Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
norbert1998
üzenetére
De élsimítás nélkül gondolom.
-
Speed®
titán
válasz
norbert1998
üzenetére
Ha továbbra is visszaveszi az órajelet/feszt, persze. Kérdés, elég lesz-e a load 1.1GHzhez az 1.069..tippre nem, de ne legyen igazam. 1.15Von is jóval hűvösebb lenne, mint előtte, viszont nyugodtabban nyúlhatnál az OChoz. Nyilván, utána kell járnod, milyen feszen tudja kezelni a hűtés normális módon.
VRM hőmérsékletet amúgy kijelez a kari? Az sem kevésbé fontos, ha jelzi, ha nem..bordázottságtól függően oda kell figyelni, hogy elegendő huzatot kapjon, nem minden a GPU hőmérséklet. -
Speed®
titán
válasz
norbert1998
üzenetére
Sosem használom..hasonló hülyeségek miatt..nomeg látod, így se mindig értik, mit írok
Persze, üresjáratra/idle módra gondoltam.1.25Von nem kell csodálkozni, hogy throttlingol a TDPlimit miatt..kb. 300Wot zabálhat olyan fesszel. Eszementek amúgy, akik ezt kitalálták

-
Speed®
titán
válasz
norbert1998
üzenetére
"Gyártómódosítottam"ot írtál, azért nem értettem. Gondolom gyárit módosítottam akart lenni..lassabban püföld azokat a betűket ;p
1.069 azért merész 1.25Vról
Gondoltam lemész 1.15re próbának..de örülök, hogy úgy tűnik, bevált. Mondjuk ha ugrál az órajel, az a powercap miatt van, nyugodtan hagyhatod +20%on. Szerintem azt az értéket, amit eddig is használtál (~1.1GHz) 1.1V körül fogja stabilan vinni +20% állásban.
2Dben rendesen csökkenti a feszt a változtatás ellenére? Akkor a tuti
-
Speed®
titán
válasz
norbert1998
üzenetére
Az a VRM-Unknown rész nem valami bíztató :S És mi az a Memory-1375 érték..? Nem 1500 kéne legyen? MSI AB a Mystemnél hasonlóan tévesen látja

Ha teszel egy próbát 1.15Vra lehúzva az 1.25ös értéket, kíváncsi vagyok, mi lesz.
Eredeti BIOSt azért őrizd meg módosítatlanul, legyen mihez nyúlni, ha nincs kép! -
Speed®
titán
válasz
norbert1998
üzenetére

Ha így van beállítva az AB, akkor sem tudsz feszt állítani? Lehet olyan vezérlőt kapott a kari, ami nem babrálható? ASUS GPUTweak/Sapphire Trixx mit mutat?
Eltérő VRM/RAM ICk okán saját BIOS módosítása szerencsésebb, mentsd le GPUZvel és nézd meg, mit enged variálni feszügyileg a VBE7.
-
Speed®
titán
válasz
norbert1998
üzenetére
Ha a megregulázás után is gondod lesz, akkor szidjad
Jó lesz az.. -
Vincent_
aktív tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Sziporka szívem!
Ha picit is intelligensebben válaszoltál volna, talán még ötleteket is adtam volna egy korrektebb ábrázoláshoz. Leírtam, mi a sz*r benne, kár, hogy nem értetted meg. Javaslom, olvasd el újra.
Egy jótanács: ha nem bírod a kritikát, ne írj cikket...
A "nyasgem"-es tanácsodért (?) külön köszönet!

-
Speed®
titán
válasz
norbert1998
üzenetére
Akkor is minimum fura..de végülis beszélünk róla..majdnem reklámértékű

Az rengeteg. A legtöbb példány VRM szinten izzik annyival, közben a GPUk sokszor 1200MHzet is simán mennek 1.2Von. Az 1.1GHz minimum 1.15Val menni fog, ha nem lejjebb. A trükk az, hogy ha boostos a kari, akkor force constant voltage opcióval tudod állítani. Persze végleges megoldás a BIOS ráncbaszedése lenne, akkor megmarad a powerplay is.
Ha pedig volt szétszedve, akkor ne légy rest és nézz rá, hátha van mit szépíteni. -
Speed®
titán
válasz
norbert1998
üzenetére
A hibás fordításnak vagy a tesztnek?

Egyébként a VGA ráncbaszedésével feszültségügyileg tudnál javítani rendesen, ezért céloztam arra, hogy nézz be a topikjába, milyen feszen rohangálnak többnyire a 7950ek. A Boost el van töccsentve gyárilag sajnos ez esetben is.
A házban pedig hiába van mindenhol venti, ha adott esetben nem optimálisak. A vinyókeret gátolja a befújókat, ha nem szükséges, a felsőt szedd ki, az oldallapi ventit pedig teszteld le fújó és szívó állásban, hogy jobb a karinak, az is ronthat pl. Alulra, a táp mellé is jól jöhet egy befújó, ami a VGA elé tolna friss ájert szintén. Ezek együtt ill. a feszültség ráncbaszedése markáns javulást hozna.
-
Speed®
titán
válasz
norbert1998
üzenetére
Nem kéne erőltetni a szó szerinti fordítást ez esetben..a villamos energia hővé alakulása nem párolgás eredménye..már utaltam rá, a dissipation "magyarul" disszipáció, erre keress rá, ha feltétlenül ferdítenéd ;p
-
F e Z o
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
Vantage tesztben graphics score-t tüntettél fel vagy összpontszámot?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- HP Elitebook 840 G5 FHD, i7-8550U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD Strix RTX 2070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- iPhone 12 Pro Max emelt kapacitású 4530mAh diagnosztizálható akkumulátor, +ajándék ragasztó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GameMax STORM Black 600W
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iKing.Hu-Nothing Phone 3a Pro Grey Glyph stílus, 3 optikai zoom 12/256 GB -3 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Persze, üresjáratra/idle módra gondoltam.
Gondoltam lemész 1.15re próbának..de örülök, hogy úgy tűnik, bevált. Mondjuk ha ugrál az órajel, az a powercap miatt van, nyugodtan hagyhatod +20%on. Szerintem azt az értéket, amit eddig is használtál (~1.1GHz) 1.1V körül fogja stabilan vinni +20% állásban.

Jó lesz az..