- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Sörfőzés - csak óvatosan!
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT.hu
Üdvözlünk minden (leendő) ZUK Z2 tulajt a fórumon, szakmai kérdések előtt megkérek mindenkit, hogy a témaindító írást a kérdések előtt mindenki olvassa el! Így néhány felesleges kör megelőzhető.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibcsi0407
félisten
válasz Kovaratis #1499 üzenetére
Persze. Bár a nagy gyártóknál azért van a telefonok mellett egy nemzetközi bolt- és szervizhálózat, amit nem olcsó fenntartani, valami K+F is nagyon sok.
Természetesen ez még nem indokolja a brutálisan magas árat.utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
Kovaratis
senior tag
válasz tibcsi0407 #1498 üzenetére
Pedig egyrészt a Lenovo sem hülye, azért ezen is marad, másrészt nem mindegy hogy egymilliót gyártatsz vagy 55-öt.
Érdemes olvasni az Almás telefonok kiadása utáni hw elemzést, ahol piaci áron kiszámolják hogy mennyire hülyének nézi az embereket az Apple. -
Kovaratis
senior tag
válasz tibcsi0407 #1496 üzenetére
...és kegyetlenül megmutatja hogy a hasonló hardvert piacra dobó "nagy gyártók" mennyit profitálnak.
-
Kovaratis
senior tag
válasz tibcsi0407 #1494 üzenetére
Ha nem ilyen szarul árazzák be (vagyis inkább jól a simát) akkor a Pro lenne a húzóág. De így kicsit visszaszorultak az eladások, így a külső támogatottság is. Ebben még mindig a Z1 vezet.
-
doongoo
addikt
válasz Dominó85 #1485 üzenetére
Lenovo ZUK Z1 will be the first mobile phone equipped with Android N Xiaolong 801 platform, will be open before the 2017 Chinese New Year closed beta activities. Z2 Pro will update the ZUI 2.5 before the Spring Festival.
Azaz Z1 2017 január 28 előtt, Z2 Pro meg január 27 előtt várható.
-
bullw
tag
válasz tibcsi0407 #1490 üzenetére
Igen, néha kiírja, hogy szinkronizálási hiba. És el us tűnik s naptár felsorolásból...
-
bullw
tag
Arra tudtok megoldást, hogy a naptár eseményeim megtartsa? Google fiókos naptáram van, és az acalendert használom, de csak akkor tölti be az eseményeket, ha frissítek... Igazából mindegy milyen appot használok, mert az eseményeket ott is csak frissítgetés után hozza elő... A calender syncet kéne valahol védetté tennem, de ilyet nem nagyon találtam.
-
Kovaratis
senior tag
válasz tibcsi0407 #1481 üzenetére
harmincért szinte azonnal átveszem!
Viccet félretéve nem örülök hogy itthagysz minket. -
tibcsi0407
félisten
válasz Dominó85 #1485 üzenetére
Természetesen megmaradok gazdi, meg még egy Nougat-ot összerakok.
Szerk.:
Azt mondják a srácok a dev csoportban, hogy a kínai újévben lesz meg a végleges Nougat. Addig lehet nem tudom megtartani a telefont.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
Dominó85
addikt
válasz tibcsi0407 #1481 üzenetére
Mi lesz velünk nélküled majd? Ki lesz vagy maradsz Topikgizda? Bazz ne kelts pánikot.
Nem érteni kínai nyelv, mit írottak ott vala?
Hurrá, no a Nougat magyar/angol romot várom majd. És vajon a hivatalos Nougat az multilanguage lesz? Csak mert az lenne fair.
Off, csak mobilról vagyok: ma nem tudok fordítani max este, mert fél hatkor műtenek. Fingers crossed.
[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
tibcsi0407
félisten
Mindeközben. [link]
-
Kovaratis
senior tag
válasz tibcsi0407 #1478 üzenetére
Hát komolyan mondom hogy leba kalappal!
-
tibcsi0407
félisten
Megkaptam a Note 2-t kedvezményes áron, így átköltözök abba. Remélem még egy Nougat ROM-ot tudok azért csinálni a Z2-re, mielőtt eladósorba kerül. (az asszony bele ne szóljon. )
-
tibcsi0407
félisten
válasz dilajoska1 #1479 üzenetére
Az volt a magyarázat, hogy a GPU nem támogatja. Ez részben igaz is, de aki akarja, meg tudja oldani.
-
dilajoska1
őstag
válasz tibcsi0407 #1478 üzenetére
Szerintem ezt a nagy gyártók kérték a google-tól hogy hivatalosan adja ki ezt a közleményt hogy ne kelljen kínlódni a fissítésekkel meg a profit miatt . Na jó, már a nexus 5 se frissült .
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
tibcsi0407
félisten
A sokak által szidott Lenovo support: [link]
A ZUK Z1 is megkapja a Nougat-ot. Így a telefon már a második Android főverziót kapja meg. Ja és annak ellenére, hogy a Google szerinte a SD801 nem frissíthető 7.0-ra.utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
Kovaratis
senior tag
válasz tibcsi0407 #1475 üzenetére
A tiédről álltatok át mindketten? Tiszta telepítés volt? Nálam még nem fordult elő. Legyalultam mindent mielőtt feltettem.
Ami érdekes minden ROMnál, hogy a zenehallgatás erősebben meríti mint az előző telóimat. Miféle DAC van ebben?
[ Szerkesztve ]
-
Dominó85
addikt
válasz tibcsi0407 #1473 üzenetére
Lehet nem csacsogásra lett tervezve a rom. Én ma úgy egy 40 percet beszélgettem. A Doze tényleg jól működik és szignifikáns melegedés sem tapasztalható erős terhelés alatt, után. Sajnos a Data usage has stopped FC jelen van ritkán... tudnám miért.
* Péter - 06302461862 *
-
Lovi24
senior tag
Megjöttek végre a telóhoz rendelt cuccaim Bangiról.
A tok jó minőségű - nem csúszik,nem sorjás és teljesen védi a telót. Egy picit magasabb a széleken,így remélhetőleg pofáraeséskor is véd
Úgy néz ki a kábelek is jó minőségűek,habár a blitzwolf érdekes ( Double side )
A nillkin fólia kb 1mm-t nem tapad a kijelző szélein,de jó tapintású,tényleg kristálytiszta,nem torzít .[ Szerkesztve ]
Nem fogok szellemi harcot vívni azzal, akinek nincs meg a megfelelő fegyverzete!
-
Kovaratis
senior tag
Jelentem a 112-es 2.5-öt a patch feltevése után frankón ROOTolja (SIM hiba nélkül)EZ.
[ Szerkesztve ]
-
fectin
csendes tag
válasz tibcsi0407 #1467 üzenetére
érdekes módon nyitott maradt. Minden frankó volt, csak a play store hiányzott, nem tudtam sehogysem rávarázsolni, Ezért szépen visszakerült a V1 romod .
-
fectin
csendes tag
válasz tibcsi0407 #1465 üzenetére
parancsolj..
-
fectin
csendes tag
válasz tibcsi0407 #1411 üzenetére
ZUK_ZUI_2.5_QXZ_KSB nevezetűt
-
bullw
tag
Olvastam ezeket a mentéseket. Milyen alkalmazást használtok hozzá?
Ami a romolást illeti, ha törlitek az adatokat, akkor a belső tárhely is nullázódik? Tettem fel zenéket, filmet, könyvet, meg még pár dolgot. Ha dobnék egy másik romot, akkor ezeket újra kell másolgatni? -
Kovaratis
senior tag
válasz tibcsi0407 #1459 üzenetére
Jól értem hogy bekapcsol ébreszteni? Eddig szerintem nem tette...
-
Kovaratis
senior tag
válasz tibcsi0407 #1457 üzenetére
Nekem még csak a szintekről sincs fogalmam. Yuppíí!
-
Kovaratis
senior tag
válasz tibcsi0407 #1455 üzenetére
Közben root le, SIM vissza. Ajj, kicsit értenék hozzá megnézném hogy mi akad.
-
Kovaratis
senior tag
válasz tibcsi0407 #1453 üzenetére
Aham.
Akkor nem sok értelme van az elő rootnak. Nézhetek módszert 7.0ra? Menni fog szted? Megnéztem a Resurrection 14.1es alapúkiadását. Nagyon jó lett! De most fel sem teszem, nem lenne hang... -
Kovaratis
senior tag
válasz tibcsi0407 #1451 üzenetére
Érdekes, telepítesnél mintha úgy láttam volna hogy rootol a csomag, de nem. Gondoltam had menjen.
-
Kovaratis
senior tag
válasz tibcsi0407 #1449 üzenetére
Nem tom, rátoltam a twrpben lévőt. Nem kellett volna.
-
Kovaratis
senior tag
válasz tibcsi0407 #1444 üzenetére
Visszatettem a 2.5-öt, rádobtam a patchet és megy.
-
tibcsi0407
félisten
válasz Kovaratis #1443 üzenetére
Nem, a modem az egy külön bin fájl, meg a legtöbb is így van.
Ezek mind azok:
ifelse(is_mounted("/persist"), unmount("/persist"));
ifelse(is_mounted("/firmware"), unmount("/firmware"));
ifelse(is_mounted("/dsp"), unmount("/dsp"));
ifelse(is_mounted("/bt_firmware"), unmount("/bt_firmware"));
package_extract_file("xbl.elf", "/dev/block/bootdevice/by-name/xbl");
package_extract_file("xbl.elf", "/dev/block/bootdevice/by-name/xblbak");
package_extract_file("tz.mbn", "/dev/block/bootdevice/by-name/tz");
package_extract_file("tz.mbn", "/dev/block/bootdevice/by-name/tzbak");
package_extract_file("rpm.mbn", "/dev/block/bootdevice/by-name/rpm");
package_extract_file("rpm.mbn", "/dev/block/bootdevice/by-name/rpmbak");
package_extract_file("hyp.mbn", "/dev/block/bootdevice/by-name/hyp");
package_extract_file("hyp.mbn", "/dev/block/bootdevice/by-name/hypbak");
package_extract_file("pmic.elf", "/dev/block/bootdevice/by-name/pmic");
package_extract_file("pmic.elf", "/dev/block/bootdevice/by-name/pmicbak");
package_extract_file("keymaster.mbn", "/dev/block/bootdevice/by-name/keymaster");
package_extract_file("keymaster.mbn", "/dev/block/bootdevice/by-name/keymasterbak");
package_extract_file("cmnlib.mbn", "/dev/block/bootdevice/by-name/cmnlib");
package_extract_file("cmnlib.mbn", "/dev/block/bootdevice/by-name/cmnlibbak");
package_extract_file("cmnlib64.mbn", "/dev/block/bootdevice/by-name/cmnlib64");
package_extract_file("cmnlib64.mbn", "/dev/block/bootdevice/by-name/cmnlib64bak");
package_extract_file("NON-HLOS.bin", "/dev/block/bootdevice/by-name/modem");
package_extract_file("adspso.bin", "/dev/block/bootdevice/by-name/dsp");
package_extract_file("apdp.mbn", "/dev/block/bootdevice/by-name/apdp");
package_extract_file("msadp.mbn", "/dev/block/bootdevice/by-name/msadp");
package_extract_file("splash.img", "/dev/block/bootdevice/by-name/splash");
package_extract_file("sec.dat", "/dev/block/bootdevice/by-name/sec");
package_extract_file("BTFM.bin", "/dev/block/bootdevice/by-name/bluetooth");
package_extract_file("persist.img", "/dev/block/bootdevice/by-name/persist");
package_extract_file("devcfg.mbn", "/dev/block/bootdevice/by-name/devcfg");
package_extract_file("devcfg.mbn", "/dev/block/bootdevice/by-name/devcfgbak");Van köztük pár bak is, mert csinál biztonsági mentést. A Marshmallow alatt nem nagyon volt értelme ezeket frissítgetni, de a Nougat miatt szükséges volt. Ezért is kell a SIM patch, mert abban már egy patch-elt kernel van, ami együtt tud dolgozni ezekkel a fájlokkal jobban.
-
Kovaratis
senior tag
válasz tibcsi0407 #1442 üzenetére
Miért tanácsolta?
Azt hittem a visszaállítás a modemet és a kernelt is visszatolja...[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
válasz Kovaratis #1441 üzenetére
Fel kellene tolnod Qfil-lel szerintem a rendszert, előtte ments le mindent. A 2.5 lecseréli a modemtől kezdve az összes fájlt és az szerintem összeakad a 2.3 kernelével.
Vagy tegyél fel egy Francko ZUI-t, mert Ő beletette a firmware és modem fájlokat is a telepítőbe. Én BB72 tanácsára inkább kihagytam.utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
Kovaratis
senior tag
válasz tibcsi0407 #1439 üzenetére
Dehogynem. Csináltam egy mentést és visszatértem a Tiédre. Este visszaállítom és rádobom újra a pecsset.
-
Kovaratis
senior tag
válasz tibcsi0407 #1436 üzenetére
de tererom nincs....
-
Kovaratis
senior tag
válasz tibcsi0407 #1434 üzenetére
sotetben automata hdr-el pazar.
-
Dominó85
addikt
válasz tibcsi0407 #1431 üzenetére
Próbálgatnám majd csak a napocska úgy gondolta felhők mögé bűjik... Ejnye. No nem baj, lesz még idén napsütés.
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
válasz tibcsi0407 #1429 üzenetére
Lassan útra kelek pár fotót készíteni. Nyomkodni egy kicsit. Sajna nem 100%-on kezdtem vele a napot. 70-ről indulok, így az első sot nem lesz mérvadó.
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
válasz tibcsi0407 #1427 üzenetére
A kontaktok szinkronizációját ezzel az apk-val megoldottam: [link]
Ha háttérképet állítok be, akkor 4 kínai szöveg fogad... LOL
Felülről lefelé:
Csak zárképernyőre
Csak belső háttérképre
Mind a kettőre
Mégse[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
válasz tibcsi0407 #1422 üzenetére
Hol lehet beállítani a sötét beállítások témát?
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
válasz tibcsi0407 #1420 üzenetére
Telefonszámmal nem enged be. Server not respond, please try again later. Illetve nem fogadja el a jelszómat és az emailt sem.
Pff kb tizedik alkalommal beengedett.
[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
válasz tibcsi0407 #1417 üzenetére
Nem enged be a ZUK accountomba.
Data Usage has stopped. Így nem leszek jóban a rommal...[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
kisskaresz21
csendes tag
Megjott vegre az en telefonom is. Nem a szepsegeert vettem, de eloben sokkal jobban mutat, mint a kepeken.
-
Dominó85
addikt
válasz tibcsi0407 #1415 üzenetére
No, most bootol be először. Remélem tetszeni fog és belakhatom.
Hol lehet ANGOL-ra állítani??? Elveszek a tyúklábak közt!Megvaaan![ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
válasz tibcsi0407 #1413 üzenetére
Mármint a rom felrakása előtt menjenek a wipeok.
Felteszem én is ezt a két cuccot. Nincsen teleszemetelve, ugye?[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
tibcsi0407
félisten
válasz Dominó85 #1412 üzenetére
Nincs para a BL-lel. Egyelőre pozitív minden, a SoT-ról még nem tudok nyilatkozni, a többi rendben van. A contactsync ír ki néha hibát, az után még nyomozok.
Google szervizek benne van a rendszerben, gyakorlatilag csak egy Play-t, Contact- és Calendarsyncet kell telepíteni és kész is.
A kamera jobb, a manuális funkciókkal sokkal jobb képeket lehet előhozni. Ami érdekes, ha túl hosszú a záridő, akkor foltos a kép, de szerintem ezen még dolgoznak.
Először ezt kell felrakni. [link]
Majd újraindítás nélkül ezt: [link]
Data, Cache és Dalvik wipe erősen ajánlott.utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
Dominó85
addikt
válasz tibcsi0407 #1411 üzenetére
Tibcsi, leírnád kérlek, hogy akkor most mi is a helyzet ezzel a Nougat rommal? Visszaolvasva látok itt visszazárós bootladert, meg ZUK Store-t... TWRP-s linkkel nem találkoztam még (ha én vagyok vaksi, bocsi). Illetve hogy napi szinten mennyire használható, stabil, SoT, kamera... stb. Tudom sokat kérek, de nagyon felcsigáztatok ezzel a Beta rommal.
* Péter - 06302461862 *
-
fectin
csendes tag
Harmadjára sikerült fekrakni zui 2.5. Csak a google playt nem tudtam sehogy sem fekrakni. Erre valaki tud megoldást?Google service stopped üzenetet Dob fel minden indításkor. Jogokat adtam neki, próbáltam külön apk bol fekrakni de úgy sem sikerült.
-
Kovaratis
senior tag
válasz tibcsi0407 #1407 üzenetére
Ha már kiszivárgott megosztod velünk?
-
Dominó85
addikt
válasz tibcsi0407 #1407 üzenetére
Kovaratis, tibcsi0407
Értem, akkor még várok kicsit vele. Ha 6óra/2nap szintet hozza, akkor felteszem.* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
válasz tibcsi0407 #1404 üzenetére
Holnapi napot fordításra szántam. Szépen becsülettel megcsinálom a U-Health apk-ot. Már leszedtem pár orvosi e-könyvet is hozzá. (amik magyar-angol nyelven vannak)
Engem a SoT és a kamera nagyon izgat a Nougat romnál. Ez Beta vagy hivatalos rom? Csak mert Betát szerintem nem érdemes fordítani, ha megkutyulják a véglegest.
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
válasz tibcsi0407 #1402 üzenetére
Az nem baj. Majd ha elég stabilnak vallod a romot, lehet én is felteszem. De szigorúan csak TWRP alól. Még egyelőre félek a Qfil progitól, mert nekem idegen a használata.
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI FPV Fly More Kit - 2 akku - 3-as töltő
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + Új RTX 4070 12GB + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón akkumulátor
- DJI Mavic 3 Classic drón RCN1 távirányítóval - 4/3" Hasselblad kamera +táska +töltő
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben