Új hozzászólás Aktív témák

• zed01

őstag

Feltettem a Realtek HD Alsa driverét az alaplapi hangkártyámhoz. Ugyan az Ubuntu rendszerszinten a Pulseadiot használja, de a wine amin a WMP9-et futtatom, az az Alsa-t. Hát mit mondjak, valami eszméletlen szépen szól a WMP9 a wine-n. Tiszta, lágy, mégis van basszus. Sokkal jobb mint az alap Alsa driverrel. Esküszöm jobban szól a WMP9 mint natív windowsos környezetben.

Hogy kell telepíteni a Windows Media Playert a wine-ra?

1. Először feltelepíted a béta wine-t (nem árt felvenni a tárolóját, hogy mindig a legfrissebbet használd)
    2. A wine beállítása fülön rákattintasz az audiora. Ezzel automatikusan beállítja az alsa driverre épülő hangot.
    3. Majd a terminalban sorrendben:

wget http://www.kegel.com/wine/winetricks

sh winetricks directx9

sh winetricks ie6

sh winetricks msscript

sh winetricks wmp9

sh winetricks xvid

..és kész

Persze nem árt külön letölteni és feltelepíteni, az Ogg Directshow Filtert, és az Orban AAC Plugint.

Én azért használom a WMP9 linuxon audiolejátszásra (most vessetek meg linuxosok), mert csak ennek van SRS hangzása, ami remekül szétdobja a hangot a házimozin.

Attól függően hogy kinek milyen a hangkártyája, érdemes szétnézni a driverek terén, mert arra a mai nap jöttem rá, hogy a beépített Alsa driver enyhén szólva nem a legjobb.

Új hozzászólás Aktív témák