Új hozzászólás Aktív témák

• joysefke

veterán

Sziasztok!

MVM Next ügyfele vagyok és nemigazán értem a villany elszámolását :)
    Jelenleg havi diktálás alapú elszámolásban vagyok. Találok valami jó nem-szolgáltatói elemzést arról, hogy kinek milyen elszámolási mód éri meg?

Az elmúlt hónapban sikerült masszívan megdöntenem a havi fogyasztási rekordomat (ami eddig 211kWh volt 33 napra) és most 28 napra 310kWh.
    Eddig éves szinten mindig belefértem a rezsitámogatott keretbe, most is bele fogok.

A kérdés az, hogyha most bediktálom ezt a 310kWh-t akkor a 210kWh fölötti részt azt lakosági normáláron kell fizetnem és a többi takarékosabb hónapban sem leszek kompenzálva hiába férek be az évet tekintve a 2523kWh-ba?

Érdemes trükközni a diktálással, hogy valamivel kevesebbet diktálok azért, hogy majd az őszi hónapokban a 210Kwh-t diktálva (ami valósnál több lesz) diktálva lefaragom a júliusi többletfogyasztást? Ha átváltanék átalányra, akkor ott egy hónapnál hosszabb időszakokat vesznek a számlázás alapjául és a nyári hónapokat tudják kompenzálni a tavaszi/őszi időszakok?

Olyat lehet csinálni, hogy egy évre előre kifizetem a 2523kWh-t és akkor egy évig békén hagynak, csak a végén kapok egy elszámolószámlát?

Nincsenek anyagi problémáim, tehát nem arról van szó, hogy megterhel a 310kWh, de a számlázás sajátosságai miatt nem akarok szükségtelenül többet fizetni mint amit másmilyen számlázási móddal kéne.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés