- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Tartalom:
1. Telefon összesítõ, B20 hiánya, Telekom B20-as térkép (Köszönet Korisnak)
2. Bootloader nyitás, hivatalos ROM telepítés, TWRP, EU ROM
3. Multirom telepítése zárt Bootloader esetén
4. Hibák és javításai
5. Hardbrick
6. Magyar nyelv
7. Ajánlott kiegészítõk
8. Fényképezés MI MAX-szel (Köszönet Krammerernek)
9. ROM linkek gyûjteménye a teljesség igénye nélkül
10. Lockscreen resetelés TWRP-bõl (Köszönet OberMotznak)
11. MAX visszaállítása eladás elõtt (Köszönet Milestone2-nek)
12. MIUI téma testreszabása
13. Camera2 API engedélyezés (Köszönet Pistike1985-nek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pepimama
tag
Egy kis segítség anyg változásokhoz (pl.: csak véletlenül tudtam kilépni az osztott módból
) :
https://mobilarena.hu/teszt/android_nougat_rendszerbemutato/nyomtatobarat/teljes.htmlMellesleg tud vki segíteni, hogy a MAX-on ezt hol tudnám intézni (és tényleg van-e értelme)?
https://index.hu/tech/helpdeszka/2018/11/21/egy_egyszeru_trukkel_villamgyors_lehet_az_androidos_telefon/?token=b6239439b58c399b86c853b9c3558c66 -
TpS
őstag
-
lovi27
addikt
Mert a 636 kisebb, mint a 652.
Pedig az előbbi a korszerűbb, a gyorsabb és a kevesebbet fogyasztó. A GPU a mobil processzor része és gondolom, ha már valamiért úgy döntött a Qualcomm, hogy az optimalizált, javított változatot nem tovább növelt, hanem kisebb sorszámmal hozza ki (valószínűleg a 700-as széria létrehozása miatt), következetes maradt és a GPU-t is kisebb sorszámmal látta el. -
Milestone2
nagyúr
Mi Mix2s hez új infó, bárkinek, aki ilyet akar venni!
http://en.miui.com/thread-2657317-1-1.html
Nagyon figyelni! @acaca68 tesztje szerint szegény @szekelyek kolléga telefonján
Mi Mix2s az első telefon ami CSAK NYITOTT BOOTLOADERREL flesselhető
EDL módban NEM! Vagy nyitott BL, vagy Xiaomi support! -
Milestone2
nagyúr
Hogyan fogalmazzam nem bántóan, hogy ha nem látod a különbséget, akkor mit tegyél...annál érthetőbben, mint ahogy leírtuk, szerintem nem lehet megfogalmazni: ha k.va sokat (állandóan) játszol a telefonon, akkor a Shark, minden egyéb esetben a Mix2s
Ha nem zavarnak a Shark játékhoz kialakított vezérlőegységei, akkor vedd azt, mert lehet vele vagánykodni...nem fogsz szembetalálkozni vele az utcán...
Ha fontos hogy legyen benne infra (bár ezt nem minden tesztoldal említi) és a "misztikus" B20 (800) akkor a Mi Mix 2s- legyen a választásod.
-
Milestone2
nagyúr
Most már publikusan is kint van:
http://en.miui.com/thread-1001529-1-1.html -
Milestone2
nagyúr
Ugyanaz érvényes rád is, mint amit elõtted leírtam.
A kínai stabil 9.1.2.0 mindkét készülékre megjelent.
Hamarosan jön a Globál is. (Ha valaki már megkapta, az valószínűleg, jókor volt jó helyen s a.frissítõje pont elkapta, mikor kint volt.publikus körön.) Nem találom az angol cikket ahol nagyjából leírják melyik készülékre, mikor várható... -
DonLaca@
senior tag
Xiaomi a romban alapból úgy állította be a ram menedzsmentet hogy 2GB üres hely legyen (4GB verziónál). Ami miatt hiába van egy csomó ram a készülékben gyakran újratölti az appokat. Én úgy lőtem be a telefont hogy 500MB alatt kezdjen csak el memória helyet felszabadítani így soha nincs program újratöltés és villámgyorsan vált az alkalmazások között. Nálam a Whatsup, Facebook, Skype, Hangouts. Chrome mindig fut egyszerre és még sincs semmi akadozás mert nem kell újratölteni ezeket az oprendszernek. A ram arra van hogy használd semmi értelme üresen hagyni.
Amúgy a 4GB-os telefon csak 3,6GB-tal gazdálkodhat mert kb 400MB kisajátít a GPU magának. -
TpS
őstag
Az android nagyobb memória esetén többet használ cache-nek, és jól menedzseli a memória kezelést. Nekem volt korábban 2 gb-os telefonom, és mégis minden működött rajta, csak a taszk váltáskor egy idő után többet töltögetett, valamivel lassabb lett. Amúgy nem igazán érdemes a taszkokat kilövöldözgetni, mert ezt tökéletesen megoldja az android, ha szükséges.
-
Milestone2
nagyúr
@zsloti! Letöltöd ezt: http://bigota.d.miui.com/V8.2.1.0.MBDMIDL/miui_MIMAX652Global_V8.2.1.0.MBDMIDL_9060ae09fa_6.0.zip
Elindítod a Frissítés alkalmazást.
Amint nem talált frissítést, jobb felső sarok (menü)
Ott "ROM telepítés kiválasztása" menü
Mint file kezelő, megmutatod neki a letöltött fenti ROM-ot.
Elindítod a frissítést.
A végén örömködsz... -
*Mukeey*
addikt
-
a.sebi
őstag
ez ugye tudod , hogy illúzió?
nem azért nem tört el a kijelző mert rajta volt a fólia, az üvegnek a legkevésbé rosz ha pofára esik, az üvegfólia meg azért tört el mert egy vekni szart sem ér az egész.volt egy pár telóm az utobbi időben , és kb 20 üvegfóliát használtam, nah abba is hagytam hamar , bármivel konfrontálódik ,azonnal eltörik.
a jó régi fóliánál jobb nincs . -
AttilaMvh
tag
CM Security az Applock funkcióban készít szelfit,de hogy mailen is küldi-e, azt nem tudom. Google Playen van hozzá valamilyen téma, ami postázza is a képet. Ássál utána egy kicsit
Én nem szeretem ezt a funkciót, kifejezetten előnytelen fotókat készített rólam, egy-egy mellésikerült feloldó minta alkalmával :-)
-
Milestone2
nagyúr
-
TpS
őstag
-
törölt tag
A global developerben is van emelkedő hangerejű ébresztés.
Ha a kontakt alatt gyorshívó widgetet értesz, én is megerősítem, hogy működik - global developerben.
(#2559) *Mukeey*: Szerencsédre a flame és hullámverés utolját nem is láttad, törölve lett vagy 30-40 hozzászólás en bloc.
-
*Mukeey*
addikt
3gb modellnél olyan 1,5gb szabad hely van bekapcsolás után....de azért van a ram,hogy használja,nem azért,hogy jól érezzük magunkat,hogy huuuu,2gb szabad ram van....minél többet elfoglal,annál gyorsabban indulnak a dolgok.Lásd One+3,ahol 6gb ram van,de folyamat irtja az appokat,mindig 2-3 gb ram szabad...akkor mi értelme a sok ramnak?
Nálam megy fb,insta,3-4 chrome lap,egy játék,viber whatsapp,messenger meg még 2-3 progi és nem tölt újra,max a legelsőt.Újjlenyomat olvasót sokan szidjátok,nálam 100%os pontossággal üzemel.
-
TpS
őstag
Ez attól is függ, hogy adott telefonon mennyire agresszív a memória felszabadítás. Semmi előnye nincs annak, ha mindig ki van takarítva a memória, és minden háttérbe került alkalmazást újra kell tölteni, mert ki lett takarítva, csak azért, hogy sok legyen a szabad memória. Ennél a telefonnál teljesen rendben van a memóriakezelés. Majd az android dönt, ha egy nagyobb alkalmazást be akarsz tölteni, hogy hogyan szabadítsa fel a memóriát.
-
törölt tag
"Nekem ugye 4 giga memóriám van ...abból szabad 2.3 ...azokon a modelleken ami 2 vagy 3 gigás azokon ez 0.3-1.3 giga a szabad memória vagy megint nincs jól optimalizálva a dolog...?"
Ezt ugye nem komolyan kérdezted?Adalék: A global developerben tapasztalom, hogy benne van az 5x6-os home screen.
(#2537) Milestone2: "Témával lehet ennél sűrűbbet is elérni."
Ez gondolom úgy értendő, hogy ha a MIUI Témák oldalról letöltenék olyan egyedi témát, amiben éppen van ilyen sűrítési lehetőség? -
TpS
őstag
Nálam 1,3 GB a szabad, a 3GB-ból, a többit a rendszer foglalja le,ezzel nem kell foglalkozni, az android elég jól kezeli a memóriát.
Azt írták itt korábban, hogy ujjnyomat olvasó nem túl megbízható, azért én nem is forszíroztam.
A rácsméretre nem találtam még megoldást, állítólag a témától is függ, de még nem találtam olyan témát, igaz túlságosan nem is kerestem. -
törölt tag
Mostanra már gondolom meg is csinálta. A Béta azzal operál, hogy direkt lassú, kis csomagméretekkel, hogy ne jöjjön bufferhiba-üzenet.
(#2529) Milestone2: Szerintem is sok a 3 óra. Inkább egy órán belül illik végeznie. Persze, ha megcsinálja, nagyobb baj ne legyen - kivéve a béta tesztelőnek, aki napi negyven ROM-ot is felrak, ha jókedvében van
.
-
-
Milestone2
nagyúr
Ember!
Én arról beszélek (mutattad a mappát, ahonnan flesselni próbálsz) hogy NEM MEGFELELŐ ROM-ot használsz.
Az a ROM amit régen mellékeltem RECOVERY-hez való (hiszen első alkalommal azt próbáltuk meg, hogy recoveryn keresztül Updaterrel felmegy-e, ahhoz recovery ROM kellett), te pedig most MIFLASH-sal akarsz flesselni, ahhoz más ROM kell (FASTBOOT ROM-nak hívják)!!!
Megadtam a linket az előbb, onnan töltsd le a megfelelő ROM-ot, azt csomagold ki. És használd.
Imádom, amikor elmondom hogy kell, de te valami egészen mást csinálsz...még akkor se biztos hogy minden sikerül, ha követed az utasításokat, nem hogy még ha nem...
-
Milestone2
nagyúr
Baszki!!!!
Ez RECOVERY ROM!!!! NEM FASTBOOT ROM!!!!
Azt a ROM-ot az Updateres recovery frissítéshez ajánlottam! Nem a Fasboothoz!!!
Fastboot ROM-ok gyűjtőhelye itt: http://en.miui.com/a-234.html
Onnan pedig ez kell letöltened:
Xiaomi Mi Max Prime 64G/128G Latest Global Stable Version Fastboot File Download
-
Milestone2
nagyúr
Mondom 2pont 4/B vagy 4/A!!!
A MiFlash BL nyitás nélkül is működik!!!
4A. Official Xiaomi ROM telepítése EDL (Emergency Download) módban MIUI Flash segítségével:
a. Nem szükséges nyitott bootloader, de csak gyári fastboot ROM-mal használható.
b. Válasszuk ki a megfelelő ROM-ot a http://en.miui.com/a-234.html oldalról és töltsük le.
c. A letöltött fájlt tömörítsük ki és másoljuk a C meghajtó gyökerébe. Azért oda, mert a MIUI ROM Flashing Tool nem szereti a hosszú elérési utakat és hibaüzenettel honorálja azt.
d. Töltsük le a MIUI ROM Flashing Tool-t ha eddig nem tettük, majd telepítsük és indítsuk el.
e. A "Browse"-ra kattintva keressük meg és válasszuk ki a C meghajtóra kicsomagolt ROM mappát.
f. Indítsuk el a telefont EDM módban: telefon kikapcsolt állapotában hangerő le , hangerő fel és kössük a PC-re, majd várjunk amíg elindul EDL-ben. Ezt onnan tudjuk, hogy rezzen egyet és a Windows is jelzi, hogy egy USB eszköz csatlakoztatva lett.
g. Klikk a "Refresh"-re. Ha a fenti lépések gond nélkül mentek itt a listában meg kell, hogy jelenjen a telefon COM port azonosítója (pl COM20).
h. Válasszuk ki a telepítés módját:
Flash all: mindent töröl a telefonról és induláskor telepítéssel kezd.
Flash All Except Storage: mint fent, de a tároló adatai megmaradnak (fényképek, telepített programok, mondjuk utóbbit nem értem miért, de megmaradt minden)
Flash All Except Data and Storage: ezt egyelőre nem próbáltam, de azt várnám tőle, amit az előző csinált.
i. Klikk a "Flash"-re. Innen kezdve a folyamatot nem szabad megszakítani, kb 3 percet vesz igénybe, ráadásul egy darabig úgy néz ki, mintha megállt volna a folyamat. Hiba esetén használd a MiFlash Beta programot, lassabb, de úgy tűnik néha az oldja meg a feltöltés közben felmerülő hibát. -
Milestone2
nagyúr
CHINA STABLE ROM van rajta. Az nem lesz magyar soha...
MIMAX652_V8.1.4.0.MBDCNDI_70d5c9476a_6.0.zip
Neked meg ez kéne, GLOBAL STABLE
MIMAX652Global_V8.1.6.0.MBDMIDI_b948f4d4eb_6.0.zipMegpróbálhatod, hogy letöltöd és Updateren keresztül lefuttatod, s ha sikeres, csinálsz utána egy FR-t.
De az esetek többségében nem szokott lefutni...de egy próbát megér.Ha nem megy akkor úgy is meg kell ismerkedned a MiFlash alkalmazással, amivel PC-n keresztül újraflesselheted a telefonodat GLOBAL STABLE ROM-ra
-
TpS
őstag
Nem, mert meguntam a várakozást és visszakértem a zs-t, illetve egy másik személyt is hitegettek, mint előrendelő, és nála is elfogyott a türelem. Más email címről kérdeztem, hogy van-e készleten, és úgy meg természetesen azonnali küldéssel van 85$-ral drágábban. Az biztos, hogy náluk soha többet nem leszek előrendelő. Amúgy ez az ár még így is előnyösebb, mint az ebay-en vagy ali-n, de ezt én gerinctelennek tartom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Path of Exile (ARPG)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Trollok komolyan
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- IPhone 13 mini 128GB gyári független ÚJ akku 12 hónap jótállás
- 3 hónapos iPhone 16 Pro 128GB Natural Titan+ tokok+Spigen üveg+Airpods Pro 2
- Samsung Galaxy S21 Plus 8/128GB 100% hibátlan!
- Red Magic 10 Pro 16GB/512GB - 3 ÉV GARANCIA - MAKULÁTLAN!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest