- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
Hi
Az előzőekhez még azt tudom hozzátenni, amit már más is említett, hogy bika nagy akkut érdemes a járgányba tenni, azon nem szabad spórolni, főleg dízeleknél, ráadásul így az akkunka is kisebb terhelés tovább bírja alaból és később lesz esetlegesen cellazárlatos is !
Én a régi, 123-as, 2000-res dízel Mercimbe csak 90 A/h fölötti akku tettem mindíg, kivéve egy eset, amikor megvettem egy Polaris 88A/h-sat, de már 2.5-3 évesen vacakolt, le is kellett cserélni. Kezdettől fogva, alapból kevés volt az indító árama, lassan forgatta az indító motort.
Aztán vettem bele egy Varta 95 A/h-ás akkut, ez ugyan jól tekerte az indítómotort, de a járgány motorja közben megadta magát, így most ott van a szinte vadi új akkum.
Még a kapacitáson felül az is fontos, hogy mit írnak rá, pillanatnyi áramleadásként amperben. Igazából ezen múlik, szinte minden, az aperóra, ezentúl kb. csak annyit tesz, hogy meddig képes tekerni az indító motort, mikor merül ki az akku.
E mellett még természetesen fontos az indítómotor állapota is !
Ha a kommutátora teljesen el van koszolódva, a hézagok tele vannak szénkefe porral, akkor egyrészt lassan fog forogni, másrészt két-háromszorosát fogja az akkuból kivenni !
Így igen hamar lemeríti az akkut és könnyen cellazárlatossá is válhat az a túlzott terhelés miatt.
Így is jártam a benne levő akkuval, mikor megvettem a járgányt. Aztán szétszedtem az indítómotort és kipucoltam, bezsíroztam a csapágyakat, azóta azzal nem volt gond.
Üdv.:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Kugoo Kirin G1
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest