- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
dragon1993
addikt
-
Glenda
addikt
-
Recsee96
csendes tag
Opera egy Chrome utánzat, IE lassú, Safarinak meg nincs már wines frissitése :S marad a chrome

-
Khan13
senior tag
Egyszer fordult talán elő ez a baki. De nem csak az övékben, volt néhány másik neves védelmi szoftver készítő, akiknek hasonló bugjaik voltak. Amúgy manapság is jellemzően ha megfertőződik egy fájl, akkor azt mindegyik szoftver kukázza, nem pedig kiszedi belőle a vírust.
-
Alchemist
addikt
-
xenom0rph
őstag
Megint jön a böngészők harca 02335343. felvonás
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Khan13
senior tag
Ott érdemes elgondolkodni egy minden adat lementésén és formázáson, mert valószínűleg sérült rajta a fájlrendszer vagy a partíciós tábla. Ne később szidjon mindent, mert használhatatlanná váltak az adatai, pedig a rendszer jelzett (a maga módján).
Az emberek egy része hajlamos mindent irritációnak felfogni, főleg azt amit nem ért, még akkor is, ha jó dologról van szó...
-
ddekany
nagyúr
Jó nekik...
Volt ezzel bajlódás nem is olyan rég munkahelyen. Felhasználók állami és egyéb cégeknél dolgoznak, tehát nincs is joguk telepíteni ha rend van náluk, de ha tudnak is (ejnye), "gizike" nem mer olyat. Kb. addig lehetett kiharcolni a dolgot, hogy na jó, IE8 alatti böngészőn nem kell mennie az oldalaknak. Ez is nagy szó, hogy IE7-re nem kellett, azon ürüggyel hogy há'de XP-re van frissítés IE8-ra. Ha azt mondod, hogy az IE helyett használjanak mást ott, ahol eddig is az volt... végkép kiröhögnek. -
Alchemist
addikt
Oprendszer ügyben vannak elgondolkodtató irritációk: egy barátom kiakadt azon a ficsörön, hogy a bedugott pendrájvjára (tele értékes adatokkal) megkérdezte, formázhatja-e...
-
Alchemist
addikt
-
dragon1993
addikt
Én nem csodálkozok ,hogy lassú (nem is P4-et használok)
Csak az ne mondjátok ,hogy mindenkinek azonnal W7/W8-ra kell váltani.Hopp bocsi félreolvastam sztornó.
Azt hittem a W7-en nem futó programokat listázzunk nem pedig fordítva.A CC-ben meg annyi a felhő ,hogy online ellenőrzi az előfizetésed érvényességét.
-
dragon1993
addikt
Powershell 3.0 (Furcsa nekem megy.)
Photoshop CS7 van frissebb
AMD driverek (Az XP driverek valóban nem mennek fel win7-re.)
Google Apps (Nincs tapasztalat de nem hiszem ,hogy ne lenne rá megoldás.)Remélem az XP móddal csak hülyéskedtek majd a P4-es gépről letörlöm az XP-t telepítek egy WIN7-et amire teszek egy virtuális gépet amin indítok egy XP-t és arról fogom futtatni a napi szinten szükséges programokat ?

-
Centre
tag
"Felmenni lehet hogy felmegy rá. Mert alacsony a gépigénye. De hogy már lehet hogy vista alá sem találsz drivert egy 10 vagy több mint 10 éves hardverre az is biztos."
Drivert, igen, driverekkel vannak gondok, ezt az első hszemben el is ismertem.

"Az biztos hogy van ami nem fut XP-n. (Játékokon kívül mondjuk nem nagyon láttam mást, de mondj valamit ha van.) "
Powershell 3.0
Photoshop CS7
AMD driverek
Google Apps"Viszont ahol a cég számára akár 98-ra írt, szoftvert használnak XP-n és nem fut újabb rendszeren, ott nem érdekli őket, hogy a 2013-as office csak win7-en fut. Kit érdekel?"
"Nem fut újabb rendszereken". Ehh van olyan, hogy Windows XP Mode. ingyenes Windows XP VM.
"Amúgy nem hiszem hogy egy cég nem vehetne magának további támogatást az XP-hez az MS-től. Csak az lehet még többe is kerülne mint egy teljes átállás
"Erről beszélek, mindent meg lehet oldani, a kérdés, hogy mi éri meg?
-
alevan
őstag
A vázolt problémának ez a legkisebb része. Ha a S/W az adott KKV tulajdona, rendelkezésre áll a forráskód. Ezt megfogva csak kell keresni egy szoftverfejlesztő vállalatot (elég sok van belőlük), akik frissítik, kitesztelik az új rendszerekre.
Ha bérlik a szoftot, akkor peddig annak tulajdonosa köteles a legfrisebb rendszereken is támogatni a programot.
-
dragon1993
addikt
P4 1 GB-Ramra felmegy a Win8
Windows 7 100MHz alatt is "működik" 80MB SD rammal a kérdés ,hogy milyen sebességgel.
Akár,hogy is nézzük P4 2,6Ghz 1gb ramon jobban megy az XP mint a WIN7.
-
Centre
tag
"Én nem licencről beszéltem. Hanem egy egymagos 2-3 ghz-es 1 gb ramos gépről, ami a legtöbb iskolában teljesít szolgálatot a mai napig, azért elég nehéz feltuszkolni a win8at. Többsége még p4-es gép. Dual core-ról meg csak a mesében hallottak."
P4 1 GB-Ramra felmegy a Win8
"Nem, nem csak a driverekről van szó. Gondolom láttál már boltokban olyan nyilvántartó, nyugtázó programot ami egy ezer éves dosos felületen fut, aztán csoda hogy xp-vel kompatibilis. Sok olyan szoftver van ami direkt egy cégnek van fejlesztve és megkerülhetetlen.
Gondolom elvárnád hogy vegyenek több száz win8 kompatibilis gépet ahol annyira van szükség, vásárolják meg a volume licencet, majd írassák meg újra azt a programot amit nap mint nap használtak mert nem kompatibilis a win8-al. Marhára megéri."Nem elvárok, hanem elválik hogy megéri-e a szórakozni a WinXP hiányosságaival. Arról ügyesen megfeledkezel, hogy egyre több és több program viszont nem hajlandó elindulni régi OP rendszereken (innen indult az egész beszélgetés) vagy egyre több funkcióját nem lehet igénybe venni. El kell gondolkodni, hogy ezeket butítják-e le a 15 éves DOS-os programokhoz vagy azért az egy két szoftvert tizenöt évente talán érdemes lenne újraíratni. Talán. (Az már csak érdekesség, hogy majdnem minden ilyen programot reprodukálni lehet VBA-ban )
Még egyszer mondom, nem azt állítom, hogy mindenkinek át kell állnia, hanem, hogy a legtöbb gépnek megéri átállnia.
"A rendszergazda meg nem úgy dolgozok hogy van kedv, nincs kedv, de inkább költenek tűzfal fejlesztésre, hogy inkább állandóan nézzék a kimenő bemenő forgalmat egy nem annyira biztonságos OS miatt.
Mint hogy többszáz gépen kitesztelje a megkerülhetetlen programot, aztán ha valami miatt nem fut cumi van."Jah, "több száz gépen" tíz évente egyszer kitesztelni egy programot. Dráma. Egyébként ugyanez a logika visszafelé is működik ám, egységes(ebb) 7-8- Vista hálózaton elég írnod egy policy updatet ami automatikusan lefut minden gépen bekapcsolás után, így viszont írhatsz két-három verziót, rosszabb esetben járhatod végig a gépeket usb driveval minden egyes alkalommal. (Hogy az XP óta történt újításokról s azzal a kismillió kompatibilitási problémáról amivel egy ennyire heterogén hálózat jár ne is beszéljünk. )
"Na meg az összes irodista, dolgozó átképzése win8-ra egy rakat idő és pénz. Főleg hogy xp-win8 között akkora váltás volt kezelőfelületben mint ha nem ugyanazt az OS-t használnád."
Az kétségtelen, hogy a Win XP és az 7/8 nem ugyanaz az OS, de a többi.. áh.. a mezei user számára mi különbség van? A desktopra policyből kirakatod az összes szükséges alkalmazás ikonját (Win8 esetén leállításét is), a desktop, a quicklaunch, a context menük ugyanúgy működnek, magukban a programokban nincs változás, ahol meg van konkrétan a gép beállításaiban, ott egyébként is mindennek le kell hogy lennie tiltva. Csinálsz egy órás traininget, nyomtatsz nekik egy 4-5 oldalas cheatsheetet oszt szevasz. 80%-nak úgy is már 7-8-Vista van odahaza.
"Hát azért nem kevés szoftvernek kellet új verziójára várni, mikor kijött a Vista ill. Win7. Nem csak vírusirtókra kell gondolni, hanem pl. a Photoshop sem ment fel először. Na most ha ezt beszívod egy olyan szoftverrel, amit X éve írt az azóta megszűnt ill. 100x átalakult Magyar KKV... az gond."
Igazad van de ha reálisan nézzük, melyik XP-re írt neves szoftver nem indult el Vistán, W7-en? A Pista 2009-ben jelent meg, az XP támogatása 2014-ig tart. Ne mondd, hogy ez alatt a négy év alatt nem jelent meg a Photoshopra új verzió.
A KKV-s szoftverekkel tényleg csak a gond van.Az IE-re visszatérve én megértem a fájdalmadat, s ha engem kérdezel, ha webfejlesztő lennék én is egy Google Chrome-ra mutató linkkel letudnám a problémát.(Persze tudom hogy ebben nem én döntenék)
(#141) kispx válasza Centre (#138) üzenetére
de az iskolákat érinti a tisztaszoftver, a cégeket meg az office fogja rákényszeríteni. Szerintem.(#140) kpityu2
"Ha 10 évig működött, nincs rá ok, hogy miért ne működne még tíz évig. Céges környezetben, ahol fontos a megbízható működés, a gépeken nincs internet, nem kell semmiféle támogatás, frissítés. Sőt, a frissítés csak azt a veszélyt hordozza magában, hogy nem fog elindulni, ami tegnap még elindult."Egyetértek, viszont ezekre a gépekre nem is kell weblapot optimalizálni.
-
CyberPunk666
senior tag
-
ddekany
nagyúr
"Én irodista vagyok, nem értek hozzá, de valljuk be, a "rakat olyan program" igazából csak a régi drivereket takarja."
Hát azért nem kevés szoftvernek kellet új verziójára várni, mikor kijött a Vista ill. Win7. Nem csak vírusirtókra kell gondolni, hanem pl. a Photoshop sem ment fel először. Na most ha ezt beszívod egy olyan szoftverrel, amit X éve írt az azóta megszűnt ill. 100x átalakult Magyar KKV... az gond.
-
ddekany
nagyúr
Mint a vita kiváltója, megjegyzem, hogy nem XP támogatásról, hanem azon belül csak az IE-ről beszéltem. Mert a böngésző speciális helyzetben van, mint már oda-vissza leírtam itt. Ott is igazából csak a webes kvázi-szabványok követése lett volna érdekes, nem a teljes IE 9-11. Ha meg ez nem érdeke ez az MS-nek (vagy legalábbis ők úgy kalkulálták, hogy megéri folytatni a webes fejlesztők ingerlését, ami IE6-al kezdődött, és most ezzel folytatódik), az a racionális ok arra, hogy az ember ne támogassa az IE-t, félve hogy a hasonló kerékkötés később is folyatódik. Mert a webes "szabványok" fejlesztése nem állt meg, szóval ez később majd simán megismétlődhet, mert, mit tudom én, Win7 csak IE 13-ig megy, a Win8-as meg elhúz az FF és Chrome-al együtt. Na meg, a bosszú... az ember igyekszik felvinni a veszteséget, amit az okoz, ha baszakodna vele. Ez is csak racionális.
-
kispx
addikt
-
kpityu2
addikt
Ha 10 évig működött, nincs rá ok, hogy miért ne működne még tíz évig. Céges környezetben, ahol fontos a megbízható működés, a gépeken nincs internet, nem kell semmiféle támogatás, frissítés. Sőt, a frissítés csak azt a veszélyt hordozza magában, hogy nem fog elindulni, ami tegnap még elindult.
-
Centre
tag
"Az iskolák többségének nincs pénze új gépekre"
Nem tudom hallottál-e a lassan tíz éve működő Tisztaszoftver programról, amelynek keretében minden iskolás és iskola térítésmentesen telepítheti majdnem minden Windows és Office programot.
"Na meg nem úgy működik hogy megvettük a win8-at. Aztán akkor holnaptól az fut minden gépen."
Ha van két éves átállási periódusod s mégis az utolsó héten akarod migrálni a teljes hálózatot akkor most őszintén, ki a béna? (Nem személyesen rólad beszélek Morgyi)
"A cégeknél meg ahol egy rakat program only xp kompatibilis"
Én irodista vagyok, nem értek hozzá, de valljuk be, a "rakat olyan program" igazából csak a régi drivereket takarja.
Felesleges kínlódás, ha arra amire használják a gépeket az XP bőven elég.
Majd elválik, hogy a nem támogatott windows XP-vel való vesződés megéri-e megspórolni a vállalati licenszet.
Egyébként meg ha már itt járunk, s ezt mindenkinek mondom, ne felejtsük el, hogy a Microsoft fillérekért ajánlott upgradet a Windows 8-ra. A lehetőség majd mindenkinek meg volt
(#137) Dilikutya "Szerintem nem sok rendszergazdának van kedve kipróbálni, tényleg így van-e, vagy fut kompatibilitási módban."
Szeretnék én is olyan helyen dolgozni ahol a munka kedv kérdése

-
Dilikutya
félisten
Közigazgatás: a fejlesztő kerek-perec kijelenti, hogy a fos, de kötelezően használandó programja, ami ráadásul külön SQL-t futtat a gépen, csak XP-n hajlandó működni. Szerintem nem sok rendszergazdának van kedve kipróbálni, tényleg így van-e, vagy fut kompatibilitási módban.
Másrészt vétek lenne kidobni egy gépet egy 2.4-3.0GHz-es gépet 1Gb RAMmal, ha csak Office, levelezés és internet fut rajta, meg pár alacsony gépigényű állami szemét. -
CyberPunk666
senior tag
Ahol kompatibilitási okokból nem váltanak az maximum műszaki vonalon néhány célgép. Szerintem 1% alatt van a részesedése. Ott tényleg nem fognak váltani. Biztos van ilyenből még 98-at vagy régebbit futtató gép is.
Az iskolák pedig nem saját pénzből veszik a licencet, és ha nincs támogatás, akkor nem fognak mást kapni. Nem lesznek driverek (már ma sem meglepő, de a támogatás végével ez erősödni fog), nem lesz kompatibilis. Ha egyszer kijön rá valami, amivel meghackelik a felhasználóit, az soha nem fog eltűnni, mert soha nem fogják javítani a hibáit. Hackerek paradicsoma lesz... Lesznek ennek érezhető hatásai...
-
CyberPunk666
senior tag
-
Alchemist
addikt
Ha az xphez nem lesz több kritikus sebezhetőséget javító folt
Tapasztalaton szerint a mezei júzerek jó része önmagától lesz*rja, hogy fent vannak-e a friss patch-ek a gépén...
-
CyberPunk666
senior tag
Ha az xphez nem lesz több kritikus sebezhetőséget javító folt, akkor meredeken fog csökkenni a részesedése, emiatt ne aggódjatok. Ha nem is lesz azonnal függőleges a csökkenés, de meglepne, ha utána 1 évvel nem kerülne be 20% alá...
Amúgy ha az ms nem ezt a pénzügyi modellt csinálná, akkor olcsó lenne a win, és vagy havi/éves díja lenne, vagy a frissítések lennének fizetősek, az jobb lenne? Értsétek már meg, hogy ezek a cégek profitot termelnek. Az xp ma már csak kiadás nekik. Amikor megveszed már nyilvánosan hozzáférhető, hogy meddig lesz támogatva. Azért az árér előre megmondják, hogy kapod a terméket, és x ideig a frissítéseket.
Tényleg totál irreális elvárás, hogy a kikopásig támogassák. Lenne háromszor ennyi a win ára, és akkor lenne háromszor ennyi támogatás, de akkor meg azért menne a sírás.
Csak gondoljátok magatokat a helyükbe. Eladsz egy programot 5 év supporttal, az árát is így határozod meg, majd 5 év múlva odaállít a megrendelő, hogy ameddig nem kopott ki a cégnél a program, addig ingyen vidd tovább és nem kell az új verziód, mert fizetni nem akarnak, jó a régi. Dolgoznál még 5 évig ingyen, mert nem kopott ki? ugyan már... ti se tennétek, csak mástól várjátok el...
-
Alchemist
addikt
-
Khan13
senior tag
Ha megnézed a Store-os appokat, láthatod, hogy a legtöbbnél x86/x64/ARM van megadva, mint min képes futni, szóval nem álom. A Windows Phone 8 alatt majdnem teljesen megegyezik a WinRT API a Windows 8 alattival, ezek várhatóan a 9-es szériában lesznek ~100% egyezésben, onnantól meg már tényleg mindegy milyen eszközön akarod használni a programod, mert elérhető lesz. Naptárban nagyjából a 2014 őszt lehet megjelölni

-
ddekany
nagyúr
"Most már tényleg itt az ideje az xp-t leváltani, jövőre már a kritikus hibákat se patchelik."
Itt az ideje leváltani, csak ki is kéne várni amíg tényleg leváltódik... Erre az 2014 áprilisi mókára meg kíváncsi leszek, hiszen ha most állunk 40%-on, az egy év alatt nem nagyon fog elolvadni. Vagy megint hosszabitani fog az MS az utolsó pillanatban, vagy csomó KKV-s meg otthoni gép foltozatlanul fog tovább működni...
-
BiP
nagyúr
-
arnyekxxx
veterán
-
arnyekxxx
veterán
-
Alchemist
addikt
-
no1r
őstag
pont ezt akartam írni amúgy, hogy a közös rendszeralapnak azért lesz előnye, ha jól játszik az MS.
az RT is például úgy szakíthatna, ha rendesen elkezdenének rá fejleszteni, mert akkor (többé-kevésbé) rendesen átjárhatóvá tenné a telefon-tablet-notebook vonalon a programok használatát...
(persze szép álom, hogy ez így meg is valósuljon, de ki tudja mit hoz a jövő. arra meg csak a legvadabb álmaimban merek gondolni, hogy az ARM és x86-64 is összemosódik az MS családban
persze ennek tudom, hogy több okból kifolyólag sincs értelme, illetve nem is megvalósítható) -
kpityu2
addikt
Az Opera halott.

-
headshot17
csendes tag
-
Balu77
őstag
Én azt vettem észre, hogy nem is annyira a böngésző az ami a gázos, hanem a nyavajás flash player. A weboldalak adatforgalmának 80%-a flash alapú reklám. Anno az apple is nem véletlenül tiltotta a flash-t, mert az volt a hibaforrások 90%-nak az oka.
Amúgy az IE10 az egyik legbiztonságosabb böngésző. A chrome szép és jó.... lenne, ha nem szedné be a legkönnyebben a kártevőket. Én egyébként opera párti vagyok, mert rohadt kényelmes, ennyi. -
Glenda
addikt
A többi böngészőnél van hardveres gyorsítás xp alatt? Tényleg nem tudom, ezt kérdezem csak. Ha meg hosszabbak lennének a kiadási ciklusok, akkor az lenne a baj. Most már tényleg itt az ideje az xp-t leváltani, jövőre már a kritikus hibákat se patchelik.
Épp ma láttam a tv-ben a digitális átállásos reklámot. Most akkor azt is halogatni kellene, amíg vannak csak analog tv-k? Hát nem, így soha nem jutunk egyről kettőre.
-
ddekany
nagyúr
"D2D miatt nem portolható"
Ez egy süket duma, akárki is találta ki... Nyilván valamennyi munka. De ki ne találják nekem, hogy HTML, CSS, JS stb. újítások meg javítások annyira függenek a D2D-től. (És megint érdemes észrevenni, hogy FF és Chrome esetén ez soha nem volt téma.) És annyi lett volna az elvárás az egyszer már alaposan megszívatott fejlesztők részéről, hogy a fenti ajánlások terén felzárkózzon XP alatt is az IE, nem az, hogy javuljon a sebessége vagy felhasználói felülete.
-
Glenda
addikt
Bár így még érdekesebb a kép, de az utolsó IE ami felmegy xp-re, az az IE8. Az IE9 azt hiszem a D2D miatt nem portolható. Viszont a Windows 7 IE8-cal jön, de telepíthető rá az IE9. Valójában érdemesebb lenne egy oprendszer szerinti leosztást látni.
Az IE8 végülis annyira nem szörnyű, persze nem egy IE11 szint, de nem is IE6.
-
Chal
addikt
-
ddekany
nagyúr
Én értem a MS logikáját, pont ezért nem tudok mellé állni IE ügyben. Hogy hogyan lehetne ezt kezelni, ha most nem a pénzt hanem a közérdeket nézzük... Ám legyen, vonják meg tőle a támogatást. Nem ez a gond, hanem hogy a böngészővel is megtették ezt, ami egy megkerülhetlen célplatform szinte mindenkinek, aki webre fejleszt. Érted, hogy most nem lesz új Office rá, hát na bumm, stb., ők tudják. Tök más, nem fejleszt a gél világ Office plugineket vagy ilyesmi.
A webes sztorihoz amúgy az is hozzátartozik, hogy mindez az IE6 (és 7) fiaskó után történik. Végre elkezdenek csinálni valamit, végre nem olyan kerékkötők, erre... jah, de XP-re nem adjuk ki. Nice...
-
Chal
addikt
Win XP + IE7 páros kapcsán: a minap szembesültem vele, hogy NEM tud https URL-eket megnyitni amennyiben a szerver nem a 443-as porton szolgáltatja az ssl kapcsolatot. Hardcode-olva van az IE7-be, hogy ha az URL eleje https://, akkor ne törődjön a megadott porttal a végen (pl. https://valami:4443).
Downgradelni 6-osra meg nem lehet integrált SP3 esetén, IE8 meg nem játszik XP-nél ugye.Tudom off, de sokan írták itt hogy milyen jól is muzsikál a régi rendszer itt meg ott... Nálam nem volt hosszú életű a dolog a fentiek miatt, pedig Linux vagy OSX estén marhajó lenne, amikor csak 2 havonta kell Windows valami apróság miatt, de akkor nagyon. Szóval igen, kéne XP-re is modernebb IE, mint egy falat kenyér.
-
oO7
őstag
"Amúgy nem tudom miért tartod rossznak azt a programot amit csak 1x kell megírni, cserébe fut telefonon, tableten, pc-n a modern UI alatt, megfelelő grafikus felület skálázódással"
Bocsi, félreértessz... én azt a gondolatmenetet tartom rossznak, hogy egy telefonos alkalmazást futtassunk egy táblagépen (neadjisten asztali gépen)... NINCS olyan "megfelelő grafikus felület skálázódás" amivel egy telefonos UI-t - ismétlem hagyományos skálázási technikákkal - fel lehetne használni egy tableten vagy asztali gépen...
a közös rendszeralap amúgy pont, hogy lehetővé fogja tenni, hogy az alkalmazást elegendő legyen egyszer megírni, és csak a felületekből kelljen többet készíteni a különböző eszköztípusokra (telefon, tablet, pc, xbox, stb)... -
oO7
őstag
"Értsétek már meg, 40%-os részesedésű az XP"
Van egy 10 éves, elavult rendszerünk, aminek indokolatlanul nagy piaci részesedése van... Gondolkozzunk csak, hogyan lehetne ezt a problémát kezelni?
A) Megvonunk tőle minden támogatást és a felhasználókat arra késztetjük, hogy upgradeljenek (OS-t és/vagy gépet)...
B) Adjunk meg minden támogatást és még a legújabb fejlesztéseinket is adjuk nekik ingyen, frissítésként, hátha megmaradnak még 10 évig... esetleg, ha már itt tartunk, a DirectX 11-et nem kellene kiadnia a Microsoftnak hasonló okokból XP-re? -
ddekany
nagyúr
"Az ms nem abból él, hogy 10+ évig használod, és ingyen támogatja közben meg frissíti a rendszert..."
Pontosan. Az MS feláldozza ezen az oltáron a webalkalmazás-fejlesztőket (és ezen keresztül tulajdonképpen némileg a web fejlődését is). Ez neki jó, nekem és neked aligha. Ezért nem jó, ha az ő böngészője terjed, mert ellenérdekeltek vagyunk.
-
oO7
őstag
hú... itt van egy kis képzavar...
az NT kerneles rész egészen addig igaz volt, hogy "Most persze csak a mainstream OSekre gondolok"... illetve lehet, hogy te csak azokra gondoltál, de valójában minden Windows alatt ugyanaz a kernel futkározik..."A WinRT mint api tényleg előremutató, de csak az MS történetében"
a Microsoftos fejlesztői technológiák (gondolok itt .NET-re) világ életükben fényéveket vertek a konkurenciára minőségben, sebességben, produktivitásban, megbízhatóságban, stb... és nincs ez másképpen a Windows Runtime-mal sem..."Azt nem tudom hogy a wp8 appok települnek-e RT-re"
nem települnek telefonos alkalmazások egy táblagépre függetlenül attól, hogy milyen mértékben fedik egymást a Windows-os és Windows Phone-os API-k... még csak az kéne..."azt tudom hogy a w8 RT kompatibilitás elviekben meg van"
nem csak elviekben, gyakorlatban is... lényegében ugyanaz a rendszer csak ARM-re fordítva..."A wp8 is az RT kernelre épül, csak ott jelentősen butított"
ebből semelyik sem igaz... a Windows RT is és a Windows Phone 8 is ugyanarra a Windows 8 kernelre épül, mint a "rendes" Windows 8 vagy a Windows Server 2012... nincs olyan, hogy RT kernel, butítás meg még annyira sem... -
ddekany
nagyúr
-
Glenda
addikt
-
oO7
őstag
csak a poén kedvéért játszunk el a gondolattal, hogy mi lenne akkor, ha ez így lenne... mi lenne mégi helyett? a "régi" Windows nem tud talpon maradni az új piaci körülmények között... nem lehet rárakni egy ~100dpi-s kijelzőre tervezett ablakos rendszert egy táblagépre vagy telefonra... de a dobozos szoftverek is elvéreznek egy Store modellel szemben... mi kéne, hogy legyen mégis a WinRT helyett? meséld már el, hogy az eddigi technológia hogyan tudna jobban helyt állni ezeken az új típusú, kis teljesítményű, nagy felbontású touchos eszközökön, mint a Modern felület...
tök jó, hogy puffogtatod ezeket a hatalmas életbölcsességeket, hogy "kapitalizmus van nem veszik nem lesz folytatása", de látom a leghalványabb fogalmad sincs róla, hogy milyen fejlesztések történtek a motorháztető alatt, csak kántálod a szokásos marhaságot, amit a fórumon tanultál, hogy a WinRT az szar, meg "megmutatja, hogy hogyan hullik szét a cég"... lehet bölcsebb lenne kiállni a bégető birkák közül, és talán kicsit utánanézni a dolgoknak, és akkor talán nem égetnéd magad ilyen intelligens beböfögésekkel... -
dragon1993
addikt
-
Glenda
addikt
Nana. A Vistára épül a Windows 7 és a Windows 8. Az xp-re próbáltak építkezni, de összedőlt, mint a kártyavár. Architektúra szempontjából zsákutca.
A Vista pont a legelőremutatóbb Windows amit valaha csináltak. Talán a WinRT behozása hasonló kaliberű. Technológiai szempontból. Az hogy mennyit adtak el belőle meg nem érdekel, nincsnek MS részvényeim.
-
Alchemist
addikt
-
Glenda
addikt
-
CyberPunk666
senior tag
Az ms nem abból él, hogy 10+ évig használod, és ingyen támogatja közben meg frissíti a rendszert...
Azt mondom, hogy ilyen 5 évig megteszi teljesen oké, de miért kéne tovább? neki abból jön a pénz, hogy megveszed a másikat, és újabb évekig támogatja utána.
Van olyan verzió amiről te beszélsz, ott fizetős a frissítés, akkor meg azért lenne felháborodás.
-
ddekany
nagyúr
-
ddekany
nagyúr
Épp ez a lényeg, hogy az IE6 óta is szívóznak (lásd XP-re max IE8, és ismétlem semelyik más böngészőnél nincs ez)...
-
CyberPunk666
senior tag
Szerintem az egyik legbutább gondolkozás, amikor egy ilyen gyorsan változó iparágban, a régmúltat vetítjük a jelenre. Mindig az aktuális legjobbat kell használni, és akkor is, ha az a cég előtte leszerepel egy korábbi verzióval. Ez viszi előre a fejlődést.
A történelemben mindig úgy volt, hogy az éppen éllovas beállt a minimum fejlesztésre, mert volt tábora, jött a feltörekvő következő fejlesztő, majd az élre érve leesett a színvonal. Évtizedek óta így tolják. A chrome a utóbbi pár verzió óta elég durva leépülésen ment keresztül, pont azután, hogy sok helyen az élre állt (a szabadon választható böngészők piacán), előtte a firefox volt az éllovas és süllyedt iszonyatos mélységebe, és lehetne sorolni még tovább, az ie régi verzióit, netscape, meg ki tudja még mik voltak régen...
-
Glenda
addikt
Egyik kutya, másik eb. Amit annó a MS eljátszott az Operával meg az MSN-nel, azt a Google most játszotta el a Google Maps-szel és a WP IE-rel.
A MS egy dologban hibás, mégpedig abban, hogy az IE6 után csak sokára jött az IE7. De így van ez minden esetben amikor masszív előnnyel vezet egy termék a piacon, egyszerűen üzleti szempontból nincs értelme fejleszteni. -
oO7
őstag
az IE6 a saját korában a legszabványkövetőbb böngésző volt, csak aztán eljárt felette az idő és indokolatlanul sokan használták később is annak ellenére, hogy volt újabb verzió...
az IE7/8 (most hirtelen nem rémlik, hogy pontosan melyik) volt az első tabos böngésző és szintén az első, ahol az egyes tabok külön processek voltak így egy megfagyó oldal nem rántotta magával a másik 20 megnyitottat...
az IE9-10-11 pedig már a HTML5 kor gyermekei és minden szempontból "méltó ellenfelei" a konkurenciának... sőt pl az ms-hater fórumokon keringő tévhitekkel ellentétben az IE a legbiztonságosabb böngésző is...de ha nem megyünk bele a technológiai részletekbe és a hitvitákba, akkor is elmondható, hogy egy teljesen korrekt, korszerű, modern böngésző, és ami a hatalmas előnye a többiekkel szemben, hogy alapból benne van a rendszerben... én pl nem látom értelmét, hogy másik böngészőt használjak, mert minek...
-
Def26
félisten
-
ddekany
nagyúr
-
Def26
félisten
Én talán még xp -n használtam ie -t. Azóta sehol. Hogy mi ennek az oka, nem tudom. Mindig chrome -ot javasolta mindenki. Én is ezt javaslom minden ismerősömnek, valahogy képbe sem kerül az ie, ha igen, akkor meg mindenki szarozza. kb. ennyi a véleményem.
-
stranger28
addikt
-
CyberPunk666
senior tag
-
alevan
őstag
De mi ez a neptun? (nem a magyarországi felsőoktatásban tanultam
) -
Csabee.
nagyúr
Ez tetszett. Örülök hogy már nem kell belépnem a naptunba.. -
hibavissza
veterán
-
CyberPunk666
senior tag
-
BiP
nagyúr
Azon a gépen (gondolom 1magos P4) mondjuk valószínűleg én is XP-t hagynék, mert gyorsabb, viszont a 7 biztonságosabb, és annyival nem biztos, hogy lassabb. (egyedül a ram miatt lehet kérdéses)
Viszont ha azon apukád csak netezik, kb. pont mindegy. Viszont őt pont nem is fogja érdekelni, hogy a fejlesztők szívnak azzal, hogy ott max. ie8 van.
Fel kell tenni rá azt a böngészőt, amit ő a legkényelmesebben használ, és kész.(az alternatív böngészőkből XP-re is van friss, meg IE-ből a 8 sem gáz már.) -
Cassi
őstag
A WebVizBench egy microsoftos amatőr próbálkozás, talán nem kéne egy szinten lehozni az elismert többi benchmarkkal.
https://code.google.com/p/chromium/issues/detail?id=258127
-
törölt tag
-
Centre
tag
egyenkent Kell engedelyezni a siteokat
-
dragon1993
addikt
-
Centre
tag
A böngészők csodálatos világában tett kalandozásaim arra tanítottak meg, hogy nem a böngésző az ami számít hanem a szigorú javascript-tiltás. A noscripttel és klónjai könyörtelen alkalmazásával akár egy porítósról is zökkenőmentesen lehet internetezni, innentől kezdve pedig már csak az egyéni preferencia a böngésző kérdése. Én személy szerint a firefox klónokat használok elsősorban a privacy kiemelt ügyként történő kezelése miatt.
Visszatérve a noscriptre, ez olyan mindent az egyben biztnsági add on. Az IE hiába küld "ne kövess" jelzést a tracking siteoknak, ha azok nem veszik figyelembe a kérdést, s azok hiába szeretnének követni, ha az egész adnetwörkjük (beleértve a facebook.net-et is) blokkolva van.
-
dragon1993
addikt
A Win XP-ről 7-re való váltás tényleg nem vészes.
Egy C2D már vígan viszi de mint említettem a "kicsi gép"
2,6Ghz , 1,25gb ram erre nem rakok win7-et.
Apámnak internetezni bőven elég, amíg megy a gép addig XP lesz rajta és van egy sanda gyanúm ,hogy nem csak én vagyok vele így.Ami az i7-2600-at illeti irónia volt, oO7 kommentjére reagálva.
a driverek valószínűleg meglesznek (ha csak nincs nagyon régi géped) -
BiP
nagyúr
(#47) dragon1993: igazából arra gondoltam, hogy sokan még mindig az XP-nél ragadtak le, és azt sajnálják, hogy arra miért nincs minden újdonság. Egy 12-13 éves rendszerről beszélünk.
XP->Win7 váltás szerintem elég gördülékeny átlag felhasználói szemmel, sok a hasonlóság, könnyen megszokható. (Win7->Win8/8.1 váltás viszont nekem sem szimpatikus)(#55) dragon1993: Ha az i7-2600 elég réginek számít, akkor az XP mi, őskövület?

Szerintem ma már a Win7 hardverigénye sem okozhat gondot. Egy core2-n is már lazán megy, pedig az sem mai vas. -
alevan
őstag
IE10:
1. Manage toolbars...
2. Lennt: Find more toolbars....
3. Fenn: Tracking Protection Lists
Vagy egybol menj IE-vel: [link]Itt vannak a "követésvédelem" listák (magyarán addblock listák). Ezek közzül én az EasyList Standard-ot használom, ami nagyon bevált. (Persze a prohardver.hu és hozzátartozó oldalakon megjelenő reklámokat nem blockolja.
) -
madgie
titán
Röviden: color management.
-
madgie
titán
-
ddekany
nagyúr
"MS-nél is így van... ezért is nem kapja meg a 10 éves XP"
Nem érted amit mondok... Más úgy csinálja, hogy addig ad ki egy alkalmazást egy OS-re, amíg azt sokan használják. Tök mindegy hány éves valami, az utóbbi számít. XP-nek 40% a részesedése. És felőlem Office-t köthet az MS Win verzióhoz, de a böngészővel ez sokkal nagyobb károkat okoz, mert az egy platform amire másoknak kell fejleszteni.
-
LonGleY
veterán
Világos. És érthető is a hozzáállás, én sem szeretem a szintetikus teszteket, és nem vagyok IE fan sem. Sokszor a nem mérthető felületi sebesség, használhatóság rendesen közbeszól a felhasználói élménybe. Viszont az oldalon belüli görgetési-rángatási sebesség jól mérhető összetettebb és kevésbé összetett oldalakon, és nagyjából a második teszt tükrözi is a teszt nélkül tapasztalhatókat, márpedig azt, hogy az IE ebben egészen nyerő. Ennyit kívántam mondani.
-
Dilikutya
félisten
Nem, nem erről. Semmi gondom nincs az új Internet Explorerekkel, csak nevetséges, hogy böngészőt is tesztprogrammal tesztelnek, majd örülnek a pontoknak, a paraszt meg jóformán semmit sem vesz észre abból, hogy az egyik 5000, a másik 2500 pontot kapott.
Én nem használok Explorert az AdBlock miatt, ugyanis az nincs rá, és nincs kedvem keresgélni hasonló megoldást IE alá, a Firefox meg ugyanolyan jó nekem sebesség szempontjából, a szemem nem szúrja ki, ha az IE több pontot kap egy benchmarkban.dragon1993: általánosságban mondtam, de igazad van, ezt is említhetném még, hogy korrekt és pontos tájékoztatást ad egy olyan tesztprogram, amit kimondottan az egyik tesztalanyra optimalizáltak.
-
dragon1993
addikt
-
LonGleY
veterán
-
Dilikutya
félisten
-
nonsen5e
veterán
Érdekes, én is pont most áltam vissza az IE-re chrome-ról.
Nekem teljesen jól ment eddig, de a 1-2 hónapja ha megynitok egy bármilyen weboldalt ami tartalmaz minimum egy beágyazott youtube videót, azt mind elindítja, aztán kész a 8 giga netemnek 2 nap alat... Volt pár bővítmény letöltve, mind letiltottam, azóta gép is újra lett telepítve (win7 x64) és ugyanúgy van a probléma.IE-t annó még sok-sok éve xp-n használtam kb. 7-es verzióig bezárólag, azóta chrome van, de a legújabb tapasztalataim alapján igen sokat fejlődött, elég jó kis böngésző lett.
-
LonGleY
veterán
-
Dilikutya
félisten
Az alábbi vitán kívül csak ez a teszt faszság. Mennyit fog ebből a pontszámokból a felhasználó érzékelni használat közben?
-
LonGleY
veterán
"Intrernet Explorert"
Máris kiestem az olvasásból. Aztán folytattam:
"A mérésez"
...
-
dragon1993
addikt
Sandy Bridge -hez nem lesz 8.1-es driver úgy tudom.
Lehet ,hogy preview de akkor sem lesz.Ami a gépigényt illeti itt pont az XP => Vista / 7 / 8 / 8.1 váltásról van szó.
(#53) oO7
"a driverek valószínűleg meglesznek (ha csak nincs nagyon régi géped)"
Sajnos az én gépen elég régi i7-2600 nem lesz hozzá WIN 8.1 driver (IGP)
Van mellette dVGA de most nem ez a lényeg."Az új funkciók és hibajavítások Windows esetében is megvannak"
Persze ,hogy megvannak most már csinálhatok a sok kicsi meg sok nagy csempét is meg bootolhatok az asztalra.
Ez aztán az innováció.
Persze a WIN8 sok hasznos új dolgot hozott nekem pl a feladatkezelő iszonyatosan tetszik. -
oO7
őstag
"Egyszerű , rendszerfrissítésért mobilon plusz funkciókat , hibajavításokat hoz.
Ugyan ez PC-n elhozza a Metro felületet az új rendszerhez valószínű driver sincs és a gépigény is magasabb"
Az új funkciók és hibajavítások Windows esetében is megvannak a rendszerfrissítéssel/új verziókkal... a driverek valószínűleg meglesznek (ha csak nincs nagyon régi géped) vagy működnek az előző rendszerhez adott driverek... a gépigény pedig pont, hogy jellemzően egyre alacsonyabb... egyedül XP-Vista váltásnál volt gépigény növekedés, azóta folyamatosan stagnált vagy csökkent... -
Glenda
addikt
A napokban szedtem le az új Intel drivert, vannak meghajtók.
A gépigény pedig a Vista óta állandóan csökken.Egyébként az megvan, hogy a Windows 8.1 csak preview?
-
Blinti
csendes tag
Nem tetszett a cikk, mivel semmit nem érnek azok a tesztek, ahol már a cikkbe beleírod, hogy itt úgyis mindig a Chrome nyer, itt úgyis mindig az IE és kész, nincs is más összehasonlítás. Kb. Annyi értelme van, mint megkerdezni az MS - t és a Google - t, hogy szerintük melyik a legjobb böngésző. (no offense)
-
pereces
tag
ha valaki annyira szeretné akkor OSX alatt is beüzemelheti az IE-t,
a modern.ie lapról legálisan elérhető a néhány VM ( IE6-XP, IE8-XP...stb) -
dragon1993
addikt
Egyszerű , rendszerfrissítésért mobilon plusz funkciókat , hibajavításokat hoz.
Ugyan ez PC-n elhozza a Metro felületet az új rendszerhez valószínű driver sincs és a gépigény is magasabb.Persze lehet mondani ,hogy mennyi mindent ismert a Windows 8.1 alapból erre csak annyit mondok:
Sandy Bridge -
CyberPunk666
senior tag
Most megkísérlek egy átállást ie-re, elegem van a chrome hülyeségeiből.
Tud valaki ajánlani jó adblockot? Lehetőleg olyat, amivel egyénileg is tudok letiltani reklámokat.
-
BiP
nagyúr
-
oO7
őstag
"Az összes többi (nem-MS) szoftvernél úgy megy ez, hogy ha kikopott már egy OS, akkor nem támogatják"
MS-nél is így van... ezért is nem kapja meg a 10 éves XP (de még a kicsit több, mint 5 éves Vista sem) többek közt a legújabb IE-t... vagy például ezért minimum követelmény a Windows 7 Office 2013 és Visual Studio 2012 esetében... nem értem, hogy akkor mégis mi a probléma... -
törölt tag
Az a nagy igazság, a kutyát nem érdekli ez a sok milliszekundumos teszt...IE10 (később majd 11), nekem ez a legjobb, az én gépemen ez a leggyorsabb...és ha már volt fikázva az IE, akkor elmesélem én is, hogy Chorme alatt gyakrabban látom a "Hoppá,bocsi,jaj, valami nem jött össze" üzenetet, mint a kért oldalt, a Firefox meg mire elindul, elfelejtem mit akarok megnézni...ha már fikázunk...

-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
Nálunk 20:00-kor van a tárgyfelvétel illetve a vizsga jelentkezés, a vizsgát előző nap délig lehet leadni.
Annyian meg nem lépnek be délelőtt ,hogy az ember ne tudja leadni a vizsgáját.
Nem érzem úgy ,hogy bárkivel is kicsesznék így.Bár nem is értem ,hogy adhatná le a vizsgáját ha fel sem vette a tárgyat/vizsgát.
A kolis dolgokról nem tudok nyilatkozni.Nálunk egyébként sem jellemző a belépegetősíi még az infósok között sem.
Inkább az szokott lenni ,hogy 3-4 órával előtte belépnek "manuálisan". -
evilskati
aktív tag
-
berVi
senior tag
-
ddekany
nagyúr
"ne... ne nézzük... senki ne használjon 5-10 éves rendszert, ilyen egyszerű... vagy akkor ne sírjon érte, hogy miért nem kapja meg a szoftverek legújabb verzióit..."
Nem a felhasználó sír érte (vagy ha igen, akkor ő pont az aki megveszi ezért az új Windows-t), hanem a webes fejlesztés lesz drágább és/vagy a végeredmény silányabb... Az összes többi (nem-MS) szoftvernél úgy megy ez, hogy ha kikopott már egy OS, akkor nem támogatják, nem pedig fordítva. Ja, és ezt pont egy böngészővel kell eljátszani, amit egy platform lényegében, amire fejleszteni kell.
-
CyberPunk666
senior tag
Azért elég könnyen össze lehet akadni a tárgyakkal csúszás nélkül is. Én szintén kandós vagyok, eddig mindig sikerült felvennem a tárgyaimat oda, ahová akartam, vagy legalábbis ütközés nélkül megoldani, de ha az ember nem siet a lepattanó helyek mind ütköznek valamivel.
Első két évben nem nagyon figyeltek arra, hogy adott évfolyam elméletével ne legyen egy időben labor egy másik tárgyból. Ezt csak idén vezették be, mivel más nincs két előadás, hanem összevont nagy csoportok vannak. Most figyeltek rá. Meg itt a szakirányon azért lényegesen kisebb a harc a helyekért.
Amúgy szintén műszeres vagyok

Friss F4-es. -
dragon1993
addikt
Ha felhőből futna a neptun akkor is meglenne fél óra alatt.
A kritikus időszakra kibérelik a fél Amazont/Azuret év közben meg elég 1200Mhz 512mb ram.Mondjuk nem értem ,hogy a 300 helyfoglaló és a 1000 belépni próbálkozó miért igényel több erőforrást mint a este 20:00-kor rászabaduló 1300 belépni próbálkozó hallgató.
-
kispx
addikt
Debrecen, pti.
Sohasem buktam meg semmiből sem. (Sőt ösztöndíjas voltam) Mégis a második félévem úgy kezdődött, hogy a tanárok és a tanulmányi osztály között kellett futkosnom, hogy valamelyik csoportba tegyenek bele, mert nem tudok osztódni és lehetetlen volt a neptunban kisakkozni az órarendet. Csúszni meg nem akartam.
Mellesleg felveszed az órát, és lelépsz a neptunból. Ez így nekem max 2 perc.A Neptunba a tárgyfelvétel előtti félórában már be sem tudsz jelentkezni, szóval ha tárgyat szeretnél felvenni, akkor nincs választásod, minthogy hamarabb jelentkezel be.
Mióta msc-s vagyok, azóta jobb a helyzet, mivel tárgyanként egy gyakorlati csoportból kell egyet választanom. Így ráérek a tárgyfelvétel utáni napon is felvenni a csoportokat.
(#28) morgyi
Tanároknak itt külön szerver van, így akkor is be tud lépni a neptunba amikor Te nem. -
dragon1993
addikt
IE 10 tényleg gyors (gondolom a IE 11 is) már csak a gyorsabb frissítésekre kéne ráállni.
Ami a megfojtást illeti másuk ugyan ezt csinálják "manuálisan". Ez egy válaszreakció tőlem.
Inkább folytanád meg azt(#18) kovy29
[Gonosz ON]
Köszönöm a kimerítő , több érvet is felsoroló hozzászólásadat.
Ez mindent megmagyaráz.
[Gonosz OFF](#24) kispx
Így is lesz 2 elméletem egy időben

A 15-ös Operában már nincs ilyen (új webkit/blink motoros) , illetve nálunk a régi opera nem tudja lenyitni a menüket a neptunban.
Chrome alá is van plugin ,csak azért jobb talán az én megoldásom mert ez random időközönként frissít és randnom helyre kattint. Mert lássuk be a pontosan 2 percenként való frissítést nem mosod le magadról míg az össze vissza dologra mondhatod ,hogy manuálisan csináltad.
(#26) morgyi
Nem kell megbukni, mintatanterv szerint haladva általában nincs ütközésed (Kandó villamosmérnök)
Csúcs csak nálatok más a helyzet mint nálunk. Tavaly ez volt nálunk:
Itt egy doktoranduszok tartották a villanyt (mérnökinfó) vizsgára bejött a tanár hallgatók előtt annyit mondott ,hogy ennyi idő alatt ő sem tudná megcsinálni. Ezek után sok sikert hozzá

oO7 (#25)
Mint utánam is említik 2,6Ghz 1,5gb ram netezésre bőven jó.
A IE8 beragadása nem is a felhasználókat hanem a fejlesztőket zavarja. Mivel az IE9-től lett normális az IE. -
oO7
őstag
"de hát nézzünk vissza 5-10 év múlva"
ne... ne nézzük... senki ne használjon 5-10 éves rendszert, ilyen egyszerű... vagy akkor ne sírjon érte, hogy miért nem kapja meg a szoftverek legújabb verzióit... és akkor ehhez még hozzá fog jönni az, hogy lassan már eltűnik a Windows, mint dobozos termék és csak géppel együtt lehet venni vagy frissítésként... szóval ha új szoftvert akarsz, akkor vegyél új rendszert, de azt meg csak új géppel együtt tudod beszerezni (vagy jobb esetben frissítésként egy meglévő gépre, amennyiben azt támogatja az új rendszer)... nem fog még egy ilyen szopásba belefutni az MS, mint az XP-vel... egészen biztos vagyok benne, hogy agresszívan ki lesz kényszerítve, hogy a felhasználók a legújabb rendszert használják és ne legyen fragmentált a piac... máshogy nem lehet kézben tartani ezt az évenkénti frissítési ciklust... -
kispx
addikt
-
ddekany
nagyúr
-
CyberPunk666
senior tag
Én újabban elgondolkoztam az ie-re váltáson. Egyre több dolog nem akar rendesen működni chrome alatt, amikor meg átváltok ie-re, akkor működik rendesen.
Chrome:
-a gifekkel gyakran van problémája, főleg, ha több is van egy oldalon, megáll néha ha elváltok a tabbról és nem indul újra többet, szaggat némelyik, amit az ie simán visz. Rendszeres probléma és másoktól is hallottam ezt. Ráadásul egy régi frissítéssel bejött hiba, ami azóta is megvan, pedig jött vagy 5 frissítés már.-egyre több gond van a videókkal is, a forma 1 magyar közvetítéséhez tartozó videók nem is mennek rendesen benne. A twitch közvetítések 240p-ben is szaggatnak (vagyis 3 secenként megáll fél secre, és megy tovább, de idegesítő), miközben ugyanakkor átváltva ie-re 720-ban megy folyékonyan. (megjegyzem ie-ben a 720 jobb minőséget produkál).
-chromeban időnként hajlamos meghalni a shockwave player is, ha sok olyan oldal van nyitva. ezt az ie szintén bírja.
Szóval hiába szidják sokan, meg mondják, hogy nem biztonságos. A nem működikkel (chrome) nem lehet mit kezdeni. Arról már nem is beszélve, hogy chrome alatt újabban belassúl a google maps, ami ie alatt pörög.
Nem csak egy gépen észleltem ezeket a problémákat, hanem 3 folyamatosan használton, és másoktól is hallottam vissza ezeket.
Lassan el fogok gondolkozni, azon, hogy ie legyen az alapértelmezett böngésző.
Amúgy a fikázók nagyrésze egy értelmes szakmai mondatot nem tudna összerakni, csak hallotta másoktól...
-
ddekany
nagyúr
"Én a WinXP használatát tiltanám törvényben."
Még csak az kéne... pont ez a célja az MS-nek az IE befagyasztással, hogy eggyel több ok legyen rá, hogy vegyél új Win-t. Na így maximálisan bejönne a számítása. Amúgy a sor fojtatódik majd a Vista-val, ami max. IE9. Aztán majd Win7-el, ahol ki tudja mi lesz a max... most épp IE11, de hát nézzünk vissza 5-10 év múlva.
-
kispx
addikt
Felesleges ide-oda lépkedni a menüben. Elég csak frissíteni az oldalt. Operában ezt alapértelmezetten megkapod, hogy frissítse az oldalt X idő után, FF-hez addon formájában is elérhető.
-
Bjørgersson
félisten
Ööö, nem?
-
alevan
őstag
Futuremark Peacekeeperben nem állt meg, csak olyan gyors volt, hogy a progi nem tudta lekövetni

13#: Én a WinXP használatát tiltanám törvényben.
-
F34R
nagyúr
IE-t mar evek ota nem lattam

-
stranger28
addikt
-
ddekany
nagyúr
Sajnos nem csak egy másik böngésző letöltésére alkalmas, így sajnos nem fog kidögleni. Ha rajtam múlna, törvényben betiltanám az IE-t, amíg a legújabb verziója nem megy XP-n, úgy mint az összes többi konkurensnek is. Az IE6 beragadása óta folyamatosan okozzák a kárt mindenkinek, most meg folytatják azzal az üzletpolitikával, hogy csak új Win-re jönnek új IE-k. (IE8 a maximum XP-n, ha valaki nem értené miről van szó.) Nem tudom mért kell ezt hagyni...
-
dragon1993
addikt
-
stranger28
addikt
"A mérésez két közismert böngészőtesztelőt..."
Hiányolok egy h karaktert.
Unalmas már ez az IE szidás. Egy ideje már bőven használható... Ettől függetlenül nekem a Chrome jön be jobban, az van fent egy ideje. Plusz egy Firefox az ICC 4-es képekhez
, Google még odáig nem jutott el. Kettesért is telesírtuk az internetet.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Utolsó hely meglepett a 2. teszben.
-
Cagm^c
tag
Csak azt nem tudom, minek fejlesztik még?! Csak egy másik böngésző letöltésére alkalmas...
Nekem a Chrome-ról van hasonló véleményem.
3 évig használtam. Soha többet mégegyszer.Szerk: Azért az IE11-ben lévő developer eszközök sokkal jobbak, mint az előző verziókban. Van itt fejlődés, csak nem annyira feltűnő a hétköznapi embereknek.
-
oO7
őstag
-
BlackSoft
addikt
Csak azt nem tudom, minek fejlesztik még?! Csak egy másik böngésző letöltésére alkalmas...
Van jó néhány webshop, ahol ha IE-ből nézed az oldalt, magasabbak az árak 2-3 dollárral(
), mert a kutya sem akar külön rá fejleszteni, mert semmi köze nincs a működésének az összes többihez 
-
hpeti2
aktív tag
-
hpeti2
aktív tag
Jogos. Ennyire nem követem az eseményeket, mert nem windowst használok, így nem fenyeget az, hogy elcsábulok az internet explorerre.

-
leviske
veterán
2 teszt? Micsoda harc volt ez. Vérre menő.

-
dragon1993
addikt
-
hpeti2
aktív tag
Azért a Safarit illett volna beletenni a tesztbe. Annyian biztosan használják Windows alatt, mint az Operát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- NVIDIA® driverek topikja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gumi és felni topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Parfüm topik
- Spórolós topik
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- További aktív témák...
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Gigabyte Z170X-Gaming 7 Rev 1.1 / Beszámítás OK!
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth fülhallgató
- HP EliteBook 830 G5, G6 13,3" i5, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- USB Switch 2IN 4OUT KVM kapcsoló
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4493
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z270M i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG ADATA 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Volt ezzel bajlódás nem is olyan rég munkahelyen. Felhasználók állami és egyéb cégeknél dolgoznak, tehát nincs is joguk telepíteni ha rend van náluk, de ha tudnak is (ejnye), "gizike" nem mer olyat. Kb. addig lehetett kiharcolni a dolgot, hogy na jó, IE8 alatti böngészőn nem kell mennie az oldalaknak. Ez is nagy szó, hogy IE7-re nem kellett, azon ürüggyel hogy há'de XP-re van frissítés IE8-ra. Ha azt mondod, hogy az IE helyett használjanak mást ott, ahol eddig is az volt... végkép kiröhögnek.

"

Ez tetszett. Örülök hogy már nem kell belépnem a naptunba..

3 évig használtam. Soha többet mégegyszer.