Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz Vladi #67 üzenetére

ez egy olyan kérdés, amiben nem kell és nem lehet találgatni. alaptörvény, korábban alkotmány, kimondja az állam és az egyház szétválasztását, minden ezzel ellenkező megoldás törvénytelen és alkotmánysértő.

(#68) pető bá': csakhogy az egyházi gyerekmolesztálás nem 1 meg nem 10 papról szól, nem is elszigetelt cselekmény, hanem egy túlságosan is általánossá vált állapot (aminek nem kis részben az egyház ócska felfogása az oka, lásd cölibátus). a btk nem ismeri a bűnbocsánat fogalmát, és a többségi ateista társadalom sem. ezzel szemben az egyház szervezetileg igyekszik elkenni a problémát és kivonni a papjait a tisztességes büntető eljárás alól. ez utóbbi jelzi, hogy a katolikus egyház velejéig szét van rohadva. régen nem azt az utat járja, amit kijelöltek számára.

"egy ateistának, megértem, hogy nem a legkedvesebb téma": engem nem zavar a biblia. még az sem zavarna túlzottan, ha bizonyos jól körülhatárolt keretek között oktatnák a bibliát az iskolában. az viszont kifejezetten mocskos módon zavar, hogy egyre kevésbé van szabad vallásgyakorlás az országban, hogy az emberek nem választhatják meg, hogy milyen módon viszonyulnak a hithez és az egyházhoz. ilyenért már régebben is összehordtak egy takaros kis emelvényt fából, rákötöztek pár embert, és meggyújtották.

"elég rendesen körülvesz minket, és nem tudom mi ebben a "jogszerűtlen". csökkenő fontossággal. mi a jogszerűtlen abban, hogy törvény előírja, hogy az államot és az egyházat szét kell választani és ezt nem tartják meg?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés