- eBay-es kütyük kis pénzért
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
Új hozzászólás Aktív témák
-
san2000
tag
Magam és
nevében.
Szeretném átadni mindenkinek virtuális ajándékunkat.
Békés boldog karácsonyt mindenkinek.
-
Locsi
senior tag
-
baboss
őstag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.
Feltelepítettem az XBMC médialejátszót és a kép fehéren vibrál.( Blu Ray rip 5-22 GB )Már próbáltam beállítani de nem sikerült.Ha valaki tud segíteni a beállításban akkor annak nagyon örülnék.
Videó a híbáróll -
Diego2002
tag
Én megpróbálnék egy export-importot!
Exportnál én egy fájlba szoktam készíttetni az exportot, de a cél helyre rakja minden filmhez, színészhez, stb-hez tartozó képet is (jpg, tbn).
Ha openelec-es xbmc elindult, ssh-val csatlakozni kell hozzá, és simán át kell másolni windows-ról az exportált könyvtáradat linuxra.
Aztán mehet az import.
Nálam kicsit más a helyzet, mert nálam egy win-es szerver van, amin mysql fut, és ott van minden adat, de a Te helyzeted még egyszerűbb...
-
Digger
senior tag
Sziasztok!
Még csak ismerkedem az xbmc-vel!
Az xbmc 12.0 beta3 -at tettem föl W7 alá. Egyszerű pc hangdobozok vannak rajta, win alól szól, de az xbmc néma! Miért nem ad ki hangot? A hangkártya alaplapi ASRock E350M1. Kerestem a beállítások között, hátha lehet állítani, hogy melyik kimeneten szólaljon meg, de nem találtam. Valami okosságot tudtok mondani? -
san2000
tag
Szép napot mindenkinek!
Már lassan öt éve használom az xmc-t és mondhatom ,hogy jól ismerem.
Eddig kizárólag Windows alatt használtam.
Több ezer órát töltöttem az adatbázisom létrehozásával szépítésével.
Most valahogy így nézz ki nálam...Szóval sokat dolgoztam vele rengeteg magyar bélyegképet rajzoltam és szeretném ha HTPC is így nézne ki.
Windows alatt az adatbázis jelenleg a C.\ Documents and Settings\névem\Application Data\XMC alatt található.
A HTPC-n majd OpenELEC szeretnék használni.
Van-e arra lehetőség ,hogy az elkészült win-es adatbázis átrakni linux alá így egy az egybe?
Egyszerűen lehet "csupán" átmásolni mondjuk hálózaton keresztül?Köszönöm a válaszokat.
-
PapaMaci
őstag
Sziasztok!
Sajna nem tudom telepíteni a youtube add-on-t. Kiválaszom, rányomok a telepítésre, majd nem történik semmi. Valaki le tudná írni, mi a menete a telepítésnek?
Üdv -
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom, Ti tapasztaltátok-e már XBMC esetében, hogy a Youtube plugin nem akarja lejátszani a videókat. Konkrétan csak kiírja, hogy Program hiba: plugin.video.youtube, illetve több próbálkozás után arra hivatkozik, hogy nézzem meg a log fájlt.
Próbáltam a plugint eltávolítani, megmaradó konfig fájlt törölni, újratenni, de ugyan ezt folytatja.
A log fájl itt elérhető. A hibákra utalások a közepe, vége felé vannak.
Köszönöm szépen!
-
koma106
senior tag
Sziasztok!
Használja valaki az XBMC Subtitles kiegészítőt? (Automatikusan keres és tölt le feliratot a filmekhez).
Eddig jól működöt nálam, most viszont valami miatt nem megy (supersubtitles és opensubtitles oldalakról szoktam kerestetni vele).
Másnál működik?
-
mikado
tag
válasz
zimi1991 #172 üzenetére
Angol megy?
Nézz szét itt -
zimi1991
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni
Feltettem az xbmcbuntu nevü média lejátszó programot azzal a számdékkal, hogy vele letudok a HDD im tartalmát játszani.
A gondom az hogy az NTFS fájl rendszert nem tudja kezelni.
Régebben az ubuntu alatt is tudom volt ien problémám és azt hiszem valamilyen parancssorral fel tudtam vele ismertetni az NTFS fájl rendszert.
Ebben szeretném segítségeteket kérni hogy miként valósítható ez meg ennél a rendszernél?
Ha kérhetné szájbarágósan lépésről lépésre hogy biztosan megértsem.
A segítségeteket előre is köszönöm. -
cimp
senior tag
Emberek! Nem tudja valaki, hogy windows alatt mi a szart kellbeállítani ahhoz, h hálózatról való lejátszásnál az xbmc ne álljom meg félpercenként bufferelni?!!
-
cimp
senior tag
Sziasztok!
Van egy usb-s LCD-m (lcd2usb, usb smartie). Ezt rá lehet valahogy izgatni, XBMC-re? Vagy csak a smartie-n keresztül lehet meghajtani az XBNC-s pluginnal? Amit az XBMC LCD funkcióról találtam az nem akar működni. -
doriath
tag
Szia én a zenéket nem scraperezem (a legszopósabb az összes közül), hanem:
hagyom fájl szinten, mappákban albumonként, persze ha több cd-s, akkor almappákban ofc, itt elhelyezek mappánként egy fanart.jpg, és egy folder.jpg, cdart.png ennyi.
Ha Aion-t használsz, akkor tabbal ki fullscrenre, és ott forog a cd, és tracklist, stb, lyrics-hez pedig CU lyrics addon.Jó oldalak:
http://www.htbackdrops.com/
http://www.freecovers.net/
http://www.albumartexchange.com/
http://www.customht.org/
http://fanart.tv <---- Ezt ajánlom -
doriath
tag
Annyi hogy a scraper az sorozatok típus legyen, és beteszi automatikusan. Az elnevezésekkel nézz szét a wikin.
Sorozatoknál én a tvdb.com-ot használom, érdemes elhelyezni egy tvshow.nfo fájl a sorozat mappájában, amiben elhelyezed a sorozatra mutató linket.
Pl.:http://thetvdb.com/?tab=series&id=84574&lid=7
7-es az angol szöveg kód
19-es a magyar, feltéve ha van magyar.Elnevezések fájlonként, tartalmaznia kell.
S01E01
S01E02
S02E01
stb.Ha pl dvd.iso-ban van meg a sorozat és van rajta pl 10 rész, akkor így nevezd el
S01E01E02E03E04E05E06E07E08E09E10.iso
Természetesen vagy a tvshow.nfo-t melléteszed, vagy úgy nevezed el a fájt, hogy név szerint megtalálja - mondjuk én ebben nem bízom.További infók itt: http://www.fullcovers.eu/misc.php?action=help&hid=1
XBMC menüt ajánlom.
Ha van még kérés írj.
-
Kowa
tag
egy sorozatot pl. hogy tudok hozzáadni a "sorozatok" mappához?
Hogy ugyanugy látszódjon mint mondjuk a filmek és hogy görgetni is lehessen öket? tv shows
ra gondolok -
tendetiti
tag
Sziasztok!
Abszolút kezdő vagyok XBMC terén (este raktam fel - 11.0 EDEN). A kérdésem az lenne, hogy Win 7 alatt mit kell csináljak, hogy lássa a médiafáljaimat? A pl. filmet tartalmazó mappát látja, de magát a filmet nem. -
doriath
tag
Ok, köszi
-
doriath
tag
Srácok, hogy lehet beállítani, hogy pl egy sorozatnál végig játssza a részeket. Most úgy van hogy a sorozatból lemegy egy rész, aztán visszugrik a menübe és lehet indítani a kövit.
-
mikado
tag
válasz
#68216320 #151 üzenetére
ha nincs, létre kell hozni... olvasgass itt
-
törölt tag
Ránézek, de úgy emlékszem régebben ott akadtam el vele, hogy nem tudtam melyik gomb a távszabályzón milyen billentyű kombinációnak felel meg. Ezt lehet valahogy kilesni linuxon, mint ahogy a showkey mutatja win-en?
A két kijelzős dologra nincs valami megoldásod? Jó lenne XBMC-ben váltani, hogy melyik kimenetre mehet a kép.
-
törölt tag
Használ valaki XBMCBuntu-t? Feltelepítettem, de most két dolgozt szeretnék megoldani, ami egyelőre nem igazán jön össze.
1. Nem tetszik a távirányító gombkiosztása alapból. Szeretnék pár funkciót más gombokhoz rendelni. Van erre lehetőség?
2. ION-os gépen van HDMI, VGA, DVI port. Szeretnék kiterjesztett módban HDMI-t és VGA-t használni és úgy váltani a TV és Projektor között, hogy képernyőt váltok. Most mindenhova tükör módban megy a kép.
3. Egy NTFS partíción vannak a filmek. Ezt a partíciót kellene automatikusan mountolni.
-
doriath
tag
Annyi, hogy nem médiatárba vettem föl, hanem csak simán fájl szinten, betettem a folder.jpg és fanart.jpg-ket. Nekem Aeon Nox felületem van.
A miédiatár nem tud csak a tag-ekből olvasni ez pedig 5.1-es wav-ok esetében számomra esélytelen volt, de műxik faszán. A médiatárat alapból nem használom zenék esetében. -
ethrnz77
csendes tag
Sziasztok,
Új vagyok HTPC témában... Egy Asrock CoreHT gépen Windows 7 alá feltettem a XBMC-t. Tök jó... Az a furcsa dolog történik, hogy windows alól minden lejátszódik, xbmc alatt viszont a filmeknek van hangja, a zenének viszont nincs... Nem igazán értem... Valaki tud segíteni? Előre is köszönöm.
-
doriath
tag
Üdv!
Megtudná valaki mondani, hogyan lehet a music scrapereket beállítani, hogy 5.1-es wav-ot és dts-t is lehessen album módba tenni. Mp3, flac, ape fájloknál nincs gond, mert ott a meta data és kiolvassa. Itt nem lehet valami nfo fájlt tenni mint a sorozatoknál. Valakinek valamilyen megoldása, sehol nem találok ezzel kapcsolatban kielégítő infót.
Köszönettel
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Erre a kérdésemre ha valaki tud választ kérem írja le
(Win7 home prof 64bit-en fut az Eden)
-
g0dl
addikt
Egy opensuse-ra raktam fel a packman féle repoból az új xbmc-t. A vaapi remekül megy, a gyorsítás is jó. Viszont nem tudom mi kell ahhoz, hogy a live tv menjen vele? A livetv menü meg sem jelenik. Mit kell beállítsak?
dvb-c tunerem van, ami jól megy linux alatt (pl tvheadend látja )
-
törölt tag
Nem tudja valaki hogyan kell az XBMC alá bepakolt Bino plugin-t konfigurálni? Elméletileg elindítaná a Bino.exe-t és 3D-ben lehetne nézni a filmet (Anaglyph). Nekem viszont nem sikerül beállítanom.
-
vation
tag
Fura, mert a gép reboot után semmi baja..
-
vation
tag
Hali,
Frissítettem az új Eden-re, de valami miatt eléggé durván elkezdett szaggatni a hang.
Tipp esetleg, hogy mitől lehet?
Köszi -
GreenAtis
tag
Hi.
Van egy nem kis gondom. Adott a következő konfig:
AsRock E350M1/USB3 lap
2GB DDR3
80GB WD HddA lapon ugye Amd E-350 Proci van meg amiben van egy Radeon HD6310 VGA. Két furcsaságot tapasztalok a géppel kapcsolatban, az egyik hogy a Win élményindex kiszámítását nem tudja végigcsinálni, lemennek a grafikus tesztek és utána error. A másik ami sokkal zavaróbb tekintettel arra hogy HTPC/home server lenne a gép. XBMC-t akarom rajta használni, és beállítottam benne hogy (Rendszer/video/lejátszás menüpontban) Hardveres gyorsítás engedélyezése (DXVA2) akkor, egy 1,5Mbps DIVX-et lejátszik, de amint bármi mást indítok kiírja jobbra lent hogy dolgozom ott a kis folyamatjelző megy vagy 2 kört és utána kifagy az egész progi. Ha nincs beállítva a hardveres gyorsítás akkor meg elkezd lejátszani mindent, de a mondjuk egy 8Mbps-os 1080p-s video már akad, és folyamatosan 100%-on van a proci. 32bites Win 7 vana gépen amúgy, és netröl az AsRock oldalárol leszedve a legfrissebb driverek, a gép pedig gyakorlatilag új. Mi lehet a gond?
-
törölt tag
XBMC-vel lehet TV-t nézni valahogy. Magyar netstream v. digitális tuner megoldás érdekelne.
-
Peak
addikt
Sziasztok!
Nézelődöm a HTPC körül, mert már a fülemen jön ki a szívás a sok dedikált médialejátszóval meg a nyomorék firmware-eikkel, és úgy olvasom, hogy ez az XBMC a legjobb kiszolgáló szoftver/platform HTPC alapokon ( pont mint a firmware kérdés ).AMD E350/E450 procis megoldást tennék alá, és a feladat az lenne, hogy HDMI kimeneten keresztül tolja ki ( passthrough ) a TrueHD és DTS HD Master Audio hangsávokat a nyers BluRay fájlokból, ".m2ts" állományokból a házimozi erősítőbe, hogy az majd jól feldolgozza a saját DAC chipjével és szétszórja a 7.1-es hangot a 8 hangfalra.
Illetve emellett ne szopjak a felirattal sem.Van valakinek ilyen vagy hasonló konfigja és tesztelte már vagy sem?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
mario11
tag
Sziasztok
Egyszerű kérdésem lenne.Filmet szeretnék nézni hagyományos tv-n.Htpc vagy média lejátszó? -
Attas
aktív tag
válasz
Dictator^ #116 üzenetére
Már a 10.1 ben is lehetett előre-hátra tekerni a filmeket. a bétában sincs másként. Még a GOTO is működik rendesen. A film info az ADDON-stol függ. Nekem a Port.hu az alap és a filmek 99%-nál szépen letölti a film infot, amit meg nem talál ott pedig a az angolt tölti le.
A trueHD-hez még nem volt szerencsém.. -
Dictator^
veterán
XBMC Eden Beta2 - valaki próbálgatja itt?
-
Dictator^
veterán
Kicsit későn, bár a válaszom nem.
Ha jól emlékszem MPHCvel nézett film alatt akart TrueHD hang jönni, hát nem sikerült. Lehet a lejátszó hibája, de akadt, csuszott a kép, amig nem váltottam olyan hangsávra, amit képes volt átvinni.Mellesleg XBMC-n ezt nem tudom, hogy oldották meg, de jelenleg az Eden 11.0-ás buildig nem is fogok ezzel foglalkozni.
Remélem a beta hamar lemegy, és jön a final.. ha az se válik be, maradok végleg az MPHCnál.
-
cekkk
veterán
Közben letöltötte megy olyan verziót ami tudja, így köszönöm a válaszod.
Most egy dune, media lejátszót használok, és az tökéletesen kezel mindent, menü extrák stb, stb,
Bár ha jól látom akkor lehet hozzá külső lejátszó progit is csatlakoztatni, csak xmlben kellene turkálni hozzá.
Na majd még nézegetem és ismerkedem vele -
Attas
aktív tag
Hát mert nem tudja lejátszani... A Blu Ray képfilekhez más progit kell használnod. Viszont ha kicsomagolod a Blu-ray filmek BDMV nevű mappájában egy STREAM elnevezésű könyvtár
tartalmazza az .m2ts kiterjesztésű fájlokat. Ezeket már lejátsza. Azthiszem...Nem lesz menü az igaz... de a filmet meg tudod nézni . -
Ciripke
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy mit kell beállítanom, hogy Harmony 555-tel tudjam vezérelni az XBMC-t. Már próbálkoztam vele, de minden ngomb nem működik, nem tudom pl.: hogy melyik távirányító típust válasszam a listából, stb.
Másik kérdésem lenne, hogy ha hozzáadok egy filmet a médiatárhoz, akkor először a mappát nézi át, hogy van e benne nfo, ha nincs, akkor megy a port.hu-ra.
Namost az megoldható, hogy az nfo törlése nélkül először a netről keressen?
Nagy a média tár, és törölni sem akarok a könyvtárból.Előre is köszi a segítséget!
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Van lehetőség a programban a 23,976 sebességű filmeket felgyorsítani 25 fps-re vagy együttműködik a reclock programmal?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook Pro Touch Bar(13-inch, M1, 2020)- 181 Ciklus - 96% Akku -8GB/256GB SSD - Ezüst -MAGYAR
- Razer Blade 15 Advanced (2019) Rtx 2080 OLED Touch 4K - újszerű
- szinte új 14 hüvelykes MacBook Pro M4 512GB SSD space black asztrofekete Apple 3 év garancia
- Gigabyte H510M-H PC
- új bontatlan iPhone 16 Pro 128GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest