Új hozzászólás Aktív témák

• hcl

titán

LOGOUT blog

válasz zsolt320i #101 üzenetére

@bambano, zsolt320i :
    Hm, ahhoz képest hogy a Linux kernel monolitikus, kissé stabilabb, és gyorsabb mint az NT.
    (Olyan hogy Windows kernel nincs, mert az 1.0 -3.1 és az NT vonal tök más kernel, a 7-esre meg a halál emlékszik így hajnali kettőkor hogy milyen.)
    (Másik kérdés, hogy a kernel modulok azok azt jelentik-e, hogy hibrid lesz-e? De végülis ez mindegy.)

"4. nem azért könnyebb win-re driver írni hanem épp a felépítése miatt."
    Aha, a hatalmas monolitikus kernelt elég sokan átlátják, írnak rá kernel modulokat, ill. forrást, amit szabadon befordíthatsz a kernelbe.

"a linux kernel amit lehet kernelből old meg, és hw gyártók nem ismerik, és nem is akarják kibogozni a több milió sorból álló kernelt."
    Ahhoz képest elég sok megteszi...

"a win-él másképp működik, a kernel nem szól bele a magasabb szintű dolgokba, csak rendszerfolyamatokat irányítja, "
    :D:D:D:D:D
    Á, az nem magasabb szintű dolog, h a rendszerfolyamatokat irányítja...

"az ms közzétette a azokat az infókat hogy hogyan tudják portolni a driverket"
    De ha ár winfosra írják, akkor mire kell portolni :D:D:D
    Meg aztán a OS Linux kernelre nincs ám meg minden infó... Gondold már át mit írsz le...
    A driverkezelés Linuxon is szabványos...

"sztem a linux egyáltalán nem stabilabb mint a windows, nézd meg meg bármely linux fórumot, vagy "reportbugs" oldalakat."
    A reortbugs nem azt jelenti hogy gyakrabban is hal be.
    Amikor nekem itt az Ubuntun nem megy valami, az 90% az én bénaságom... A munkahelyemen a Winnyóz képes bármikor, bárhogyan behalni.

@leviske :
    Hm, az végülis nem komolyabb összeg, ha a munkahelyem (egy átlagos nagyobb multi) vesz mondjuk 100 gépet...

Új hozzászólás Aktív témák