Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:44:49

LOGOUT.hu

Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25429) HoaryFox


HoaryFox
őstag

Óóó, ezt meg kell osztanom veletek, mert egy ideje idegesített egy dolog, amire nem tudtam rájönni, mi okozza, de ma talán megoldottam.

A teló merült. Elég rendesen. Nem ment el sosem deep sleep módba, mert valami mindig ébren tartotta a telefont kikapcsolt képernyőnél.
Leszedtem a BetterBatteryStats appot, amivel logoltam, mi ébreszti fel. És messze a "legnépszerűbb" a 7000000.ssusb nevű folyamat/szolgáltatás/tudomisénmi piszkálta folyamatosan a kernelt. XDA-n rá is találtam egy topikra, ahol pont Mi A1-el történt a eset. Ott leírták, hogy ez az OTG detektálására való "valami" (legyen szolgáltatás innentől), és ő bizony ilyenkor folyamatosan ki-be kapcsolgatja az áramot az USB-be, mintha azt érzékelné, hogy te dugtál rá valamit. Végső megoldásnak az USB csatlakozó cseréjét írták, máshol meg azt olvastam (azt hiszem valami Lenovo készülék fórumán), hogy hiába cseréltek neki komplett alaplapot, megmaradt a probléma (lehet, hogy ott külön boradon van az USB, nem tudom).

A lényeg: Nekem természetesen eszembe se jutott kicserélni az USB csatlakozót, így józan paraszti ésszel fogtam egy kis ecsetet és (mivel nincs bent a cégnél kontakt spray) egy kis Clin-t (jó kis alkoholos), aztán fogtam és óvatosan, de alaposan megtisztítottam az USB csatlakozót. Majd nyomtam egy restartot rá, és voilá!, újra lett értelmezhető mennyiségű deep sleep idő (persze, még tesztelem egy pár napig, de remélem tartós lesz :)) )

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.