- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Munkahelyről leselejtezett laptopot vettem
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
t19joc10
csendes tag
válasz t19joc10 #222 üzenetére
csak lenne még egy kérdés, a stripesizet akkor 4k ra lövöm
partíciók a következőek lesznek 4Gb swap 4k allocation unit, 8Gb Xp 8k val, 32Gb vista7 8k val,maradék körülbelül 550Gb 8k val ( ez lenne a kérdéses dolog), itt tárolom a játék image-eket 300Gb 4-8Gb os file-ok, avik (kb 100Gb), pár hd film, programok, és a játékokat is ide telepítem,amivel épp játszok., tanács?? jó lesz ez így? -
janos666
nagyúr
válasz t19joc10 #214 üzenetére
Először is 4k=4096 (4x1024), és igen, a parancssor enged többfélét is (nekem most a win7 is enged 64k-ig mindent egy nemrég berakott SSD-n, de a meglévő RAID köteten is.
Ehhez hasonló tesztecskét én is csináltam magamnak mikor RAID-ozni kezdtem.
A write-back cachet tiltsd le otthoni használatra, nem csak az eredmények miatt, ha érdekel olvasd el mit csinál (szerverekhez való cucc, a memóriában tartja amit a köteten ír/olvas, hátha kell még rögtön újra, mint pl egy webserveren 100x kérik le a főoldalt egymás után...)
A stripe size és az allocation unit jobb kérdés. A legtöbb helyen általános és profisszionális használatra is 16K-16K a javasolt, hacsak nem tudod biztosra, hogy az adott köteten csakis több100Mb-os fileok mozognak majd, ekkor mehet 128-ig, vagy még tovább, amit enged a vezérlő (és a formatálás).
Otthoni használatra (OS, MP3-ak, Játékok) viszont a tapasztalatok a 4k-s stripeot igazolják, ezzel bootol a leg gyorsabban a win (ebben sok 1k közeli vagy attól kissebb file is van), ezzel ér véget leghamarabb a játék betöltése (de főleg a menet közbeni apró töltögetések), MP3-akhoz megint kár túlmagyarázni.A stripe sizehez képest az allocation unit jobb kérdés. A hivatalos ajánlás hogy
allocation unit < stripesize (vagyis kissebb, egész számú többszöröse, de az oszthatóság mindig teljesül, bármit csinálsz...). Namost ha tudod hogy működik a RAID szeletelgetése, és azt is, hogy a windows esetén még mindíg lesznek a sripe-sizenél kissebb fileok, akkor a szived lehet mégis az =höz húz, de mikor ide-oda másolgatós teszteken figyeltem, tényleg csak minimális a lassulás ha =, viszont nem tudnak az apró fileok "töredezni" (az egyik az egyik lemezre, a másik a másikra kerül, mintha nem is RAID0 lenne, és aztán elcsúszik az egész egy darabon, ezt a dupla allocation unit kisimítja) Ezért mondtam hogy winnel 4k/8k, nagyobb fileos részre mehet 16k/16k, de ha játszol is, akkor inkább oda is 4k/4k, mert alig gyorsul a nagy fileok átvitele is (pl. ~5 perc mindkettő, csak pár másodperc a különbség), de az apró (pl. játék közbeni) írás-olvasások gyorsulnak. (sőt, én szoktam 9Gb-os mkv-kat darabolni, az se lassul a kissebb stripe-al érezhetően)Adatmentés ja: DVD, DVD, és még egy henger DVD
Szeretnék mán áttérni Blueray-re én is, az írók már olcsóbbak mint mikor DVD-re váltottam, de a lemezek ára még a csillagos égen prószál.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz t19joc10 #210 üzenetére
Ha 128k a stripesize akkor is 4k-val formázd a rendszerpartíciókat, a többit meg belátás szerint mondjuk 8-16k-val, de én kissebb stripesizet javasolnék, mondjuk 16k-t, de inkább még kissebbet.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile 2 Early Access teszt
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Politika
- Elemlámpa, zseblámpa
- Azonnali informatikai kérdések órája
- DUNE médialejátszók topicja
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Horgász topik
- További aktív témák...
- ASRock FM2A55M-DGS AMD FM2 Alaplap
- Macbook Air M1 91%
- Újszerű Apple MacBook Air 15,3" (2023) 80 Ciklus 100% akku- 10C GPU, 8GB, 256GB (MQKW3MG/A) Éjfekete
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X + RTX 4060 Ti + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest