- PSti: Fizetőssé teszi a start gomb megnyomását a Microsoft?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Apple iPad 11” (A16, 2025) 6/128GB
- sh4d0w: Az Oracle hack
- vrob: Irány a 32 bit: játékprogramok 1994-1995-ben
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
MVM Next ügyfele vagyok és nemigazán értem a villany elszámolását
Jelenleg havi diktálás alapú elszámolásban vagyok. Találok valami jó nem-szolgáltatói elemzést arról, hogy kinek milyen elszámolási mód éri meg?Az elmúlt hónapban sikerült masszívan megdöntenem a havi fogyasztási rekordomat (ami eddig 211kWh volt 33 napra) és most 28 napra 310kWh.
Eddig éves szinten mindig belefértem a rezsitámogatott keretbe, most is bele fogok.A kérdés az, hogyha most bediktálom ezt a 310kWh-t akkor a 210kWh fölötti részt azt lakosági normáláron kell fizetnem és a többi takarékosabb hónapban sem leszek kompenzálva hiába férek be az évet tekintve a 2523kWh-ba?
Érdemes trükközni a diktálással, hogy valamivel kevesebbet diktálok azért, hogy majd az őszi hónapokban a 210Kwh-t diktálva (ami valósnál több lesz) diktálva lefaragom a júliusi többletfogyasztást? Ha átváltanék átalányra, akkor ott egy hónapnál hosszabb időszakokat vesznek a számlázás alapjául és a nyári hónapokat tudják kompenzálni a tavaszi/őszi időszakok?
Olyat lehet csinálni, hogy egy évre előre kifizetem a 2523kWh-t és akkor egy évig békén hagynak, csak a végén kapok egy elszámolószámlát?
Nincsenek anyagi problémáim, tehát nem arról van szó, hogy megterhel a 310kWh, de a számlázás sajátosságai miatt nem akarok szükségtelenül többet fizetni mint amit másmilyen számlázási móddal kéne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iking.hu - Apple iPhone 14 Pro Max 256GB - Deep Purple - Használt, karcmentes állapotban , 100%
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 10700KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 5 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest