2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Windows 7 100MHz alatt

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Cyrix 6x86MX, TVGA9000B, 64+16MB SDRAM és fél marék kristály

[ ÚJ TESZT ]

Eredmények

A rig összeáll

A félig-meddig sikeres próbálkozások után összeállítottam a végső csapatot.

Alaplap: VIA MVP3 Super Socket 7
CPU: Cyrix 6x86MX 93MHz-en
Memória: 80MB SDRAM (64+16)
Vidókártya: Trident 9000B 256kB
OS: Win7 Starter

Tesztek

Megmértem a rendszer indításhoz szükséges időt különböző memória méreteknél. Először arra gondoltam, hogy addig mérem, amíg a merevlemez kerreg, de be kellett látnom, hogy akkor várhatok az első áramszünetig. Végül a stopperes közelítő mérés a win betöltőtől addig tartott, amíg a start menü nem reagált. A BIOS majd egy percét nagylelkűen nem méretem bele a bootolásba. Az eredmények perc:másodperc-ben vannak megadva.

A poén kedvéért megnéztem, hogy a GPU-Z mit szól a Tridenthez. Igazán az lepett volna meg, ha nem az alábbi eredmény születik. Szimplán semmit sem tudott kezdeni az ISA-s csodával.

GPUZ

Kicsit mazohista módon letöltöttem az everestet is. A letöltéshez IE-t használtam pusztán billentyűzetről. Ekkor még 128MB memória volt a gépben és meglepően jól viselkedett a gép. Nem fagyott le, vagy dobott ki. Ha nem akarta volna rám tukmálni a flash playert semmi gondom nem lett volna, de így minden ablak nyitás hosszú másodperceket rabolt el. 96 MB memória mellett láthatjátok, hogy mekkora terhelést jelentett a control panel elindítása.

Ha már letöltöttem fel is telepítettem az everestet. A telepítés 128MB RAM-mal 5 perc 46 másodperc alatt végzett. A tesztek alatt sikerült nyugodtan megvacsorázni és elolvastam is egy-két fejezetet. Az eredmények nem is nagyon rosszak, ami főként a nagyon jó memória késleltetés és az integerben "erős" Cyrix CPU-nak köszönhető.

everest

Írásom végén szeretnék még egyszer köszönetet mondani bacsisnak, aki ellátott alkatrésszel és meghallgatta az ötleteim.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.