Hirdetés
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Somatom #43745 üzenetére
Cikk alapján itt is volt hitelesítés. Még kép is van. Több dolognak kellett egyszerre megtörténnie, hogy ez végbe menjen. Nem elég ismerni a kártya adatokat.
atillaahun + felháborodnának a vásárlok
De tehetné azt is, hogy késlelteti az új kártyahozzáadást új eszközhöz (amire szintén felháborodnának).A cikknek még lehet folytatása, mert a litván felügyelet még nem döntött (45 nap egyik kiensnél a 90ből)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz pitius #43753 üzenetére
Ez egy hatalmas biztonsági rés ha valaki más eszközén is használja az sms-t, átirányítja és ha persze a csalóknak van hozzáférése. A kényelem és biztonság kettőséből valamelyik mindig sérül.
Egy fórumtárs szerint nem túl reális a cikk. Itt a topikban kicsit más a vélekedés.
viharhozo, az edukáció fontos, minden területen. Hiába lenne napi limit, ha sokan nem használják, vagy nem tudnak róla. Így is sokan bedőlnek mindenféle csalásnak. Vannak nagyon kifinomult módszerek is.
Vásároltam már hajnalban is revoluttal pl bookingon vagyis akartam, mert egyből tiltotta is le a kártyát. Voltak még hasonló esetek. amit appban kellett feloldani vagy engedélyeztetni.
Itt a probléma az, hogy egy harmadik fél (apple, google) rendszerén keresztül történt a csalás nem közvetlenül a revoluton. Ezért az ő szempontjukból joggal zárhatják ki a felelősséget. A revolut megelőző intézkedéseket tehet (javasolni lehet nekik), hogy a jövőben ilyen kevésbé forduljon elő, ha a szerződések engedik.
A cikkben említik a wiset is mint globális szolgáltatót ahol történt hasonló. A megoldás a problémára az apple és google kezében van. A cikk író vajon tőlük miért nem kérdez?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gtaati #43860 üzenetére
Teljesen kiszámíthatatlan. Egyik utalás az nap teljesült, másik ennél nagyobb összeg pedig már csak a következő héten. Amikor a Revolut azt írta hogy rendben átutaltuk, akkor sem volt még a számlán 1-2 napig jóváírva. 4-5 munkanappal szoktam számolni, minimálisan. Volt olyan eset is amikor 1-2 órán belül teljesült, pedig péntek volt az utalás napja.
-
törölt tag
válasz inferno88 #43906 üzenetére
4-5 nappal számoltam korábban takarékbank utalásnál, de 1 hét is volt az. Ha végig ment az appban a folyamat azt úgyis látni fogod. Esetleg érdemes ránézni utána a számlára. Pár nappal később jelent meg a számlán az összeg.
Más bank, más utalásnál néhány óra, 1-2 nap is volt. Változó nagyon a tapasztalat. Ne sürgős utalásra használd csak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ddsteel #43918 üzenetére
Ha Apukádnak van Revolutja oda feltöltitek bankkártyával ha van neki eurós és nincs költség vonzata egyik oldalról sem. (ha nincs díja a kártyás feltöltésnek sem bank, sem Revolut oldaláról ezt nem ismerem. Utóbbinál nincs 99,9%) akkor feltöltitek hozzá az eurót Revoluton belül meg elküldi neked ingyen azonnal meg is kapod.
Ha még nincs Revolut számlája akkor lehet jobban jársz az utalással.Az ingyenes limit felett viszont 0,5% a váltás, ha ~1500 az utalás díja akkor meg kell nézni melyikkel jársz jobban az utalással vagy a 0,5% váltás felszámítással
PeachMan, Van bármilyen érték pénz a Revolut számládon? Mert ha nem fogod megadni ezeket az adatokat akkor zárolni fogják a számládat. Ezeket az adatokat törvényi kötelezettség megadni, erre van türelmi idő de annak lejártával lezárják a számlát.
PeachMan, Több külföldi céggel is megosztod, vannak külföldi tulajdonú brókerek, bankok egyéb szolgáltatók, cégek... ha nem magyar cégnél dolgozol máris megosztottad
A REvolutnak az a köze van az adózásodhoz, hogy Euban működő bank és eleget kell tegyen az eus szabályoknak. Ezért kérik az adószámod, nem úri huncutságból.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #68216320 #43940 üzenetére
Ha régen regisztráltál, mielőtt még bankká vált és nem adtál meg adózási adatokat akkor azt utólag kérik be. Adóazonosítót kellett megadni. Kriptót Revoluton vettél vagy Revolutról utaltál egy tőzsdére? Ha erre tavaly került sor és van róla dokumentációd, ma 23:59-ig még be vallhatod, de elég bonyolult lenne neked így a semmiből. Az adataid meg vannak nem vesznek el, a jövőben pedig egyre nagyobb hangsúly lesz a mesterséges intelligencián a különböző ügyel felderítésére. Hogy lesz-e ebből bármi negatív következmény ,senki sem tudja megmondani. Talán igen talán nem.
Ha nincs meg a telefonszámod és most telepítetted újra az appot az felelőtlen dolog. A regisztrációd a telefonszámodhoz kötődik. Mint mikor egy email szolgáltató válik fizetőssé és cserélni kell akkor is előtte le kell választani mindent ahol korábban használtad. Ebben Support tud segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Van olyan funkció, hogy 'rendszeres fizetés' itt megjelenít korábbi tranzakciókat. És ki lehet választani melyik rendszeres. pl Telekomos kártyás fizetést is ide sorolt. Ezt a funkciót már próbálta valaki? Működik egyáltalán? Amiket kiválasztott azok egyedi tranzakciók.
-
törölt tag
válasz Gardaai #44097 üzenetére
Többlet költsége lehet a feltöltésnek idéntől, erre figyelmeztet is a Revolut.
axioma, állampapír vásárlásra lehet használni, érvényes.
Ha a Revolut árfolyam nem tetszik valakinek, sokalja próbálja ki a helyi pénzváltót, bankot
Tavaly 2 közelben lévő pénzváltót megnézve és a Revolutot 9-10 ft különbség volt. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz Somatom #44132 üzenetére
Erre van vannak megoldások. Nem minden pénzed költöd el, marad is tartalék. Azt elküldöd rafira és bármikor garázdálkodhatsz vele. Kis tervezést igényel. Egy év alatt fél milliót revolut feltöltés nélkül is összetudsz szedni.
De ha kell akkor kell. Muszáj nagyúr.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gardaai #44136 üzenetére
Ezért írtam, hogy "volt". Ha sokat vált lehet, nála még él. A kártyára utalás díjjal már bankjával jobban jöhet ki.
Többen is utaltak ingyen, nem csak te. A BF akció megérte volna, de nem csaptam le rá akkor.Somatom ott a Curve is, vállakózó kedvűeknek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
Ha még nem derült ki a megoldás van egy tippem. Lehet, hogy a használt Revolut verziótok tér el?
Pl lehetne stékelni polkadotot is, de nálam nem látszik, másnál appban igen. Verziószám függő, másra nem tudok gondolni.Akiknek ingyen megy lehet csak egy hiba, mint a kártyára utalás?
Wise --> Revo irányba is müködik?
-
törölt tag
44507 válasz inaktivitás miatt kidobott
Ezt az információt hol lehet megnézni? A Revolut csomag összehasonlító oldalán csak 20 és 50% kedvezmény van nemzetközi utalásra írva.
David_DD Milyen kártya volt? MC Visa? Igazak voltak a hírek, időbe telt az átállás.
OTP, tudatos terelése a felhasználóknak más irányba? Nem ütközik szerződésbe? Revolut, Kártyatársaság, Bank?
"A kiskereskedőknek sem tetszik, hogy többet von le a revolut a tranzakcióért, mint a kereskedő nyeresége."
Rossz szerződése van? Az eszközt üzembentartó bankkal áll szerződésben, a bank meg a kártyatársaságokkal. Nem szóltak érte sosem. Kártyával nem lehet, olyan volt.Vagy szimplán mondanak egy magasabb árat.
Ezt nem tehetik meg, jogszerűen.Dluinet elfogadnak eurót is, de rossz árfolyammal váltják készpénznél. A kereskedő nem tehet különbséget kártya kibocsátó kártyái között. Kriptos kártyát is elfogadnak, Visa, MC kibocsátással.
Visszatérítés kripto kártyánál is van, még nagyobb is. Revoluton nincs visszatérítés, fizetős csomagot kivéve, az sem egységes.
Pénz kiadással, egyszer volt gond 2 kártyával is (huf). Technikai hiba lehetett, a kérés el sem jutott a Revolutig. Később ugyan ott kiadta. Minden engedélyezve volt. Nem otp.
Gondoljátok a Curve nem él valamiből?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Rootolt eszközre nem engedélyezett banki app, ez lehet a gond. Telepítés esetén senki sem fog felelősséget vállalni, ha ebből hátrányod származik később. Szüntesd meg a rootolást, vagy olyan eszközre telepítsd ahol nincs rootolva.
Volt takarékbankos számlára lehet utalni Revolutból? A BIC kódot nem lehet átírni. Újra felvétel esetén is a régit írja.
-
törölt tag
válasz Aranypatkány #44648 üzenetére
Legtöbb helyen nem foglalkoznak a kártyára írt névvel. Van olyan ismerős, aki az egyik "közbelső" nevét nem is írta le, ezért nem egyezik az okmánnyal. Első használatkor aktiválod, és tudod használni a kártyát. Ha hivatalos eljáráshoz ragaszkodsz akkor jelezd, hogy hiba történt.
vmarci21 ilyenkor ékezet nélküli kártyát kaptunk.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ArthurShelby #44729 üzenetére
Talán kérdezd meg Eva Kaili-t
-
törölt tag
válasz ArthurShelby #44745 üzenetére
Legtöbbször a rosszban a "jó" illúzió, mert később meg van az ára.
Máskor meg, kell valami ami felborítja a dolgokat, hogy rendbe jöjjenek. Mert különben nem vesszük észre, nem értékeljük eléggé...
Ahhoz, hogy valaki eljusson egy végrehajtói szintre, sok dolognak kel történnie... ettől elvonatkoztatva, nem véletlenül volt az adósság rendező hitel, meg az adósság rendező hitel - hitel reklám. Az ember szereti a könnyebb utat választani... és ez nem biztos, hogy a pénzügyeknél kezdődik, az már csak a jéghegy csúcsa.
-
törölt tag
válasz Zsocy155 #44749 üzenetére
a "szemét" dolog, hogy 4,5 millió "befizetése" után 32 ezer forinttal csökken az adósságom.
Valami nagyon rossz konstrukcióba szálltál bele, vagy nagyon elcsúszott valami. Mellette felmentek a kamatok és a behajtó költségét is te fizeted. Minél hosszabb ez az időszak annál többe fog fájni.Ha valaki trükközik pl kpban kapja a fizetését, az adóssága nem szűnik meg, csak növekszik. Örökölni is lehet adósságot. Lehet rövid úton jó ötletnek tűnik, de összességében a legrosszabb választások egyike.
legelek, ismerősnek a munkáltatója egyből utalta az adott cégnek (ez esetben az államnak) a tartozást [fizetés %]. Ő ezért keresett olyant, ahol kp fizetés van. mai napig is tartozhat, az adósság meg nő.
Főleg ezért csináltam Revolut számlát magamnak, hogy amíg le nem rendezem a végrehajtót addig is legyen valahol egy kis saját pénzem.
A bölcs döntés az lenne, ha mielőbb tudnád rendezni a tartozást. minden feleslegest addig háttérbe sorolni. Másképp nagyon nehezen fogsz ezen túl jutni.Ha a feleséged kártyával tesz pénzt a te revolutodra ellenőrzésre számíthatsz, vagy a számba megszüntetésére, befagyasztására, hogy mikor azt senki nem tudja.
Kérj meghívó linket, valakitől regisztrálj úgy, aztán hívd meg a feleséged. És ő küldje át neked, vagy hozzatok létre közös széfet. Ez a hivatalosabb út..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Bacusuz #44802 üzenetére
https://exclusive.hu/valutaink/thai-baht-arfolyam/ itt érdeklődjél.
-
törölt tag
Volt aki írta, hogy kint hagyta a telefonját a kocsiban és az üzletben nem engedte fizetni a geolock miatt Németországban. Milyen 60 km-ről írsz?
Ha más funkcióra gondoltál ott az észerűség lehet a határ. Ha közel egy időben 2 helyen használják az nem reális.xviktorx
Miért nem csináltok a feleségednek is egy Revolut számlát? Meg is tudod hívni és akkor még a kártyán felül is kaptok jóváírást.Bacusuz
Cib és erste atmen kívül bármelyik. De kiírja, ha van díj (elvileg). Én tegnap bankholdingosból vettem fel.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Somatom #44871 üzenetére
Én ezt értem, de más meg leírta itt, hogy levontak lenni ugyan úgy erstenél. És cikkek is jelentek meg róla, azt veszem hivatalosnak.
nfsu17, hatóságok megtalálnak anélkül is ne aggódj Gps-t sem biztos, hogy teljesen kitudod kapcsolni. Az olvasottak alapján ez a geolock több problémát tud okozni, mint amennyi hasznot.
SzGee, Eltérő tapasztalatok vannak, van akinek ezt is érzékenyen, veszi másnál mást sem vesz olyan szigorúan. Inkább azt mondanám, hogy meg van az esélye, hogy valami gubanc lesz, ezért javasolják a kikapcsolást, ha nincs neted, vagy telefonod.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz zerodot #44885 üzenetére
Mind3 esetben Apple pay vásárlás vajon véletlen? Nem hinném.
3 esetből 1 írt az Almás supportnak, aki persze gyorsan visszamutogatott a Revolutra. Ha nem így tenne, még a többiek is jönnének a pénzért... és súlyos léket kapna az Almás cég hitelessége, és modellje... tanulságos.Banki, szolgáltatói oldalról lehetne egy olyan funkciót beépíteni, hogy ha ugyan ott több tranzakció is van rövid időn belül. Nem életszerűen, akkor pl Revolutnál fagyassza be a kártyát, és az alkalmazásba belépve lehessen csak feloldani.
Vagy más banknál, is az alkalmazásban kelljen jóváhagyni, addig függőben legyen a történet.
Egy hónapja tapasztaltam, hogy nagyobb eurós Revon belüli (felhasználó-felhasználó) utalásnál nem jött át a pénz, ami másodperceken belül meg szokott jönni... A Revolut megfogta az utalást, befagyasztotta és emailt is küldött róla, hogy biztos tovább engedem, vagy mi legyen vele és meg volt adva egy időkeret, 2-3 nap amíg él a fagyasztás.
Tájékoztató email kampányba is kezdtek, mire figyeljünk csalások alkalmával. Ha más hatása nincs is a cikknek azért én úgy látom elkezdtek ezen gondolkodni, edukálni az embereket.
Egy fontos kérdés, hogy miért csak Apple Payel történik ilyen eset? Google Pay ennyivel biztonságosabb lenne? Vagy csak az almát használóktól tudják hogy ideális célpontok, pénzügyileg. Talán jobban is bíznak a kütyüikben, ezáltal ismét jobb célpontok.
"Azt, aminek véletlenül bedőlt, azt látszólag a Magyar Postától kapta."
Ilyent én is kaptam. De nem vártam semmit a postáról. A posta oldalán egyébként is lehet ellenőrizni valós e a csomagszám, stb."Ahogy Melinda esetében is írtuk, itt még talán lehetett volna lépni, ezért fontos ezekre a kósza Revolut-kódos sms-ekre figyelni. "
Ezt gyakorlatilag bármelyik bankra írhatta volna, ha digitalizálják a kártyáját." A csalás az csalás – de - A Mastercard Zero Liability védelme"
A 3. esetben biztosan, a 2. esetben is gyaníthatóan meg lettek osztva a kártya adatok, még ha nem is szándékosan. Ha betudták rakni a kártyát akkor az sms-kód is meg lett a csalóknak. Fizikailag nem vesztették el, vagy lopták el a kártyát, csak az adatait, de ez épp elég.A revolut szerintem kiadná a kért adatokat pl a Rendőrségnek, ha tettek feljelentést.
Litván felügyelet válaszát még mindig nem tudjuk egyik esetben sem.
"Három alanyunk közül Melinda jutott eddig legmesszebbre, ő már megkapta a litván bankfelügyelet hivatalos válaszát. Röviden? „Dismissed” – vagyis szerintük Melinda volt hanyag, a Revolut nem hibázott.""Levelében Melinda azt is kérte, hogy"
Talán egy "csöppet" messzire ment..."A történetnek itt még nincs vége. Melinda a következő lépésben"
Szerintetek van bármi esélye, vagy csak a költségeit növeli? -
törölt tag
válasz Oliverda #44902 üzenetére
Igen, lehetne fejleszteni banki oldalról csalás megelőzést. Amit írtál, vagy mellette olyan funkciót ami hasonló esetekben megfogja, visszatartja a pénzt, befagyasztja a kártyát, ha szerződés engedi (sok gyanús tranzakció egymás után, ez hasznosabb is lenne mint önmagában egy értesítés). Ha Revolut adatokat nem tudják ez pl megfoghatná, mert nem tudnak belépni az appba, vagy emailbe. Almánál is kellene fejlesztés, mert ez az ő presztízsüket is rontja (végülis az ő rendszerüknél történik a csalás, annak felhasználásával). Google tárcás esetről miért nem tudni? A Biztonsági fejlesztésekkel egyetértek, jobb megelőzni, csökkenteni az esetek számát, de mindig lesz valami. A felhasználónak is oda figyelőbbnek kell lennie.
Írják a cikben, hogy "pedig a geolokáció be volt kapcsolva" - az csak a offline vásárlásnál müködik egyébként, már ahogy.
Belső hálózaton már fejlesztettek, revon belüli küldésnél már volt hasonló, amit én kezdeményeztem, mint utalást, de a másik szám nincs benne a másik telefonkönyvében, vagy másképp ezért gyanúsnak vélte.
#44912 Noxy
Lehetne 5-10 perc a felhasználási idő 30 perc soknak tűnik Államkincstárnál valami 10 perc. Máshol 4-5 perc.sambenez
A pushal tényleg az a baj, hogy hamar eltűnik, akár véletlenül is elnyomhatod, ha sok jön egyszerre.Aryes
AZ elektronikus fizetés, digitalizáció felé terelés növeli a csalások volumenét esélyét. Egyre többen használják és egyre kevesebben ismerik a veszélyeket. Van ismerős aki olyan kódot állított be, hogy mondtam neki azt semmiképp se tegye, de mégis, mert az jó meg egyszerű. Az embereket célozza a csalás mert ők a leggyengébb láncszem, egyszerűbb mint feltörni egy bankot.TrollBalint
"Plusz az olyan emberek, mint én, akiknek a Revolutra (anno) regisztrált telefonszáma nem abban a telefonban van"
Ott nehezebben szerzik meg a kódot, ha csak egyik készülékhez van hozzáférés, ha régi nem okos telefonban van meg szinte lehetetlen Nagyon gyanús viszont, hogy csak almás csalásról olvastam eddig. Az eszközök össze lehetnek szinkronizálva. -
törölt tag
válasz Zsocy155 #44903 üzenetére
Peched van, a Revolutot is lehet inkasszózni, mert Eus bank.
A csoportban megjelent egy felhasználó, aki jelezte, hogy a Németországból kapott eurós fizetését inkasszózták a Revoluton.
A terhelés szerint a „A Litván Köztársaság Pénzügyminisztériuma alá tartozó Állami Adófelügyelet” zárolt összeget a számláján a magyar adhatóság kérésére.
A felhasználó először valamilyen átverésre gyanakodott, azonban az ügyfélszolgálat annyit tudott segíteni neki, hogy jelezte forduljon az illetékes hatóságokhoz.
Ez érdemben annyit jelent, hogy bár korábban nem igazán volt jellemző, hogy a Revolut számlákat inkasszózták, azonban eljöhetett az a kritikus határ, amelynél már lépett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is.
-
törölt tag
válasz kolbasz32 #44949 üzenetére
Értem, hogy a számla az, de kártyád is van hozzá? Mert ha a forintos kártyáddal töltöd fel akkor azért számolt középárfolyamon. Euró alapú bankkártya kell ami eurós bankszámlához kapcsolódik. Egyes bankoknál ez egyetlen kártyával is megoldható, csak váltogatni kell a számlák között. (ezért díjat számolhatnak fel a bank). Máshol pedig kártyát sem lehet hozzá igényelni, így marad a forintos bankkártya.
(#44951) vacs
És az, hogy müködik? mert előbb próbáltam de nálam nem történt semmi lehet telefon beállítás miatt?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz sambenez #44957 üzenetére
Ha rendelt valaki csomagot, akkor miért kell a kiszállási cím?
Nálam egyszerű nem szoktam ilyeneket rendelni.
Postásnál ami jött meg ott volt a csomagszám, felkerestem a posta oldalát és nincs iylen csomag. (egyébként sem vártam).
De már én is kaptam ilyent, meg postát, sőt takarék bankost is. Meg számlafizetés és egyéb kísérletek, szerencsére az amúgy sem fő email, emiatt sem kell vele foglalkozni.JóGéza, lehet Robin hood módjára akarják megoldani egyedül, saját kezükbe véve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest