- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
fi:zi'k #28641 üzenetére
Úgy viszont már érdekes. Gondolom más telefonok nem csinálják ezt, tehát kizárható a hálózati hiba?
heidricha ha többször/több ROMmal is csinálja, akkor szerintem igen. Ha egyszeri eset, akkor előfordul.
Mr.C AICP extrákban a fenti képre kell többször egymás után rányomni.
A többi easter egg már kevésbé szép, van még az AICP extrák verzióján és a Beállítások/A telefonról/AICP verzió alatt is egy. -
mizoli
addikt
válasz
fi:zi'k #28043 üzenetére
Látom Tomival már beszéltetek erről, lehet, hogy lemaradtam az elejéről.
2 db recovery szerintem nem lehet fent egyszerre, nem értem.
Esetleg megpróbálhatod feltenni a 8-as CWM-et, és azzal a TWRP.zip-et. Az img-t nem lehet vele. Lehet, hogy hülyeség, de a probléma sem szokványosTomi
Én is Nitrogenen fogok kikötni, de most kicsit v5 MIUI-zok. -
mizoli
addikt
válasz
fi:zi'k #28040 üzenetére
Ha egyszer feltetted a TWRP-t, addig marad, míg nem cseréled le. Esetleg valamelyik MIUI felteheti a MiRecoveryt, ami kb. semmire nem jó.
Ezt meg tudod előzni azzal, hogy még telepítés előtt kitörlöd a ROMból a recoveryt.Ha tudod, hogy a MIUI recoveryt fog cserélni utólagos megoldás, hogy telepítés után nem indítod el a romot, hanem visszaflasheled a TWRP-t.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
fi:zi'k #28036 üzenetére
TWRP recovery van fent? Az újabb MIUIHU-khoz már az kell.
Más: jött egy frissítés Flyme-ra. Nagy bátran le is töltöttem, telepítettem... Csakogy nem bootol
Pont ez kellett így hétfő estére. Előtte volt még vagy 50℅ az akkuban, de ekkor hirtelen leesett 8℅-ra. Hagytam kicsit offline tölteni, 5 perc múlva megint 41℅... Egy reboot to recovery után pedig már csak 38℅. Fene tudja, mi történik.
Ideiglenesen feldobtam egy 5.1-es AOSP alapú, a végletektől is tovább csupaszított ROMot, az volt kéznél. -
pozanos
tag
-
s4tch
veterán
válasz
fi:zi'k #27914 üzenetére
Lehetséges problémák, ha nem szinkronizál egy app:
- appon belül ki van kapcsolva a szinkronizálás
- nincs a biztonság appon belül engedélyezve az automatikus indulás
- érdemes utóbbira rásegíteni azzal, hogy a feladatkezelőben lockolja az ember az appot
- akku-optimalizálás címszó alatt kilövi az appot a rendszer (ezt már elvileg megnézted)
- nem kap az app mobilnet-hozzáférés engedélyt, csak wifin szinkronizálNémelyik biztos triviális, de azért érdemes átnézni. Nekem jó ideje semmi hasonló bajom nem volt a MIUI-val.
-
Ájvé
veterán
válasz
fi:zi'k #27887 üzenetére
Hardveresen jobb, hátrányai vannak (memória nem bővíthető, tud 4G-t, de B20-at nem, gondolom 2/16-at nézted, ügye csak 2GB RAM-os). Ennyiért még így is legjobb ajánlat, kamerája is nagyon jó. Szerintem jó vétel, bár panaszkodtak hibákra, de ennyiért akkor is nagyon jó.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
fi:zi'k #27720 üzenetére
Mivel tetted fel? Valamelyik programmal?
Akkor megpróbálhatod csak parancssorból bebootolni a TWRP-t. Ehhez ezt a leírást követheted. Ha még nincs adb/fastboot telepítve, akkor használhatod ezt a minimal csomagot. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
fi:zi'k #27717 üzenetére
Jaja, azóta sem sikerült jobbat fejleszteni
A MIUI-s backup a Beállítások/Rendszer/Biztonsági mentés és visszaállítás alatt található.Igen, amelyik játékok csatlakoznak a Play gameshez, azok online vannak mentve. Igazából nincs sok olyan alkalmazás, ahol feltétlen szükséges lenne adatokat is visszaállítani, mert vagy felhőbe mentenek, vagy fél perc a beállításuk. A Viber például kivétel.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
fi:zi'k #27646 üzenetére
Nemrég ezeket ajánlottam. Általánosságban annyit kell tudni, hogy a 6.0 ROMok közül a legtöbb szinte hibamentes, a 7.0 ROMok többségében pedig az az egy jelentős hiba, hogy nem megy a videófelvétel (pontosabban megy, de külön kamera app kell hozzá). A 7.1-es ROMok közül XenonHD-n és Beanstalkon megy a videófelvétel is.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
fi:zi'k #27635 üzenetére
Ez esetben Global, MIUIHU és multi közül válassz. Az elsőnek az a pozitívuma, hogy hivatalos és kis méretű OTA frissítést kap minden pénteken. MIUIHU-nál szintén van OTA, hétvégén, de teljes ROM. Van benne pár extra, mint a három utas újraindítási menü vagy hogy minden téma ingyenes. A multi elég közel áll a Globalhoz fícsörök terén, de OTA nincs, extrája például a keresés app.
Szóval amióta a Globalban is van magyar nyelv és az is frissül hetente, elég kicsi lett az eltérés a három ROM között. Én mostanában Globalt szoktam használni, de részben azért, mert segítek a fordításában.laci laci hát ez nem sok... Ennek ellenére, az előző builden legalábbis nem volt gond a játékteljesítménnyel sem, kipróbáltam rajta az új Asphalt Xtreme-t.
dhgm szép estét neked is. Mi3-on nem lehet zárt a bootloader, valamit rosszul írhatott a program.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
fi:zi'k #26589 üzenetére
Igen, ezért ajánlottam
vampire17 Hoppá. Én ugyan nem tettem fel, de a fórumon egy screenshoton ezt láttam. Kínai ROM volt, igaz nem Mi3-as.
s4tch külön telefonként kezelik őket. A Mi Note kernele megegyezik a cancro-éval, a ROM is cross-kompatibilis. Ugye a Mi Note Pro-ra jelenleg csak 5.1.1-es Android van, és a 810 (melegedés) meg az ár miatt nem túl népszerű. Így gyorsan utánanézve a custom ROM szituációja sem a legjobb, de legalább van valami.
Na most még felteszem a mai óriási 5.57MB-s Exodus frissítést, holnap meg megy fel a MIUI a kamera miatt.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
fi:zi'k #26574 üzenetére
Mit wipe-oltál pontosan? Csak a cache-ek vagy a data is volt?
gyurex17 egyik haveromnak is az van, ő se frissítette 5.0-ról újabbra, de azon még aránylag jól futott. Ott már csak a kinézettel van gond... Na meg az olyan agyament összefüggésekkel, hogy félig átlátszó háttérkép kell, hogy bármelyik (!) appban színeződjön az állapotsáv...
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
fi:zi'k #26562 üzenetére
Szia,
Wipe cache, wipe dalvik cache volt? Esetleg egy factory reset?
Ha sem a router, sem a telefon újraindítása nem segít, és a többi eszköz jól működik a hálózaton, akkor ez marad hátra.Mr.C csak azt nem értem, miért az M DP2-höz képest készítették el a changelogot. Azért 6.0.1_r62-i is rengeteg változás lehet.
Fejvadi Honor? Majd írj róla. Eddig engem az EMUI sem teljesítményben, sem kinézetben nem győzött meg.
s4tch épp a minap gondolkoztam ezen, hogy túl jó telefont vettünk, túl magasak az igényeink.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
fi:zi'k #24905 üzenetére
Például a recentsben megjelenik az épp megnyitott app, de az előnézete nem jó és elcsúsztatva nem lövi ki.
A kesztyűs módot hiába kapcsolod be, kikapcsol.
Chrome "merge tabs" funkciója FC-t okoz.
A képernyőzáron már szabadon lehet állítani, hogy jobbra balra csúsztatásra mi nyíljon meg, mégis minden balra csúsztatásnál a kamera előnézete jelenik meg.
Néhány értesítés aránytalanul nagyra terjeszthető ki, illetve akció gombjaik fehér alapon fehérek.
Témák közül többnél vannak még problémák.
És van egy multi-specifikus hiba is, mégpedig hogy a material alkalmazásokban akad a menü megnyitása.vampire17 nem, ez multi. Globalnál hallottam elmaradt a mai update, flashelhető ziphez meg továbbra sem kaptam linket úgyhogy várok.
Fejvadi miről kéne? miui.hu-n van leírás a tiszta telepítésről, blogomban a ROMtelepítős leírásban pedig benne van a biztonsági mentés készítése is. Nem olyan nehéz kezelni, inkább kérdezz, mi nem világos.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
fi:zi'k #24899 üzenetére
Pedig akkor el kéne indulnia, valami más is bezavarhat.
Amelyik ROMokat írtam, azokat próbáld.
A 8-as tegnapelőtti verziója lehetett defektes, mert hatszor lefagyott vele a telefon, a tegnapival már jó. Ezen kívül egy-két apró hiba van, amik nyilván javítva lesznek még és együtt lehet velük élni. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
fi:zi'k #24896 üzenetére
Igen, rebootnál is indulnak. Annak segítenie kell.
Ha frissíteni akarsz valamire, akkor a 7.1 multi stabil ugyan régi, de tökéletes. Szerintem már MM-mel is tehetnél próbát (mondjuk MIUIHU 7.3.2.0), ott az a probléma, hogy néhány embernek ok nélkül merül (másnak meg jó). -
mizoli
addikt
válasz
fi:zi'k #24894 üzenetére
A Mi3-on nagyon régóta és folyamatosan használom a Calendar Widget-et, a Countdown Widget-et, illetve 2 db saját készítésű widget-et. v5 MIUI-tól kezdve, Ivan AOSP-én és a különféle CM (és alapú) romokon át, a jelenleg is használt RR-ig. Android verzióban mérve KK-LP-MM
Még nem tapasztaltam widget fagyást. Próbaképpen voltak fent egyéb (főleg időjárás) widgetek is, azokkal sem volt gondom.Ha nem frissül a widget, használni szokott, ha beteszed az automatikusan indulók közé.
Szerintem meg a (KK) v.5 34-es stabil MIUIHU volt az eddigi legjobb MUI
-
-
s4tch
veterán
válasz
fi:zi'k #16939 üzenetére
Elsősorban a felépítése. Az adapterben nem áll meg elég masszívan a fej, úgyhogy vagy összeragasztod őket (pl. szigszalaggal), vagy minduntalan kiesik az adapterből a töltőfej. Ez egy 2 forintos izé. Érthető persze, hogy olcsó telefonhoz olcsó kiegészítő passzol, de ettől még tény, hogy a Mi3 töltője sehol sincs pl. az Oppo vagy a HTC-k, Motorolák gyorstöltőjétől, sem dizájnban, sem teljesítményben. Viszont legalább az akksi jó méretű a Mi3-ban, és kétnaponta elég tölteni.
(#16941) boken: sorry, lemaradtam; mi a hibajelenség a telefonodnál?
-
Fejvadi
nagyúr
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
fi:zi'k #13088 üzenetére
Nagyon durva, gyors, folyamatos, csak úgy repül. Vannak ajánlott energiatakarékossági beállítások, na én azok helyett is teljesítménycentrikusakat tettem, ennek következményeképp kevesebb a SOT (kb 5 óra).
Meg az Amateratsu kernelre is mondják, hogy jó.llaszlo nincs több Phone-nal kapcsolatos apk?
Amúgy ha sys2-n megy, nem hiszem, hogy ez fogja megoldani.
Én arra gyanakszom, hogy valamilyen apk-k konfliktálnak, és formázni kéne a sys1-et.(#13097)fi:zi'k melyikekkel?
-
petrson
senior tag
válasz
fi:zi'k #13097 üzenetére
Nálam simán indult, a jelet is fogja egyből. Volt telepítés előtt wipe cache, dalvik?
Na, eddig ez a heti build nálam a befutó, rég nem volt ilyen jó a rendszer, semmi lag, semmi FC, vagy launcher újratöltés. A memóriakezelés is pöpec, tegnap óta nem ment 1,3 Gb alá (Mi4), már azt keztem hinni beragadt a mutató
-
zolikaDB
veterán
válasz
fi:zi'k #11481 üzenetére
Mert eladod? Mi a fenéért nem teszel fel egy TWRP-t meg egy Ressurection-t??? Tökéletesen működnek, a ROM finoman extrás, nem az az arcodba tolakodós csillámf.szpónis sz.rság, hanem igényes és jó!
Amit kollega linkelt, ott a vastagon szedett ROM-ok mind tökéletesek, talán 2 kivétellel mindet próbáltam.Tomi:
1, ezt prószáltad? -> MiBacon based CM11 #32 érdekesebb
2, én nemnagyon ásom magam bele az XDA mélyére, de úgy tudom, h a Mipad kerneleit nem adták ki. Te tudsz netán valamit erről a dologról? -
bozarjoska
őstag
-
s4tch
veterán
válasz
fi:zi'k #10505 üzenetére
"jóval lassabban frissül"
Évi 2-3 stabil kiadás azért egyáltalán nem rossz, simán tartja a nagyobb gyártók ütemét.
Szerintem meg lehet békélni a mostani helyzettel. Úgy vagyok ezzel a romolgatósdival, hogy érdekel, persze, minden újdonságnak igyekszem utánanézni és kipróbálni a rendszereket (volt télen olyan nap, amikor szar idő volt, egész nap otthon tespedtünk, kipróbáltam egy nap 4-5 ROM-ot), de ha találok egy jól működő, őrületes bugoktól mentes ROM-ot, akkor annak nem a hibái, hanem a pozitívumai foglalkoztatnak. Hibátlan rendszer nincs, nem is lesz, már régóta nem keresem. Viszont most pl. az 5.1.30 Lite bőven hoz mindent, amire szükségem van. Van, aki hasonló alapon egy v5 stabilnál, vagy az utolsó 4.4 AOSP-nél állapodott meg. Ezek mind jó ROM-ok; a lényeg a "békekötés". Szerintem így csodásan együtt lehet élni a telefonnal.
-
zolikaDB
veterán
válasz
fi:zi'k #10505 üzenetére
Tomi utólagos engedelmével pár hasznos infót linkelek az ő hsz-eiből!
Mi TWRP-vel raktuk fel. Mielőtt felflasheled ezt, a TDB-t ki kell kapcsolni, mert azt nem tudja még, de azt hiszem, fel sem megy, ha nincs kilőve. (érdekes, Mipad-on meg a TWRp az út arra, h 2 ROM-od legyen, mindegy)
Mokee infó 1
Mokee infó 2
Mokee infó 3
Mokee infó 4
Mokee youtube videó -
enginev3.0
félisten
válasz
fi:zi'k #10379 üzenetére
Kérdezni szabad, csak nem ilyen áthúzott
úristenatyaégtavalyelőttifelesleggel.Valószínűleg mindenre elég lesz, ahogy a mostani m7-em is mindenre elég, és elég is lesz 2 év múlva is, de ha váltok akkor szeretnék idei készüléket venni, ez volt eltervezve már tavaly, és ezt is szeretném megvalósítani, ha adnak ki valami szép telefont HTC vagy Xiaomi
-
enginev3.0
félisten
válasz
fi:zi'k #10374 üzenetére
Nem tudom mi olyan hihetetlen hogy nem kell tavalyi telefon, hanem idei kell
Mindenre elég, de mindenre elég egy 2 éves is, nabumm, újat szeretnék, nem hiszem hogy magyarázattal tartozom érte, főleg hogy 2 évre tervezem venni, nem fél évre mint sokanRáadásul a Mi3 nem is tetszik, a 4 szebb, kíváncsi vagyok az ötre
-
llaszlo
veterán
válasz
fi:zi'k #10326 üzenetére
Nekem van egy ilyen kábelem. És ha ezzel dugom a gépre, akkor tuti, hogy valami bekattan nála. De szerintem a sima adatkábellel is. Csak ki-be kell kapcsolni vagy ilyesmi, miközben a gépre van dugva.
[link]Dugd rá kábellel a gépre. Közben kapcsold vagy ki vagy be a headsetet majd utána vagy közben húzd le. Nálam ez megoldotta a múlt héten is. Akkor is így jártam.
Bár az is igaz, hogy a benti gép eléggé érdekesen kezeli a pendrive-okat. Pl a kábelemet felismeri, de az SD-t nem olvassa rajta. Kolléganő gépe meg simán olvassa. Sőt szerintem az egyik pendriveomon is az qrt el valamit.
-
llaszlo
veterán
válasz
fi:zi'k #10309 üzenetére
Én használok. Nekem, akkor volt ilyen amikor rá volt dugva adatkábellel a gépre és valamit csináltam vele. Már nem emlékszem. Vagy az is lehet, hogy a géphez akartam csatlakoztatni. Valahogy sikerült megoldani, de már nem emlékszem, hogy hogyan. Arra már nem emlékszem, hogy máshoz csatlakozott-e. De talán nem vagy nem mindenhez. Pl a régi sonymhoz igen, viszont egy lumiához meg nem. De ezekben nem vagyok biztos.
Nekem nem sípol semmi. Pedig most eléggé csend van biztosan hallanám.
-
cikasz
őstag
válasz
fi:zi'k #10298 üzenetére
Ööööö nekem olyan telefon nem kell ami sípol működés közben.. LOL
Egy majdnem 80k-s telefon ne sípoljon már...Sőt hajnalban amikor lehúztam a telefont a töltőről és feléledt a képernyő úgy meghallottam a sípolást.
Mert ugye még csend volt a lakásban. Csak mentem dolgozni és gondoltam majd este megnézem. -
-
s4tch
veterán
válasz
fi:zi'k #9739 üzenetére
Widgetek: 2. pont. Az automatikus indítást muszáj engedélyezni, különben csak kézi frissítéssel működnek a dolgok.
(#9740) The DJ: "A Lite rom van fenn, de ebben nem találok sem e-mail klienst"
Gmail. Egy ideje nem csak google accounthoz kapcsolható, hanem bármilyen POP3/IMAP/Exchange fiókhoz. Tud mindent, amit szeretnél. Ha exchange fiókot alapértelmezésben nem tudsz hozzáadni, akkor az aláírásomban lévő mappából (vagy innen) töltsd le a kapcsolódó apk-t.
-
mizoli
addikt
válasz
fi:zi'k #9661 üzenetére
Szerintem ez nem nagy probléma, de lehet, hogy csak az esetemben.
Nem tudom melyik navigációt használod, én a Navfree-t. Ingyenes, és egész jó.
Az Android könyvtárból kimásoltam a térképeket, és egy külön könyvtárba -meg a számítógépre- tettem őket (biztonsági másolat). Ugye ezek a bazi nagy fájlok. A navi programot (Navfree) egyébként simán menti a gyári backup is. Ha mégis probléma lenne, legfeljebb újra telepítem a navit, de a térképek megmaradnak. De még sosem volt gond, pedig elég sokszor váltok rendszert (régebben naponta többször is). -
s4tch
veterán
-
s4tch
veterán
válasz
fi:zi'k #9563 üzenetére
Persze, egyről beszélünk: a gyári böngésző thumbnailes kezdőoldaláról. Az van, hogy az újabb verziókban állítólag egy kínai szerverről jönnek a kedvencek, és állítólag a júzer beavatkozása nélkül tud frissülni az az oldal. Magyarul beállítod a kedvenceidet, örülsz, majd egyszer csak eltűnik minden, és tele lesz a kezdőoldalad tyúklábas oldalakra mutató linkekkel.
Én még ilyet nem tapasztaltam, pedig használtam eleget a böngészőt.
Ha nagyon hiányzik ez a kezdőoldal, akkor a kínai ROM-ból át lehet emelni a böngészőt. Angol lesz, de mintha te úgyis angolul használnád a rendszert...
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 15 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ Bontatlan Apple iPhone 13 128GB MidNight ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest