- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szatyor95
senior tag
"a pünkösdöt tényleg meg lehet értetni egy gyerekkel egy mise alatt...
"
Elmegy egy misére. Ha megtetszik neki valami benne, legközelebb is elmegy majd, esetleg kéri majd a papot, tanítsa. Aztán tanulmányozza a bibliát, rendszeresen jár misékre. Ma kérlek szépen augusztus 27, Szent Mónika emléknapja, ha még jól emlékszem. (A forrás néhai nagyanyám.)A filmnél továbbra is tartom, hogy nem hatásos eléggé. Ott elbambulhat a gyerek, a többiekkel parodizálhatja a hallottakat, egyszóval nem veszi komolyan sokuk. Meg azért az egészen más, ha személyesen éled át. Anno én is megtapasztaltam, mivel minket elvittek egy pesti börtönbe hatodikos korunkban (osztályfőnökünknek volt egy börtönőr férje, Ő intézte el). Előtte mutattak nekünk egy filmet, amiben bűnözők mesélték el a történeteiket, miközben eljátszották a letartóztatásukat, és a napi életüket is bemutatták. Röhögött az egész osztály. Másnap a börtönben már nem volt olyan vicces, sőt. A szülők közül itt is volt aki felháborodott, de nem volt kötelező menni. Aki viszont ment, a mai napig nem akar még egyszer bemenni. Az idő nem volt gond, voltunk 18-an, egyszerre 6 fő mehetett 20 percre beszélgetni. Addig a többieket körbevezették az adott blokkban. Összesen olyan másfél órát voltunk ott, oda-vissza meg 30 perc volt buszozással.
A szállóra természetesen szintén nem kötelező jelleggel gondoltam. Vannak olyanok, akik kiröhögnék a hajléktalanokat, de őket külön szedném a többitől, ők nem találkoznának egy hajléktalannal sem. Cserébe söprögetnének, és hasonlók. Szerintem ez is az iskola kötelessége kéne legyen, mivel a világ nem csak elméletből áll, kell a gyakorlat is. Úgy tudom, ma már technika órák sincsenek nagyon. Nekünk meg pár éve még azt tanították, hogyan használjuk a fűrészt, a ráspolyt, a lányokat varrni tanították, meg főzni. Mindezt általános 7. osztálytól kezdve. Mi vittük mindig az alapanyagot, így az sem volt pénz az iskolának. Persze erre jelenleg hazánk teljességgel alkalmatlan, hála az igazi tolvajoknak. Önkéntességként is megoldható ugyan, de akkor megint csak egy kis réteg látja meg, milyen is ott az élet. Ráadásul nekik nem is kell bemutatni az ottani helyzetet, mivel bennük van empátia, és tudják, miken mehetnek keresztül a hajléktalanok. Egy-két dolgot talán még tanulnának.
A lopás meg nevelési kérdés is, de nem kis szerepe van benne a tanulásnak is. Főképp arra gondolok, hogy a gyereknek meg kell tanulnia, hogy attól, hogy neki jobb lesz, mert lesz valamije, másnak pont hiányozni fog. Ráadásul a lelkiismerete sem lesz tiszta. Még az is tanítja a gyereket, mikor elhagy valamit. Akkor jön rá, hogy milyen rossz is, ha nincs meg mondjuk a legkedvesebb plüsse, csuklószorítója, vagy bármi egyebe. Ha jól nevel a szülő, ez mindig eszébe fog jutni a gyereknek -később felnőttnek-, mikor talál mondjuk egy telefont, vagy egy tárcát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 12GB Zalman N5 MF Be Quiet 650W
- Keresek gamer laptopot RTX 3050 , RTX 3060. RTX 4050 , RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest