Új hozzászólás Aktív témák

• dan_sxc

csendes tag

Sziasztok,

Na nekem szerintem egy teljesen újfajta problémám lesz, legalábbis ilyet még nem láttam.. :DDD

Az alany ez:
    ASUS Prime X570-P
    Ryzen 9 3900x
    Nvidia gtx 960
    Sima, frissen telepitett Winfos 10 pro

A probéma a következô:

Az alaplapi hangkártya (sablon Realtek tucat kaki) SEMMILYEN módon nem hajlandó hangot kiadni, se a hátlapi Line Out, se az elölapi Line Out kimeneten.

Ha rádugok bármelyikre fülest, hangszórót, akkor azt érzékeli rendesen, felpattan a kis ablak, ha lehúzom, azt is érzékeli.
    Az eszközelöben, különbözö AIDA64 és hasonló progikban a hangvezérlôknél csak azt lehet látni, hogy a realtek cuccos müködik hibátlanul, hang mégsincs. A windowsos hangkeverôben is a kis hangerôsávok ugrálnak ahogy kell nekik, de mégse jó.

Az összes létezö módon probáltam már drivereket leszedni/feltenni/újratenni/javítani. Illetve az összes fajtát próbáltam már. (Win10 alap driverek, asus féle alaplap specifikus drivercsomagok, Realtek oldaláról letöltött cuccok, stb)

Kínomban megpróbáltam egy bootolható linuxal is megnézni, ott is jónak érzékeli az eszközt a rendszer, de hamgot ugyanúgy nem ad..

Ami érdekes, hogy ha fülhallgatót dugok be, akkor azon keresztül lehet hallani a surrogást, meg statikus zajt, ami változik is, ahogy kap valami feladatot a proci. (Ez a régi asztali gépemnél is így volt, ez lenne a normál mūködés ha jól tudom)
    A windows minden beállítós felületén engedélyezve van a hangeszköz, illetve a BIOSban is.

Ilyet látott már valaki? :F

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés