változás
. Powerstripből a legújabb van fennt (3.6).
Ami érdekes, hogy ha 256színre állítom és áthúzok oda egy filmet, akkor az szépen látható. Szóval a fő célra megfelel végülis, de én azért is csináltam ezt, mert szerettem volna Windowsos dolgokra is használni.
Olvastam már, hogy előttem pro2hp-nek is ugyanez volt a problémája, ugyanezzel a típusú videókártyával.
Kíváncsi lennék, hogy van-e rá ötletetek
.
[Szerkesztve] -
Sopi
senior tag
Óha, ez nagyon jó hír
.
Nekem gyakorlatilag az S-Video jel átvitele is tökéletes lenne. Nekem megfelel annak a minősége is, a lényeg az, hogy fixen be tudjam kötni, tehát el tudjam ~15m-re vinni jelet. Holnap megyek FTP kábelt venni (Ha már úgy is kell vennem, akkor legyen árnyékolt azért). Remélem nálam is menni fog a dolog
szerk.: te milyen TV-n nézted a képét utána, milyen felbontással?
[Szerkesztve] -
Sopi
senior tag
-
Sopi
senior tag
-
Sopi
senior tag
-
Sopi
senior tag
up
-
Sopi
senior tag
-
Sopi
senior tag
up
-
Sopi
senior tag
-
Sopi
senior tag
Nem tudja valamelyikőtök hol tudnék S-STP kábelt venni
? Sehol sem találtam (Budapesten). -
Sopi
senior tag
Nah, elolvastam a linket és bíztató dolgokat olvastam

Ráadásul sima shielded Cat5E kábelt ír és nem beszél semmiféle páronkénti árnyékolásról (ami az S-STP), szóval vagy FTP-vel vagy S-FTP-vel csinálta. -
Sopi
senior tag
Köszönöm a válaszaitokat.
VGA csatlakozóra már találtam egy helyet (HQ-Nedis).
UTP-t gondoltam, hogy ki kell lőni, de az S-STP talán még játszhat szerepet.
Ugyan Lapa írta, hogy nem volt jó a 7m-es S-STP kábel a monitorhoz. De az ugye 1024*768-as felbontás + (gondolom) 75-85Hz. A TV-nek viszont csak 720*578 -as felbontás kell és csak 50Hz. Tehát nem szükséges akkora sávszélesség neki.
A linket köszönöm, még nem olvastam, de mindjárt sort kerítek rá
-
Sopi
senior tag
-
Sopi
senior tag
Helló!
Utána olvasgattam én is ennek a PC-TV összekötésnek RGB-n keresztül és nagyon megtetszett, szóval most nekiállok otthon csinálni.
Viszont lenne még pár kérdésem:
- Nem tudjátok véletlenül, hogy hol lehet kapni szerelhető VGA csatlakozót?
- Azt olvastam, hogy az UTP kábel nem annyira ajánlott hozzá, az árnyékolás hiánya miatt. Ráadásul nekem elég sok kábel kéne a PC és a TV közé: 15m. Milyen kábelt ajánlotok a legjobban hozzá? FTP? STP (vagy ilyen nincs is, csak S/FTP és S/STP van
) ? STP kábelt nem sok helyen láttam
.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- BestBuy topik
- EAFC 26
- Még 2026-ban megérkezik a karcsúsított Commodore 64 Ultimate
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- NBA és kosárlabda topic
- Retro teló rajongók OFF topicja
- iPhone topik
- További aktív témák...
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X12 Detachable i5-11G I 16GB I 512SSD I FHD+ Touch I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 4GB Garis!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

!
.
.
)