- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- antikomcsi: Celebtanya - Farm VIP V.
- Bevezetés a wokok világába
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
trebron86
tag
köszönöm
azt sokáig próbáltam szenvedtem is és mégse...
ekkor jött a fedora gui + kde kernel ,
egyszerre raktam fel annó mind 2öt egy opba és így nem kellett válogatnom a progik között minden elérhető volt de a wine nem úgy működött ahogy kelett az ubuntuba meg egyszerűen nem is települt.
szal azért kérdeztem van e már olyan linux op ami minden féle zaklatás nélkül visz mindent mert azt szivesen felraknám...
most w7 et gyötröm de szerintem még mindig jobb a linux mert nem kell neki anyi erőforrás mint a winfosnak. -
ddekany
veterán
"azt mibol gondolod, hogy javaban vagy .netben konnyebb/gyorsabb valamit megirni?"
Mert a tapasztalat gyűlik, így általában az újabb nyelvek és ami velük jön (a "standard library") már kiforrottabb. Az lenne csak a meglepő, ha nem így lenne. Hogy konkrétan mi a jobb... sok-sok apró dolog ami összesen sokra megy (csak példának: GC, rendes futásidejű típusvizsgálat / reflection), meg eleve a történelmi sallang levetése (re-design, visszafelé kompatibilitás nem köt) is jót tesz, többek közt mert egyszerűsödnek a dolgok. Persze kétségtelen, hogy az is előnyei közé tartozik eme modern "fejlesztői platformoknak", hogy minél kevesebbet feltételeznek a fejlesztőről, ami átlagfejlesztőt nézve helyénvaló... ez persze egyfajta módon nem ér.
Persze ha valaki úgy érzi többre hivatott, megvan a lehetőség... Java nyelv helyett pl. lejet Scala-ban nyomulni Java platformon. (Ki ne találd, hogy nem veri agyon a C++-t tudásban...)
"arrol nem beszelve, hogy a .net nem nyelv"
Attól még kb minden .Net-re szánt nyelv osztozhat a platform előnyeiben... de persze elsősorban C#-re gondoltam.
"az IDE tamogatas hogyan fugg a nyelvtol?"
Modern nyelveknél eléggé alap dolog (kéne hogy legyen...), hogy tervezésnél erősen figyelembe veszik, mennyire tud majd az IDE vagy egyéb fejlesztőeszköz segíteni. Java pl. valószínűleg sokkal kevésbé lenne értékes és sikeres Eclipse nélkül. Az Eclipse sok népszerű funkcióját (pl. hibák azonnali jelzése és "refactoring") viszont borzalmasan nehéz, sőt teljes értékűen lehetetlen lenne pl. C++-re megvalósítani.
-
ddekany
veterán
Az alatt, hogy "sokba kerül", azt értettem, hogy C++-t használsz, meg minden horrort ami azzal jár... GNU build system, stb., sok-sok alkalmazás logika szempontjából érdektelen de komplikált dolog. A végeredmény most még többnyire kellemesebb a felhasználónak, feltéve, hogy nem volt szűkös a fejlesztési idő... de hát ugye hatékonyabb valamit Java-ban vagy .Net-ben összedobni (tehát pl. több feature-ra marad idő). Csomó minden leegyszerűsödik, és nyelv is hatékonyabban támogatható IDE-vel, nem mellékesen nehezebb bennük titokzatos hatású hibákat elkövetni meg biztonsági réseket gyártani (amik miatt manapság minden hónapban érkeznek a foltozások sokmindenhez), stb. Mert azért sok idő telt el és fiatal szakma ez, gyűlik a bölcsesség...
-
fordfairlane
veterán
Azért nem lehet kis munka már az sem, hogy összeszedted a használható keresztplatformos library-ket. A java és a .NET egyik előnye, hogy logikus, átlátható, fix gyári osztályrendszere van, amit viszonylag könnyen munkára lehet fogni. Emlékszem anno a Delphinek is ez volt az egyik fő előnye.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest