Új hozzászólás Aktív témák

• doc

nagyúr

válasz ddekany #191 üzenetére

horror? en kimondottan szeretem a C++-t, jol hasznalhato, hatekony, rugalmas nyelv, a gnu build system kimondottan jol hasznalhato, szerintem a VS van elkepesztoen tulkomplikalva (mondjuk a gcc/make es tarsai windows alatt sokkal macerasabban hasznalhatok, Linuxon gyakorlatilag semmit nem kell csinalni, minden megy magatol)
    azt mibol gondolod, hogy javaban vagy .netben konnyebb/gyorsabb valamit megirni? (arrol nem beszelve, hogy a .net nem nyelv)
    az IDE tamogatas hogyan fugg a nyelvtol? mondjuk en vim-et hasznalok, nem szeretem a csilivili IDE-ket, amig mindenfele szinben pompaznak, de ketszer annyi ideig tart barmilyen kodszerkesztest megoldani benne mint vimben :) (mindazonaltal kimondottan ugyes grafikus IDE-k vannak, viszonylag uj pl. a direkt Qt-hez kitalalt, de mashoz is hasznalhato QtCreator)

abban teljesen igazad van, hogy bizonyos hibakat (pl. pointer-hibak, buffer overflow, stb) nyelvi szinten konnyebb C/C++ -ban megejteni mint mondjuk Javaban vagy C#-ban, bar az alatta levo retegben (.net, stb) nyilvan ugyanugy ott lehetnek (vannak) a hibak

Új hozzászólás Aktív témák