- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
djyuri
őstag
Üdv
Ezt most próbáltam ki és működik!
Egy pendrive-on minden OSMost fog elkészülni egy eee pc-re az Xp
A win7 home basic túl lassú rajta.
-
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Kissé elakadtam. Egy régi laptopra szeretnék usb-ről xp-t telepiteni,mivel a cd-t már nem olvassa,de fellépett ez a bizonyos nem találom a dll.hall fájlt.
Utánajártam,hogy a boot.ini-ben át kell irni a particiókat .Szerintem ezt simán rosszul irtam át és mostmár a normál meg csökkentett módú inditásnál is ugyanazt a dll hall hibát dobja fel,magyarul,abolút nem indul a gépemen az xp.
van rá megoldás,vagy kuka?
köszönöm -
VarGabi
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a Pendrive on fent van a telepítő, elindítom a gépet de nem a telepítő jön be, hanem elkezd nyavajogni a hal.dll miatt.
A boot.ini ben a következő van:
C:\SETUPLDR.bs="1. TXT Mode Setup Windows XP, Never unplug USB-Drive Until After Logon"
Ennyi. Mi legyen a követendő stratégia?
-
DjMcMaster
tag
válasz
Fecogame #312 üzenetére
Szerintem ez a Rufusnál nem egyszerűbb, sőt ugyanaz, mint amit feljebb már legalább 10-szer leírtak, de vagy megy vagy nem. Többek közt azért, mert nem lehet általános leírást gyártani, hogy kevésbé jártas embereknek is érthető legyen, mert a betűkiosztás függ az adott gép meghajtóinak számától, stb-stb.
Amúgy már Windows7-es telepítőt is csináltam a Rufus-al és tökéletesen ment az is!
SŐT! Már készül a 1.4 (ALPHA), ami még csak a fordítóknak van fent, de már a magyar része megvan!
Várjuk!
-
Itt is egy egyszerűbb megoldás, ráadásul nagyon szájbarágós leírás van hozzá
-
DjMcMaster
tag
válasz
Undercover15 #307 üzenetére
Ez a megoldás tudtommal nem jó csak Windows 7-hez és olyan ISO-t nem is enged használni amibe egy picit is belepiszkáltak, magyarán ami nem hivatalos verzió azt nem is tudod használni. Sajnos!
-
DjMcMaster
tag
És a telepített Windows XP nem hozott létre alapértelmezett USERT, amire sokan panaszkodtak!
Nem utolsó sorban, lényegesen gyorsabb az eddig felsorolt megoldásoknál.
1000millió köszönet Rufusnak!
-
DjMcMaster
tag
Na, sok-sok szopogatás után: pre8-bootsect (2x), WinToFlash (2x)
, megtaláltam a legegyszerűbb megoldást. Az első két említett megoldással nekem is az advpack.mui nem olvasható hibát kaptam a fájlok másolásánál. Gondolkodtam, hogy másik iso-t keresek, de adtam még egy esélyt ennek a programnak:
És HURRÁ!!!
MAGYARÁZAT (csatolt képhez):
1. Kiválasztod azt a meghajtót ahol a PENDRIVE-nak lennie kell.
2. Elvileg hagyd az első opción, én nem piszkáltam.
3. és 4. Ezeket automatikusan beállítja majd, ha...
5. Pendrive neve (cimke)
6. ...itt kiválasztod az ISO lehetőséget a legördülő menüből és az ikonra kattintva kitallózod azt a gépedről (pl.: az XP image-et), pipákat nem piszkálod ! (Mint említettem, a 3. és 4. beállítódik magától!)
7. Megnyomod és tűkön űlsz, hogy telepíthessél pendrive-ról.VÁRSZ, ha felugró ablak lefutott, akkor nyomsz egy CLOSE-t és ENNYI!
Nincs cmd, prep8, bootsect, wintoflash, bezár, beír, kinyom, nincs indítómenü (!!!), csak bedugod, bootolsz és telepítesz, mint CD-ről! Lábbalhajtós számítógépen nem próbáltam, ez(ek) speciel tudtak USB-ről simán bootolni.
Most éppen egy olyan repi pendrive-ra csináltam telepítőt, amin az autórádió is csak vakvezető kutyával találta meg az mp3-at.
Remélem ez tényleg segít Mindenkinek!
-
törölt tag
Nekem sem találta meg a pendrive-ot...
-
Undercover15
újonc
http://www.youtube.com/watch?v=5SGZzHrGCNQ
1:30 percben az egész, mindennel a legegyszerűbb módon -
-
lexter00
őstag
Sziasztok!
Van egy dell optiplex gx260-as gép és nem akar usb-ről bootolni.Mit kell átállitani rajta?Vagy ez a alaplap egyáltalán támogatja az usb-ről telepitést? -
Chello
tag
Nade azt hogyan ?
Az amit boot prioritásnak mondtál az lehet optikai eltávolítható vagy ide és a szokásos módon lehet őket paraméterezni.
Viszont egy bootolható usb-nek milyen paraméterei vannak a lemezszerkezetét illetően ?A bios nem látja az usb-t mint boot-olható lemezt csak azt lehet megengedni, hogy a boot alatt lássák a programok.
-
vilag
tag
Utóbbi kérdésedre válaszolva:
Azzal az opcióval állíthatod be, hogy melyik legyen az meghajtó amiről először próbál bootolni.
Mivel te USB-ről szeretnél telepíteni Wint ezért azt kell beállítani Primary Boot-nak.
Telepítés után természetesen ezt visszaállíthatod, hogy ne teljen vele feleslegesen az idő míg megvizsgálja ezt a meghajtót is.
Gondolom azt tudod, hogy Windowst telepíteni USB-ről nem annyi, hogy a telepítő CD tartalmát felmásolod egy USB-re.
-
Chello
tag
Sziasztok.
Adott egy Compaq EVO N1015V lapos. Van benne USB 1 csati ill. USB 2 bővítőkártya.
A BIOS-ban be lehet állítani az usb érzékelést és látja is a telepítő a penyákat.
Viszont azt írja nem éri el.Ez hogyan orvosolható ?
Mindenképpen le kell formázni megfelelőre ilyesmi előtt ?Van még a biosban olyan opció is, hogy a primary boot lemez az eltávolítható fajta legyen, ez vajon mire jó ?
-
djyuri
őstag
válasz
pzolika9512 #299 üzenetére
Kezdetben egy másik pendrive....és egy másik gép,amiben a mostanit ki lehet próbálni....
jobb ötletem nekem sincs....
amúgy attól,hogy támogatja az USB -boot-ot a gép,attól még ott lehet az a pici %,hogy maga a gép a telepítés módjával nem kompatibilis.
Például a P5Q deluxe pont kékhalálba zuhan minden USB telepítésnél nekem.
-
pzolika9512
aktív tag
válasz
pzolika9512 #298 üzenetére
tényleg jól jönne egy kis segítség !
-
pzolika9512
aktív tag
válasz
dogdogdog #297 üzenetére
ööö...nekem az lenne a gondom, hogy egyszerűen nem tudok feltenni semmilyen oprendszert USB-ről
Pedig az alaplapom támogatja az usb-ről telepítést, de akármilyen programmal írom ki pendrivra (ami egy két gigás Apacer), vagy azt írja bootoláskor, hogy valami fálj hiányzik, vagy valami error 104, meg ilyenekegyszer sikerült egy programmal fel raknom rá a 64 bites XP-t, amit sikeresen fel is telepítettem a gépre is, de pendrive nélkül nem indult, vagyis nem hozta be az xp-t a gép, de vinyoról bootolt
-
djyuri
őstag
válasz
dogdogdog #295 üzenetére
tehát ha ez nem megy azon a gépen....akkor az a gép semmilyen más multi-boot usb dologra sem lesz képes
10-ből 1-szer én is belebotlok abba,hogy semmilyen multi-boot dolgot nem fogad el az alaplap USB-ről.
Ennyi...ennek okára én se jöttem rá..ott maradt mindig a hagyományos jóóóóóóóó lassú lemez. -
dogdogdog
csendes tag
Sziasztok
Nekem sajna nincs vinyó (még) a laptopba de szeretnék betölteni egy rendszert pendrive-rol win7 vagy xp csak tesztelés képen, ehez kérnék segítséget hogy hogyan is induljak el vele.
Köszönöm előre is. -
Directors
senior tag
Sziasztok!
Próbáltam telepíteni USB-ről az XP-t de nem engedi.
Több módszerrel is próbáltam de nem jött össze. Mindég ugyan az a hiba.
Kettő pendrive-al is próbáltam és kettő XP telepítővel is de nem segített.
Ezt írja ki.:[link]
Az elején a kék képernyő bejön. Alul irkálja kifelé a dolgokat,hogy épp miket néz és telepít majd egyszer csak beadja ezt a hibaüzenetet.
Van valami ötletetek mi lehet a hiba? -
Directors
senior tag
Sziasztok!
Hoztak hozzám egy gépet javítás céljából.Sajna az olvasója nem jó így USB-ről szeretném telepíteni rá az XP-t.
A laptop típusa Fujitsu Siemens Lifebook C sereies .
A kérdésem az lenne,hogy erre lehet-e pendrive-ról telepíteni XP-t? -
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szűkségem. Szeretnék USB-ről XP-t telepíteni, meg is csinálom a telepítő "lemezt", elindítom a telepítőt, de a kék hátteres betöltés után lévő kurzorvillogásnál egyszerűen megáll az egész. Ezzel szívok délelőtt óta. Valaki tud valami tippet adni mi lehet a baj? Köszi előre is!
-
GerykO
aktív tag
Üdv!
Remélem nem halt ki a topic.
Van egy igen fura problémám, működő XP alatt akartam cserélni alaplap+proci párost (P3->P4), drivereket szépen letörölgettem, hardverelemeket eltávolítottam. Kicseréltem a lapokat, boot közben addig jut, míg elkezdené tölteni a rendszert, itt megáll, és fekete háttér van csak. Vinyó vissza a másik gépbe, az kapásból bebootol. Mondom akkor friss win lesz a megoldás, de amikor cd-ről bootol a "számítógép hardverfelépítésének vizsgálata" pontig jut el. Fogtam másik xp telepítőt, ugyanez, másik cd-meghajtó, ugyanez.
Mondom akkor kap egy usb-s telepítőt, megcsinálom, de csak usb-s floppy/zip meghajtó szerepel a listán, így ez a verzió is bukott. Próbáltam másik vinyóra telepíteni, de ez sem segített, a hibajelenségek megegyeznek. A lap működött, mielőtt átraktam másik házba, sőt ugyanarra a vinyóra is próbáltam telepíteni amivel előtte a másik házban ment, tápot is cseréltem, és a coolink-bat alatt hűsöl a proci, északi híd is kapott zalman legyezőt, kézmelegnél minden borda hidegebb.
Próbáltam azt is, hogy a p3ason elindítok egy telepítést, és első restartnál (telepítőfájlok másolása után) kapja meg a p4 a vinyót.Valakinek egyéb ötlete? Nekem az is jó, ha a pen-re megy a rendszer, bár így, hogy nem tud róla bootolni kérdéses kicsit a dolog...
-
kicsimo18
csendes tag
Helló!Erre már számos lehetőség van manapság,de valakinek sikerült-e már USB-HDD-re vagy akár pendrive-ra XP-t telepíteni???kíváncsian várom a válaszokat! Üdv.
-
313313
addikt
Valaki help, adott windows 7-es 64 bites rendszer, többféle módon próbáltam bootolható xp-s usb-s telepítót csinálni, de nem megy. Az itteni írás szerint se megy... bootsect hibát dob, a hozzáférés megtagadva, mindent rendszergazdaként futtatok, rendszergazda jogokkal...
Valakinek ötlete? -
Dell XPS
veterán
Megjegyeztem!
-
pyth
tag
Sziasztok!
Hát nekem nem akar összejönni ez az USB ről való XP telepítés. Sok leírást elolvastam, többféle programmal és módszerrel, többféle méretű és márkájú pendrival próbáltam, de az eredmény mindig ugyan az. A telepítő készítése sikerül, de a telepítés ugyan azon a ponton leáll "A telepítő nem tudja másolni a következő fájlt: advpack.mui" hibaüzenettel.
Sajnos más gépre vagy particióra nem tudom a telepítést elvégezni próba képen.
Próbáltam hogy a BIOSban SATA modot IDE-re és AHCI-re állítottam.
CD-röl természetesen hiba nélkül megy a telepítés.Van valakinek ötlete?
-
faterfromhun
csendes tag
Már régen olvastam a cikket,most viszont rákényszerültem hogy ki is próbáljam!
-
Szilo1985
csendes tag
Sziasztok,
Fujitsu Siemens Esprimo Mobile V5535-re akartam felrakni az XP-t egy Maxell 8GB-os pendriveről.
Két problémám van, nem találtam rá megoldást. 1: PeToUSB formázásnál megáll a felénél és 11-es hibakódos üzit dobja ki. (Leformáztam utána Total Commander-be a pendrive-ot, megcsináltam a további lépéseket, minden oké volt) 2: Mikor laptopról akartam boot-oltatni a pendrive-ot, akkor kiírta hogy disk error. Valkinek ötlet?
Előre is köszi.Üdv: Szilo
-
jimmy399
senior tag
válasz
haligábor #271 üzenetére
Én nem még.
De sikerült külső USB-s HDD-re telepíteni egy komplett XP SP3-at. Biosból kiválasztva simán bootol, de megcsináltam azt, hogy mivel a belső merevlemezen meg Win7 van, hogy EasyBCD-vel telepítettem egy oBIOS Extendert, ami lehetővé teszi, hogy USB-ről is bootoljon a gép, hogyha nem támogatná a BIOS. Csak azért szoktam erről a BIOS Extenderről indítani az XP-t mert gyorsabban bootol be, mintha sima BIOS végezné el.
Bár az XP telepítőt kézzel kellett manipulálni ahhoz, hogy ne szálljon el kék képernyővel a Boot során az XP. Ezt azért tette volna, mert amikor bootol az XP, akkor inicializálja az USB vezérlőt is és így saját maga alól rántaná ki a talajt. De a moddal sikerült ez megoldani. Az oldal címét nem tudom már ahol megadták mit kell módosítani, de a telepítőt már kiírtam DVD-re.
A sebességével nincs gond, gyors a rendszer USBről.
-
haligábor
tag
Hali
Valaki probálkozott már a flashboot nevű progival??? szerintem a lehető legjobb és legegyszerűbb használni...
vélemények??
-
flash-
veterán
Sziasztok
nagy nehezen találtam cuccokat.
de még mindig gond van.
megnyomom a 4-est hogy indítsam de nem fut le a dolog hanem hibaüzenettel leáll:Failed to start virtual disk driver.
-
flash-
veterán
ÉN amit találok google val vagy nem elérhető vagy regisztrálni kell leltöltéshez,vagy hiányzik belőle valami.
adjatok már könyörgöm elérést mert így semmi értelme az egészenk
-
flash-
veterán
hihetetlen hogy mindenkinek sikerült
Pedig valami nem oké a feltöltésnél.usb_prep8.cmd hiányzik.
a többiek hogyhogy megtalálták? -
djyuri
őstag
válasz
Dj BlackZ #263 üzenetére
Szerintem mivel eleve optikai meghajtó nélküli verzió,így a bios-nak mindenképpen támogatnia kell a külső teleptő forrást. Én inkább attól tartok,hogy maga az XP túl primitív ahhoz,hogy működjön ezen a gépen....pláne,hogy usb-re csak alap xp-ket sikerül többnyire felrakni...semmi sata driver.....
próbaképpen csináljon egy win7-es usb-t....
-
Dj BlackZ
csendes tag
válasz
BambaHuba #262 üzenetére
Próbáltad már azt a dolgot, hogy gép indítás után F8-at nyomogatod? Elvileg be kellene jöjjön a boot ablak, vagyis ott kérdi meg a gép, hogy miről akarsz boot-olni, így a BIOS-t is lehet hanyagolni, de viszont van olyan gép ami nem támogatja a flash/pendrive-ról való op. rendszer telepítést, tehát marad a jól megszokott CD/DVD-s telepítés.
-
BambaHuba
tag
Sziasztok!
Átnéztem a googlet, fórumokat és oldalakat. Sehol sem találom a megoldást. A helyzet az, hogy van egy Sony Vaio VPCY2 laptop (opt meghajtó nélküli), amin nincsen windows. Probáltam bootolni külső optikai meghajtóról, USBről, de egyik sem megy. A biosban csak annyit lehet beállítani, hogy Külső eszközről/networkről/belső merevlemezről bootoljon. Azt írja, hogy:
Check cable connection!
PXE-MOF: Exiting Intel PXE ROM.
Operating System Not FoundKivagyok már kicsit
Köszönöm előre is a segítséget!
B
-
ityam
őstag
van egy nagy problémám az eljárással. Feltelepült a win eddig minden ok is, de ha lehúzom a pendriveot akkor nem hajlandó bebootolni mert nem találja a win indítóját....
Ha az első menüppontot választom a pendriverol bootolva akkor bebootol teljesen jól a win. csak ha nincs bent a pendrive akkor biza nem megy. próbáltam mind2 másik meghajtót berakni hogy onnan bootoljon de egyik sem jó. csak a pendrive.ötlet?
-
kisspinyoo
tag
Örök hálám uraim az erőfeszítésért életet mentetek ezzel!
-
pschio
őstag
javítani kéne a képek hivatkozásait mert nem jönnek be.
-
djyuri
őstag
válasz
totyino77 #257 üzenetére
A pendrive-ra kell egy frissebb frissítésekkel ellátott xp-t tenni. Csak ne legyen más benne buherálva,mert akkor ez a prep usb progi biztosan nem teszi fel....
A külön betöltendő driver pedig xp esetén csakis floppy-ról történhet....de ezzel ráérsz akkor foglalkozni,ha semmilyen xp sem látja benne a merevlemezt. Amúgy éppen az,hogy nem AHCI-re kell állítani,hanem IDE-re. Ilyenkor úgymond a legprimitívebb elérési módja van a merevlemezeknek és az xp pont elég primitív már ehhez.
-
djyuri
őstag
válasz
totyino77 #254 üzenetére
Gondolom maga a gép ment rendesen...tehát a vinyó fizikailag ok benne?
Szerintem régi lehet az xp-d és nem látja a sata csipszetet... Jobbat nem tudok,mint próbálni egy frissebb,esetleg nlite-al integrált xp-vel megpróbálni. Vagy floppy-ra rátenni a sata drivered (feltehetőleg a gyári cd-jén a lapnak rajta van) és amikor telepítenéd fel az xp-t..akkor az F6-al lehet választani extra driverek betöltését (de csak floppy-ról megy a dolog az xp-nél)
-
totyino77
tag
válasz
nekifutas #253 üzenetére
hello! van egy hp compaq mini 110c tipusú gépem erre szeretném vissza rakni az xp-t jelen leg win 7 van rajta! van egy olyan problémám hogy nem ismeri fel a hdd ! utána olvasgattam hogy az sata achi kéne állitanom de ilyet akkár hogy néztem nem találtam a biosban valami segitség?
-
zutyu
csendes tag
És utána az egyes menüpontban sem tudom megadni, hogy a d:\xpsp\ vegye ki az XP-t
Errort kapok. -
zutyu
csendes tag
Sziasztok!
olyan problémám akadt, hogy mikor elindítom a DOS-ban a bootsect.exe/nt52 -t, akkor azt kapom válaszul, hogy a A program nem fér el a memóriában.
Most mi a teendő? Itt megálltam, örülnék egy gyors válasznak.Üdv
-
shmonsta
csendes tag
válasz
mardikayasa #219 üzenetére
Egy EEEPC miatt sokat olvasgattam a fórumot, gondoltam megosztom a tapasztalataimat. Sokat szívtam én is a hal.dll dologgal. A megoldás az, hogy, 1.: a telepítés után amikor már egyszer újraindult a gép, akkor a második újraindítás már ne a telepítős pendrive-ról történjen, hanem az ssd-ről. 2.: ne legyen a gépben sd kártya meg másik pendrive sem, csak a telepítős. A sokadik telepítésnél jöttem rá a dologra és amikor működött a rendszer akkor megnéztem az sd kártyát amit korábban a gépben hagytam és voltak rajta windows file-ok, pedig elvileg semmi köze nem volt a telepítéshez. 3.: a partícionálásnál egy partíciót csináljatok az ssd-re ahogy korábban többen is leírják. Nem lehet a teljes méretre partícionálni, maradt külön 8 mega. Ezt particionálatlanul hagytam és így elsőre települt az XP. Remélem hasznos lesz valakinek. Üdv.
-
huntermati
aktív tag
válasz
huntermati #248 üzenetére
A Probléma elhárult. Megjavítottam a gép DvD olvasóját
-
huntermati
aktív tag
Sziasztok. Sikeresen leformáztam a C: meghajtót és azóta nem indul el az Os.
A baj csak annyi, hogy a laptopon tönkrement a Cd olvasó. Így csak Pendrive-ról tudok bootoltatni. De a biosban csak USB-FDD boot lehetőség van.
A kérdés:
Menni fog így is?
-
harkids
újonc
válasz
andy1987 #244 üzenetére
Hello!
Próbáld meg, ha még nem sikerült volna, a Roxio BackItTrack nevű programmal visszaállítani a rendszered. Elméletileg feltelepített verizóban rajta kell lennie a gépeden, ha nincse akkor, gép induláskor gyorsan F11 aztán onnan vezeti a kezed... ha az sem akkor format c: \q
-
harkids
újonc
-
harkids
újonc
Sziasztok!
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni Tőletek!
Van egy Compaq Mini 110 újratelepítésen nálam, csak annyi a hiba, hogy megáll az eszközök telepítésénél...egy darabig eljut, hiba üzenet nincs, még egy óra után sem.Viszont egy másik módszerrel készített USB XP-ről már sikerült feltelepíteni de az újraindítás után nem találta a hdd-ről a windowst...
(ma megpróbálom még azt újra)
Szóval F11 recovery nincs rajta, Roxio BackItTrack (OP.rendszerről) volt rajta de az nem tudta vissza állítani az eredeti felállást.
Köszönöm! -
andy1987
újonc
Sziasztok sürgös és gyors segitséget kérnék hp compaq mini 110 es minilaptopom van és nem lehet ujratelepiteni.
szétment rajta a rendszer.
légyszi segitsetek.Elöre is köszönöm a gyors segitsédet -
cila1
aktív tag
-
-
dawncomputer
tag
Üdv.
Elég rég nem volt hozzászólás, de remélem, valaki még olvassa, és segít.
Minden rendben megy, sikerül a másolás, de mikor bootol a pendrive-ról, azt írja, hogy hiányzó NTLDR. Mit lehetne tenni?Előre is köszönöm a segítséget.
-
bgc.gibbon
csendes tag
Az írás nagyon jó lett grat. Viszont nekem nem ment zökkenő mentesen mivel kiderült hogy a pendrive meghajtójának betűjele nem lehet C, nekem pedig alapból az. Nem tudom hogy volt e erről szó de ha valakinek ez a problémája akkor csak nevezze át a meghajtó betűjét és kész.
-
hazai
tag
sziasztok lenne egy laptop aminek a dvd iroja rossz szeretnék xp telepiteni pendriverol
lehetséges e.vagy valamilyen megoldás hogy be butoljon a pendriver. koszi -
liderces
csendes tag
sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy külső usb-s hdd-ről is megoldható e a bootolás-telepítés. Van egy usb kábelem amire sata két féle ide eszköz (kicsi és a nagyobb hdd-k stb.) csatlakoztatható. Ha egy laptop hdd-t dugok rá akkor ugye csak egy usb pendrive szerüség lesz belőle nem kell külön táp stb. Na most erre erre lehet e tenni bootolható tartalmat, telepiteni róla laptopra xp-t? Ha kérhetem szájbarágósan elmondani a menetét a dolognak. Külön köszönettel Üdv
-
Miamiquake
aktív tag
Nekem is ilyesmi kéne netbookomra de van egy kis gondom, win 7-em van és XP-t akarok rátenni. Ez nem okoz ütközést?
Tudja ezt valaki? -
frisco
aktív tag
Mindent kipróbáltam és ez vezetett eredményre.
Elsőre összejött minden, arra kell csak ügyelni, hogy miután lefutott a telepítő akkor állítsuk át a BIOS-t, hogy HDD-ről boot-oljon. -
bubuka0267
csendes tag
Üdvözöllek,van egy Kis Asus EeePC laptopom,ezt csak külső meghajtóval tudom USB Vel összekötve formázni,esetleg új XP-vagy Win7 rátenni. Itt olvasom,hogy pendriv segítségével ez már meg oldható? Nem kell külső meghajtóval szórakozni? Én próbáltam pendrivról,de nem sikerült,miképp mkell ezzel a módszerrel? Meg írnád nekem?
-
BootService
újonc
Újdonság Magyarországon! penBOOT drive, minden számítógéphez. elengedhetetlen
Telepítsd, javítsd,teszteld operációs rendszered – hardvereid penBOOT drive-ról!
Ideális eszköz, ha az eredeti lemez olvashatatlanná vált, a számítógép optikai meghajtója nem olvassa megfelelően a lemezeket, vagy netbook-od van, külső optikai meghajtó nélkül.
Részletes info a http://www.bootservice.cwahi.net weboldalon
-
dozsaitamas
újonc
Hali mindenki!
Köszi az írást!! Megpróbáltam és nem akar működni. azt írja ki a formázás után mikor ugye kiválasztom h melyik partíciót szeretném formázni h nincs elég memoria a telepítéshez. Én egy 4 GB transcend usb-vel próbálkoztam a netbook memóriája 1 Gb és nem értem h mi az oka ennek. Első alkalommal mikor próbálkoztam nem talált 3 filet másolás közben utána meg nem indította a telepítést újraindítást követően(akkor mikor az első menüre kellett menni). Később hiába próbálkoztam nem igazán akarta még a filekat sem felvenni mert a formát után írta ki h nincs elég memori stb. Próbáltam a d-re is telepíteni de semmi változás.
ja és most vmiért nem engedi h leformázzam a c-t. Ha vkinek van ötlete kérem írjon! Előre is köszönöm!!! Üdvözlettel Tamás -
zsoldi80
tag
Kíváncsiságképpen eljátszottam egy napot ezzel a bootolható pendrive-val. 17db különböző méretű es márkájú pendrive-val kísérleteztem, de ezekből csak 1db Kingston datatraveler 2gb-ra volt hajlandó normálisan feltelepülni és xp-t telepíteni. Pedig nem gagyi pendriveok-kal próbálkoztam...
-
zsoldi80
tag
Köszönjük a leírást, rendkívül hasznos volt.
-
DiscoStu
csendes tag
hello
egy olyan problémám lenne, hogy próbáltam megcsinálni a leírás alapján, de nem másol semmit a pendrive-ra. Kipróbáltam több pendrive-al, ugyis is hogy esetleg más legyen a pendrive betűjele, hátha az miatt nem másol (egyszersem a T volt). Igazából már a bootolható pendrive-ot sem hozza létre, nem bootol be róla.
mi lehet a gond?? valakinek van vmi ötlete, mit ronthatok el?a segítséget előre is köszönöm
-
Tidus
addikt
Én mondok egyszerűbbet nLite-val formázz(integrálj) az XP-be.
Aztán próbáld futtatni a telepítőt a hátérben XP-t az XP-ben. Ha lefut a telepítő akkor biztos mükszik, és jó.
Már csak ki kell írni egy CD-re, Nero Burning Rom-al és kész. Ezt bármikor telepítheted, Nem kel pendrive-val szórkoznod.Persze ha valakinek szüksége van még a jó öreg XP-re. -
Ákiboy
csendes tag
Win7-nél vagy Vista-nál ugyanígy működik, azzal a különbséggel, hogy a megfelelő helyen említett futtassuk a következő parancsot: "bootsect.exe /nt52 X:" ahol X a pen drive meghajtójának betűjele.
helyett bootsect.exe /nt60 X: paranccsal fog működni a Vista/ Win7 telepítő USB. Máskülönben nem találja a MBR-t, vagymit
-
Ákiboy
csendes tag
Előszöris remélem szül egy sünt, aki a gépelést nem veszi aktív bennmaradásnak, kb fél órás gépelgetéstől fosztott meg titeket!!
Le nem írom megint az egészet:a lényegek:
- Jó a 8 GBos pendrive is, sima FAT32, a USB_PREP8 résznél a formázás helyett egyszerűen csak kiléptem, folytatta ugyanúgy.- Javaslom a Novicorp WinToFlash-al megcsinálni a Flasht, mert nekem a másik módszerrel hal.dll hibát írt ki, ez megcsinálta.
nLite-el a SATA drivert bele kell rakni a winXP telepítőjébe, ezután csináltam belőle ISO-t, amit daemon tools-szal betöltöttem,felesleges kiírogatni CD-re, így is jó.
- Az USB maradjon bent végig! A legelegvégéig, mert a második újraindítás után sem találja még a rendszerindítási útvonalat, ha ki van szedve.
- Én töröltem a restore particiót, ezen német XP lett magyarosítva, nem kellett már.
- Nálam a legnagyobb szívást az okozta, hogy Grafikus mód után hal.dll hiba, ekkor újracsináltam a Flasht a WinToFlash-el, azzal már ment.
Elindlt elsőre a Grafikus mód, de ahogy írja is, EZT IS AZ USB-ről kell indítani!Felmegy a grafikus telepítő, és ezzel szívtam alegtöbbet, hogy sehol nem találtam leírva, hogy HARMADSZORRA is az USB Grafikus telepítőt kell elindítani!
Mert ekkor még egy utolsó "windows beállítások véglegesítése felirat 1 mp-re megjelenik, és ekkor véglegesíti a rendszer elérési útvonalát, azután már megy USB nélkül is.
Ha valakit zavar, hogy indításnál több rendszert is feldob a gépe, akkro ezt ki lehet kapcsolni:
Vezérlőpult > rendszertulajdonságok > Speciális TAB > ndítás és helyreállítás résznél Beállítások... gomb > "Rendszerek listájának megjelenítése" elöl vegyétek ki a pipát. felette tudjátok kiválasztani az induló OS-t.Na asszem ennyi. ... És köszi a cikk írójának a munkát sokat segített!
... és az meg mélyedjen magába, aki így találta ki ezt a fórummotort!
-
Szólista
senior tag
válasz
razorbenke92 #225 üzenetére
-
Köszi szépen, imádom hogy akármi van itt biztos találok választ...
Ez működne vista, esetleg w7 el is? -
golax
tag
Important 1: The XP setup told me later that he cannot find the first file he tried to copy (BOOTVID.DLL). I first thought that XP cannot access my stick anymore but simply the file was missing. Maybe the MultiBoot has caused this error, but anyway ... I booted Windows again and went to the source XP directory "I386" and copied the whole content (including subdirs) to the USB-stick. The I386-directory can be found on the USB stick in some "$"-directory. I skipped the files that were already present - so it took only 1 minute or so.
Important 2: I had boot problems when specifying the stick as a boot-device in the EEE-BIOS. But I fixed it: I pressed ESC during the ASUS boot-screen and then select the USB-stick from the list. Then the boot was normal - strange.Hátha segít valakinek
-
vikiteam
csendes tag
Gyerekek: Nekem vagy 20perce másolja a cuccokat de egynél megállt : Copying Custom Files and XP Root files to temp drive ...
Tiszta hogy ennyit kell várni?
U.i.: Az még gond-e ha itt-ott ilyeneket irt ki másolás közben hogy A paraméterek száma nem megfelelő.
Köszi a helpet, és a témát is!!! -
DiscoStu
csendes tag
hi
az lenne a kérdésem, hogy mitől lehet az hogy nem másol semmit fel a pendrive-ra?
próbáltam cd-ről, ill iso-ból is másolni a wintelőre is köszi
-
Csaszykj
aktív tag
válasz
mardikayasa #219 üzenetére
Nekem Linux - Ubuntu volta egy Toshiba NB100-ason, és egy Linux Live által készített PMagic asszen a progi neve, amivel particionáltam - majd utána álltam neki XP-t telepíteni, és megoldódott a probléma - USB -ről bebootolt szépen és legyalultam a linux particiót.
Persze újra kellett pakolnom a winyfost is, mert én is hasonló problémában szenvedtem, mivel csak az pendrive-ról volt hajlandó bebootolni, őt ismerte fel a netbook C: -nak.... -
Csaszykj
aktív tag
Köszönöm szépen a tutort!
Nagyon hasznos volt számomra, miután próbáltam vagy 10 féle képp, és sehogy nem akart menni a Toshiba N100as installja linux után.... ! -
mardikayasa
csendes tag
Sziasztok
az a gondom, hogy a leírás alapján rendben feldobja a vasra az xp-t, de aztán vinyorol nem bootol ill. hibat jelez, hogy a "a windows nem inditható, mert az alabbi fajl hibas vagy nem található: windows root/system32/hal.dll. telepítse újra a fenti fájlt." Ha a bootnal az usbt valasztom rendben elindul, de nem usbrol hanem vinyorol akarom bootolni.
előre is köszi, ha van ötlet
-
kidpepi
tag
Azzal mit lehetne kezdeni, hogy amikor már az xp telepítőben vagyok, és partíciókat hozok létre, akkor a C-t az ibm recovery kapja, és a D-t a pendrive?
Én a rendszert szeretném C-nek, a másik partíciót D-nek, és utána a többit.
Előre is köszi! -
kidpepi
tag
Gyanús volt, hogy nem látja egyik pendrive-omat se. Rendszergazdaként kell futtatni a PeToUsb-t, csak úgy működik.
-
ekdavid
tag
8 gigással próbáltam de nem sikerült.
a peto usb errorja: FormatEx Error[11] An error ocurred formatting the drive
azért van, mert a fat csak 2 gigáig tud formázni, ami sajnos azt jelenti, hogy csak 1, illetve 2 gigabájtos pendrájvoknál működik a leírás. (pendrájvot partícionálni meg csak vérvizelés mellékhatással lehet) -
g@bo
nagyúr
-
senki11
aktív tag
Üdv!
Valahol olvastam a fórumba, hogy volt olyan akinek nem ismerte fel telepítéskor a merev lemezt csak magát a pendrive-ot és arra akart volna települni a Win.
Nekem is ilyen gondom volt. Végül az lett a megoldás, hogy nLite-al integráltam a SATA drivert a winhez és úgy tettem bootolhatóvá. Az SP3 már előre integrálva volt, de csak azzal nem ment. Elsőre így is csak a pendrive-ot látta de egy ESC után kiírta az összes partíciót.Bootos pen készítéséhez pedig a Novicorp WinToFlash progit használtam. Ez megkímél a parancssoros megoldástól.
Egyébként ASUS 1005HA volt a kérdéses laptop amivel ez a gondom volt és a win7-et radíroztam le xp miatt.
A telepítés egyébként több mint 2 órát vett igénybe, pedig gyors kulccsal dolgoztam.
Mindegy a lényeg hogy fenn van az Op.
Gondoltam megosztom hátha segít.... -
scitech2
csendes tag
válasz
angel308 #212 üzenetére
szerezz egy külső usb-s dvd olvasót(10-14eFt) vagy egy usb-to-sata/ide dongle-t(3-4eFt) amit rácsatolsz egy desktop pc-be való dvd olvasóra
ÉS
használd a gyári telepítőlemezt amit a gép dobozában találsz!
Minden más csak kínlódás.A hal.dll-el azoknak van csak problémája akik anno pendrive-ról telepítették a windows-t. És íme látod nálad is ez van. Ha visszaolvasol találsz rá megoldást.
Vagy, csináld az hagyományos módszerrel, valahogy csatolj fel egy dvd-olvasót usb-n.
Sok Sikert!
-
angel308
csendes tag
Sziasztok tegnap vettünk hugomnak egy Msi Wind U100-at. 1 napja sincs meg neki de már elrontotta vagy nemtudom, a probléma a következő. Bekapcsolom a gépet elindul msi logo stb. aztán egy F3... felirat a bal felső sarokban aztán az tovább megy és azt írja ki hogy a Win. nem inditható, mert az alábbi fájl hibás bla bla <Windows root>/system32/hal.dll. telepitse újra a fenti fájlt. és ennyi. Kaptunk hozzá cdket, persze meghajtó nincs benne se külön nincs megpróbáltam usbre feltenni a cd tartalmát és bootolni de semmi pedig elméletileg xp sp3 van rajta. A cdre az van írva hogy Microsoft Windows Xp home edition sp3 For Distribution Only With a New MSI Notebook PC meg van egy driveres cd. bárhonnan bootolok nem csinál semmit. Szerintetek? hamis xpt nem akarok rá tenni...
-
Nadov
csendes tag
.
-
_BM_
senior tag
válasz
COLORBAR #203 üzenetére
A dolog nehezén túlvagyok,pendrive-on az XP-csakhogy nem ismeri fel az sdd-t.
USB-re írás előtt másold be az XP telepítőt a merevlemezre, másold be az sdd drivereket a telepítő i386 mappájába, majd az nlite progival csinálj iso-fájlt a merevlemezen lévő XP telepítőből, végül írd ki lemezre. Utána jöhet az USB-re írás.
-
scitech2
csendes tag
Az tudjátok, hogy az Aspire One-okon van helyreállító partíció?
Csak azért írom mert nekem is hoztak egyet, hogy telepítsem újra mert összeomlott a windows, aztán mikor kicsit utánaolvastam F11 vagy F8 bootoláskor nyomogatásával bejön a rendszervisszaállítás és mindent visszaállít a gyári állapotra, driverekkel és progikkal együtt.
Mondjuk én még annyival megspékeltem a dolgot, hogy bebootoltam egy usb-re telepített Hiren's Boot 10-essel, hogy pendrive-ra backupoljam a tulaj dokumentumait, képeit.
Ez sztem kényelmesebb megoldás volt. Gondolom a cikk írója a windows telepítővel letörölte a restore partitiont.... vagy már előtte megtette ezt valaki...
De ami biztos, hogy gyárilag minden Aspire One tartalmaz teljes magyar nyelvű rendszervisszállító partíciót.
Amúgy köszi a cikket, tényleg hasznos írás, csak az Aspire-nél lévő restore lehetőségre akartam felhívni a figyelmet !
Üdv !
-
lorus 18
csendes tag
Sziasztok
Nekem sajnos nem megy a usbről xp telepítés
Ha valaki tudna nekem segíteni nagyon megköszönném.
vato_23@hotmail.com az msn cimemsziasztok
-
törölt tag
Na végül nekem az USB_MultiBoot_10 -el sikerült! Virtual Box -ban futtatott Windows XP -vel. Windows 7 64 bit -el sehogy nem jött össze.
-
törölt tag
Sziasztok! Én is szívok 1 napja az egésszel. Win7 64 bit alól csak úgy futtassátok ,hogy nyittok egy rendszergazda konzolt és onnan indítjátok, különbem nem ismeri fel a pendrivét. Ami nálam érdekes, hogy az ideglenes meghajtót ami ugye a T: lenne vagy nem tudja létrehozni vagy valamiért nem jön létre. A végeredmény ugyanaz. A másolás el sem kezdődik. Kipróbáltam a WinToFlash -t az valóban szépen megcsinálja, viszont hal.dll hiba van az XP telepítőjénél. Próbáltam virtuális XP -ből megcsinálni de nekem onnan sem ment.
-
Scoobyka
addikt
hali...
nekem is lenne egy gondom....felraktam pendiverol a win7et az amilo minimre....,de mit ad az ég inkább xpre mennék vissza....aki tud megoldást...külső merevlemez nélkül,hog ytudnám visszarakni az xp-t legyen oly jó és mondja meg nekem...köszönöm. -
COLORBAR
tag
Sziasztok!
Tudna valaki segiteni?
Xp-t szeretnék rátenni pendrive-ról toshiba nb100ra.
A dolog nehezén túlvagyok,pendrive-on az XP-csakhogy nem ismeri fel az sdd-t.
Letöltöttem a drivereket is hozzá egy másik pendrive-ra, Xp-telepitéskor nyomok egy f6-ot,de nemlátja ezt a másik pendriveomat , viszont késöbb,meg ha továbbot nyomok akkor látja,rá akarja telepiteni az XP-t
Valaki monnyamármeg hogytegyem rá ezeket a kujva drivereket,hogy rátudjam telepiteni az XP-t please! -
Csaba89
csendes tag
Helló! Közben kipróbáltam a PetoUSB programot, aminél a fekete képernyő után nem a kékhalál jön be, hanem az XP telepítés.
Itt kitudom választani a hogy melyik partícióra telepítek, viszont én a 16GB-os Kingmax SDHC kártyára akarom telepíteni... na itt jön a gond... Amikor kiválasztom az XP telepítésnél a memóriakártyát, kiír egy hibát, hogy nem tudja a WINDOWS mappát telepíteni. Ha meg formázni akarom, azt sem engedi, a következőt írja:
A telepítő nem tudta megformázni a partíciót. Lehet, hogy a lemez sérült.
Győződjön meg róla, hogy a meghajtó be van-e kapcsolva, és az megfelelően csatlakozik-e a számítógéphez. Ha a lemez SCSI lemez, győződjön meg róla, hogy a SCSI eszközök megfelelően vannak-e lezárva. A további információkat nézze meg a számítógép vagy az SCSI-adapter dokumentációját.
A kártya üres, meg van formázva egyébként NTFS-re és nincs lezárva... Mi lehet a gond?Légyszi segítsetek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Néhány napja megkértek, hogy egy Acer Aspire One-ra telepítsek Windows XP-t...
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest