- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- Hóban vigad a ló
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Megoldások IBS/IBD-re
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
silboy
aktív tag
válasz agressiv #235 üzenetére
Sziasztok!Gyári win7 van a laptopomon,ami gyengélkedik.Hogyan tudnám helyrehozni?Anno írtam hozzá egy recovery disc-et.Ezzel helyre hozható?Ha igen,hogyan?
Olympus Stylus XZ-10, iPhone 13 128GB, TCL 75C805, Sony KD-60XF8305, LG 50UH635V, Xiaomi Yi Sport Cam, Longines Hydroconquest Ceramic, Tissot PRX Automatic, Citizen CB0010-88E, Bulova Accutron II 96B210, Bulova Precisionist 29B226, Orient Bambino II FAC0000CA, RHA S500, Tennmak IE800
-
agressiv
addikt
Windows 7 eleve memóriatakarékos, úgyhogy ezen se ágálljunk, akár 1Gb RAM-al is telepíthetünk 64-bites Windowst, hátha jól jön még az valamire.
Eddig olvastam és elég is volt...
Hát még a borz.....
-
Froclee
őstag
"Folyamatábrákat" beszúrhatnád képként!
-
zsoltke
tag
sziasztok! feltettem a win7-et de eszköz kezelőben maradt egy "Unknown device", már minden drivert felraktam amit a gyártó oldalán találtam, hogyan tudnám kideríteni miez? az aláírásomban lévő laptopról van szó, köszi :
Ostya
-
escape
aktív tag
Hali!
Gratula, nagy jó kis írás...
Jó volt olvasni.
Napokban telepítettem én is Windows 7-et. Idáig csak VirtualBox-ban próbálgattam, egész jól muzsikált, és gondoltam az XP-m úgyis már nagyon öreg, hát tegyük fel.Az írásoddal kapcsolatban egy dolog:
Én azt az Adminos dolgot nem csinálnám meg. Már arra gondolok, hogy automatikusan Adminként lépjen be indulásnál, és töröljük a telepítéskor létrehozott felhasználónkat.
Ugyanis itt volt elrontva az XP is, hogy ha nem voltunk ügyesek és nem hoztunk létre magunknak egy Vendég fiókot, hát volt bosszankodás a vírusok miatt.
Nem tudom, hogy használtál-e már valamilyen Linuxot, ha igen akkor tudod mire gondolok.
Minden esetre nem szerencsés tejhatalmat adni egy felhasználó kezébe, mert bolondbiztosnak még nem mondható a Windows 7, és szerintem nem is lesz az.Remélem érted mire céloztam, és nem állt szándékomban kötekedni, csak ez feltűnt nekem.
Hsz-eket nem olvastam végig, szóval lehet, hogy valamilyen Linux guru ezt már leírta....További szép napot mindenkinek!
Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
V8David
tag
Sziasztok!
Kicsit off lenne a kérdésem. Letöltöttem én is a bétát és egy default.aspx filet találok a helyén, jegyzettömb ikonnal. Nos...ezt hogy tudnám megnyitni és bootolható dvd-t csinálni belőle?
Lehet amatőr kérdés, de erre nem tudtam még rájönni
Segítsetek kérlek![ Szerkesztve ]
E=mc² - Nincs értékelésem, mert 8 évet külföldön éltem és csak Ebay-en hirdettem.
-
gab1ka
senior tag
Hi! Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Naszóval feltettem ezt a Windows7et ami tetszik is meg minden...Jelenleg is ezt használom mindenre..Végülis mindent feltelepítettem ami nekem kell,többnyire csak pókerezem,filmezek és 24órán át töltök
Node pár napja fel akartam tenni valami programot ami után kérte hogy indítsam újra a rendszert..Újraindítottam..és megint kéri hogy indítsam újra..(valami jelentéktelen 1-2megás kis progi lehetett semmi különös már én sem emléxem)
A lényeg hogy végülis bármit szeretnék telepíteni,állandóan windows restartot kér,amit hiába teszek meg mert utána ha megint elkezdeném telepíteni az adott dolgot akkor kezdődik elölről ..Nemértem hogy miért..Meglehet hogy valamit ki/be kapcsoltam vagy én nemtudom..
Van ugyan egy meglévő XP-m is,de már csak a megjelenése miatt is maradnék a Win7 mellett..Így viszont gyakorlatilag még egy drivert se tudok frissíteni
Ha erre van valahol egy változó,vagy csak szimplán valami riasztási szintet bütyköltem el vagy ilyesmi és erre tudja valaki az orvosságot akkor legyen kedves válaszolni!!
Előre is köszönöm! -
t19joc10
csendes tag
Megcsináltam, 4K s stripeméret, utánnaolvastam mi hogy merre,
már csak 1 dolog kellene ,frankó particionáló dosban, ami látja a raidemet is, windowsosnál nem tudom állítani az (allocation unitot, meg nem látom mikor primary, vagy logical a winyó, csak létrehoz vmit ) win7 DVD t írtál a leirásba hogy ott azt is lehetne??Pq8 al csináltam meg winbe , majd felraktam xpt, sokszor konzisztenciaellenőrzéssel indult, csináltam ilyen check for errorst, 1611 es hiba vagy mi , fix re nem engedett nyomni, mostmár be se jön a pq, partition table is bad ra hivatkozva, ugyérzem szét van most esve picit, ezért kellene valami frankó particionáló, Pq val mindig gondjaim voltak.
-
t19joc10
csendes tag
válasz janos666 #224 üzenetére
csákó, tudsz mondani valami előnyt hátrányt ,hogy végül melyiket válaszam?
4k vagy 8k legyen a stripesize??az adatok már lementve, már a formázás jön.
particiók maradnak eddigiek , 4Gb swap 8Gb xp 32Gb win7 560Gb adatgépemről ha fontos: Msi platinum combo P35 , 2*320Gb wd raid (AAKS)
q6600@3000Mhz+4Gb Kingston Hyperx@1000,msi 8800gts512OC jó lenne ha még gyorsulna az adatelérés,mással nincs gondom -
-
t19joc10
csendes tag
válasz t19joc10 #222 üzenetére
csak lenne még egy kérdés, a stripesizet akkor 4k ra lövöm
partíciók a következőek lesznek 4Gb swap 4k allocation unit, 8Gb Xp 8k val, 32Gb vista7 8k val,maradék körülbelül 550Gb 8k val ( ez lenne a kérdéses dolog), itt tárolom a játék image-eket 300Gb 4-8Gb os file-ok, avik (kb 100Gb), pár hd film, programok, és a játékokat is ide telepítem,amivel épp játszok., tanács?? jó lesz ez így? -
-
janos666
nagyúr
station driversről húzd le a legújabb drivert, abban lesz floppy mappa, azt tedd rá pendrivera és adagold be neki telepítés előtt.
A RAID BIOS szerint okés a kötet?
Amúgy 2006 óta nem frissíti az intel a RAID BIOS-át (attól még nem árthat az alaplapi BIOS frissítés, csak ne lepődj meg ha a RAID BIOS ugyan az marad...)[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
janos666
nagyúr
Hát az nem a partíciók sorrendje miatt lesz ha első induláskor behal a Vista.
Milyen DVD-ről rakod fel milyen winyóra? (ha RAID vagy ACHI, akkor adsz neki pendriveról drivert telepítéskor?) A win7 is fagy?TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
sysrq
őstag
A telepítés sorrendje számít?
Addig ok hogy előbb a Vistát utána a 7-est.
De kezdésnél milyen felosztást válasszak?
4 (swap) + 50 (7) + 50 (Vista) + maradék.
A Vista az első újra indításnál behal, mit kellene másképpen kezdenem?Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
janos666
nagyúr
válasz t19joc10 #214 üzenetére
Először is 4k=4096 (4x1024), és igen, a parancssor enged többfélét is (nekem most a win7 is enged 64k-ig mindent egy nemrég berakott SSD-n, de a meglévő RAID köteten is.
Ehhez hasonló tesztecskét én is csináltam magamnak mikor RAID-ozni kezdtem.
A write-back cachet tiltsd le otthoni használatra, nem csak az eredmények miatt, ha érdekel olvasd el mit csinál (szerverekhez való cucc, a memóriában tartja amit a köteten ír/olvas, hátha kell még rögtön újra, mint pl egy webserveren 100x kérik le a főoldalt egymás után...)
A stripe size és az allocation unit jobb kérdés. A legtöbb helyen általános és profisszionális használatra is 16K-16K a javasolt, hacsak nem tudod biztosra, hogy az adott köteten csakis több100Mb-os fileok mozognak majd, ekkor mehet 128-ig, vagy még tovább, amit enged a vezérlő (és a formatálás).
Otthoni használatra (OS, MP3-ak, Játékok) viszont a tapasztalatok a 4k-s stripeot igazolják, ezzel bootol a leg gyorsabban a win (ebben sok 1k közeli vagy attól kissebb file is van), ezzel ér véget leghamarabb a játék betöltése (de főleg a menet közbeni apró töltögetések), MP3-akhoz megint kár túlmagyarázni.A stripe sizehez képest az allocation unit jobb kérdés. A hivatalos ajánlás hogy
allocation unit < stripesize (vagyis kissebb, egész számú többszöröse, de az oszthatóság mindig teljesül, bármit csinálsz...). Namost ha tudod hogy működik a RAID szeletelgetése, és azt is, hogy a windows esetén még mindíg lesznek a sripe-sizenél kissebb fileok, akkor a szived lehet mégis az =höz húz, de mikor ide-oda másolgatós teszteken figyeltem, tényleg csak minimális a lassulás ha =, viszont nem tudnak az apró fileok "töredezni" (az egyik az egyik lemezre, a másik a másikra kerül, mintha nem is RAID0 lenne, és aztán elcsúszik az egész egy darabon, ezt a dupla allocation unit kisimítja) Ezért mondtam hogy winnel 4k/8k, nagyobb fileos részre mehet 16k/16k, de ha játszol is, akkor inkább oda is 4k/4k, mert alig gyorsul a nagy fileok átvitele is (pl. ~5 perc mindkettő, csak pár másodperc a különbség), de az apró (pl. játék közbeni) írás-olvasások gyorsulnak. (sőt, én szoktam 9Gb-os mkv-kat darabolni, az se lassul a kissebb stripe-al érezhetően)Adatmentés ja: DVD, DVD, és még egy henger DVD
Szeretnék mán áttérni Blueray-re én is, az írók már olcsóbbak mint mikor DVD-re váltottam, de a lemezek ára még a csillagos égen prószál.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
moonman
titán
válasz vzoltan007 #203 üzenetére
olvasd már el mégegyszer a #197-et légyszíves...
-
t19joc10
csendes tag
válasz janos666 #212 üzenetére
ezért választottam a 128 as stripesize -t,(képen látható az ok) mi az előnye ha kisebbet választok??? (gyorsabban mozgatja a kisebb fájlokat?)csak sajna az egész winyót menthetem le de nincs mire.
Formázni csak ezek a lehetőségek vannak (winben!) 512byte, 1024,2048,4096, (másik képen)
,dos-ban látnám azt a 4K -t amit mondasz?( vagy ez lenne a 4096Byte?) (vagy stripesize duplája , ha pl 16K ra lövöm a stripesizét, duplája 32K ,pl olyan lehetőség nincs itt )remélem érthetően írtam le mit nem értek.
-
janos666
nagyúr
-
janos666
nagyúr
válasz t19joc10 #210 üzenetére
Ha 128k a stripesize akkor is 4k-val formázd a rendszerpartíciókat, a többit meg belátás szerint mondjuk 8-16k-val, de én kissebb stripesizet javasolnék, mondjuk 16k-t, de inkább még kissebbet.
[ Szerkesztve ]
-
J.varga7
tag
Sziasztok, nekem lenne egy olyan problémám, hogy feltelepíttettem a W7 Beta1-et, és beállítottam magamnak a tapasztalataim alapján, de nagyon zavar, hogy hiába állítgatom az UAC-t meg bármilyen beállításokat a W7 file kezelése elég érdekes.
Először is nem engedi semelyik meghajtón felülírni a file-okat még mentéssel sem. Aztán törölni sem enged semmit, ha valami uninstallálok az is ottmarad, újraindítás után le tudom törölni, de 2 perc múlva megint ott van.
Gáz, mert egy nyomorult .reg-filet nem tudok hozzáadni a regystry-hez, nem tudok uninstallálni csak telepíteni és úgy ahogy van semmit sem tudok letörölni, még admin.-módban sem.
Meg tudjátok nekem mondani, hogy mit kell átállítsak, hogy ez megoldódjon?
Vagy ennyire sügér még a béta file kezelése?
Előre is köszönöm a választ.Don't waste your time, or Time will waste you
-
t19joc10
csendes tag
Nekem is tetszik a cikk, 1 valamire azonban nem jövök rá.
"Én RAID0 köteten úgy szoktam formázni, hogy a Swappartíciót mindíg 4K-s allocation unit-al (foglalási egység), mint a stripesize, az OS-ekét és a többit viszont a stripesize duplájával.
(Ha nem tudod mi az a RAID nézz utána, új gép építésekor érdemes elgondolkozni rajta.)"na most akkor mi? nekem 2db WD320 as van raid 0 ba , a stripesize 128Kb akkor mennyivel formázzam sorba a winyókat? mert a következő választási lehetőségek vanak 512byte 1024byte 2048byte 4096byte (lemezfoglalási egység windowsban) 4K gondolom a 4096os ,mint a stripesize??? az 128Kb , többit meg a duplájával?? az 256 Kb , nem vágom, vagy a windows nem ajánlja fel ezeket?
Ha tud valaki segíteni várom a választ, addig nem rakok wint , amm. nekem is tetszik a win 7 , csak ez a az egy dolog nem tetszik, mint vistában is volt hogy keresek valamit tudom mit akarok beállítani, de összevisza kattingatok vezérlőpultba mire meglelem, mindig el kell gondokozni mi hol is van?? . ..
-
JanR
addikt
Nagyon jo iras, tetszik, bar kicsit sokat olvastam, de jo volt
Am a guid shotok tetszenek
-
janos666
nagyúr
Hogy kihalt ez a topic miután megjelent a hír a Windows és IE függetlenítéséről, most menőbb ott szájattépni.
-
janos666
nagyúr
válasz schweppes #205 üzenetére
Utána bootolj a DVD-ről, és recovery consoleban töröld a rendszermappákat, mert a Vista nem fogja engedni a törlésüket. (csak ha egyesével végigjátszod a ki az úr a házbant, vagyis ownerré teszed magad, de macerás, a console gyorsabb)
-
Tibord
senior tag
Hali
A helyzet a következő.
Szeretném megkérdezni hogy hogyan tudom eltávolítani a W7-et.
Nálam a D meghajtón van a C-n a vista trónol. (a G-n meg az XP de ez most mindegy)Tehát arra lennék kíváncsi hogyan tudom eltüntetni a 7-et (van módszer ami nyilvánvaló). Konkrétan nincs olyan a 7-be hogy leszedi önmagát?
Mert ha ugye letörlöm a D-t akkor még az indítórészben bennmarad hogy van.Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
vzoltan007
csendes tag
Na akkor újra, sokadszorra. Bár nem tudom minek linkelek...
http://technet.microsoft.com/hu-hu/magazine/2007.04.windowsconfidential(en-us).aspx
Látható itt egy Enable advanced performance opció. Eddig OK? A technetes oldalon részletesen le van írva mi történik, míg az általam korábban linkelt blogban csak egy rövid tanulság található:
There’s no performance increase available through this checkbox. It simply reintroduces an old bug that some old software relies on, so that said old software can regain the performance it lost when the bug was fixed. If you’re just an everyday average Joe like me trying to tweak your computer for the best performance, this checkbox isn’t going to help you. In fact, it’s going to hurt you, because if the disk loses power you could lose or corrupt your files.
És azért hoztam elő ezt a témát, mert
1. a cikkiíró nem írta le, melyik opciókról beszél
2. nem ő lenne az első, aki logoutos írásban benézi ezt. -
moonman
titán
válasz vzoltan007 #199 üzenetére
write-cache buffer flushing-ről beszélünk szerintem. oké, tévesen delayed cache-ként hivatkoztam rá, lehet ez zavart meg, mert az valóban nem egészen ugyanaz, de a konfigurációs pipa révén tudjuk, miről van szó.
-
AtHoS
nagyúr
Gratula, szép írás lett
Bár van benne 1-2 olyan rész, melyen jót nevettem. (pl. Intéző vs. TC) De hát nem vagyunk egyformák. Mindenkinek más igényei vannak programokkal kapcsolatban, így elolvastam a szubjektív programajánlásaidat (hátha ráakadok 1-2 gyöngyszemre), de némely részt gyorsban el is hesegettem. Azthiszem maradok a már kitapasztalt saját programjaimnál.
Remélem lesz még pár hasonló volumenű írásod
read-only mode on the forum
-
janos666
nagyúr
válasz vzoltan007 #199 üzenetére
De, ugyanarról beszéltek, eleve nincs valami sok opció azon a fülön, csak OS-től függően 1, vagy 2, és amiről te beszélsz (ami sima XP-ben is bennevan, nem csak 2003 felett) az Vistában és Win7-ben alapértelmezetten engedélyezett. Ami plusz win2003 óta, az alapból nincs bekapcsolva, mert nem atombiztos áramszünet esetén, de gyorsít. (előbbi a beépített cache használata, utóbbi a cache-flush)
A fejenállós dologot kicsit félreértetted, de mindegy.
-
Kloss
őstag
Ezt miért nekem írtad?
Egyébként nem olvastam végig a cikket, mert már az elején olyan dolgokat találtam, hogy úgy éreztem, kár tovább olvasnom. Hogy tarthatnám hitelesnek a cikk íróját, ha egyik sorban azt olvasom, hogy töltsem le warez-ról, szerezzek hozzá kódot, teljesen mellékesen meg is vehetem. Következő mondat: "senkit se buzdítok a warez-ra". Mi vaaaan?
Total Commander sz@r, csak a hülyék használják (kisarkítva) Erre nem tudok mit mondani...
De már a kezdő mondat: "néhány XP-nél leragadt..." Lehetőleg ne nyilvánítson burkolt véleményt rólam, aki XP-t használ. Megvan rá az okom, volt a gépemen Vista, az első kiadásoktól kezdve a legális végső változatig. Nekem nem tetszett, nem használom, maradtam (leragadtam) az XP-nél.
Mindenki úgy teszi tönkre a gépét, oprendszerét ahogy akarja, de ezt így publikálni, és ennyi kritika után megállapítani, hogy mindenki hülye, mert fejen állva közlekedik, akkor esetleg ő is fejen állhat, ha a többiek úgy akarják. Janos666 ezt már neked írom, ez nem önkritika. Ha felveszed a többiek viselkedését, azzal milyen önkritikát gyakorolsz? Itt inkább azt kellene megállapítani, ki jár a talpán és ki nem? De ezt neked hiába írom, ne is válaszolj erre a megjegyzésemre.Bocs, hogy olyanokat idéztem, amit már többen megtettek előttem. Ide több kommentet nem kívánok írni.
-
moonman
titán
válasz vzoltan007 #196 üzenetére
itt szépen le van írva, miről van szó. szervereken, főleg adatbázis- és fájlszervereken nyilván nem szokás engedélyezni a késleltetett írási cache-t, sőt ha domain controller-t telepítesz, akkor rögtön le is tiltja az egész disk cache-t (a fizikait) úgy ahogy van.
de kliensoldalon igenis érhető el sebességnövekedés, főleg ha régebbi programokat is futtatunk, amik előszeretettel flush-ölgetnek félpercenként, ekkor ugyanis a Windows ezt figyelmen kívül hagyja és maga intézi a write-cache-elést.
Vistától egyébként nem "enable advanced performance"-nak hívják, hanem "turn off Windows write-cache buffer flushing on the device"-nak, ami sokkal jobban leírja a jelentéség.
-
vzoltan007
csendes tag
-
moonman
titán
válasz vzoltan007 #194 üzenetére
ömm, az mitől bug, hogy bekapcsolja a delayed write cache-t? áramszünet kérdése, mellesleg notebook-on ritkán megy el az áram...
-
vzoltan007
csendes tag
Ha már itt jársz, nézd meg a winchestered tulajdonságait is, és engedélyezd mindkét teljesítményjavító opciót a policies (házirendek) fülön.
Ez egy nagyon durva tévedés! Ha már előhoztad, akkor a cikkíró figyelmébe ajánlom a következő linket:
THIS FEATURE DOES NOTHING EXCEPT RE-INTRODUCE AN OLD WINDOWS BUG.
Tehát az "Enable Advanced Performance" kapcsolót _tilos_ bekapcsolni, sokan félreértelmezik, ti ne essetek ebbe a hibába.
A másik szíven ütős téma az UAC kikapcsolása. Ugye azt tudjátok, hogy kikapcsolt UAC-cal elveszik az IE protected mód és az egész rendszerre kiterjedő registry és fájlrendszer virtualizáció is? Miért kell ilyen életveszélyesen hamis és félrevezető ajánlásokkal etetni a logoutos népet egy címlapos írásban?
Aztán van még a cikkben említés a különféle cluster-méretről. 512 bájt az OS-nek??? Leave it on default.... Az NTFS egy csomó feature-ét elveszted, ha nem a 4k-s default clustermérettel nyomulsz. Egyáltalán mi vitt rá, hogy ezt lecsökkentesd, ráadásul visszalépés gyanánt pont a FAT-os értékre? Semmi értelme nincs, csak ártasz vele. Link a kétkedőnek: http://support.microsoft.com/kb/140365
A többiről úgy-ahogy volt már szó... A szándék értékelendő, de ilyen féltudással igencsak ártalmas ilyen cikkeket írni.
-
-
gabor85
őstag
Akkor pár, eddigi tapasztalataim alapján helytálló lépés a cikkből, hogy ne csak a rosszat emeljük ki!
Driverek telepítése: Szép sorjában pakold fel az előre összekészített drivereket. Nem kell mindegyiknél külön rebootolni, csak ha mind fentvan, de akkor végezd el a kézi újraindítást. Ha maradt pár ismeretlen eszköz egyelőre ne pánikolj, még találhat magának drivert a windows.
Én telepítés után, amint használható a Windows; a drivereket felpakolom, és frissítem a DXet a dxwebsetup.exe-vel, ezután jönnek az alkalmazások.A windows update indítóablakában kattints a microsoft updates linkre, és végezd el a beállítást, hogy ne csak a windowshoz, de a telepített redist packokhoz, és az officehoz is kapj frissítéseket. (az ablak alján, find out more, illetve Microsoft termékek szövegek behoz egy explorer ablakot ahol végig kell kattintgatni...)
JóVégezetül mielőtt bezárnád a Control Panlet, vess még 1 pillantást a Device managerre (eszközkezelő), ha sárga háromszögeket, felkiáltójeleket látsz maguktól lenyitott fülek alatt, ott gáz van. Nézd meg a hibaüzenetet, és próbálj kezdeni vele valamit, ha tudsz. Általában vagy nincs megfelelő driver telepítve (egyáltalán nincs driver hozzá, vagy hibás), vagy néha gond van magával a hardverrel. Az ismeretlen (kérdőjeles) eszközöknél 90%, hogy csak elfelejtetted feltelepíteni a drivert, de ha sárga, akkor inkább hibás az, ami fent van (esetleg a gyárilag windows-al feltelepült driver nem jó, egyedi kell a gyártótól).
Ha már itt jársz, nézd meg a winchestered tulajdonságait is, és engedélyezd mindkét teljesítményjavító opciót a policies (házirendek) fülön.
Melyik mindkettőt? A kezdők nem vágják..Fontos, hogy ne gátoljuk meg a vírusirtót a (pár)napi rendszerességű frissítésekben. A vírus és féregirtók rendszeres (akár napi, párnapi) frissítése igen fontos dolog, anélkül nem is érnek sokat. Általában elvégzik ezt maguknak, de ellenőrizzük néha, tényleg frissülnek-e.
És itt jegyzem még meg, hogy ha kikapcsoltuk az UAC-t, és adminként használjuk a gépet, már csak a vírus, féregirtó és a tűzfal maradt az egyetlen (de vélhetően sziklaszilárd...) védelmi vonal. Tehát ezek figyelmeztetéseit már vegyük komolyan! Ha felugrik a vírusirtó, hogy fertőzés, ne nyomjuk ki, vegyük komolyan, hagyjuk törölni a filet.Ezért kell bekapcsolva hagyni a Defendert és az UAC-ot.
-
janos666
nagyúr
Na nem mondod. (de azért mindenki nevében köszönöm, hogy jelezted, miszerint olvasod a hsz-eket).
(#187) - Naív feltevéssel, amibe még senki se kötett bele, az az ami kevéssé vitatható.
[ Szerkesztve ]
-
Nordic
Közösségépítő
Elolvastam a cikket, majd a hsz-eket is, és én teljesen összezavarodtam. előnyök hátrányok, oda-vissza szópárbajok...oké.
de egyvalamit nem értek...egy csomóan írták h vannak benne jó dolgok is csak a hülyeségek elrontják...ehhez képest csak a rosszakat soroljátok fel... szerintem idézhetnétek a jókból is hogy ezzel is segítsetek a többieknek mert én aki nincs otthon az oprendszerek világában (meg még lehetnek egy páran még)ezt igényelhetik. azzal sztem senkinek nem segítetek hogy csak szidjátok a cikk hibáit...
-
Wolverine
félisten
válasz #10949376 #182 üzenetére
*sóhaj* Nincs Win7 alatt működő Punkbuster, és addig nem is lesz, amíg béta állapotú a rendszer. Használj XP-t vagy Vistát.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
gabor85
őstag
válasz Hawk1979 #183 üzenetére
Én is így vagyok vele. Addig ki se próbálom amíg személyesen nem hozza Steve Jobs, ezüsttálcán.
De komolyan, egyesek marhasokat várnak egy BÉTA állapotú rendszerről.. Ha abból indultok ki hogy a Vista ráncfelvarrt változata, akkor megértem a stabilitásra tartott igényt, de abból induljatok ki hogy BÉTA!! -
Hawk1979
őstag
-
törölt tag
win7 nem megy a punkbuster?
ha nem akkor ki lehet dobni a win7 betat -
válasz janos666 #144 üzenetére
Figyelj, ne használj vírusírtót, mert lassít! Komolyan mondom, ha ennyire paranoiásan írtod a service-eket, akkor pont a leginkább lassító alkalmazással kéne kezdened.
Azzal abszolút egyetértek, hogy nagyon felelőtlen állításokat teszel az egész cikk folyamán, én még a főoldalra sem engedtem volna kitenni. De szerencséd van, nem az enyém a logout.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Bzzz
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy mitől jobb admin módban dolgozni, win7/Vista alatt, mint egy sima User-ben, amikor az elején felajánlja a telepítő hogy kreáljak User nevet?? Talán az UAC kevesebbet sír??? Vagy mihez van több jogom??
''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''
-
Wolverine
félisten
válasz janos666 #147 üzenetére
Van egy ismerős család, náluk én állítottam be a gépet XP-vel, telepítettem programokat, elmondtam, mit csináljanak és mit ne. Volt Spybot, avast és anno (3 éve...) default böngészőnek Firefoxot kaptak az IE6 helyett.
Nemrég ismét arra jártam a gép miatt (közben nem néztem rá), mert gondok voltak... Amit találtam:
- a Spybot nem volt frissítve ebben a 3 évben; egyáltalán nem futtatták, pedig felhívtam rá a figyelmet
- az avast ugyan naprakész volt, ennek ellenére találtam vagy egy tucat vírust a gépenSzóval az átlaguser, aki nem ért hozzá, csak annyit vesz észre, hogy lassú a nete és gőze sem lesz, miért. Spybotot nem fog frissíteni manuálisan, immunizálni sem fog, mert nem érti meg, mi ez. (ha igen, az már advanced user) Arról nem is beszélve, hogy ha még online bankoltak is volna... abba bele sem merek gondolni (de nem csináltak ilyet).
Igen, hüjepistike gépén menjen a Win Defender, a beépített tűzfal, és Vistától felfelé legyen UAC és felejtse el az admin módot. Így jóval kisebb az esélye annak, hogy zombi lesz a gépéből, még ha idegesíteni is fogja néha a rendszer. (egyébként a 2/B. pontban emlegetett corporate XP-kulcs csak nekem szúrja a szemem a hozzászólásokban emlegetett warez-utalás kiszedése után?) Szintén hüjepistikének nem kell MS Office, mert nem fog érte fizetni; nem kell Nero, mert azért se fizetne... A többi már tényleg az ízlések és pofonok kategória, de speciel nekem is - mint sokaknak a topikban - gyorsabb volt mindig a fájlműveleteket valamilyen Commanderrel (Total, Free vagy Unreal) végezni, mp3-at rég foobarral hallgatok, videót SMPlayerrel vagy VLC-vel játszom le.
Ja igen, a Windowsom májusban lesz 4 éves, és egyetlen hardver van alatta, amit nem cseréltem, a DVD-olvasó"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
kymco
veterán
válasz janos666 #165 üzenetére
Ebből a hozzászólásodból jól látszik, hogy az informatikai biztonság területén komoly hiányosságaid vannak...
Pont ezek miatt korainak tartottam részedről ezt a cikket.
Sok helyen ismerhető fel a cikkedben számos informatikai közhely, és most egyről ki is derült, hogy nincs mögötte igazi tudás... ergo tényleg közhely.
A "hekkereknek" nem feltétlen a te adataid kellenek, bár időnként azzal is lehetnek kaszálni, hanem felhasználják a gépedet, amint megfelelő jogosultsághoz-hatalomhoz jutottak, hogy más rendszereket törjenek fel, vagy spam-mel árasszák el a fél világot.
És amikor a crack-elő program google-zást népszerűsíted, azzal egy sebezhető gépet, tapasztalatlan felhasználót olyan terepre küldesz, ahol nagy valószínűséggel belebotlik ilyen szándékba--- és hopp zombi lesz a gépe...
És a net lassuláson ekkor már nem segítenek a tuning programok...
És etikai felelősséged van ezekért a dolgokért, még ha a végére be is illesztettél valami hárításfélét....Egyébként így is találtam hasznos dolgokat a cikkedben, csak a sok hülyeség mellet elvész... A kevesebb több lett volna szvsz.
www.refujvaros.hu
-
Male
nagyúr
Ha már itt tartunk, egy-egy visszaállítási pontot hogy lehet kényelmesen törölni? ( kezd túl sok lenni, de ha a méretet veszem le, akkor gondolom a legrégebbieket törölné... viszont azok közül is megtartanék egyet-kettőt... szóval válogatnék ha lehet. )
Szerk: XP-ről van szó
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
Restore points are created:
- When software is installed using the Windows Installer, Package Installer or other installers which are aware of System Restore.
- When Windows Update installs new updates to Windows.
- When the user installs a driver that is not digitally signed by Windows Hardware Quality Labs.
- Every 24 hours of computer use, or every 24 hours of calendar time, whichever happens first. This setting is configurable through the registry or using the deployment tools. System Restore requires Task Scheduler to create system checkpoints. Moreover, system checkpoints are only created if the system is idle for a certain amount of time.
- When the operating system starts after being off for more than 24 hours.
- When the user requests it. On Windows Vista, shadow copies created during File Backup and Complete PC Backup can also be used as restore points.
-
-
gabor85
őstag
Hali.. látom megy a vita megint.
Én sem értem igazából hogy miért kell kikapcsolni az UAC-ot... elég gyatra indok a "megszokásból kattintás", ugyanis vannak akik körbenéznek az útralépés előtt, vagyis elolvassák miért ugrott elő.
Innentől kezdve nincs többé UAC, nincsenek felugró engedélykérő ablakok, nincsenek kompatibilitási problémák
Ember! Csak 20 másodpercig keresgéltem, és lám. Az UAC-cal csak emelt szintű jogokat adhatsz, vagy a rendszert komolyan befolyásoló programokat engedhetsz tovább futni. Ha engedélyezed, akkor fut tovább a program. A kompatibilitás maga a program és az operációs rendszer viszonya!!! Ha meg ismert is a kompatibilitási probléma akkor sikítozik, mint anno XP + Half Life!Az meg a másik durva dolog hogy Eset reklám figyel elég gyakran az itcafén, itt meg a Smart security "crackjének" vagy micsodájának a nevét is közlöd, hogy mit kell beguglizni...
Szóval moderátor helyében én már csillagoztam volna...Az egyetlen biztonsági szoftverem a Smart Security. A Vista Installom pedig 1 éves.
Semmi baja a rendszernek, hasít mint állat. Nem rakok fel minden szart, legfőképpen nem kodekpackot. Media Player Classic, Divx, Xvid. AC3.A rendszervisszaállítás eddig 2 alkalommal húzott ki a csávából, inkább mindenki kapcsolja be!
Amúgy sajnállak, mert az igyekezetet értékelem, segíteni akartál, de sajnos egy hiba az egész...
-
extralama
csendes tag
Sziasztok!
Ha valamit ki be lehet kapcsolni egy operációs rendszeren (legyen az defender, UAC...stb) Akkor miért baj az hogy valaki kikapcsolja és használ helyette mást vagy semmit? Neki lesz rossz ha emiatt elveszti az adatait vagy kellemetlensége lesz belőle nem annak aki megpróbálja meggyőzni hogy használja azt amit kikapcsolt.
Természetesen ez oda vissza igaz.
Ezen érdemes ennyit vitatkozni sőt lassan veszekedni?Amúgy az aki egy fórumon olvas egy cikket és nem olvassa el a hozzászólásokat hanem elfogadja egyből ami le van írva benne, annak meg úgy kell.
Ezért törölni a cikket szerintem semmikép sem kell mert sok munka volt benne.Ránézésre
uff
[ Szerkesztve ]
-
"mellesleg baszhatod, ha csak néha kapcsolod be, ugyanis kikapcsoláskor törli az összes korább restore pontot. paff."
..ezt hogy érted??
Ha én akarom, akkor törli az összeset, ha akarom, az utolsó kivételével törli mindet, ha akarom, egyet sem töröl, és ha akarom, bármikor csinálok akármennyit. Szóval nem értelek, mert ezek beálítás, és rendszerismeret kérdése. De lehet, hogy valamit félreértettem.
Akkor szórom a hamut...
Üdv:
Geller -
janos666
nagyúr
De, viszont a vírusirtó is felugrik, ha ilyet talál a RAM-ban, vagy a winyón. Valamelyest előre véd a Spybot immunizálása, és az ő keresése is kiszúrja a legtöbb kémrobotot amit a vírusirtó még nem minősít veszélyesnek.
Lehet kérni kézi backup készítést, ha bekapcsolod.
-
zeorsdfd
senior tag
Nem fogalmaztam egyértelműen, bocs:
Arról írtam, hogy nekem bejött; pénzt, időt és energiát spórolok vele.
Tehát windows tűzfalra nincs szükség, másra persze, hogy van.
Egy belőtt oprendszert a system restore sztem feleslegesen lassít. A "belőttön" azt értem, hogy már 200+ telepítésen vagyok túl és pontosan tudom mi mit fog csinálni. Ha pedig bizonytalan vagyok akkor BEKAPCSOLOM és nem fut egész évben. -
moonman
titán
-
Thrawn
félisten
Atya ég...
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
janos666
nagyúr
Bizony, mert sokkal jobb otthon ülve mindíg begépelni a 36 karakteres alfanumerikus, kisnagybetűs jelszót. Az hackerek már ki vannak éhezve a családi fényképeinkre, melyek a feketepiacon dollármilliárdokat érhetnek. Lesben ülve várják, hogy feltörhessék a kis otthoni PC-det.
Vagy egy laptopon a jelszó a lopásgátló zár?
(És nem mondtam, hogy "ne adj meg jelszót", csak azt, hogy HA üresen hagyod nem lesz jelszó...)[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
"így csak az admin fiók marad, és automatikusan be is lép induláskor, ha nem adsz neki jelszót..." gratulálok hozzá!!!
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
janos666
nagyúr
Nem, a tűzfalét nem, ha végigolvastad volna az írást az is bennelett volna, hogy használjunk vírusirtót, féregirtót és tűzfalat. (rendszeresen frissítve, ellenőrzést futtatva...)
Az UAC-t és a korlátozott felhasználói jogokat érzem ilyennek, és a többi hasonló a határeset (shadow copy, auto system recovery...).[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Nos, az én szemszögemből pedig olyan, mintha a TV-ben minden este 2x elmondanák a film legizgalmasabb részeit félbeszakítva, hogy:
"Lefekvés előtt ellenőrizzük, bezártunk-e minden ajtót és ablakot, élesítettük-e riasztóberendezésünket, szabadon engedtük-e kiéheztetett kutyáinkat a kertben, és vezettünk-e már 220V-ot a szögesdrótba. Ne feledjék, első a biztonság! Csak az alszik nyugodtan akinek nyomja a tarkóját a párna alatt pihenő 9mm-es pisztoly, és kézreesik a sörétes puska is! És mint mindíg: előbb lőjj, aztán kérdezz!!! - Fegyelmeztető üzenetünket fél óránként megismételjük minden frekvencián! Köszönjük."
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
válasz Hawk1979 #154 üzenetére
most itt nem arról van szó, hogy le kell borulni minden előtt, amit mondok, de több oldalon keresztül arra bíztatni a népet, hogy lehetőség szerint minden elképzelhető védelmet bontsanak le a gépről, aztán szarják tele mindennel, ami csak szembejön a neten... aztán lehet jönni a szakmai topicocba rinyálni, hogy mitől vált zombivá a gépem - a másik meg, hogy az ilyen fasságok miatt szívnak mások is.
és akkor még fújják alá a lovat, hogy a tűzfalra meg system restore-ra nincs szükség, mert az gyerekjáték. agyam eldobom.
kb olyan, mintha az esti főműsoridőben a reklámok közben azt ajánlgatnák, hogy száguldozzunk biztonsági őv nélkül 200-zal a városban - lehetőleg járdán - ónos esőben. mert az amúgy olyan vicces.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Én is mondhatnám, hogy itt a fórumban csak kapkodom a levegőt, hogy minden "profi" szerint bármit fel lehet áldozni a biztonság oltárán otthoni környezetben, valamint hogy legtöbbőtök még érvekkel kiegészített vitára is alig hajlandó, csak közli a lenéző véleményét, és lelép ("mert az úgy van...").
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
-
janos666
nagyúr
válasz Hawk1979 #154 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy ő kicsoda, régen rendszeresen olvastam a winportalt (néha benézek még mostanában is, nagyon jó oldal! Bár mostanában jobbszeretem a thehotfix.net-et).
És szerintem nem állok elé nagyobb gőggel, mint amivel ő hozzám (de bocs, hogy attól mert winportal, még nem bújok el a sarokba).
Sőt, igen, kicsit még mentegetőzős hangnembe is bocsátkoztam. Kösz hogy szóltál, nem követem el többé ezt a hibát.moonman legutolsó hsz-ire kb ennyi:
[ Szerkesztve ]
-
Racecam
nagyúr
Mindig végletesen gondolkodol, de én megértelek, amit néha neked ki kell állnod, lehet, hogy én sörétessel járkálnék és először lőnék és azután kérdeznék.
Az emberek webkettő nélkül is hülyítik egymást a fórumban, ez csak egy felhasználói és nem "szakértői" írás. Ezt tudomásul kell venni és ahogy egy hozzászólást, ezt is érdemes fenntartásokkal kezelni. Én elismerem, hogy a "webkettőnek" vannak árnyoldalai is, de nem kellene a fürdővizzel kiönteni a gyereket is.Úgyhogy a Logout marad.
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Hawk1979
őstag
válasz janos666 #147 üzenetére
Azért durva,hogy kioktatod moonman-t aki a winportált ápolgatta/ápolgatja.
Már érződik a bizonyítványod mentegetése,hogy a barátaidnak ilyen-olyan szükségletük van,azért kell kikapcsolni,meg szarokat telepíteni,de hidd el,még ha sokan szidják is microsoftot,azért van jó pár nagy arc is a fejlesztők között,akik lehet tudják mi merre hány méter.A cikkedet meg hívhatjuk úgy is" Hogyan állítom be a wint a saját szájízemre,amitől mindenkinek aki látja,hideg futkos a hátán"
-
moonman
titán
látom, az írás megtalálta a közönségét, nem is vesződök tovább. mindenesetre néha olyan érzésem van, hogy hatóságilag tiltatnám be ezt az egész logout-ot meg a fenenagy webkettőt cakkumpúder.
[ Szerkesztve ]
-
-
zeorsdfd
senior tag
Hát, ami azt illeti én is kb pont ezekkel szoktam kezdeni. Egyszerűen nincs időm ilyen gyerekjátékokra, mint defender meg meg tűzfal.
Error reporting? Majd ha fizetnek a bétatesztelésért akkor nem az első dolog lesz, amit letiltok.
Rendszervisszaállítás? Kezdőknek jól jöhet, de ha már tudom mit akarok és mi fog rendben működni akkor minek akarnám én az visszaállítani.
Mindazonáltal nálam a TC nem ismerete volt, ami kiverte a bizt. -
janos666
nagyúr
A törlésről letettem. Úgy érzem, csak azokat zavarja igazán, akiknek szintúgy van egy saját, jól körvonalazott, szubjektív nézetük erről az ügyről, ami nem vág egybe az enyémmel. Objektíven nem is dönthető el, melyik a jobb (többségi szavazat alaján sem).
Szóval, mint eddig, ezután sem állítom, hogy ez a szentírás, de fenntartom, mint szerintem életképes alternatívát. Valamint fenntartom, hogy szerintem egy otthoni átlagfelhasználónak ez az optimális középút kényelem és biztonság közt.
Akinek segít, használja, akinek nem, nézzen másfelé, de lássa, hogy vannak más megközelítések is (és esetleg épp ez erősítse meg az enyémtől eltérő véleményében...).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
De mondtam, hogy immunizáljon és néha kerestessen frissentartott, ingyenes spybottal. Mondtam tegyen fel vírusirtót és tűzfalat... (ezeket akkor is fel illene tenni, ha nem tiltjuk le a defendert meg az uac-t)
Amit a DVD-ről vagy újabban a winyóról is futtatható startup recovery, vagy a safe mode-os babrálás nem oldanak meg, azt sokszor a system recovery se fogja jobban. Ha szétmegy a filerendszer, akkor a backupnak is annyi, ha szét van alázva az egész rendszer, akkor a részleges backup visszaállítása nem segít.
-
Lirion
addikt
Van egy barátom, aki többek között azért nem akar vistát felrakni, mert gyűlöli az UAC-t és minden windowsos programot, ami akár havonta csak egyszer is felmer fújni egy szövegbuborékot vmilyen üzenettel. Ha tehetné, minden programot kiszedni a telepítőből, ami nem létszükséglete az op rendszer futásának. Neki pl. kifejezetten hasznos lenne a cikk, ha vistára adná a fejét, vagy később win7-re (amire tervezi adni a fejét), mert így saját magának kvázi láthatatlanná tenné a rendszert. Jelenleg xp-je van, mindenre ingyenes 3rd party programokat használ a rendszer karbantartására és 1-2 évente rakja újra a rendszert csak.
Mellesleg a leírásban volt alternatív védelem, mint szükséges telepítendő kiegészítő.
Én a magam részéről vistát használok és már annyira megszoktam az UAC-ot, hogy hiányérzetem van, ha xp-n telepítek vmit.
Szerk.: az error reporting is olyan, hogy sokan tesznek rá, hogy ezzel segíthetnek az új rendszer jobbá tételében, ha cserébe nem kapnak egy-egy problémánál újabb ablakot, amiben meg kell nyomni egy-két gombot, hogy eltűnjön. Nem mindenki akar win7-t tesztelés céljából felrakni, van, aki csak megnézné, hogy milyen, kipróbálni, hogy érdemes lesz-e váltani, őket inkább zavarná az opció..
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
-
janos666
nagyúr
Hát nem tudom, de ez a kijelentés akkor lenne hejtállóbb, ha a perfetch és superfetch, redyboot, DEP, és hasonlók letiltására buzdítanám az embereket (mert én ilyet is láttam már szakmabeli "nagyarcok"-tól is).
Kikapcsolni csak olyat szoktam (javasoltam), ami lassít, vagy ami megnehezíti/keseríti/bonyolultabbá teszi az ember életét. (mellékhatás nélküli biztonságot fokozó opcióról nem esett szó, pl. DEP..)
Persze, ez ront(hat) a biztonságon, ezt sosem tagadtam. De nem árt szem előtt tartani, amit egyszer már leírtam: nem dollármilliárdos katonai projektek terveit őrizgetünk az otthoni gépünkön (én legalább is nem, ha minden logout olvasó legalábbis a NASA-nál dolgozik, akkor bocs hogy raboltam az időtöket ezzel az írással...), nem feltétlen a biztonság az elsődleges, és a kényelem, telejesítmény a másodlagos szempont.
Nem féltétlen kéne minden kényelmet feláldozni a biztonság oltárán, ha néhány engedmény után még mindíg kielégítő marad a biztonság is. (ha van UAC, akkor is kell vírus és féregirtó, de ha van a gépen ilyen -van ingyenes, de jó-, akkor már töredékére esik vissza az UAC fontossága, miközben a vírusirtó alapvetően csöndben üzemel, az UAC időnként zavaró lehet, könnyebben merülnek fel kompatibilitási problémák a régi programokkal, stb...)Szerintem az általam felvázol rendszer egy otthoni átlagfelhasználó számára optimális középút, mely értelem szerint inkább a kényelem, mint biztonság irányába hajlik el, de nem ássa alá teljes mértékben. (annak aki a családi fényképeket is 128bites titkosítással látja el, és úgy állítja be a tűzfalat, hogy mindenért 3x kér engedélyt, elhiszem hogy ez maga a pokol, de így is több mint amit sok átlagfelhasználó magától megtenne).
Sok embernek raktam már fel így windowst, és sosem panaszkodtak, esetleg köszönték. Pedig a szobatársaim is látogatnak néha részegen minden szar perverz pornóoldalt, hasonlókat. Többen is hozták már nekem a gépük, rakjak nekik windows-t, mert látták mennyivel háziasabb a vista az én vagy pl. szobatársaim gépén, és így már jobban tetszik nekik, mint az XP-jük. - Jelzem, az (SP-néküli vagy SP1-es, update letiltva...) XP-jükön valami updateletlen ótvar vírusirtó szokott lenni, kíváncsiságból megnézve frissítés után dobálja a találatokat, mióta így áll a gépük nem kell 3 hetente újrahúzniuk az XP-jüket a maguk módján, hónapok, félévek óta megvannak vele.
Bevallom, ez ösztönzött erre az írásra, hogy ha legközelebb hoznak nekem egy laptopot meg egy üveg piát/doboz cigit visszaadhassam nekik, és mondjam "olvassatok logoutot"...
Az optimalizáló programok sokaságát se értem.
1 programot mondtam amivel csak egyszer kell beállítani 5-6 dolgot, aztán soha nem kell elindítani.
1 programot, ami az előző alternatívája lehet (nem kell egyszerre a kettő, de ha fent is van, nem fut magától...)
1 programot, amit gyakrabban kell használni, de csak a temp fileokat takarítja.
1 programot ami csak a registryt takarítja. (és felhívtam a figyelmet ennek veszélyes mivoltára is)
1 programot, ami folyton fusson. töredezettségmentesítés)
Ez eddig 4, amiből csak 2-t kell rendszeresen használni, és csak 1-et a háttérben futni hagyni, de nem ugyan azt csinálják (nem akadnak össze vagy ilyesmi)
Ha ez rengeteg, hát...A programajánló is szándékosan került a cikk végére. Inkább olyan célzattal, hátha valaki talál benne olyan funkciójú progit, amiről azt se tudta, hogy létezik (pl. mkvmerge, sokat álmukba se hiszi, hogy pár kattintással kettévágnak otthon egy mkv filet...)
[ Szerkesztve ]
-
yash
senior tag
en is IGEN-nel szavazok a torlesre sajnos
-
janos666
nagyúr
3.00Gb, és csak nyomtatni használom. Felrakom az XP-t, rá a nyomtató és scanner cuccait, és végeztem is vele, az office a másik windows-ra van telepítve, onnan indítom el (esetleg XP alatt is feltelepítheted a másik partícióra mégegyszer, hogy a registrybe is bekerüljön).
-
TaliGa
aktív tag
Hogy a rákba elég a szerzőnek 3GB-os partíció XP-hez, vagy csak elírás volt (30)? ;)
[ Szerkesztve ]
"So say we all"
-
Male
nagyúr
válasz janos666 #134 üzenetére
Igen, ez így van... ettől viszont még nem garantál, hogy jól jársz egy lemez elejére helyezett swap-partícióval. Pontosan az elérési idők miatt: a programok így jóeséllyel elég távol kerülnek a lemezen a swaptól, így a fej majd jó nagy utakat fog megtenni, ami idő. Ha nem csinálsz külön partíciót, de fixre állítod a méretét, akkor a töredezéstől ugyan úgy megóvhatod, kevesebb macerával.
Nem akarok lebeszélni róla senkit, mert jó ötlet, a Linuxnál már bevál , de a nyereség egyáltalán nem garantált. Ami biztosan használ: egy külön (elég gyors) vinyóra helyezés, és itt aztán tényleg a lemez leggyorsabb részére tenni. -
moonman
titán
kicsit jobban beleolvastam. nálad van olyan szoftver, ami nem a "szemét" kategóriába tartozik? és ezek a "jótanácsok" max arra jók, hogy egy gyárilag jól beállított rendszert a lehető leglassabbá és leginstabilabbá varázsold mindössze fél órán belül. "hogyan csináljunk zombit a gépünkből" címmel jobban elmenne.
meglehetősen szerény véleményem szerint ezt az egészet elég hamar el kéne tűntetni a logout-ról, mielőtt túl sokan komolyan veszik.
-
moonman
titán
eeember, nemár hogy azzal kezdjük, hogy letiltjuk az összes védelmi funkciót. vazz.
-
janos666
nagyúr
Az én E6420-am kurva jól lehet kupakolva, mert 1,65V-on is be lehet hűteni hőcsöves léghűtéssel. Viszont már 3,2 Ghz körül elkezdi kérni a feszt, és keményen tolni kell neki. Én addig toltam a feszt, míg bírta a hűtés, és ezen a feszen eddig mászott el a Mhz, és itt inkább FSB limites, mert kissebb szórzón se nagyon megy sokkal tovább az FSB (azonos feszen).
Nem mértem ki multiméterrel, lehet el van csúszva a feszülstégszabályzás a lapomon, és alulfeszel. Valahogy épp úgy, hogy mikor 1,65V-ot állítok be 1,5-öt ad, csak a CPU-Z mégis 1,6-ot mér ki, passz. (jó, tudom, neked a droppolva 1,5 is sok...)Az már valóban az én hülyeségem, hogy nem elégszem meg 3,4 Ghz-el 1,45V-on, hanem addig tolom ameddig bírja. De miért ne, ha bírja? (és tisztában vagyok az elektromigráció fogalmával is, én így mérlegeltem, nekem így jó..)
Igen, a biztonsági övet sem kötöm be soha mikor autókázom, esetleg odahúzom mikor rendőr mellet megyek el.
[ Szerkesztve ]
-
paulka
tag
válasz janos666 #128 üzenetére
Nem kell támadni és személyeskedni! Minek adjak E6420-nak 1.65Voltot, amikor 1,46 Körül vígan elmegy 3.6GHz-en? Valahogy hihetetlen, hogy 1.6 Volt kell ahhoz, hogy stabil legyen a cumó.
Nem a személyed ellen irányul, tehát légyszi kezeld is úgy!
[ Szerkesztve ]
Pyro reportin' MFhhh MFhhh
-
janos666
nagyúr
válasz rviktor25 #132 üzenetére
Gyakorlatilag lényegtelen, a legtöbb winyónak ilyesmi a karakterisztikája:
Ahogy haladunk előre, nő az elérési idő (sárga pontok), és csökken az írási/olvasási sebesség (kék görbe).
Ezen a képen látható, hogy szinte fele olyan lassú a tesztelt winyó vége, mint az eleje. Hogy most mi az eleje mindegy, de az első partíció amit felrakunk az üres lemezre, az a grafikon elején lesz. És persze winyófüggő, hogy mennyi az eltérés...[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Jelenleg "Windows 7 és 6 telepítési segédlet" a címe (csak azért 6 és nem vista, mert nem fér be a karakterlimitbe ). Nem tudom miért utal ez arra, hogy Windows 7 "bemutató", "élménybeszámoló", vagy "teszt" lesz.
Az "ahogy én használom" szintén bennevolt a tarsolyban, de -> karakterlimit...És nem a kritika tűrésével van a baj, láthatod mennyit válaszolgattam, és itt-ott javítgattam is apróságokon a kritikák alapján. Csak ha 10/9 azt mondja szemét, akkor nem át elgondolkozni azon, nem-e tényleg az. (önkritika: még akkor is, ha a világ állt fejre és én maradtam állva, akkor is lehet hogy nekem is el kell gondolkoznom azon, hogy én is fejreállva közlekedjem ezután az utcán...)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
win7 nem megy a punkbuster?
-
fene_vad
senior tag
"A sorrend is fontos, a lemez eleje mindig gyorsabb, mint a vége, és a lapozófile a leg kritikusabb...
"nem inkabb az a gyorsabb, ami kintebb van? keruleti sebesseg?
-
janos666
nagyúr
De jó, hogy jobban tudjátok mi kell a procimnak. Alaposan kiteszteltem Prime95-el, meg mindennel, és én így találtam jónak, bírja ezzel a hűtéssel ezt a feszt blend alatt (jó a kupakolása), nem hogy akkor valós alkalmazások alatt (akkor fel se pörög maxra a ventillátor a CPU bordáin)
Mondjam ezt? Csak az írígység beszél belőletek, mert ti nem 1 évig, de 1 napig se mernétek 1,65V-ot adni egy 65nm-es core2-nek (mert tényleg van esély rá, hogy tönkremegy tőle), és böki a májatok, hogy nekem nem ég le, hanem vígan futkos?De nem is szoktam javasolni senkinek hogy ő is feszelje halálra a CPU-ját. De nekem így esik jól, ha akarom 12V-ot vezetek bele, és kávéfőzésre használom, nem?
Talán vedd le a pipát arról, hogy automatikusan kezelje?
[ Szerkesztve ]
-
jamez
senior tag
Janos jót akartál, jól megszaggatak. Szerintem ne töröld ki, sokat dolgoztál vele. Érdemes lenne átírnod, finomítanod és mint "én így használom" publikálni.
Elolvasva a többiek véleményét már nem tudom mi a jó megoldás.Ingatlan eladás-vétel, ingatlan jogi kérdések, bérbeadás kérdésed van? Hívj vagy pü.
-
janos666
nagyúr
válasz Quiksilver #122 üzenetére
Esetleg csinálj screenhsotot az üres ablakról, és a lemezkezelőben a partíciókról. De szerintem bugzik nálad a béta.
Amúgy ha eleve volt 2 partíciód, elvileg nem kellett volna megcsinálnia a 200Mb-os recovery partíciót, csak beraknia a képfilet a c:\recovery alá.
-
janos666
nagyúr
válasz Hawk1979 #120 üzenetére
Ez félreértés. Ez nem egy Windows 7 beszámoló akart lenni, hanem egy "Windows 7 és Vista telepítési tanácsok". Eredetileg 7/Vista ált ott a címben, a Vista szót kiszedte aki kiemeltté tette, én meg visszaraktam egy 6-os számot, mert az "és"-el is kifért.
-
Quiksilver
aktív tag
Van egy C meg egy D meghajtó meg van az a 200megás partíció amit magától létre hozott
a baj pedig az h ki szeretném választani h hova tegye a lapozófájlt abba a kis rublikába nincs semmi és ha beállítok vmit akkor se jegyzi meg
[ Szerkesztve ]
Az embereket két dolog foglalkoztatja az ősidők óta: 1.Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
zeorsdfd
senior tag
Nagyon jó cikk, bár én Total Commander nélkül valószínűleg kifutnék a világból. Egyszer kiszámoltam és kb kijött, hogy évi 25 óra munkát spórolok meg a billentyűkombinációival....ok, sokat használom...
Codecre meg cccp! A K-lite ideje már lejárt[ Szerkesztve ]
-
Hawk1979
őstag
A világ legjobb dolga a p..a. Bármelyik verziószámra is gondolok,nekem tetszik.
Amúgy a Win7-ről nem sokat tudunk meg a cikkből,csak azt hogy a kedves Jani milyen progikat tart fontosnak feltelepíteni magának a rendszerre....
-
Lirion
addikt
Nem igazán értem a problémátokat a KMplayerrel. Én azt használok és még semmi gondom nem volt vele.. Az a baj a legtöbb ilyen tanáccsal, ami a cikkben is szerepel, hogy érzelmi alapon születnek és nem biztos, hogy mindig helytállóak, mint ahogy az sem, hogy a javasolt alkalmazás kielégíti az olvasó igényeit.
OO-ról meg annyit, hogy lehet vele doc-ba is menteni, amit már simán megnyit a ms office is. Ezzel az erővel az office 2007-t is lehet fikázni a docx formátum miatt, amit a korábbi verzió nem tud megnyitni. Ráadásul az OO ingyenes, nehogy már probléma legyen, ha kicsit gyengébb a tudása, mint a drága office-nak.
Egyébként meg nincs legjobb vírusírtó, legjobb zenelejátszó, legjobb ez meg legjobb az.
-
Hát figyi. Minek vegyek egyáltalán Vista-t, ha - egyelőre még - teljesen meg vagyok elégedve az XP-vel? Azért a kis grafikai pluszért, amit néhány játék nyújt, nem fogok kiadni kb. 20 misit. Jelenleg számomra tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés nyújt az XP.
Más.
Azzal teljesen egyetértek, hogy nem szabad ennyi optimalizáló programot feltenni, sőt megkockáztatom, egy darabot sem szükséges (sőt szerintem nem is ajánlott) feltenni. Hogy miért? Gyakran több problémát okoz egy registry pucoló, mint amennyit segít. Tapasztalat. Amióta (évek óta) nem használok ilyeneket, soha semmi problémám nincs az XP-vel, előtte meg rendszeresen történtek furcsa, megmagyarázhatatlan dolgok, melyek a registry pucolásokra vezethetők vissza. Az előző XP-m kb 3 évig futott problémamentesen, túlélt több proci-, vga-, sőt még alaplapcserért is, pedig installáltam programokat, játékokat dögivel! Egyáltalán nem kellenek ezek a pucoló alkalmazások, esetleg fel lehet tolni egy 3rd party defragot, meg egy temp fájl pucolót, azt csókolom.
És a NERO is felesleges, sőt, egy ilyen tanács több kárt okoz, mint segít, mert a felhasználók többsége nem fogja megvásárolni, hanem illegálisan fogja használni. Ezért soha nem értettem meg, hogy elsősorban miért nem ingyenes programokat ajánl valaki, ha van ingyenes alternatíva. Ugyanez vonatkozik az MS Office-re is.
Codec packot ajánlani (bármilyet) meg aztán végképp nagy felelőtlenség.[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Cyberslider
őstag
"Swappartiton-t formázd 4K-val, az OS-ekét 512 bittel, a többit 4, vagy akár 16K-val"
Ide egy mondatot beszúrhatnál még hogy ezt pontosan miért javaslod. (512 bit )
https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
Cickánykoma
tag
válasz DarkByte #113 üzenetére
Nekem csak sorozatban gondjaim vannak eddig a W7-tel. Mármint a feltelepitésével. Nem akarok particiókat darabolgatni, ezért virtuális gépen nézném meg.
- Virtualbox: vagy lefagy az VM inditása után, vagy ha nem, akkor a host és a guest OS-en is elmegy az USB támogatás (nincs egér)
- Vmware: Vista64 alatt futtatom, a legfrissebb 6.5-öset tettem fel, Guglizással megnézem, hogy elvileg 5.5-östől támogatja a 64 bites guest OS-t is. Namármost a beállitásoknál ezt dobja be:
ergó NEM támogatja a 64 biteseket, ami röhej, mivel magasabb a verzió, mint amitől már be van épitve ez a feature.Plusz még egy vicces képernyő:
Érdekes, eddig úgy tudtam, hogy a Core2 E5200 64 bitet is tud Ezek szerint nem, Vista 64 alól
[ Szerkesztve ]
Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D
-
Robaj
addikt
A képen jól mutat a sok *keygen*.exe
-
Nand_i
tag
Hát, ezek szerint akkor nekem mákom volt vele, de eddig tényleg nem tapasztaltam semmi problémát.
Melóhelyen használom az office-t, már nagyon elegem van belőle (utálom az outlookot meg az excel-t), itthon semmiképp nem bírnám elviselni, szinte felüdülés az OO.
Azt viszont nem tudtam, hogy ilyen olcsón is lehet kapni, ezen az áron már elképzelhetőnek tartanám a megvételét, de mivel van OO, ilyet biztos nem fogok tenni..Net-tel semmi bajom, napi szinten fejlesztek c#-ban, ezért nem értettem pontosan, miért is olyan rossz, mint amilyennek beállította itt valaki. (Egyébként a Momo az Mono tudtommal )
-
janos666
nagyúr
Mi a gond az FFDSow-al? Egy videó és egy Audio kodekként jelenik meg, belül sincs sokkal több a libavcodec, meg pár apróság hogy libmad, stb, de nem vészes.
Mellé meg egy windowshoz való lejátszó, nem multiplatformos, mert "ha valami minden fut, akkor semmin sem fut igazán jól".
Illetve mai világban szükség lesz pl. Haali media splitterre is.Codec PACK-nak nevezett gyűjteményt azért mertem felhzni, mert ez a K-lite nem egy rakás kodek, hanem épp az van benne amit itt fent leírtam. (FFDShow, Haali splitter, Media Player Classic HC...)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz janos666 #107 üzenetére
"Media Player Classic (esetleg Home Cinema), mert azzal használható Enchanced Video Renderer, amivel elérhető a GPU-s gyorsítás (ha DXVA kompatibilis módban kódolták a filmet...)," ezzel egyetértek, de
ffdshow és minden codec csomag menjen világgá ...
nekem anno mikor még nem voltak mkv-k és hd-s rippek akkor volt 5 codec+Ac3 filter és mindent le tudtam játszani
majd jött az mplayer ami nagyon jó kis cucc, csak full-hd-t vele nem bírja a gépem, mint ahogy a KMplayer-rel sem ezért Media Player Home Cinema a nyerő
-
janos666
nagyúr
Igen, szerintem is az ilyen lejátszók kitűnőek linux alá, ahol nincs jobb.
De windows alatt lehetősége van az embernek tetszőleges kodeket használni tetszőleges lejátszóval. Márpedig a különálló kodekek gyakrabban frissíthetőek, és sokkal több beállítási lehetőséggel szolgálnak.
Amiért nekem eleve kuka a legtöbb ilyen cucc, mert nem lehet beállítani a TV-PC módot, vagyis a fekete is csak szürke lesz a filmben. FFDShow-al viszont ez egyszerű.
Szintúgy azért kell a BSPlayer vagy a Media Player Classic (esetleg Home Cinema), mert azzal használható Enchanced Video Renderer, amivel elérhető a GPU-s gyorsítás (ha DXVA kompatibilis módban kódolták a filmet...), és végeredményben kissebb CPU használat mellett is szebb képünk lesz.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
"Továbbá, amennyiben bárki úgy érezné, hogy szoftver-kalózkodásra biztatom az embereket, az félreértés áldozata."
vs.
"Nero 9 - CD/DVD/Bluray íráshoz. Lehetőleg mindig a legfrissebb verziót töltsd le a honlapról, aztán vagy vedd meg, vagy keygen google-el."
-
veterán
az mplayerhq fejlesztőjével találkoztam jó cucc, de manapság (mint a KMplayer) kevés. Mivel nem használják a videókártya hardveres dekódját. KMplayer-t be lehet állítani ha jól tudom. Van a MPlayer Home Cinema most nekem az van, s eddig az vált be (3%-os prochasználat full-hd film esetén)
-
janos666
nagyúr
Igen! Köszöni szépen, 1 éve stabilan megy, jól tűri az 1,6V-ot, ha holnap leégne, az 1 évet már megérte (de fogadnék veled 10k-ba, hogy még min. 1 évig nem fog).
Viszont akkor szavazzuk meg most, hogy töröljem-e az írást, vagy ne, mert kezdenek kicsit elszabadulni az indulatok.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Az OpenOffice egy rakás ... Nekem volt, hogy azt írta ki, hogy a dokumentum túl bonyolúlt nem tudom megnyitni . Pedig vele szerkesztettem .... Nem voltam ideges kb 10-15 órányi munkám huss.
Amúgy az MS Office mennyi? nézelőd webshopokban: Office 2007 home and student
.Net pedig microsofton túlzás nélkül a legjobb fejlesztőeszköz. Mindössze 2 hibája van:
- sok memória kell neki
- csak winen fut a vele készült program (momo projekt még kezdetleges) -
Jégkokó
veterán
Én sokáig ódzkodtam a vistától, de amióta felraktam, látom hogy sok mindenben bizony jobb az xp nél, ráadásúl még gyorsabb is bizonyos helyzetekben
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest