Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vargalex

félisten

Sziasztok!

Olvasom itt a QR kód beolvasási problémákat. Én eddig ilyen szempontból 2 féle aztomatával találkoztam:

1. A QR kód olvasó egy mély nyílásban van, ahová be kell tenned a telefonod.
    2. A QR kód olvasó az automata sírjából 1-2 centire nyúlik ki.

Mindkét esetben jártam már olyan automatánál, ahol elég sokat kellett játszani azzal, hogy beolvassa a QR kódot.
    Volt olyan automata, aminél nem tudtam a QR kód beolvasásával kezdeni, mert mindig azt írta, hogy érvénytelen (vagy valami hasonló szöveg). Itt általában a végén az utalást választva van lehetőség beolvasni a QR kódot. Ennek megfelelően viszont jártam úgy is másik automatánál, hogy nem a QR kód beolvasással kezdtem és a végén nem is volt lehetőség erre, így csak bolti utalvány, vagy adományozás volt választható.
    És természetesen velem is előfordult, hogy az azonosítás ellenére nem volt utalási lehetőség. Ekkor vettem észre, hogy ilyenkor írta is az automata (ahol egyébként normál esetben működik) a képernyő tetején alig észrevehető 2-és, vagy 4-es betűmérettel pirosan, hogy jelenleg csak a bolti utalvány és az adományozás érhető el.

Szerencsére én olyannal még nem találkoztam, hogy másik üzletben vásárolt flakont (ami ráadásul saját márkás termék, tehát ahol beraktam az automatába, ott biztosan nem forgalmazzák) ne fogadott volna el az automata. Ellenben olyannal többször is, hogy egy flakon vonalkódját csak sokadjára tudta beolvasni (pedig nem volt sérült/gyűrött).

Szóval, nagyon nincs ez kiforrva, nem is igazán tesztelték ezt rendesen, de legalább valaki biztosan jó sok pénzt felvett érte.
    És a legtöbb esetben jó nagy sor is van az automatánál. Persze a végén szerintem pont az lesz a flakonnal, mint eddig is, ahogy szelektíven gyűjtöttük.

Alex

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés